قرص اسزوپیکلون یک داروی آرامبخش با خاصیت خوابآوری است. مشکلات و اختلالات خواب انواع مختلفی دارند مثلا بعضی از افراد نمیتوانند بخوابند، برخی حین خواب چندین بار بیدار میشوند. درمانهای مختلفی برای مشکلات مربوط به خواب وجود دارد که یکی از آنها دارو درمانی است. بهتر است قبل از روی آوردن به مصرف دارو از روشهای دیگری بهرهمند شوید و در مرحله آخر به سراغ داروها بروید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قرص های خواب آور کلیک کنید.
منبع: قرص اسزوپیکلون
قرص اسزوپیکلون چیست؟
اسزوپیکلون با نام تجاری لونستا در داروخانهها با نسخه پزشک عرضه میشوند. از قرص اسزوپیکلون برای درمانهای کوتاه مدت مشکلات خواب (معمولا درمانهای ۷ تا ۱۰ روز) استفاده میشود. استفاده طولانی مدت از این قرص موجب اعتیاد و وابستگی به دارو میشود.
بهتر است قرص اسزوپیکلون را همانطور که پزشک راهنمایی کرده، مصرف کنید و قطع مصرف آن نیز ناگهانی و یکباره نباشد. اگر ناگهان تصمیم به قطع قرص اسزوپیکلون بگیرید، ممکن است با علائم و نشانههای ترک دارو مواجه شوید. برنامه ترک اعتیاد دارو نیز زیر نظر پزشک و طبق دستورات و راهنماییهای او بهتر است انجام گردد.
مقدار و نحوه مصرف قرص اسزوپیکلون
این داروها به علت ایجاد وابستگی معمولا بدون نسخه پزشک به شما داده نمیشود. مقدار داروی مصرفی را پزشک پس از بررسی نوع مشکلات خواب، سن، شرایط جسمی فرد، سابقه ابتلا به بیماریها و داروهای مصرفی فرد مبتلا به مشکل بیخوابی مشخص میکند. طول درمان با اسزوپیکلون حدود ۷ تا ۱۰ روز است و مصرف بیش از حد آن میتواند موجب مسمومیت، اعتیاد و وابستگی به دارو شود.
معمولا قرص اسزوپیکلون برای درمان بیخوابی در دوزهای یک میلیگرمی به صورت خوراکی تجویز میشود. از آنجا که این دارو سریعالاثر است و کمی بعد از مصرف اثر خود را میگذارد، توصیه میکنیم شبها کمی قبل از خواب آن را استفاده کنید. یا اگر مایلید در طول روز قرص اسزوپیکلون را استفاده کنید، مطمئن شوید پس از استفاده حداقل ۷ الی ۸ ساعت زمان کافی برای استراحت دارید.
عوارض جانبی مصرف قرص اسزوپیکلون
هر داروی مورد استفاده عوارض جانبی خود را دارد؛ که البته همه افراد این عوارض جانبی را تجربه نمیکنند. برخی از افراد ممکن است هنگام مصرف قرص اسزوپیکلون با علائم و نشانههایی روبرو شوند که خوشایند نیست. حتما با مشاهده علائم عوارض جانبی جهت رفع آنها به پزشک مراجعه کنید. عوارض جانبی شایع و مهم قرص اسزوپیکلون شامل موارد زیر میشود:
- پیدایش افکار خودکشی یا آسیب زدن به خود
- توهم
- اشکال در تمرکز
- سردرد و سرگیجه
- مشکلات حافظه
- بدن درد
- احساس طعمهای ناخوشایند در دهان
- تغییرات رفتاری: اضطراب، پرخاشگری، آشفتگی
- خوابآلوده بودن در طول روز و حین انجام کارها
- مشکلات گوارشی: حالت تهوع، درد معده، یبوست، کاهش اشتها
- واکنشهای آلرژیک و حساسیت: تورم گلو و زبان، خارش، کهیر، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، تب
هر یک از علائم فوق را که در طول مصرف قرص اسزوپیکلون مشاهده کردید، پزشک خود را در جریان بگذارید. گاهی برخی از عوارض جانبی پس از مدتی خودبهخود از بین میروند، اما در مقابل ممکن است برخی دیگر از عوارض جانبی به مدت طولانیتری باقی بمانند و اثرات به مراتب بدتری برای فرد به جا بگذارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد به هم خوردن ساعت خواب کلیک کنید.
تداخلات دارویی اسزوپیکلون
تداخلات دارویی قرص اسزوپیکلون نیز میتواند عوارض جانبی مهمی را برای فرد ایجاد نماید. جهت جلوگیری از تداخلات دارویی بهتر است هر نوع دارویی که استفاده میکنید را به اطلاع پزشک برسانید.
- ضد تشنجها
- مسکنهای ضد درد
- ضد اضطرابها
- آنتیبیوتیک ضد سل: ریفامپین
- ضد قارچها: کتوکونازول
- شلکنندههای عضلات: باکلوفن
- ضد افسردگیها: سرترالین، ونلافاکسین، سیتالوپرام
نکات مهم در زمان مصرف
قرص اسزوپیکلون در دوران بارداری و شیردهی ممنوعیت مصرف دارد. مشکلات بیخوابی به دلیل بارداری در این دوران شایع است. سعی کنید آنها را با ورزش کردن، اصلاح رژیم غذایی و تمرینات مدیتیشن برطرف کنید.
تجویز این دارو از طرف پزشک فقط مخصوص به شماست. هرگز قرص اسزوپیکلون را خودسرانه در اختیار سایر افراد مبتلا به بیخوابی قرار ندهید.
افراد مبتلا به بیماریهای کبدی، بیماریهای تنفسی مانند آسم و برونشیت باید این دارو را کنترل شده و با احتیاط استفاده کنند.
موارد مبتلا به بیماریهای روانی مانند افسردگی، داشتن افکار خودکشی و آسیب زدن به خود، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، کسانی که وقفه تنفسی هنگام خواب دارند (خروپف میکنند) کاندید استفاده از قرص اسزوپیکلون نیستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بی خوابی کلیک کنید.
درمانهای غیر دارویی بیخوابی و جایگزین این قرص
ابتدا راههای غیر دارویی را امتحان کنید و اگر پاسخ درمانی مطلوب ایجاد نشد، سپس به پزشک مراجعه نموده و از او بخواهید داروی مناسب مشکل بیخوابی شما را تجویز نماید.
- مشاوره و ریشهیابی مشکلات خواب و تلاش برای حل آنها
- عدم استفاده از کافئین و الکل قبل از خواب
- نخوابیدن در طول روز
- اجتناب از مصرف غذاهای سنگین در شب
- قبل از خواب ورزش نکنید
- اتاق استراحت خود را تاریک و ساکت نگه دارید
- به کار گرفتن روشهای آرامسازی قبل از خواب: کتاب خواندن، تمرینات یوگا
شما می تواین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علت بی خوابی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه روانشناسی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: قرص اسزوپیکلون
- شنبه ۱۹ آذر ۰۱ ۱۶:۵۲
- ۳۲ بازديد
- ۰ نظر