آرشیو تیر ماه 1400

مشاوره روانشناسي ذهن نو

دير خوابيدن كودك علاوه بر دردسرهايي كه براي والدين ايجاد مي‌كند، باعث آسيب به روند رشد و عوارض نامطلوبي بر رفتار و حتي توانايي يادگيري كودك مي‌شود. والدين بايد بدانند كه كودك‌شان قوه تشخيص كافي براي تصميم گيري و برنامه ريزي روزانه را ندارند، بنابراين اين پدر و مادر هستند كه بايد براي حفظ سلامت جسمي و رواني فرزندشان به خواب او هم توجه كنند. اگر ساعات خواب فرزندتان منظم نيست يا مشكلات متعددي با روند خواب او داريد حتما بايد براي حل مساله به دنبال چاره باشيد. شايد خواب نامنظم كودك تا دوسالگي رايج باشد، اما معمولا كودكان بعد از دوسالگي خواب منظمي دارند و در غير اين صورت والدين بايد براي نظم‎‌دهي به آن تلاش كنند. 

بيشتر بخوانيد : نشانه هاي كودك سالم

 

 

منبع : دير خوابيدن كودك

علت دير خوابيدن كودك

دير خوابيدن كودك در سنين مختلف مي‌تواند از عوامل گوناگوني نشات بگيرد. براي مثال نوزاداني كه تازه به دنيا آمده‌اند ممكن است هنوز با ريتم شبانه روز خو نگرفته باشند. همين مسئله باعث مي‌شود كه خواب آن‌ها در طي روز طولاني‌تر از شب باشد. در نتيجه هنگامي كه مي‌خواهيد استراحت كنيد آن‌ها تازه سر حال شده‌اند!

همچنين نداشتن ريتم درست براي شير خوردن، پرورش يافتن در محيط پر تنش، عدم توجه والدين به موضوعاتي نظير در آغوش كشيدن كافي كودك، وجود استرس‌هاي زياد و ساير مسائلي از اين دست رايج‌ترين دلايلي هستند كه مي‌توانند به بي‌خوابي يا ديرخوابيدن كودك بيانجامند. اگر با جستجو و كاوش‌هاي روزمره نمي‌توانيد علت دير خوابيدن فرزند خود را كشف كنيد بهتر است پيش از هر اقدامي ابتدا با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك مشورت نماييد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

جلوگيري از دير خوابيدن كودك

1- به مرور خواب روز را كم كنيد

نوزادان در ابتدا ممكن است 14 الي 17 ساعت از شبانه روز را در خواب بگذرانند. اما آن ها به مرور تا پايان دو سالگي خوابشان كمتر شده و به ساعات خواب بزرگ‌ترها نزديك مي‌شوند. در همين راستا بسيار اهميت دارد كه بتوانيد به مرور فرزند خود را طوري هدايت كنيد تا بيشترين ساعات خواب بي‌وقفه خود را در طول شب داشته باشد.

دلايل بسياري وجود دارد كه باعث مي‌شود پدر و مادرها نتوانند اين اصل را رعايت كنند. براي مثال ممكن است والدين حوصله گريه‌هاي كودك در طول روز را نداشته باشند. خيلي از آن‌ها به محض اينكه مي‌بينند فرزندشان ناآرام است او را براي خوابيدن آماده مي‌كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه كودك بيشتر انرژي خود را از خواب روز به دست بياورد و نتواند شب به موقع بخوابد.

2- كودك را در طول روز بيش از حد خسته نكنيد

برخي از والدين فكر مي‌كنند اگر فرزندشان به خصوص نوزادان در طول روز اصلا استراحت نكند، شب مي‌تواند يك خواب طولاني و عميق را تجربه كند. در حالي كه جالب است بدانيد در اكثر مواقع اين طور نيست. چرا كه خستگي بسيار نوزادان را كلافه كرده و باعث بروز تنش و بيقراري شبانه آن‌ها مي‌شود. در نتيجه اجازه بدهيد كودك در طول روز چرت‌هاي آرامي داشته باشند. هرچقدر آن‌ها در طول روز آرامش بيشتري را احساس كنند، شب نيز زودتر و با خيالت راحت‌تر به خواب مي‌روند.

3- به تدريج فرزندتان را براي جدايي آماده كنيد

يكي از مهم ترين دلايل دير خوابيدن كودكان به خصوص در سنين نوپايي ترس جدايي از والدين است. اگر فرزندتان تاكنون پيش شما مي‌خوابيده به يكباره او را در اتاقش رها نكنيد. سعي كنيد شب‌ها زماني را براي بودن در كنار او اختصاص دهيد. كمي در كنارش بمانيد و با بوسه و نوازش براي خوابيدن آماده‌اش كنيد. لازم است به فرزندتان اين احساس را انتقال دهيد كه به فكرش هستيد و به امنيت او اهميت مي‌دهيد.

4- يك برنامه روتين براي خواب كودك ترتيب دهيد

براي اينكه كودك بتواند به موقع بخوابد بايد يك نظم خاص براي او ترتيب دهيد. اين كار به فرزندتان كمك مي‌كند تا بداند چه انتظاري داشته باشد. براي مثال مي‌توانيد هرشب چند دقيقه را به كتاب خواندن همراه كودك اختصاص دهيد. سپس از كودك بخواهيد به دستشويي برود، مسواك بزند، شما را در آغوش گرفته و در نهايت به رخت خوب برود. دقت كنيد كه نظم خواب فرزندتان هرشب بايد سر يك ساعت خاص اجرا شود.

5- ساير ترس هاي كودك را جستجو كنيد

كودكان در سنين خردسالي قوه تخيل قوي دارند. به همين خاطر ممكن است در ذهن خود تصورات ترسناكي از مفاهيمي نظير تاريكي بسازند و از چيزهايي نظير غول‌ها، اشباح يا شخصيت‌هايي كه در كارتون‌ها مي‌بينند بترسند. بسيار اهميت دارد كه به طور واضح از بچه‌ها در مورد ترس‌هايشان بپرسيد و به آن‌ها نشان دهيد ترس‌هايشان واقعيت ندارند. البته در اين راه هرگز نبايد احساسات كودك را كوچك بشماريد يا او را مسخره كنيد. اگر ترس‌هاي كودك خيلي شديد شده‌اند بهتر است به يك روانشناس مراجعه نماييد. براي آشنايي با روانشناسي كودك كليك كنيد.

عوارض دير خوابيدن كودك

دير خوابيدن كودك يك امر جانبي نيست بلكه مي‌تواند عوارض جدي را براي سلامت جسماني و رواني او به همراه داشته باشد. از جمله مهم‌ترين عوارض دير خوابيدن كودك مي‌توان به كاهش يافتن سرعت رشد قد،كاهش عملكرد تحصيلي،افت خلق و بروز افسردگي دوران كودكي، افزايش ريسك چاقي و بروز مشكل با والدين اشاره كرد. در نتيجه اگر فرزندتان دچار بي‌خوابي شده يا شب‌ها به موقع نمي‌خوابد بهتر است هرچه زودتر براي بهبود اين مشكل يك اقدام جدي انجام دهيد. براي درمان بي خوابي كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا دير خوابيدن كودك مي تواند باعث مريض شدن او شود؟

كم خوابي از نظر جسماني و رواني به كودكان آسيب مي زند و مي تواند منجر به بروز مشكلات مختلفي شود. از جمله اين مشكلات مي توان به كاهش سرعت رشد و بروز مشكلات روانشناختي نظير افسردگي اشاره كرد.

 

 

 

 

 

 

 

منبع : دير خوابيدن كودك

بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير باعث نگراني بسياري از مادران مي‌شود. مادران در اين وضعيت نمي‌دانند كه بايد فرزند خود را براي شير دادن بيدار كنند يا خير. از طرفي گرسنه ماندن كودك باعث دل‌مشغولي مادر مي‌شود و از طرف ديگر بدخواب شدن نوزاد نيز مشكلات ديگري را به وجود مي‌آورد. اگر شما نيز اين شرايط را تجربه كرده‌ايد و به دنبال پاسخ سؤال‌هايتان در اين زمينه هستيد، تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين مشاوره كودك در اين زمينه مي‌تواند به شما كمك كننده باشد.

 منبع : بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير

بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير | زمان بندي شيردهي

فرزند شما در دوران نوزادي حدوداً هر 3 ساعت به خوردن شير نياز دارد. در نتيجه لازم است كه شما زمان بندي درستي براي شيردهي او در نظر بگيريد. اين مسئله در طول خواب نيز بايد رعايت شود تا كودك گرسنه نماند. البته بايد تلاش كنيد تا هنگام بيدار كردن فرزندتان محيط را به‌گونه‌اي تعبيه كنيد كه آرامش نوزاد از دست نرود و بتواند خواب خود را با كيفيت سابق ادامه دهد.

همچنين در نظر داشته باشيد كه هرچه سن كودك افزايش مي‌يابد فاصله بين شير خوردن‌هاي او نيز بيشتر مي‌شود. به طوري كه بسياري از نوزادان 6 ماهه، كل شب را بيدار نمي‌شوند و ممكن است تنها به يك دفعه شيردهي نياز داشته باشند. اگر فرزندتان وزن گيري مناسبي دارد و شما براي بيدار كردن او همچنان شك داريد مي‌توانيد از يك پزشك اطفال در اين زمينه راهنمايي بگيريد چراكه نيازهاي هر كودك مي‌تواند با ديگري متفاوت باشد و دفعاتي كه لازم است او را در شب بيدار كنيد نيز مي‌تواند با سايرين تفاوت داشته باشد.

براي آگاهي بيشتر مقاله آموزش شير دادن به نوزاد را بخوانيد.

 

علل بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير

كودكان در ابتداي زندگي خود يعني در دوران نوزادي در بيشتر اوقات روز خواب هستند. در حقيقت مغز آن‌ها به ساعات بيشتري از خواب نياز دارد. در اين شرايط ممكن است ببينيد كودكتان بيش از 3 يا 4 ساعت است كه خوابيده و براي شير خوردن نيز بيدار نشده است. اگر فرزندتان در طول زمان بيداري مشكلي از خود نشان نمي‌دهد، خواب طولاني او در نوزادي مشكل خاصي محسوب نمي‌شود و جاي نگراني ندارد.

براي شناخت بيشتر در زمينه خواب نوزاد كليك كنيد.

 

بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير | شير دادن در حين خواب

ممكن است ساعت شير خوردن كودك فرا رسيده باشد و شما بخواهيد زماني كه او خواب است به او شير بدهيد. از آنجايي كه خود عمل شير دادن امري خواب‌آور براي كودك محسوب مي‌شود بسياري از نوزادان لحظاتي بيدار شده و دوباره در حين شير خوردن به خواب مي‌روند و در خواب به خوردن خود ادامه مي‌دهند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه به الگوي تنفس و مكيدن نوزاد دقت كنيد. تلاش كنيد با نوازش نوزاد يا گرفتن آروغ او پس از هر چند دقيقه ترجيحاً او را بيدار نگه داريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه آروغ گرفتن نوزاد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

چگونه كودكم را براي شيردهي بيدار كنم؟

برخي مادران از اين مسئله شكايت دارند كه خواب فرزندشان بسيار عميق است و نمي‌توانند او را از خواب بيدار كنند. در اين شرايط براي بيدار كردن كودك ضمن حفظ آرامش او مي‌توانيد  به آرامي با كودك خود صحبت كنيد، صورتش را نوازش كنيد و دست‌ها و پاهايش را به آرامي ماساژ دهيد. همچنين مي‌توانيد كودك را اندكي در حالت ايستاده قرار دهيد تا چشم‌هايش را باز كند و بيدار شود. با انجام اين فعاليت‌ها شما راهكار مناسبي را براي بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير در نظر گرفته‌ايد.

آيا زمانبندي شيردهي براي كودكاني كه از شير خشك تغذيه مي‌كنند با ديگران فرق دارد؟

شير خشك نسبت به شير مادر سنگين‌تر و دير هضم‌تر است. به همين دليل فواصل بين شيردهي براي كودكاني كه از شير خشك تغذيه مي‌كنند طولاني‌تر مي‌باشد. در واقع به جاي هر 2 يا 3 ساعت مي‌توانيد هر 4 يا 5 ساعت به فرزندتان شير بدهيد.

شير نخوردن كودك در فواصل تعيين شده مي‌تواند چه مشكلاتي براي كودك ايجاد كند؟

كودكان در ابتداي تولد نياز به شير بيشتري دارند تا بتوانند به وزن مناسب دست يابند و رشد سالمي داشته باشند. شير نخوردن كودك به ميزان كافي مي‌تواند منجر به اختلالاتي در رشد، افت قند و فشار خون و ايجاد زردي در كودك شود.

 

 

 

 

 منبع : بيدار نشدن نوزاد براي خوردن شير

حمام كردن نوزاد يكي از هيجان انگيزترين لحظاتي است كه والدين پس از به دنيا آمدن فرزندشان تجربه مي‌كنند. نوزادان اغلب از تماس آب ولرم با پوست خود احساس آرامش مي‌كنند و از حمام رفتن لذت مي‌برند. با اين حال بسياري از پدر و مادرها به خصوص در تجربيات اول خود از حمام بردن نوزاد مي‌هراسند و نمي‌دانند چه زماني بايد براي اين كار اقدام كنند. در واقع بهترين زمان براي اولين حمام، 24 ساعت پس از به دنيا آمدن نوزاد است كه باعث مي‌شود از بروز سرماخوردگي و خشكي پوست جلوگيري شود. ما در ادامه تلاش كرده‌ايم تا دراين باره توضيحات بيشتري را در اختيار شما قرار دهيم پس تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 منبع : حمام كردن نوزاد

بهترين زمان براي اولين حمام كردن نوزاد

اولين حمام نوزاد متناسب با سياست‌هاي پزشكي و بهداشتي مناطق مختلف متفاوت است. در سال‌هاي گذشته بسياري از بيمارستان‌ها حدوداً دو ساعت پس از تولد نوزاد او را استحمام مي‌كردند. اين در حالي است كه امروزه سازمان بهداشت جهاني (WHO) توصيه مي‌كند كه حداقل 6 ساعت پس از به دنيا آمدن كودك به او فرصت دهيم و پس از گذشت اين زمان بگذاريم كه او اولين حمام خود را تجربه نمايد. در همين راستا سازمان بهداشت جهاني بهترين زمان براي اولين حمام را 24 ساعت پس از به دنيا آمدن كودك مي‌داند. 

براي شناخت بيشتر در زمينه مراقبت از نوزاد در هفته هاي اول كليك كنيد.

 

چرا بايد براي اولين حمام كمي صبر كنيم؟

همان طور كه گفته شد سازمان بهداشت جهاني امروزه حمام كردن نوزاد بلافاصله پس از تولد را توصيه نمي‌كند بلكه پيشنهاد مي‌دهد در صورت امكان يك روز براي آن صبر كنيد و يا حداقل 6 ساعت آن را به تعويق بياندازيد. اگر در مورد علل اين موضوع كنجكاو هستيد ما در ادامه به توضيحات بيشتري در اين باره پرداخته‌ايم.

حمام كردن نوزاد و تأثيرگذاري آن بر دماي بدن و قند خون

مطالعات نشان مي‌دهند كودكاني كه بلافاصله پس از تولد حمام مي‌شوند بيشتر در معرض سرماخوردگي قرار مي‌گيرند و دچار هيپوترمي يا همان كاهش زياد دماي بدن مي‌شوند. همچنين حمام كردن در ساعات اوليه زندگي نوزاد، استرسي جزئي را به او وارد مي‌كند كه اين مسئله مي‌تواند در افت قند خون آن‌ها يا همان بروز هيپوگليسمي نيز تأثير گذار باشد.

ساعات اوليه تولد زماني براي پيوند با مادر و شيردهي

مطالعات علمي بيانگر اين نكته هستند كه نوزادان پس از تولد نياز عاطفي زيادي به تماس پوستي و جسماني بسيار نزديك با مادر خود دارند. اگر آن‌ها در همان ساعات ابتدايي از مادر خود جدا نشوند و بتوانند از شير او تغذيه كنند نسبت به ساير كودكان راحت‌تر مي‌توانند با مادر ارتباط برقرار كنند و با سهولت بيشتري شيرخوردن را آغار مي‌نمايند.  پژوهشي كه در همين زمينه انجام شد نشان داد نوزاداني كه در بيمارستان‌ها ابتدا براي استحمام برده مي‌شوند نسبت به نوزاداني كه در بدو تولد در آغوش مادر قرار مي‌گيرند مشكلات بيشتري در جهت خوردن شير از سينه مادر تجربه مي‌كنند.

حمام كردن زود هنگام نوزاد و بروز خشكي پوست

نوزادان پس از تولد اغلب پوشش سفيدرنگي روي پوست خود دارند كه حالتي مومي شكل داشته و ورنيكس نام دارد. ورنيكس به عنوان يك مرطوب كننده طبيعي براي بدن كودك عمل مي‌كند و خاصيت آنتي باكتريايي نيز دارد. انجمن متخصصان طب اطفال آمريكا پيشنهاد مي‌دهند كه بگذاريد اين ماده اندكي روي پوست كودك بماند تا پوست حساس و ظريف آن‌ها با خشكي مواجه نشود. اين امر به خصوص براي كودكان نارس كه در زايمان زودهنگام به دنيا آمده‌اند از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

براي اطلاعات بيشتردرباره نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

 

توصيه‌هايي براي حمام كردن و شستن نوزاد در خانه

حمام كردن نوزاد در خانه به خصوص در تجربيات اول براي والدين هيجان انگيز و دلهره‌آور است. توصيه‌هاي زير به شما كمك مي‌كنند تا اين كار را با سهولت بيشتري انجام دهيد.

1- قبل از حمام كردن نوزاد همه چيز را آماده كنيد

براي آنكه نيازهاي كودك، گريه‌هاي او و وظايف مختلفي كه داريد شما را سردرگم و كلافه نكند، تلاش كنيد تا قبل از بردن نوزاد به حمام ابتدا همه چيز را آماده كنيد. براي مثال مي‌توانيد لگنچه كوچكي را از آب  پر كنيد، ليف مخصوص شست و شوي كودك و حوله را در دسترس خود قرار دهيد و وسيله‌اي نظير يك فنجان كوچك را براي ريختن آب روي بدن نوزاد در نظر بگيريد.

2- براي حمام كردن نوزاد او را روي سطحي صاف قرار دهيد

لازم است كه هنگام حمام كردن نوزاد مكان صاف و امني را در نظر بگيريد و او را روي آن قرار دهيد. توجه داشته باشيد كه اين فضا بايد به‌ گونه‌اي باشد كه هم نوزاد روي آن احساس راحتي داشته باشد و هم شما روي كودك خود مسلط باشيد. سطحي كه كودك روي آن قرار مي‌گيرد مي‌تواند چيزي نظير ميز تعويض يا يك تشكچه ابري مخصوص حمام كودك باشد. در حين شست و شوي نوزاد همواره مراقب غلتيدن يا خطر افتادن او باشيد به همين منظور در حين حمام كردن كودك يك دست خود را به صورت حائل جلوي او نگه داريد تا امكان بروز هر گونه خطر را كاهش دهيد.

3- براي حمام كردن نوزاد ابتدا از شستن صورت او شروع كنيد

حمام كردن نوزاد لازم است كه آرام آرام و با شكيبايي كامل انجام شود. در همين راستا ابتدا از شستن صورت فرزندتان شروع كنيد. براي اين كار از يك پارچه مرطوب شده استفاده نماييد و آرام آن را روي صورت نوزاد بكشيد. توجه داشته باشيد كه همان ابتدا آب را مستقيماً روي صورت نوزاد نريزيد و نگذاريد كه آب وارد دهان و چشم‌هاي كودك شود.

در مراحل بعدي آرام آرام بدن كودك را وارد آب ولرم كنيد تا در نهايت بتوانيد او را به طور كامل در لگنچه‌اي كوچك قرار دهيد و تمام بدنش را بشوييد. استفاده از اين روش كمك مي‌كند تا فرزندتان از قرار گرفتن در حمام نهراسد و ناسازگاري كمتري از خود نشان دهد. اگر حمام كردن نوزاد به شيوه اصولي انجام شود مي‌تواند امري بسيار آرام بخش براي او باشد و به كاهش بي‌قراري‌هاي فرزندتان كمك كند.

4- هنگام حمام كردن، نوزاد و محيط او را گرم نگه داريد

در حين حمام كردن نوزاد تلاش كنيد تا او را در حوله مناسبي بپيچيد و آرام آرام هنگام شستن نقاط مختلف بدن حوله را از روي او برداريد. در اين فاصله تلاش كنيد تا از مناسب بودن دماي حمام براي فرزندتان آگاه باشيد و بيش از اندازه او را در محيط سرد نگه نداريد.

 

سؤالات متداول

نوزادان هر چند وقت يك بار به حمام رفتن نياز دارند؟

نوزادان همانند بزرگسالان يا كودكان بزرگ‌تر از خود به حمام كردن روزانه و مكرر نياز ندارند چراكه آن‌ها كمتر عرق مي‌كنند و در نتيجه كمتر نيز كثيف مي‌شوند. تقريباً دوبار حمام در هفته مي‌تواند در طول يك سال اول زندگي براي نوزادان كافي باشد.

پس از آوردن نوزاد به خانه از چه زماني حمام كردن منظم او را مي‌توانيم شروع كنيم؟

براي اين كار ابتدا بايد منتظر بهبود ناحيه ناف كودك، افتادن و خشك شدن بند ناف او باشيد. تلاش كنيد تا اولين حمام‌هاي نوزاد تا حد امكان كوتاه باشد تا او به مرور به فضاي آن عادت كند و سازگاري بيشتري نشان دهد.

 

 

 

 

 

 منبع : حمام كردن نوزاد

يجه‌بخش باشند. اما اگر احساس مي‌كنيد اين راهكارها نتوانسته مشكل بي‌خوابي‌تان را به‌طور كامل درمان كند بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. گاهي اوقات مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي باعث بي‌خوابي مي‌شوند و تا قبل از درمان ريشه‌اي آن‌ها بي‌خوابي درمان نخواهد شد.

 

منبع : درمان بي خوابي ناشي از علل مختلف

درمان بي خوابي با درك علل آن

بي‌خوابي يا اينسومنيا يكي از شايع‌ترين اختلالات خواب است كه مي‌تواند در هر سني اتفاق بيافتد. اين اختلال خود را به سه شكل مختلف نشان مي‌دهد؛ گاهي اوقات ساعت‌ها در رخت‌خواب بيدار هستيد و براي خوابيدن تلاش مي‌كنيد. بعضي‌ها هم با آنكه در خوابيدن مشكلي ندارند خيلي زودتر ازآنچه بايد از خواب بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند.

گاهي اوقات هم در طول خواب شبانه بارها به دلايل مختلف بيدار مي‌شويد. بي‌خوابي باعث مي‌شوند كه در طول روز احساس خستگي داشته باشيد و تمركز كافي براي انجام كارهايتان را از دست بدهيد. بي‌خوابي مي‌تواند دلايل بسياري داشته باشد كه رايج‌ترين آن‌ها اختلالات روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي هستند. بيماري‌هاي تنفسي و يا سبك زندگي نامناسب از ديگر دلايلي هستند كه باعث بروز اين مشكل مي‌شوند. براي آشنايي با انواع اختلالات خواب كليك كنيد.

بي‌توجهي به درمان بي خوابي

بي‌خوابي اختلال عذاب‌آوري است كه تحمل آن براي مدت طولاني كار بسيار مشكلي است. اين شرايط باعث مي‌شود تا در طول روز احساس خستگي كنيد و تمركز كافي براي انجام فعاليت‌هاي مختلف را نداشته باشيد. بي‌خوابي مي‌تواند روي سلامت جسمي شما و به‌خصوص مقاومت سيستم ايمني بدن هم تأثيرات منفي داشته باشد. اين درحاليست كه تحقيقات نشان مي‌دهد ميزان بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي با بي‌خوابي‌هاي شبانه ارتباط مستقيمي دارد. با توجه به همه آنچه گفته شد بهتر است نسبت به درمان اين مشكل در خود يا هر يك از اطرافيانتان كه با آن درگير شده بي‌توجه نباشيد.

جديدترين راه‌هاي درمان بي خوابي

براي درمان بي‌خوابي راهكارهاي مختلفي بيان شده است. بيشتر اين راهكارها سعي دارند تا سبك زندگي‌تان را تغيير دهند و بعضي عادت‌هاي اشتباه كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند را از بين ببرند. طبيعي است كه همه اين راهكارها نمي‌توانند براي همه مفيد باشند. به همين دليل بهتر است با توجه به شرايط زندگي خود بعضي از آن‌ها را امتحان كنيد. اما براي درمان بي‌خوابي به اين موضوع توجه داشته باشيد كه هيچ‌كدام از اين راهكارها نمي‌توانند يك شبه مشكلات شما را حل كنند و بايد در انجام آن‌ها صبور باشيد.

برنامه منظم براي خواب‌وبيداري داشته باشيد

سعي كنيد ساعت مشخصي را براي خوابيدن و بيدار شدن در نظر بگيريد. اين كار شايد در روزهاي اول برايتان بسيار سخت باشد اما به‌تدريج به آن عادت مي‌كنيد. يكي از دلايلي كه باعث بي‌خوابي مي‌شود اين است كه در ساعت خواب‌وبيداري نظم مشخصي نداريد. به همين خاطر وقتي ساعت مشخصي را براي استراحت در نظر مي‌گيريد به‌تدريج بدن شما به خوابيدن و بيداري در اين زمان عادت خواهد كرد.

فعاليت‌هاي ذهني ممنوع

روانشناسان معتقدند از حدود يك ساعت پيش از زماني كه به رخت‌خواب مي‌رويد بايد فعاليت‌هاي فكري را محدود كنيد. بهتر است كارهاي ساده‌اي مثل مرور برنامه روزانه فردا يا مرتب كردن وسايلي كه فردا لازم داريد را در اين ساعت انجام دهيد. فعاليت‌هاي فكري سنگين مثل درس خواندن و حتي تماشاي برنامه‌هاي تلويزيوني يا صحبت راجع به موضوعي كه ذهن شما را درگير مي‌كند در به خواب رفتن‌تان تأثير منفي خواهد داشت.

محيط خواب مناسب

محيط خواب‌تان بايد فضايي مناسب داشته باشد. اتاق خواب بايد به لحاظ نور، سكوت و همين‌طور دما در شرايطي باشد كه به‌راحتي در آن خواب‌تان برود. يكي ديگر از نكاتي كه راجع به بهداشت محيط خواب بايد به آن توجه كنيد اين است كه هرگز كارهاي روزانه‌تان را در رخت‌خواب انجام ندهيد. روانشناسان معتقدند تخت خواب بايد تنها خستگي و نياز به خواب راحت را در ذهن‌تان يادآوري كند، اما وقتي از آن براي هر كاري مثل كتاب خواندن يا غذا خوردن استفاده مي‌كنيد اين يادآوري در ذهن شما كمرنگ خواهد شد.

تمرينات آرام‌سازي

تمرينات آرام‌سازي مثل مديتيشن يا ريلكسيشن باعث مي‌شود تا اضطراب و خستگي كه در طول روز تجربه كرده‌ايد از بدن خارج شده و يك آرامش مطلوب را تجربه كنيد. به همين خاطر استفاده از اين تمرين‌ها به‌خصوص براي كساني كه به دليل اضطراب و فشارهاي رواني دچار بي‌خوابي شده‌اند مفيد خواهد بود.

اهميت تغذيه

تغذيه تأثير بسياري در خواب‌وبيداري دارد اما معمولاً توجه چنداني به آن نمي‌كنيم. استفاده از يك ليوان شير گرم قبل از خواب يا نوشيدن دم‌نوش‌هاي گياهي تأثير مثبتي روي خواب شما دارند. گاهي اوقات مي‌توانيد از مكمل‌هايي مثل ملاتونين يا منيزيم هم پيش از خواب استفاده كنيد. درعين‌حال خوردن مواد غذايي چرب، كربوهيدرات‌ها و همين‌طور چاي و قهوه مي‌توانند بي‌خوابي شبانه شما را افزايش دهند.

درمان بيماري‌هاي روحي

بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي از اصلي‌ترين دلايلي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلالات را در خود احساس مي‌كنيد بهتر است براي درمان از يك متخصص كمك بگيريد. اين موضوع به حدي تأثيرگذار است كه كتاب راهنماي اختلالات رواني بي‌خوابي را يكي از نشانه‌هاي اصلي افسردگي مطرح مي‌كند. در كنار اين بيماري‌ها سبك زندگي پراسترس و فشارهاي رواني هم باعث بي‌خوابي مي‌شوند. درمجموع مي‌توان گفت يكي از مؤثرترين راه‌ها براي درمان بي‌خوابي اين است كه به سلامت روان خود توجه ويژه‌اي داشته باشيد.

درمان بي خوابي با روش‌هاي روان‌شناختي

درمان شناختي-رفتاري بي‌خوابي

يكي از بهترين روش‌هاي درمان بي‌خوابي استفاده از درمان شناختي-رفتاري است. تحقيقات نشان مي‌دهد اين روش در بسياري از مواقع مشكل بي‌خوابي را به‌صورت ريشه‌اي درمان كرده است. درمان شناختي رفتاري براي بي‌خوابي به اين صورت است كه روانشناس به بيمار كمك مي‌كند تا افكار منفي و باورهاي اشتباهي كه راجع به بي‌خوابي دارد را اصلاح كند. براي مثال بسياري از كساني كه دچار بي‌خوابي هستند اين موضوع را به‌عنوان يك حقيقت و جزئي از زندگي خود باور كرده‌اند و به همين خاطر تلاشي هم براي تغيير آن نمي‌كنند. در اين روش بيمار ياد مي‌گيرد انتظارات منفي مثل اينكه باور نداشته باشد واقعاً خوابش خواهد برد را از خود دور كند.

دارودرماني براي بي‌خوابي

گاهي اوقات درمانگر به اين نتيجه مي‌رسد كه بهتر است براي درمان بي‌خوابي از بعضي داروهاي خواب‌آور استفاده كند. داروهاي ضد اضطراب مثل آلپرازولام رايج‌ترين داروهايي هستند كه در اين شرايط مورداستفاده قرار مي‌گيرند. اما بهتر است هميشه از اين داروها زير نظر متخصص استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين درمان براي بي‌خوابي چيست؟

با توجه به دلايلي كه براي بروز بي‌خوابي وجود دارد از روش‌هاي مختلفي هم براي درمان آن استفاده مي‌شود. اما استفاده از روش درمان شناختي رفتاري براي بي‌خوابي از تمامي روش‌هاي ديگر مؤثرتر است.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : درمان بي خوابي ناشي از علل مختلف

يجه‌بخش باشند. اما اگر احساس مي‌كنيد اين راهكارها نتوانسته مشكل بي‌خوابي‌تان را به‌طور كامل درمان كند بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. گاهي اوقات مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي باعث بي‌خوابي مي‌شوند و تا قبل از درمان ريشه‌اي آن‌ها بي‌خوابي درمان نخواهد شد.

 

منبع : درمان بي خوابي ناشي از علل مختلف

درمان بي خوابي با درك علل آن

بي‌خوابي يا اينسومنيا يكي از شايع‌ترين اختلالات خواب است كه مي‌تواند در هر سني اتفاق بيافتد. اين اختلال خود را به سه شكل مختلف نشان مي‌دهد؛ گاهي اوقات ساعت‌ها در رخت‌خواب بيدار هستيد و براي خوابيدن تلاش مي‌كنيد. بعضي‌ها هم با آنكه در خوابيدن مشكلي ندارند خيلي زودتر ازآنچه بايد از خواب بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند.

گاهي اوقات هم در طول خواب شبانه بارها به دلايل مختلف بيدار مي‌شويد. بي‌خوابي باعث مي‌شوند كه در طول روز احساس خستگي داشته باشيد و تمركز كافي براي انجام كارهايتان را از دست بدهيد. بي‌خوابي مي‌تواند دلايل بسياري داشته باشد كه رايج‌ترين آن‌ها اختلالات روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي هستند. بيماري‌هاي تنفسي و يا سبك زندگي نامناسب از ديگر دلايلي هستند كه باعث بروز اين مشكل مي‌شوند. براي آشنايي با انواع اختلالات خواب كليك كنيد.

بي‌توجهي به درمان بي خوابي

بي‌خوابي اختلال عذاب‌آوري است كه تحمل آن براي مدت طولاني كار بسيار مشكلي است. اين شرايط باعث مي‌شود تا در طول روز احساس خستگي كنيد و تمركز كافي براي انجام فعاليت‌هاي مختلف را نداشته باشيد. بي‌خوابي مي‌تواند روي سلامت جسمي شما و به‌خصوص مقاومت سيستم ايمني بدن هم تأثيرات منفي داشته باشد. اين درحاليست كه تحقيقات نشان مي‌دهد ميزان بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي با بي‌خوابي‌هاي شبانه ارتباط مستقيمي دارد. با توجه به همه آنچه گفته شد بهتر است نسبت به درمان اين مشكل در خود يا هر يك از اطرافيانتان كه با آن درگير شده بي‌توجه نباشيد.

جديدترين راه‌هاي درمان بي خوابي

براي درمان بي‌خوابي راهكارهاي مختلفي بيان شده است. بيشتر اين راهكارها سعي دارند تا سبك زندگي‌تان را تغيير دهند و بعضي عادت‌هاي اشتباه كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند را از بين ببرند. طبيعي است كه همه اين راهكارها نمي‌توانند براي همه مفيد باشند. به همين دليل بهتر است با توجه به شرايط زندگي خود بعضي از آن‌ها را امتحان كنيد. اما براي درمان بي‌خوابي به اين موضوع توجه داشته باشيد كه هيچ‌كدام از اين راهكارها نمي‌توانند يك شبه مشكلات شما را حل كنند و بايد در انجام آن‌ها صبور باشيد.

برنامه منظم براي خواب‌وبيداري داشته باشيد

سعي كنيد ساعت مشخصي را براي خوابيدن و بيدار شدن در نظر بگيريد. اين كار شايد در روزهاي اول برايتان بسيار سخت باشد اما به‌تدريج به آن عادت مي‌كنيد. يكي از دلايلي كه باعث بي‌خوابي مي‌شود اين است كه در ساعت خواب‌وبيداري نظم مشخصي نداريد. به همين خاطر وقتي ساعت مشخصي را براي استراحت در نظر مي‌گيريد به‌تدريج بدن شما به خوابيدن و بيداري در اين زمان عادت خواهد كرد.

فعاليت‌هاي ذهني ممنوع

روانشناسان معتقدند از حدود يك ساعت پيش از زماني كه به رخت‌خواب مي‌رويد بايد فعاليت‌هاي فكري را محدود كنيد. بهتر است كارهاي ساده‌اي مثل مرور برنامه روزانه فردا يا مرتب كردن وسايلي كه فردا لازم داريد را در اين ساعت انجام دهيد. فعاليت‌هاي فكري سنگين مثل درس خواندن و حتي تماشاي برنامه‌هاي تلويزيوني يا صحبت راجع به موضوعي كه ذهن شما را درگير مي‌كند در به خواب رفتن‌تان تأثير منفي خواهد داشت.

محيط خواب مناسب

محيط خواب‌تان بايد فضايي مناسب داشته باشد. اتاق خواب بايد به لحاظ نور، سكوت و همين‌طور دما در شرايطي باشد كه به‌راحتي در آن خواب‌تان برود. يكي ديگر از نكاتي كه راجع به بهداشت محيط خواب بايد به آن توجه كنيد اين است كه هرگز كارهاي روزانه‌تان را در رخت‌خواب انجام ندهيد. روانشناسان معتقدند تخت خواب بايد تنها خستگي و نياز به خواب راحت را در ذهن‌تان يادآوري كند، اما وقتي از آن براي هر كاري مثل كتاب خواندن يا غذا خوردن استفاده مي‌كنيد اين يادآوري در ذهن شما كمرنگ خواهد شد.

تمرينات آرام‌سازي

تمرينات آرام‌سازي مثل مديتيشن يا ريلكسيشن باعث مي‌شود تا اضطراب و خستگي كه در طول روز تجربه كرده‌ايد از بدن خارج شده و يك آرامش مطلوب را تجربه كنيد. به همين خاطر استفاده از اين تمرين‌ها به‌خصوص براي كساني كه به دليل اضطراب و فشارهاي رواني دچار بي‌خوابي شده‌اند مفيد خواهد بود.

اهميت تغذيه

تغذيه تأثير بسياري در خواب‌وبيداري دارد اما معمولاً توجه چنداني به آن نمي‌كنيم. استفاده از يك ليوان شير گرم قبل از خواب يا نوشيدن دم‌نوش‌هاي گياهي تأثير مثبتي روي خواب شما دارند. گاهي اوقات مي‌توانيد از مكمل‌هايي مثل ملاتونين يا منيزيم هم پيش از خواب استفاده كنيد. درعين‌حال خوردن مواد غذايي چرب، كربوهيدرات‌ها و همين‌طور چاي و قهوه مي‌توانند بي‌خوابي شبانه شما را افزايش دهند.

درمان بيماري‌هاي روحي

بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي از اصلي‌ترين دلايلي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلالات را در خود احساس مي‌كنيد بهتر است براي درمان از يك متخصص كمك بگيريد. اين موضوع به حدي تأثيرگذار است كه كتاب راهنماي اختلالات رواني بي‌خوابي را يكي از نشانه‌هاي اصلي افسردگي مطرح مي‌كند. در كنار اين بيماري‌ها سبك زندگي پراسترس و فشارهاي رواني هم باعث بي‌خوابي مي‌شوند. درمجموع مي‌توان گفت يكي از مؤثرترين راه‌ها براي درمان بي‌خوابي اين است كه به سلامت روان خود توجه ويژه‌اي داشته باشيد.

درمان بي خوابي با روش‌هاي روان‌شناختي

درمان شناختي-رفتاري بي‌خوابي

يكي از بهترين روش‌هاي درمان بي‌خوابي استفاده از درمان شناختي-رفتاري است. تحقيقات نشان مي‌دهد اين روش در بسياري از مواقع مشكل بي‌خوابي را به‌صورت ريشه‌اي درمان كرده است. درمان شناختي رفتاري براي بي‌خوابي به اين صورت است كه روانشناس به بيمار كمك مي‌كند تا افكار منفي و باورهاي اشتباهي كه راجع به بي‌خوابي دارد را اصلاح كند. براي مثال بسياري از كساني كه دچار بي‌خوابي هستند اين موضوع را به‌عنوان يك حقيقت و جزئي از زندگي خود باور كرده‌اند و به همين خاطر تلاشي هم براي تغيير آن نمي‌كنند. در اين روش بيمار ياد مي‌گيرد انتظارات منفي مثل اينكه باور نداشته باشد واقعاً خوابش خواهد برد را از خود دور كند.

دارودرماني براي بي‌خوابي

گاهي اوقات درمانگر به اين نتيجه مي‌رسد كه بهتر است براي درمان بي‌خوابي از بعضي داروهاي خواب‌آور استفاده كند. داروهاي ضد اضطراب مثل آلپرازولام رايج‌ترين داروهايي هستند كه در اين شرايط مورداستفاده قرار مي‌گيرند. اما بهتر است هميشه از اين داروها زير نظر متخصص استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين درمان براي بي‌خوابي چيست؟

با توجه به دلايلي كه براي بروز بي‌خوابي وجود دارد از روش‌هاي مختلفي هم براي درمان آن استفاده مي‌شود. اما استفاده از روش درمان شناختي رفتاري براي بي‌خوابي از تمامي روش‌هاي ديگر مؤثرتر است.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : درمان بي خوابي ناشي از علل مختلف

يجه‌بخش باشند. اما اگر احساس مي‌كنيد اين راهكارها نتوانسته مشكل بي‌خوابي‌تان را به‌طور كامل درمان كند بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد. گاهي اوقات مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي باعث بي‌خوابي مي‌شوند و تا قبل از درمان ريشه‌اي آن‌ها بي‌خوابي درمان نخواهد شد.

 

منبع : درمان بي خوابي ناشي از علل مختلف

درمان بي خوابي با درك علل آن

بي‌خوابي يا اينسومنيا يكي از شايع‌ترين اختلالات خواب است كه مي‌تواند در هر سني اتفاق بيافتد. اين اختلال خود را به سه شكل مختلف نشان مي‌دهد؛ گاهي اوقات ساعت‌ها در رخت‌خواب بيدار هستيد و براي خوابيدن تلاش مي‌كنيد. بعضي‌ها هم با آنكه در خوابيدن مشكلي ندارند خيلي زودتر ازآنچه بايد از خواب بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند.

گاهي اوقات هم در طول خواب شبانه بارها به دلايل مختلف بيدار مي‌شويد. بي‌خوابي باعث مي‌شوند كه در طول روز احساس خستگي داشته باشيد و تمركز كافي براي انجام كارهايتان را از دست بدهيد. بي‌خوابي مي‌تواند دلايل بسياري داشته باشد كه رايج‌ترين آن‌ها اختلالات روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي هستند. بيماري‌هاي تنفسي و يا سبك زندگي نامناسب از ديگر دلايلي هستند كه باعث بروز اين مشكل مي‌شوند. براي آشنايي با انواع اختلالات خواب كليك كنيد.

بي‌توجهي به درمان بي خوابي

بي‌خوابي اختلال عذاب‌آوري است كه تحمل آن براي مدت طولاني كار بسيار مشكلي است. اين شرايط باعث مي‌شود تا در طول روز احساس خستگي كنيد و تمركز كافي براي انجام فعاليت‌هاي مختلف را نداشته باشيد. بي‌خوابي مي‌تواند روي سلامت جسمي شما و به‌خصوص مقاومت سيستم ايمني بدن هم تأثيرات منفي داشته باشد. اين درحاليست كه تحقيقات نشان مي‌دهد ميزان بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي با بي‌خوابي‌هاي شبانه ارتباط مستقيمي دارد. با توجه به همه آنچه گفته شد بهتر است نسبت به درمان اين مشكل در خود يا هر يك از اطرافيانتان كه با آن درگير شده بي‌توجه نباشيد.

جديدترين راه‌هاي درمان بي خوابي

براي درمان بي‌خوابي راهكارهاي مختلفي بيان شده است. بيشتر اين راهكارها سعي دارند تا سبك زندگي‌تان را تغيير دهند و بعضي عادت‌هاي اشتباه كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند را از بين ببرند. طبيعي است كه همه اين راهكارها نمي‌توانند براي همه مفيد باشند. به همين دليل بهتر است با توجه به شرايط زندگي خود بعضي از آن‌ها را امتحان كنيد. اما براي درمان بي‌خوابي به اين موضوع توجه داشته باشيد كه هيچ‌كدام از اين راهكارها نمي‌توانند يك شبه مشكلات شما را حل كنند و بايد در انجام آن‌ها صبور باشيد.

برنامه منظم براي خواب‌وبيداري داشته باشيد

سعي كنيد ساعت مشخصي را براي خوابيدن و بيدار شدن در نظر بگيريد. اين كار شايد در روزهاي اول برايتان بسيار سخت باشد اما به‌تدريج به آن عادت مي‌كنيد. يكي از دلايلي كه باعث بي‌خوابي مي‌شود اين است كه در ساعت خواب‌وبيداري نظم مشخصي نداريد. به همين خاطر وقتي ساعت مشخصي را براي استراحت در نظر مي‌گيريد به‌تدريج بدن شما به خوابيدن و بيداري در اين زمان عادت خواهد كرد.

فعاليت‌هاي ذهني ممنوع

روانشناسان معتقدند از حدود يك ساعت پيش از زماني كه به رخت‌خواب مي‌رويد بايد فعاليت‌هاي فكري را محدود كنيد. بهتر است كارهاي ساده‌اي مثل مرور برنامه روزانه فردا يا مرتب كردن وسايلي كه فردا لازم داريد را در اين ساعت انجام دهيد. فعاليت‌هاي فكري سنگين مثل درس خواندن و حتي تماشاي برنامه‌هاي تلويزيوني يا صحبت راجع به موضوعي كه ذهن شما را درگير مي‌كند در به خواب رفتن‌تان تأثير منفي خواهد داشت.

محيط خواب مناسب

محيط خواب‌تان بايد فضايي مناسب داشته باشد. اتاق خواب بايد به لحاظ نور، سكوت و همين‌طور دما در شرايطي باشد كه به‌راحتي در آن خواب‌تان برود. يكي ديگر از نكاتي كه راجع به بهداشت محيط خواب بايد به آن توجه كنيد اين است كه هرگز كارهاي روزانه‌تان را در رخت‌خواب انجام ندهيد. روانشناسان معتقدند تخت خواب بايد تنها خستگي و نياز به خواب راحت را در ذهن‌تان يادآوري كند، اما وقتي از آن براي هر كاري مثل كتاب خواندن يا غذا خوردن استفاده مي‌كنيد اين يادآوري در ذهن شما كمرنگ خواهد شد.

تمرينات آرام‌سازي

تمرينات آرام‌سازي مثل مديتيشن يا ريلكسيشن باعث مي‌شود تا اضطراب و خستگي كه در طول روز تجربه كرده‌ايد از بدن خارج شده و يك آرامش مطلوب را تجربه كنيد. به همين خاطر استفاده از اين تمرين‌ها به‌خصوص براي كساني كه به دليل اضطراب و فشارهاي رواني دچار بي‌خوابي شده‌اند مفيد خواهد بود.

اهميت تغذيه

تغذيه تأثير بسياري در خواب‌وبيداري دارد اما معمولاً توجه چنداني به آن نمي‌كنيم. استفاده از يك ليوان شير گرم قبل از خواب يا نوشيدن دم‌نوش‌هاي گياهي تأثير مثبتي روي خواب شما دارند. گاهي اوقات مي‌توانيد از مكمل‌هايي مثل ملاتونين يا منيزيم هم پيش از خواب استفاده كنيد. درعين‌حال خوردن مواد غذايي چرب، كربوهيدرات‌ها و همين‌طور چاي و قهوه مي‌توانند بي‌خوابي شبانه شما را افزايش دهند.

درمان بيماري‌هاي روحي

بيماري‌هاي روحي و به‌خصوص اضطراب و افسردگي از اصلي‌ترين دلايلي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلالات را در خود احساس مي‌كنيد بهتر است براي درمان از يك متخصص كمك بگيريد. اين موضوع به حدي تأثيرگذار است كه كتاب راهنماي اختلالات رواني بي‌خوابي را يكي از نشانه‌هاي اصلي افسردگي مطرح مي‌كند. در كنار اين بيماري‌ها سبك زندگي پراسترس و فشارهاي رواني هم باعث بي‌خوابي مي‌شوند. درمجموع مي‌توان گفت يكي از مؤثرترين راه‌ها براي درمان بي‌خوابي اين است كه به سلامت روان خود توجه ويژه‌اي داشته باشيد.

درمان بي خوابي با روش‌هاي روان‌شناختي

درمان شناختي-رفتاري بي‌خوابي

يكي از بهترين روش‌هاي درمان بي‌خوابي استفاده از درمان شناختي-رفتاري است. تحقيقات نشان مي‌دهد اين روش در بسياري از مواقع مشكل بي‌خوابي را به‌صورت ريشه‌اي درمان كرده است. درمان شناختي رفتاري براي بي‌خوابي به اين صورت است كه روانشناس به بيمار كمك مي‌كند تا افكار منفي و باورهاي اشتباهي كه راجع به بي‌خوابي دارد را اصلاح كند. براي مثال بسياري از كساني كه دچار بي‌خوابي هستند اين موضوع را به‌عنوان يك حقيقت و جزئي از زندگي خود باور كرده‌اند و به همين خاطر تلاشي هم براي تغيير آن نمي‌كنند. در اين روش بيمار ياد مي‌گيرد انتظارات منفي مثل اينكه باور نداشته باشد واقعاً خوابش خواهد برد را از خود دور كند.

دارودرماني براي بي‌خوابي

گاهي اوقات درمانگر به اين نتيجه مي‌رسد كه بهتر است براي درمان بي‌خوابي از بعضي داروهاي خواب‌آور استفاده كند. داروهاي ضد اضطراب مثل آلپرازولام رايج‌ترين داروهايي هستند كه در اين شرايط مورداستفاده قرار مي‌گيرند. اما بهتر است هميشه از اين داروها زير نظر متخصص استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بهترين درمان براي بي‌خوابي چيست؟

با توجه به دلايلي كه براي بروز بي‌خوابي وجود دارد از روش‌هاي مختلفي هم براي درمان آن استفاده مي‌شود. اما استفاده از روش درمان شناختي رفتاري براي بي‌خوابي از تمامي روش‌هاي ديگر مؤثرتر است.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : درمان بي خوابي ناشي از علل مختلف

خواباندن نوزاد براي تازه پدر و مادرها گاه كاري دشوار و سوال برانگيز مي‌شود. كودك تازه متولد شده هنوز نمي‌تواند به خوبي با والدين خود ارتباط بگيرد و ممكن است به آساني با محيط جديد سازگار نشود. همين مسئله مي‌تواند او را مستعد گريه و ناراحتي كرده و خواب راحت را از او بگيرد. اين موضوع آرامش پدر و مادر را هم بهم مي‌زند و باعث مي شود كه آن‌ها دائما در جستجوي موثرترين راه‌ براي خواباندن نوزاد باشند. در اين مقاله به شما ياد خواهيم داد كه چگونه نوزاد خود را بخوابانيد و به يك چرخه منظم خواب برسيد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع : خواباندن نوزاد

خواباندن نوزاد | نوزاد چقدر به خواب احتياج دارد؟

نوزاداني كه تازه متولد شده اند (يك تا دو ماه اول) چيزي در حدود 14 الي 17 ساعت از شبانه روز را بايد بخوابند. البته بعضي از كودكان ممكن است بيش از اين ها به خواب احتياج داشته باشند و در نتيجه  18 الي 19 ساعت از روز را در خواب بگذرانند. اين خواب به تكامل مغز آن‌ها كمك كرده و رشد آن‌ها را تسهيل مي‌كند. از آنجايي كه نوزاد هر 2 يا 3 ساعت گرسنه مي‌شود، مادر بايد او را در اين بازه زماني براي شير خوردن از خواب بيدار كند. اگر خواب و شيرخوردن فرزندتان يك نظم روتين داشته باشد، او كمتر با مشكلاتي نظير بيداري شبانه و بيقراري رو به رو خواهد شد.

بيشتر بخوانيد : نوزاد تازه متولد شده

روش هاي موثر براي خواباندن نوزاد | توصيه هايي براي والدين

براي آنكه فرزند شما در دوران نوزادي خواب بهتري داشته باشد، در نظر گرفتن برخي نكات مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين توصيه‌ها در اين زمينه اشاره كرده‌ايم.

1- نوزاد را به پشت بخوابانيد

هميشه به خاطر داشته باشيد كه بايد نوزاد را به پشت بخوابانيد. در نتيجه او را به صورت دمر و روي شكم در تخت قرار ندهيد، اين كار مي‌تواند در طول خواب تنفس كودك را با مشكل مواجه كرده و منجر به سندروم مرگ ناگهاني نوزاد شود. براي اطلاع از نحوه دمر خواباندن نوزاد كليك كنيد.

2- محيط امني براي خواب نوزاد فراهم كنيد

اطمينان حاصل نماييد كه نوزاد در محيطي امن مي‌خوابد. در همين راستا لازم است كه تختي مناسب سن فرزندتان انتخاب كنيد تا در صورت غلت زدن روي شكم و صورت قرار نگيرد. اگر فرزندتان را در اتاق جداگانه‌اي مي‌خوابانيد، بايد در طول شب به فاصله هر دو ساعت وضعيت او را چك كنيد و ساعت‌هاي طولاني او را بدون شير دادن رها نكنيد.

3- هنگام خواباندن نوزاد اسباب بازي ها را در تخت نگذاريد

تخت نوزاد را از هر گونه وسيله اضافي خالي كنيد. در نتيجه اسباب بازي‌ها، شيشه شير يا هرچيز مانند اين‌ها را هنگام خواباندن نوزاد از تخت او جمع كنيد. چرا كه ممكن است در طول خواب، نوزاد آن‌ها را در دهان گذاشته يا روي‌شان قرار بگيرد.

4- دماي معتدلي در محيط ايجاد كنيد

برخي از والدين دائما نگران اين هستند كه نوزدشان سرما بخورد. همين مسئله باعث مي‌شود كه فضاي اتاق كودك را به شدت گرم كنند و او را با لباس‌هاي ضخيم بپوشانند. در حالي كه اين كار مي‌تواند در طول شب باعث بروز مشكلاتي در تنفس نوزاد شده و راه نفس كشيدن او را مسدود نمايد. در نتيجه يك دماسنج در اتاق فرزندتان قرار داده و سعي كنيد دماي معتدلي (خدود 25 درجه سانتي‌گراد) در اتاق كودك ايجاد نماييد. بسياري از بي‌قراري‌هاي كودك مي‌تواند به خاطر گرما يا سرماي بيش از حد محيط خواب باشد.

5- مراقب باشيد كسي اطراف نوزاد سيگار نكشد

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه سيگار كشيدن در كنار نوزاد خطرناك است و مي‌تواند ريسك بروز سندروم مرگ ناگهاني را در آن‌ها افزايش دهد. در نتيجه به خصوص زماني كه فرزندتان خواب است اطمينان حاصل كنيد كه كسي در اطراف او سيگار نمي‌كشد. براي جلوگيري از عوامل مربوط سندرم مرگ ناگهاني نوزاد كليك كنيد.

6- براي خواباندن ، نوزاد را قنداق نماييد

طبق مطالعات وقتي نوزادان را قنداق مي‌كنيد، محيط رحم كه به آن عادت داشتند در خاطرشان تداعي مي‌شود. همين مسئله به خواب راحت‌تر كمك كرده و باعث مي‌شود با آرامش بيشتري ساعات خواب خود را طي كنند.

7- نوازش كردن نوزاد

اگر فرزندتان در به خواب رفتن مشكل دارد، نوازش كردن او را فراموش نكنيد. به خاطر داشته باشيد كه حس لامسه براي نوزادان قوي‌ترين حس براي ارتباط برقرار كردن با دنياي پيراموني است. در نتيجه در آغوش كشيده شدن و نوازش براي آن‌ها امري حياتي است و به آرامش هرچه بيشترشان كمك مي‌كند.

8- براي نوزاد لالايي بخوانيد

كودك از دوران جنيني حس شنيداري خود را به دست مي‌آورد و به مرور به صداي شما به عنوان مادر عادت مي‌كند. در نتيجه پس از تولد نيز بيش از همه به صداي شما واكنش نشان مي‌دهد. اگر مي‌خواهيد فرزند خود را آرام كرده و بخوابانيد با صدايي آرام براي او آواز يا لالايي بخوانيد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه صداي بلند براي كودك تازه متولد شده تنش زاست، در نتيجه از سر و صداي زياد نيز بپرهيزيد. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره خواب نوزاد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا گذاشتن اسباب بازي هاي موزيكال در تخت كودك به زودتر خوابيدن او كمك مي كند؟

گذاشتن اسباب بازي هاي موزيكال در تخت خواب كودك مي تواند هشياري او را تحريك كرده و باعث بي خوابي او شود. در نتيجه بهتر است از اين اسباب بازي ها تنها در زماني بيداري نوزاد استفاده كنيد.

 

 

منبع : خواباندن نوزاد

 

 

دغدغه ازدواج با دوست پسر تو اين زمانه بازار داغي پيدا كرده، ديگر دختران منتظر خواستگار نمي‎‌مانند و تلاش دارند كه براي زندگي مشترك خودشان تصميم‌گيري و انتخاب كنند. شايد اين طريقه مزايايي داشته باشد اما باعث شده آسيب و شكست‌هاي ناشي از رابطه با دوست پسر زياد شود. ازدواج پديده پيچيده ايست و به جز عواطف و احساسات فاكتورهاي مختلفي در موفقيت آن دخيل هستند. پس توصيه مي‌شود كه قبل از اينكه به طور جدي براي ازدواج با دوست پسرتان اقدام كنيد به جز عشق و علاقه از وجود فاكتورهاي ضروري ديگر نظير تعهد، شناخت و شباهت فرهنگي و خانوادگي نيز اطمينان كسب كنيد.

منبع : ازدواج با دوست پسر

توصيه‌اي به دخترها براي ازدواج با دوست پسر

اكثر دختران با قرار گرفتن در رابطه عاطفي و احساسي به فكر ازدواج مي‌افتند. خانم‌ها به دليل غالب بودن احساسات بر منطقشان (طبق مشاهدات خانم‌ها عاطفي‌تر از مردان رفتار مي‌كنند) مخصوصا كساني كه اولين بار در رابطه‌اي هستند، دچار خطاي شناختي مي‌شوند؛ تا جايي كه ممكن است بعد از خارج شدن از رابطه‌اي خودشان هم از انتخاب‌شان تعجب كنند. بنابراين قبل از هر چيز بايد ديد كه آيا موردي كه براي ازدواج انتخاب كرديد، مرد مناسبي براي شما هست يا نه؟

1- ملاك ها و معيارهايتان را مشخص كنيد

بسيار اهميت دارد كه قبل از تصميم گيري براي ازدواج از خود بپرسيد معيارها و ملاك‌هايتان براي انتخاب همسر چه چيزهايي هستند و كسي كه با او در رابطه قرار داريد چقدر به اين ملاك‌ها نزديك است؟ در بسياري از موارد دخترخانم‌ها به خاطر عشق و علاقه چشم خود را روي معيارهايي كه براي زندگيشان تعيين كرده‌اند مي‌بندند.

همچنين برخي خانم‌ها براي اينكه از تصميم خود مبني بر ازدواج با دوست پسرشان منصرف نشوند ممكن است حتي از فكر كردن به ملاك‌هاي شخصي‌شان اجتناب كرده و در نتيجه هرگز آن‌ها را نشناسند. همه اين‌ها در حالي است كه بررسي‌ها نشان مي‌دهند زوجيني كه معيارهاي مشخصي براي ازدواج داشتند و اين معيارها را پيش از ازدواج بررسي كرده‌اند، شانس بيشتري براي تداوم رابطه خود دارند.

2- ويژگي هاي عشق سالم را بشناسيد

در بسياري از موارد تعريف عموم مردم از عشق با تعريفي كه روانشناسان و متخصصان خانواده ارائه مي‌دهند، متفاوت است. روانشناسان بر اين باورند كه عشق سالم نيازمند برقراري رابطه‌اي صميمي، همدلانه، توام با مراقبت و تمرين تعهد است. همچنين شور و اشتياق جنسي يكي ديگر از اجزاي مهمي است كه در عشق سالم تجربه مي‌شود. پس بايد همه به اين اجزا در كنار يكديگر بها داده شود. زوج‌هايي كه به طور تك بعدي فقط روي يكي از اين جنبه‌ها سرمايه‌گذاري مي‌كنند، بيش از سايرين احتمال دارد كه پس از ازدواج با تعارض و مشكل مواجه شوند.

3- نگذاريد كه عشق چشم هايتان را كور كند!

حتما تا به حال با اين جمله مواجه شده‌ايد كه عشق چشم آدم را كور مي‌كند. اما آيا واقعا اين جمله حقيقت دارد؟ روانشناسان معتقدند هرگونه هيجان از عشق و علاقه گرفته تا تنفر و خشم مي‌تواند توانايي تفكر منطقي، قضاوت و تصميم گيري را تا حد زيادي مختل نمايد. در نتيجه هنگامي كه تحت تاثير عواطف و هيجانات هستيد براي اينكه كار اشتباهي نكنيد، بايد كمي صبور باشيد و براي تصميمات مهم حتما مشورت بگيريد.

 

بيشتر بخوانيد : رابطه قبل از ازدواج

 

4- براي شناخت يكديگر وقت بگذاريد

رسيدن به شناخت كافي از شريك عاطفي چيزي نيست كه تنها با شروع يك رابطه دوستي به دست بيايد. بسياري از كساني كه پيش از ازدواج با هم دوست بوده‌اند هم پس از شروع زندگي مشترك به اين نتيجه مي‌رسند كه به اندازه كافي همسرشان را نمي‌شناختند. براي اينكه بتوانيد با چهره واقعي هم رو به رو شويد و فارغ از نقاب‌ها بشناسيد؛ بايد براي اين هدف به طور اختصاصي وقت و انرژي بگذاريد. در همين راستا بهتر است از يك روانشناس كمك گرفته و مشاوره پيش از ازدواج دريافت كنيد. براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

5- با خانواده هاي هم آشنا شويد

با مدرن‌تر شدن جوامع و كم رنگ‌تر شدن نقش خانواده‌ها در تصميم گيري براي ازدواج برخي از جوانان به طور كل اهميت آن را ناديده مي‌گيرند. اين در حالي است كه پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه خانواده‌ها نقش بسيار تعيين كننده‌اي در احساس رضايت زناشويي دارند. از همين رو بايد پيش از آغاز زندگي مشترك در مورد موضوعاتي نظير تفاوت فرهنگي و جايگاه اقتصادي- اجتماعي خانواده‌ها نيز اطلاعات كسب كنيد.

چرا پسرها با دوست دختر خود ازدواج نمي كنند ؟

در جامعه‌اي مثل ايران كه در حال گذار از فرهنگ سنتي است، طريقه ازدواج هم دچار دگرگوني‌هايي شده است. اما هنوز همه خانواده‌هاي ايراني به يك شكل رفتار نمي‌كنند. اين از هم گسختگي فرهنگي خيلي اوقات باعث كج فهمي اصول شروع ازدواج و شكل گرفتن باورهاي كليشه مثل بي علاقگي پسران به ازدواج يا همين سوال كه چرا پسران با دوست دخترشان ازدواج نمي‌كنند شده است. هر دختر و پسري فطرتا نياز به همسر دارد، بنابراين مردان هم ذاتا راغب به ازدواج هستند. پس اگر پسري از ازدواج طفره مي‌رود بايد علل آن بررسي شود. براي آشنايي با اصول دوستي هاي قبل از ازدواج كليك كنيد. 

آيا ازدواج با دوست پسر كار درستي است؟

روانشناسان و كارشناسان خانواده، ازدواج با دوست پسر را به طور كل تاييد يا رد نمي كنند. آن ها بر اين باورند كه اگر به دنبال يك ازدواج موفق هستيد لازم است علاوه بر يك رابطه عاطفي و احساس عشق و علاقه فاكتورهاي ديگري را نيز مد نظر قرار دهيد. رسيدن به شناخت كافي از فرد مقابل و خانواده او، مقايسه ويژگي هاي شريك عاطفي با ملاك هاي شخصي، تلاش براي تصميم گيري منطقي و كمك گرفتن از مشاوره پيش از ازدواج از جمله اقدامات موثري هستند كه بايد در اين زمينه انجام دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا عاقبت ازدواج با دوست پسر خوب است؟

جواب اين سوال كاملا بستگي به خصوصيات فردي و خانوادگي دو طرف دارد، به همين دليل براي بررسي اين موضوع حتما بايد نظر متخصص ازدواج را جويا شويد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : ازدواج با دوست پسر

مصرف دارو در دوران شيردهي ازجمله موضوعاتي است كه سؤالات بسياري را براي مادران به همراه خواهد داشت. با توجه به اينكه بسياري از داروها روي كيفيت شير مادر تأثير گذاشته و از اين طريق وارد بدن نوزاد مي‌شوند بهتر است براي پيشگيري از بروز مشكلات جدي در سلامت فرزندتان تا جاي ممكن از داروها استفاده نكنيد و يا در صورت نياز به مصرف از يك متخصص كمك بگيريد. سن كودك و نوع دارو بر ميزان تاثير و عوارض دارو موثر است، در ادامه به برخي از داروهاي ممنون و مجاز اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با نكات مربوط به مشكلات شيردهي كليك نيد.

منبع : مصرف داروهاي مجاز و غير مجاز در دوران شيردهي

مصرف دارو در دوران شيردهي

با توجه به اينكه كيفيت رژيم غذايي مادران در طول دوران شيردهي بر سلامت جسمي و روحي فرزندانشان تأثير بسياري دارد متخصصين معتقدند مصرف دارو در دوران شيردهي يا حتي استفاده از برخي مواد غذايي مي‌بايست در اين دوران به حداقل ممكن برسد. اين تأكيد به اين خاطر است كه تركيبات شيميايي موجود در داروها كيفيت شير مادر را تحت تأثير قرار مي‌دهند و گاهي از اين طريق وارد بدن نوزاد شده و مشكلاتي را براي وي ايجاد مي‌كنند.

 تأثيرپذيري كودك از اين داروها علاوه بر اينكه به نوع، مقدار و همين‌طور روش استفاده از دارو بستگي دارد، تحت تأثير سن و وضعيت سلامت نوزاد نيز هست. به‌گونه‌اي كه كودكان بزرگ‌تر و آن‌هايي كه از سلامتي بالاتري برخوردارند به ميزان كمتري از داروها آسيب مي‌بينند. براي مثال يك كودك يك‌ساله سالم كه مصرف غذاهاي ديگر را نيز شروع كرده وابستگي كمتري به شير مادر دارد و به همين خاطر مادر در صورت نياز با اطمينان بيشتري مي‌تواند از داروها استفاده كند، اما كودكي كه زودتر از موعد متولد شده يا سن كمتري دارد به مراقبت غذايي بيشتري از جانب مادر نياز خواهد داشت.

 البته بهتر است به اين موضوع نيز توجه داشته باشيد كه استفاده از مخدرها، مشروبات الكلي و حتي نوشيدني‌هاي داراي كافئين نيز مي‌تواند مشكلاتي را براي فرزندتان به همراه داشته باشد. به‌طوركلي مي‌توان گفت استفاده از تمامي داروها در طول دوران بارداري و شيردهي مي‌بايست زير نظر متخصصين صورت بگيرد.

مصرف دارو مجاز در دوران شيردهي

اگرچه بهتر است تا جاي ممكن از مصرف دارو در دوران شيردهي اجتناب شود بااين‌حال در برخي مواقع چاره‌اي به‌جز استفاده از داروها وجود ندارد. خوشبختانه در ميان داروها نيز بسياري از آن‌ها براي استفاده در دوران شيردهي بي‌خطر يا خطر كم شناخته‌شده‌اند كه در ادامه به برخي از آن‌ها اشاره خواهيم كرد. البته توجه داشته باشيد كه بهتر است استفاده از اين داروها را نيز زير نظر متخصص انجام دهيد.

  • استامينوفن ساده
  • ايبوبروفن
  • قرص‌هاي حاوي پروژسترون براي پيشگيري از بارداري
  • انسولين
  • هپارين
  • وارفارين
  • تئوفيلين
  • انواع پني‌سيلين‌ها مانند آموكسي‌سيلين
  • ليدوكائين
  • لوراتادين
  • اريترومايسين
  • ديگوكسين

بيشتر بخوانيد: نيازهاي اساسي و اوليه كودكان

قطع مصرف دارو هاي غير مجاز در دوران شيردهي

برخي از داروها مي‌توانند از طريق شير مادر وارد بدن نوزاد شده و مشكلات زيادي براي وي ايجاد نمايند. به همين خاطر آگاهي از آن‌ها و مصرف زير نظر پزشك اهميت بسياري دارد. بعضي از مهم‌ترين داروهايي كه در دوران شيردهي نبايد مورداستفاده قرار بگيرند عبارتند از:

  • داروهاي ضد سرطان و داروهايي كه براي درمان سرطان مورداستفاده قرار مي‌گيرند
  • كلوزاپين
  • آسپرين (استفاده مداوم يا در مقادير بالا)
  • كلرامفنيكل
  • داروهاي ضدتشنج مانند اتوسوكزومايد، فنوباربيتال، پريميدون
  • خانواده بنزوديازپين‌ها مانند لورازپام و اگزازپام
  • اس‌سيتالوپرام
  • ارگوتامين
  • كلونيدين
  • سيتالوپرام
  • قرص‌هاي ضدبارداري حاوي استروژن

نشانه‌هاي مسموميت كودك در اثر داروي مصرفي مادر

هنگامي‌كه مجبور به مصرف دارو در دوران شيردهي مي‌شويد يكي از نكاتي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه چطور مي‌توان فهميد داروها سلامت كودك شما را تحت تأثير قرار داده يا خير؟ در ادامه برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي تأثيرپذيري كودك از داروها را با يكديگر بررسي مي‌كنيم. اگرچه اين مشكلات ممكن است به هر دليل ديگري نيز براي نوزاد ايجاد شده باشد، بااين‌حال در شرايطي كه دارو مصرف مي‌كنيد و فرزندتان يك يا چند مورد از اين علائم را نشان مي‌دهد بهتر است دراين‌باره از يك متخصص كمك بگيريد.

  • اسهال
  • استفراغ
  • خواب‌آلودگي
  • تحريك‌پذيري
  • تغيير در وزن نوزاد
  • هرگونه علامت جديد يا غيرمعمول

آنچه كه بايد درباره مصرف دارو در دوران شيردهي بدانيد

اگر مجبور به مصرف دارو در دوران شيردهي هستيد بهتر است به نكات زير توجه كافي داشته باشيد.

  • راجع به تمامي داروهايي كه مصرف مي‌كنيد، دوز مصرفي و نحوه استفاده با يك متخصص مشورت كنيد
  • مرتباً سلامت جسمي كودك را زير نظر متخصص كودك بررسي كنيد
  • ترجيحاً از داروهايي استفاده كنيد كه بتوانيد آن‌ها را يك‌بار در روز و با فاصله از زمان شير دادن نوزاد مصرف كنيد.
  • پس از مصرف دارو شير هر دو سينه‌تان را دوشيده و دور بريزيد
  • اگر به دليل بيماري‌هاي روحي مانند اضطراب يا افسردگي و به‌خصوص افسردگي‌هاي پس از زايمان دارو مصرف مي‌كنيد، از مشاوره‌هاي روانشناسي به‌جاي اين داروها استفاده كنيد.
  • علاوه بر داروها از مصرف مخدرها، مشروبات الكلي و همين‌طور مواد غذايي محركي مثل كافئين نيز خودداري كنيد.

بيشتر بخوانيد: فوائد شير مادر

چرا با وجود نياز به مصرف دارو بايد شيردهي را اوليت قرار داد؟

مهم‌ترين موضوعي كه كودكان در سال‌هاي اوليه زندگي با آن مواجه مي‌شوند احساس امنيت و محبتي است كه مي‌بايست از محيط اطراف و به‌خصوص مادر دريافت كنند. با توجه به اينكه تغذيه عمده‌ترين نياز كودك در سال‌هاي اول زندگي است، هر موضوعي كه اختلالي در اين شرايط ايجاد كند مي‌تواند آسيب‌هاي روحي جبران‌ناپذيري را در سلامت روحي كودك ايجاد نمايد.

براي مثال اگر به دليل استفاده از داروها مادر نتواند به خوبي به نوزاد شير بدهد و يا در شرايطي كه كودك به دليل عوارض مصرف داروها دچار مشكل يا بستري در بيمارستان شود؛ اين ضربات مي‌تواند مشكلات روحي بسياري را در آينده وي ايجاد نمايد. اگر به هر دليلي احساس مي‌كنيد رابطه شما و فرزندتان در نخستين سال پس از تولد كيفيت لازم را ندارد بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

استفاده از چه داروهايي در دوران شيردهي خطرناك است؟

به‌طوركلي بهتر است در طي دوراني كه فرزندتان را شير مي‌دهيد تا جاي ممكن از داروها استفاده نكنيد و يا استفاده از آن‌ها را زير نظر متخصص انجام دهيد. اما برخي داروها نظير قرص‌هاي ضدبارداري حاوي استروژن، داروهاي درمان سرطان، ضد اضطراب‌هايي مانند لورازپام يا اگزازپام مي‌تواند خطرات بيشتري را ايجاد نمايد.

آسيب ديدن كودك از داروهايي كه مادر استفاده مي‌كند چه نشانه‌هايي دارد؟

استفراغ، اسهال، تغيير در وزن، بي‌خوابي و يا تحريك‌پذيري ازجمله نشانه‌هايي هستند كه در اين شرايط بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد.

 

 

 

منبع : مصرف داروهاي مجاز و غير مجاز در دوران شيردهي

كودكان ديرآموز آن دسته از كودكاني هستند كه توانايي يادگيري مهارت‌هاي ضروري براي عملكرد و پيشرفت تحصيلي را دارند، اما به نسبت همسالانشان عملكرد ضعيف‌تري از خود نشان مي‌دهند. كودكان ديرآموز به اصطلاح در مرز كودكان عادي و عقب مانده ذهني قرار دارند، اما هيچ‌گونه تشابه ظاهري با كودكان نياز‌هاي خاص ندارند. تنها مسئله‌اي كه اين كودكان با آن مواجهه مي‌شوند اين است كه نياز به محيط آموزشي و تحصيلي غني‌تر و مربي و مدرس فعال‌تري دارند. هرچقدر كه به كودك ديرآموز آموزش بيشتري داده شود و بيشتر با او كار شود، زودتر به همسالان خود مي‌رسد. از اين جهت آشنايي با ويژگي‌هاي كودكان ديرآموز و شيوه برخورد با اين كودكان اهميت زيادي دارد.

منبع : كودكان ديرآموز

ويژگي هاي كودكان ديرآموز

تشخيص كودكان ديرآموز يا كودكان ديگر كمي دشوار است، زيرا از نظر ظاهري تفاوتي با ساير كودكان ندارند، تنها ويژگي اين كودكان اين است كه نسبت به همسالان خود نياز دارند تا يك مطلب آموزشي را بيشتر مطالعه كنند تا ياد بگيرند. به طور كلي بهره هوشي اين كودكان در مرز بين كودكان عادي و عقب مانده ذهني قرار دارد. مهم‌ترين مسئله اين است كه اگر به اين دسته از كودكان آموزش صحيح داده شود و در محيط آموزشي غني قرار بگيرند، زودتر به همسالان عادي خود نزديك مي‌شوند و مشكل‌شان برطرف مي‌شود. بايد توجه داشت كه كودكان ديرآموز با كودكان داراي اختلال يادگيري فرق دارند. لزوما فردي كه ديرآموز است اختلال يادگيري ندارد.

برخي از معلمان و همسالان ممكن است نگرش مثبتي نسبت به حضور كودكان ديرآموز در كلاس درس عادي را نداشته باشند، اين مسئله باعث مي‌شود تا كودك ديرآموز دچار مشكلات روانشناختي مانند اعتماد بنفس و عزت نفس پايين، افسردگي و نااميدي شود. همين موضوع سبب تشديد مشكلات اين كودكان مي‌شود.

نشانه ها و راه تشخيص كودكان ديرآموز

عمده‌ترين راه تشخيص كودكان ديرآموز از طريق انجام و تفسير آزمون‌هاي هوش و عملكرد تحصيلي كودك است كه توسط يك روانشناس ارزيابي و انجام مي‌شود. نمرات آزمون اين كودكان نه آنقدر بالا است كه در رديف كودكان با هوش طبيعي باشد نه آنقدر پايين كه در رديف كودكان با نيازهاي خاص قرار بگيرند، بنابراين كودكان ديرآموز در مرز بين اين دو گروه قرار دارند از اين جهت ممكن است تشخيص اين مسئله براي خانواده كمي دشوار باشد، زيرا كه اين كودكان در زندگي روزمره مشكلي تجربه نمي‌كنند و زماني كه به مدرسه مي‌روند مشكل‌شان شروع مي‌شود.

عمده‌ترين مشكلي كه اين كودكان با آن روبرو مي‌شوند، درك محدود اطلاعات عمومي، دايره واژگان پايين، مشكل در درك مفاهيم انتزاعي،  مشكل در خواندن و فهميدن مطالب درسي كتاب و… مي‌باشد. از اين جهت براي ارزيابي و تشخيص دقيق اين كودكان انجام آزمون‌هاي هوش استاندارد شده و ارزيابي توسط يك روانشناس ضروري است. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

دلايل و علت ديرآموز بودن كودكان

علت دقيق اين كه چرا برخي از كودكان ديرآموز مي‌شوند، به طور دقيق مشخص نشده است. با اين حال مي‌تواند مجموعه‌اي از عوامل زيستي، رواني، محيطي و آموزشي را به عنوان ريشه ديرآموز بودن كودكان در نظر گرفت. به طور كلي در خانواده‌هايي كه كودكان ديرآموز يا مبتلا به اختلال يادگيري وجود داشته باشد به احتمال بيشتري ساير اعضاي خانواده هم درگير چنين مشكلاتي مي‌شوند. اين مسئله هم مي‌تواند نشان دهنده تاثير عوامل وراثتي باشد، هم نشان دهنده ضعف و فقر آموزشي در محيط خانواده. علاوه بر اين، آسيب‌ها و صدمات وارد شده به سر چه در دوران جنين و چه در كودكي مي‌تواند مشكلات اين چنيني براي ايجاد كند. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات يادگيري كليك كنيد.

شيوه برخورد با كودكان ديرآموز

در درجه اول والدين كودك بايد صبر و تحمل بيشتري از خودشان نشان دهند و زمان بيشتري را براي آموزش به كودك خود در نظر بگيرند. به طور كلي نگرش كودك ديرآموز نسبت به محيط مدرسه و مباحث آموزشي معمولاً منفي است و پيشرفت تحصيلي پايين‌تري دارند و به طور كلي نسبت به حضور در كلاس و… علاقه‌مند به نظر نمي‌رسند. اين مسئله عمدتاً به دليل مقايسه اين كودكان با ساير كودكان به وجود مي‌آيد. مقايسه كردن و سرزنش كردن كودكان ديرآموز باعث مي‌شود تا نسبت به مباحث درسي بي‌علاقه و بي‌انگيزه شود و اعتماد بنفس و عزت نفس‌اش كاهش پيدا كند.

اولين كاري كه در ارتباط با كودكان ديرآموز بايد انجام داد اين است كه به اندازه كافي به آن‌ها انگيزه داده شود تا نگرش منفي از آن‌ها دور شود. بايد به كودكان آموزش بيشتري داشته شود و تاكيد شود كه آن‌ها اختلال عصب شناختي يا عقب ماندگي ذهني ندارند، فقط در سال‌هاي اوليه تحصيل نياز به آموزش بيشتر دارند. حضور در مدارس استثنايي مي‌تواند نتيجه معكوسي براي اين كودكان داشته باشد، زيرا هرچقدر آموزش كمتري دريافت كنند (در مدارس استثنايي سطح آموزش پايين‌تر است) نسبت به همسالانشان بيشتر عقب مي‌مانند. بنابراين به عنوان يك والد يا معلم بايد نسبت به ساير همسالان، بيشتر با او كار كنيد تا اين ويژگي ديرآموز بودن كودك جبران شود.

ساير نكات شيوه برخورد با كودك ديرآموز

  • از برچسب زدن كودك به اينكه اختلال دارد پرهيز كنيد
  • نسبت به محيط مدرسه و آموزش مطالب درسي نگرشي مثبت در او به وجود بياوريد
  • اگر كودك مبحث آموزشي را متوجه نمي‌شود او را تنبيه نكنيد، بلكه مطلب را كم كم و قدم قدم به او آموزش دهيد.
  • مهارت‌ها و توانايي‌هاي او را بشناسيد و آن‌ها را ارتقا دهيد.
  • مسئوليت‌هاي كوچك را به او واگذار كنيد تا اعتماد به نفس و عزت نفسش افزايش پيدا كند.
  • مشكلات روانشناختي احتمالي مانند افسردگي، اضطراب و… را با كمك روانشناس برطرف كنيد.

به طور كلي نوع نگرش و تلاش والدين در جهت پيشرفت اين كودكان تاثير زيادي دارد. توصيه مي‌شود اگر كودك ديرآموزي داريد حتما از يك روانشناس كودك كمك دريافت كنيد تا بر اساس شرايط و ويژگي منحصر به فرزندتان راهكاريي را براي شما در نظر بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا امكان تحصيل در مدارس عادي براي كودكان ديرآموز وجود دارد؟

كودكان ديرآموز به تنهايي نسبت به همسالانشان عقب‌تر هستند و زمانيكه در مدارس مخصوص كودكان با نيازهاي خاص تحصيل كنند توانايي و تأخيرشان بيشتر مي‌شود. ديرآموز بودن كودك نشان دهنده يك اختلال عصبي رشدي يا رواني نيست و با ارائه تمرين‌ها و آموزش‌هاي بيشتر مي‌توان اين مسئله را بهبود داد. از اين جهت هرچه با كودكان ديرآموز بيشتر كار شود و محيط تحصيلي غني‌تري داشته باشند زودتر مي‌توانند به همسالان خود برسند.

 

 

 

منبع : كودكان ديرآموز