آيا ازدواج در 18 سالگي تصميم درستي است؟ با اينكه 18 سالگي در اكثر كشورها به عنوان سن قانوني براي ازدواج در نظر گرفته ميشود بسياري از خانوادهها هم چنان نگران ازدواج فرزندشان در اين سن هستند. از جمله مسائلي كه باعث نگراني خانوادهها ميشود شامل بالا بودن سطح هيجانات، تصميمگيري هاي احساسي، در نظر نگرفتن پيچيدگيهاي ازدواج، عدم استقلال مالي، عدم مسئوليت پذيري و ساير مسائلي از اين دست است. با اين حال زوج هاي زيادي هم هستند كه در هجده سالگي ازدواج كردهاند و به خواستههايشان در زندگي هم رسيدند، در ادامه راز موفقيت اين زوجها را آوردهايم.
منبع : ازدواج در 18 سالگي چه ايرادي دارد
آيا دختر و پسرها براي ازدواج در 18 سالگي آماده هستند؟
در اكثر كشورها 18 سالگي سن قانوني است و افراد در اين سن ميتوانند به طور رسمي براي شروع زندگي مشترك اقدام كنند. در كشور ما منع قانوني براي ازدواج زير 18 سالهها وجود ندارد اما به طور كل بازهم بسياري از خانوادهها تا قبل از آن از ازدواج فرزندشان ممانعت ميكنند. همچنين در سن 18 سالگي نيز بسياري از والدين نگران ازدواج فرزندشان هستند و نميدانند اين تصميم كار درستي است يا خير. براي آشنايي با پيامدهاي ازدواج زودهنگام كليك كنيد.
حقيقت امر اين است كه صرفا رسيدن به يك سن خاص افراد را براي آغاز زندگي مشترك آماده نميكند. بلكه زوجين بايد از نظر عقلاني و روانشناختي به بلوغ برسند و مهارتهاي لازم براي اداره زندگي را تمرين نمايند. براي اطمينان يافتن از اين مسئله كه آيا دختر و پسر واقعا براي ازدواج آماده هستند و تصميمشان صرفا يك تصميم احساسي نيست، مراجعه به يك روانشناس و دريافت مشاوره پيش از ازدواج تا حد زيادي موثر است. براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.
ازدواج در 18 سالگي | نكاتي كه بايد به آنها توجه كنيد
بسياري از افراد در 18 سالگي هنوز در حال و هواي نوجواني هستند و براي پذيرفتن مسئوليتهاي دوران بزرگسالي آمادگي لازم را ندارند. همين مسئله باعث ميشود كه در صورت تصميم گيري براي ازدواج با چالشهاي مضاعفي روبهرو شوند. براي اينكه بتوانيد در اين برهه زماني خاص انتخاب مناسبي داشته باشيد، توجه به توصيهها و نكات زير به شما كمك ميكند.
1- بررسي كنيد كه چقدر تحت تاثير عواطف خود هستيد
يكي از ويژگيهاي دوران نوجواني شدت گرفتن عواطف و احساسات است. اين موضوع ميتواند در تصميم گيريهاي مهم زندگي نيز تاثير بگذارد و باعث شود كه ما احساساتي عمل كنيم. براي پيشگيري از اين مشكل از خود بپرسيد كه اگر عشق و علاقهاي وجود نداشت، آيا بازهم دليلي براي ازدواج در اين سن داشتيد؟ آن دلايل چه چيزهايي هستند و تا چه حد به واقعيت نزديكاند؟
2- براي ازدواج در 18 سالگي شتابزده عمل نكنيد
يكي ديگر از علائمي كه نشان ميدهد هنوز دوره نوجواني را به طور كامل پشت سر نگذاشتهايد شتابزدگي و تمايل به تصميمگيري فوري است. چرا كه نوجوانان تكانشگري بالاتري دارند و كمتر ميتوانند براي رسيدن به خواستههاي خود صبر و حوصله به خرج دهند. آگاهي از اين ويژگي به شما كمك ميكند تا هنگامي كه ميخواهيد براي ازدواج تصميم بگيريد كمي تامل كرده و شرايط را بيشتر ارزيابي نماييد. در اين شرايط مراجعه به يك روانشناس به شما كمك ميكند تا راحتتر بتوانيد بر تكانشگري خود غلبه نماييد.
3- به آينده و جزئيات آن فكر كنيد
بسياري ار كساني كه هنوز در حال و هواي نوجواني به سر ميبرند هيچ چشم اندازي در مورد آينده ندارند. آنها فقط به نيازهاي خود در همين لحظه كنوني فكر ميكنند و اين طور به نظرشان ميرسد كه ازدواج بهترين تصميم براي حل و فصل نيازهايشان است. اما يك انسان بالغ ميتواند ازدواج را از ابعاد مختلف مورد بررسي قرار دهد، در ذهن خود آينده را با شريك زندگياش تجسم كند و خود را براي جزئيات مختلف زندگي مشترك نظير همسرداري، به دنيا آوردن فرزند، كسب درآمد كافي براي خانواده، تربيت فرزندان، ارتباط با خانواده همسر و … آماده نمايد.
بيشتر بخوانيد : سن ازدواج
4- قبل ازدواج در 18 سالگي براي خودشناسي تلاش نماييد
بسياري از زوجين هنگامي كه تصميم به ازدواج ميگيرند، بيش از هرچيز بر شناخت يكديگر تمركز ميكنند. اين در حالي است كه مقدمه شناخت همسر رسيدن به شناخت كافي در مورد خود است. زيرا آنهايي كه خودشناسي بالايي دارند، ملاكها و معيارهاي زندگيشان را به دقت ميشناسند و به اين ترتيب ميتوانند بررسي كنند كه آيا فرد مقابل با ارزشها و معيارهايي كه در ذهن پروراندهاند تطابق دارد يا نه. براي شناخت ملاك هاي انتخاب همسر كليك كنيد.
اگر زوجين در 18 سالگي هنوز درگير چالشهاي نوجواني باشند، در شناخت خود و ديگري با مشكلات زيادي مواجه خواهند شد. در اين شرايط آنها نوعي بحران هويت حل نشده را تجربه ميكنند كه باعث ميشود علايق و خواستههاي خود را نشناسند و ندانند كه از زندگي چه ميخواهند. مسلما كسي كه در اين زمينهها مشكل دارد نميتواند رفتار با ثباتي با همسر خود نيز داشته باشد كه اين مسئله زمينه بروز انواع تعارضها و مشكلات زناشويي را فراهم ميكند.
5- از متخصص كمك بگيريد
بررسي اين مسئله كه آيا از آمادگي لازم براي ازدواج برخوردار هستم يا خير كار چندان آساني است. اكثر كساني كه تصميم ميگيرند زندگي مشترك را به طور رسمي آغاز كنند، اين آمادگي را در خود ميبينند در حالي كه بسياري از آنها از ضعفهاي خود آگاهي ندارند. مراجعه به يك روانشناس و دريافت مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك ميكند تا بدانيد پيش نيازهاي اساسي ازدواج چه چيزهايي هستند و آيا شما از اين پيش نيازها بهره بردهايد يا خير. همچنين روانشناس ميتواند روي مهارتهاي لازم براي شروع زندگي مشترك كار كند و به شما ياري برساند تا با ديد بازتر و توانمندي بيشتر براي ازدواج اقدام نماييد.
براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.
سوالات متداول
آيا 18 سالگي براي ازدواج دختر زود است؟
نمي توان به طور كل براي همه يك نسخه را تجويز كرد. آنچه در پاسخ به اين سوال اهميت دارد اين است كه بررسي كنيد در 18 سالگي به طور سالم بحرانهاي نوجواني را پشت سر گذاشتهايد و يا آيا از بلوغ روانشناختي كافي براي شروع زندگي مشترك برخوردار هستيد يا خير.
منبع : ازدواج در 18 سالگي چه ايرادي دارد
- یکشنبه ۱۰ مرداد ۰۰ ۲۱:۲۹
- ۲۳ بازديد
- ۰ نظر