آيا مصرف متادون در بارداري ممنوع است؟ متادون چه عوارضي براي جنين به همراه خواهد داشت؟ متادون تراپي يا همان درمان اعتياد به كمك داروهاي نگهدارنده يكي از روشهاي نوين براي ترك اعتياد به مواد افيوني نظير ترياك و هروئين است. اين روش به كاهش علائم ناشي از ترك نظير درد عضلاني، اسهال و استفراغ كمك ميكند و باعث ميشود افراد دوره سم زدايي را با سهولت بيشتري پشت سر بگذارند. با اين حال به دليل ساختار مشابه متادون با مواد مخدر، مصرف نا به جاي آن ميتواند عوارض ناخوشايندي براي جنين و مادر به همراه داشته باشد و منجر به مشكلاتي نظير سقط جنين و زايمان زودرس شود. ما در ادامه به بررسي بيشتر عوارض مصرف متادون در دوران بارداري پرداختهايم. پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.
منبع : عوارض مصرف متادون در بارداري
اهميت ترك و استفاده از روش متادون تراپي در ترك متادون در بارداري
اعتياد به مواد مخدر در زنان و درمان نشدن آن در طول بارداري ميتواند عوارض بسيار گران باري براي جنين به همراه داشته باشد. در واقع نوسانات مواد مخدر در خون مادر كودك را تحت تاثير قرار داده و منجر به بروز مشكلات گوناگوني از جمله تاخير رشد، زايمان زودرس، سقط جنين و مرده زايي ميشود. با اين حال اگر باردار هستيد و هنوز ترك اعتياد و متادون در بارداري را شروع نكردهايد قطع ناگهاني مصرف نيز ميتواند خطرناك باشد. چرا كه مواد مخدر از جفت عبور كرده و در نتيجه جنين نيز به مواد وابسته شده است.
كنار گذاشتن يكباره مصرف منجر به بروز سندروم ترك براي جنين ميشود. نوزاداني كه با اين سندروم متولد ميشوند اغلب علائم ناخوشايندي نظير تشنج، تب، لرز، بي قراري و ناتواني در شير خوردن را تجربه ميكنند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه روش درستي را براي ترك اعتياد خود انتخاب كنيد تا كمترين آسيب و بيشترين فايده را براي شما و فرزندتان به همراه داشته باشد. مطالعات نشان ميدهند درمان به كمك داروهاي نگهدارنده از جمله متادون و بوپرنورفين يكي از امنترين روشها براي سم زدايي در دوران بارداري هستند و ميتوانند به پاك شدن بدن مادر و جنين از مواد مخدر كمك كنند.
بيشتر بخوانيد : بهترين روش ترك متادون
مصرف متادون در بارداري
ترك اعتياد به كمك متادون از سال 1970 بر روي مادران مبتلا به اختلالات مصرف مواد به كار گرفته شده و از سال 1998 به عنوان درمان استاندارد در اين دوران شناخته شده است. البته نوزاداني كه مادرانشان در طول بارداري متادون مصرف ميكردند نيز پس از تولد ممكن است علائم سندروم ترك يا همان محروميت از مواد را از خود نشان دهند. با اين حال بررسيها نشان ميدهند كه اين علائم در مقايسه با نوزاداني كه مادرانشان تحت درمان نبودند بسيار خفيفتر بوده و از شدت كمتري برخوردار است.
بيشتر بخوانيد : اعتياد به متادون
مزاياي مصرف متادون در بارداري
استفاده از روش متادون تراپي براي ترك مواد افيوني تا حد زيادي براي مادران و فرزندان آنها موثر است و ميتواند مزاياي مختلفي داشته باشد كه از جمله مهمترين آنها ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
– به ثبات رساندن سطح مواد افيوني در بدن جنين و پيشگيري از بروز سندروم محروميت از مواد در دوران جنيني
– ايجاد فرصت بهتر براي داشتن دوران بارداري سالم تر و فراهم كردن مراقبت بيشتر از جنين
– ارتقاي وضعيت سلامت مادر و جنين و پيشگيري از مشكلات بلند مدت نظير بروز نقايص عصب شناختي
خطرات و عوارض مصرف متادون در دوران بارداري
متادون مادهاي شبه افيوني است كه مصرف كنترل نشده آن ميتواند آثاري مشابه با اعتياد به مواد مخدر را به همراه بياورد. در نتيجه افرادي كه به طور خودسر از اين ماده استفاده ميكنند، خود و جنينشان را در معرض اعتياد به مواد افيوني قرار ميدهند و بايد با عوارضي نظير تولد نوزاد معتاد، احتمال دچار شدن به زايمان زودرس، سقط جنين، بروز نواقص عصب شناختي و تولد نوزاد مرده دست و پنجه نرم كنند.
اگر ميخواهيد از متادون در بارداري به عنوان يك روش درماني براي بهبود اعتياد استفاده كنيد، لازم است كه حتما از مشاوره ترك اعتياد كمك بگيريد. دوز مصرف متادون حتما بايد متناسب با ميزان و شدت اعتياد شما به مواد مخدر و وضعيت جسمانيتان توسط پزشك تعيين شود. هم چنين توجه داشته باشيد كه متادون را حتما از مراكز پزشكي مطمئن و معرفي شده از جانب متخصصين تهيه كنيد. متاسفانه مراكزي نظير برخي عطاريها اقدام به فروش غير قانوني متادون ميكنند كه در بسياري از مواقع خالص نيستند و داراي مقادير ديگري از ساير مواد مخدر هستند.
براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.
سوالات متداول
بررسيها و پژوهشهاي اخير نشان ميدهد كه متادون نسبت به بوپرنورفين براي مادران باردار تاثيرگذاري بيشتري دارد با اين حال بوپرنورفين نيز ميتواند در بسياري از موارد موثر باشد. در نتيجه لازم است حتما با پزشك در اين باره مشورت كنيد و درمان خود را زير نظر يك متخصص آغاز نماييد.
منبع : عوارض مصرف متادون در بارداري
- یکشنبه ۳۱ مرداد ۰۰ ۰۹:۲۲
- ۷۲ بازديد
- ۰ نظر