استعداديابي كودك سه ساله

مشاوره روانشناسي ذهن نو

براي استعداديابي كودك سه ساله چه كاري بايد انجام داد؟ متخصصان بر اين باورند كه سه سالگي زمان مناسبي براي آغاز فرايند استعداديابي در كودكان است. والدين در اين سن مي توانند از كارشناساني نظير روانشناسان كودك كمك گرفته و به واسطه آن ها توانمندي هاي ذاتي فرزند خود را كشف نمايند. اين امر به آن‌ها كمك مي‌كند تا در سنين بعدي براي هدايت و آموزش فرزندشان مسيرهايي را انتخاب كنند كه شانس موفقيت بالاتر از همه باشد. كارشناسان با بررسي رفتار كودك در مورد استعداد او در حوزه‌هايي نظير توانايي حركتي، هوش كلامي، تفكر فضايي و … بازخورد مي‌دهند. براي شروع مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع : استعداديابي كودك سه ساله

استعداديابي كودك سه ساله |  آيا سه سالگي زمان مناسبي براي استعداديابي است؟

والدين براي استعداديابي فرزندشان مي‌دانند كه بايد پارامتر سن را در نظر بگيرند. اما معمولا نمي‎‌دانند كه دقيقا از چه سني بايد به طور حرفه‌اي اقداماتي براي كشف استعدادها انجام دهند. روانشناسان معتقدند بهترين بازه زماني براي فرايند استعداديابي در كودكان سنين 3 الي 6 سالگي است. چرا كه در اين برهه اكثر كودكان هنوز آموزش‌هاي رسمي را آغاز نكرده‌اند و در نتيجه ظرفيت‌هاي ذهني آن‌ها بكر و دست نخورده باقي مانده است.

اين مسئله به متخصصين كمك مي‌كند تا راحت‌تر بتوانند توانمندي‌هاي ذاتي را از ساير توانمندي‌ها كه در اثر تمرين و ممارست پديد آمده‌اند، تشخيص دهند. در نتيجه اگر كودك سه ساله‌اي داريد و مي‌خواهيد استعدادهاي او را بشناسيد بايد گفت كه زمان مناسبي را براي اين كار انتخاب كرده‌ايد. براي آشنايي بيشتر با سن استعداديابي كودكان كليك كنيد.

متخصصين براي استعداديابي كودك سه ساله چه كاري انجام مي دهند؟

براساس نظريه‌هاي اوليه در مورد هوش، روانسنجان آن را به عنوان يك مفهوم كلي در نظر مي‌گرفتند و با شاخصي تحت عنوان ضريب هوشي يا IQ آن را مي‌سنجيدند. اما به مرور زمان با شكل گيري نظريه‌هايي نظير هوش‌هاي چندگانه اكثر متخصصين بر اين مسئله اتفاق نظر پيدا كردند كه هوش اجزاي مختلفي دارد كه هريك از اين اجزا بايد به طور جداگانه ارزيابي شود.

براي مثال گاردنر در تئوري خود 8 جزء مختلف را براي هوش در نظر گرفت كه هوش‌هاي كلامي، منطقي و رياضي، بصري و فضايي، موسيقيايي، بدني و جنبشي، هوش درون فردي، برون فردي و طبيعت گرايي را شامل مي‌شوند. متخصصان با در نظر گرفتن اين جنبه‌هاي مختلف تلاش مي‌كنند رفتار كودك در هريك از اين حوزه‌ها را زير نظر بگيرند و به اين ترتيب با رويكردي چند وجهي براي كشف استعدادهاي كودكان اقدام كنند. براي آشنايي با روش هاي كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

توصيه هايي به والدين براي استعداديابي كودك سه ساله

اگر مي‌خواهيد از سنين كودكي توانمندي‌هاي منحصر به فرد فرزندتان را كشف كنيد، بايد برخي اصول روانشناختي مهم را مد نظر قرار دهيد. اين اصول به شما كمك مي‌كنند تا درك بهتري از استعدادهاي فرزندتان داشته باشيد و مسير صحيحي را براي كشف آن‌ها در پيش بگيريد. براي آشنايي با روش هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

1- مشاهده گر ريزبيني باشيد

براي اينكه بتوانيد استعدادهاي فرزندتان را كشف كنيد، پيش از هرچيز بسيار اهميت دارد كه مشاهده گر ريزبين و دقيقي باشيد. در همين راستا بايد رفتارهاي روزمره كودك خود را زير نظر بگيريد و ببينيد بيش از همه نسبت به چه مسائلي واكنش نشان مي‌دهد و چه چيزهايي براي او جذاب‌تر هستند.

2- وقت بيشتري را براي بازي با كودك اختصاص دهيد

يكي از قدرتمندترين ابزارهايي كه به كمك آن مي‌توانيد با كودكان ارتباط برقرار كرده و از آن‌ها اطلاعات كسب كنيد، بازي كردن است. در نتيجه تلاش كنيد از همان سال‌هاي ابتدايي براي بازي كردن با فرزند خود وقت بگذاريد و در حين بازي به توانمندي‌ها، علايق و واكنش‌هاي كودك دقت نماييد.

3- نمودار رشد كودك را در نظر بگيريد

كودكان در سن 3 سالگي به سرعت در حال رشد هستند. آن‌ها روز به روز مهارت‌هاي كلامي بيشتري دست پيدا كرده و از نظر توانايي‌هاي حركتي قدرتمندتر مي‌شوند. سرعت رشد آن‌ها در جنبه هاي مختلف مي‌تواند نشانه مهمي از استعدادهاي نهفته شان باشد.

براي مثال برخي كودكان زودتر از سايرين شروع به حرف زدن مي‌كنند و مي‌توانند اشعار يا داستان‌هاي طولاني را حفظ كنند. اين مسئله مي‌تواند به شما نشان دهد كه فرزندتان از نظر هوش كلامي استعداد بالايي دارد. براي اطمينان يافتن از اين موضوع بهتر است در مورد رفتارها و توانمندي‌هاي فرزندتان با يك مشاور كودك صحبت نماييد و در فرايند استعداديابي از وي كمك بگيريد.

4- كودك را با اطلاعات بيش از حد محاصره نكنيد

برخي از پدر و مادرها براي اينكه استعدادهاي كودك را كشف كنند از سنين بسيار كم او را در معرض حجم زيادي از اطلاعات قرار مي‌دهند و آموزش‌هايي نامتناسب با سن فرزندشان به او ارائه مي‌دهند. اين كار نه تنها به شكوفايي هرچه بيشتر استعدادهاي فرزندتان كمك نمي‌كند، بلكه با فشار آوردن به ذهن او مي‌تواند منجر به احساس ناتواني و اضطراب شود. در نتيجه تلاش كنيد همواره هم گام با سرعت رشدي فرزندتان پيش برويد و در سنين خردسالي بيشتر آموزش‌ها را در جريان بازي در اختيار او قرار دهيد. براي اشنايي با روش هاي تربيت كودك سه ساله كليك كنيد.

5- از روانشناسان كودك كمك بگيريد

روانشناسان باليني متخصص در حيطه كودك در زمينه ارزيابي هوش و استعدادهاي كودكان آموزش ديده‌اند. مراجعه به آن‌ها به شما كمك مي‌كند تا به طور حرفه‌اي‌تري در مورد توانمندي‌هاي فرزندتان اطلاعات كسب كنيد و در مورد روش تربيتي خود نيز از روانشناس بازخورد بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا استعداديابي براي كودك 3 ساله زود است؟

خير اكثر كارشناسان بر اين باورند كه سنين 3 تا 6 سال زمان بسيار مناسبي براي كشف استعدادهاي كودكان است.

 

 

منبع : استعداديابي كودك سه ساله

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.