تاثیر ازدواج در سلامت روان سوالی است که بسیاری از محققان را درگیر خود کرده است. به نظر شما تاثیر ازدواج بر روان چگونه است؟ آیا ازدواج باعث درمان اختلالات روانی می شود؟ بسیاری از پژوهشگران به دنبال پاسخ به سوالات هستند. ازدواج یا شخص مورد علاقه مزایای فراوانی در سلامت روان دارد. حس ارزشمندی، هدفمندی، تلاش برای یک زندگی ایده آل و خوشختی تاثیر مثبتی بر روان شما میگذارد. شاید شما در جستجوی دلایل ازدواج بر سلامت روان بودید که با این مقاله برخورد کرده اید. در ادامه پاسخ سوالات و چگونگی تاثیر ازدواج بر سلامت روان را شرح داده ایم.
منبع: تاثیر ازدواج در سلامت روان | آیا ازدواج باعث درمان اختلالات روانی می شود؟
تاثیر ازدواج در سلامت روان
آیا ازدواج باعث درمان اختلالات روانی می شود؟
طبق مشاهدات شخصی افرادی در اطرافتان حضور دارند که برای درمان اختلالات روانی ازدواج را پیشنهاد میدهند. علاوه بر اینکه ازدواج اختلالت روانی را درمان نمیکند، باعث تشدید اختلال در فرد میشود. با در نظر گرفتن این موضوع که ازدواج با خود اضطراب، استرس،مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرزند آوری را همراه دارد. اگر فرد مورد نظر شما اختلال داشته باشد، قبل از اقدام به ازدواج از یک متخصص و روانشناس در حوزه ازدواج کمک بگیرید. قبل از اقدام به ازدواج همسر آینده خود را از بیماری ها و اختلالات روانی خود آگاه کنید. هیچ ازدواجی تا به الان هیچ اختلالی را درمان نکرده است. برای خوشبختی بازم است که قبل از اقدام به ازدواج از سلامت روان و سلامت جسم خود اطمینان حاصل فرمایید.
مزایای ازدواج بر سلامت روان
افراد متاهل دارای حداقل تنش و اختلالات روانی هستند. ازدواج با فردی که دوستش دارید مزایای فراوانی دارد. بیشترین فواید ازدواج بر سلامت روان پیش رفتن از وابستگی به دلبستگی است. که در ادامه به مزایای ازدواج اشاره کرده ایم.
- ازدواج از احساس تنهایی محافظت میکند.
- از سطح روانی بالاتری نسبت به افراد مجرد یا مطلقه برخوردار هستند.
- افراد متاهل احساس ارزشمندی میکنند.
- ازدواج مزایای جسمانی زیادی بر انسان دارد.
- رفاه و صمیمیت و عشق در مادران و پدران متاهل بیشتر دیده میشود.
- مردان متاهل استرس کمتری را تجربه میکنند.
- زنان متاهل کمتر با مشکلات روبه رو میشوند.
- زنان متاهل از افسردگی متری برخوردار هستند.
- افراد متاهل خودکشی نمیکنند.
- افراد متاهل از خوشبختی بیشتری برخوردار هستند.
- افرد متاهل کمتر گرایش به مواد مخدر دارند.
- زنان متاهل مشکلات اعتیادی کمتری نسبت به مجردین دارند.
- افراد متاهل از موقعیت های اجتماعی بهتری برخوردار هستند.
- مادران متاهل حمایت بیشتری از شریک زندگی خود دارند.
برای دریافت مشاوره تلفنی خانواده کلیک کنید.
چرا بین ازدواج و سلامت روان رابطه وجود دارد؟
طبق بررسی های انجام شده، افراد متاهل از ایمنی قوی تری برخوردار هستند. در ادامه دلیل رابطه بین ازدواج و سلامت روان را شرح داده ایم.
- کورتیزول (هورمون استرس) در افراد متاهل کمتر از افراد مجرد ترشح میشود.
- افراد متاهل از صحبت های پزشک خود بیشتر پیروی میکنند.
- متاهلین در مقایسه با افراد مجرد کمتر خطر میکنند.
- افراد متاهل رژیم غذایی سالم تری دارند.
- متاهلین از حمایت های اجتماعی بیشتری برخوردار هستند.
- افراد متاهل رابطه با ثباتی دارند.
- ازدواج با شخص مورد علاقه تان خوشبختی به همراه دارد.
- طبق تحقیقات افراد متاهلی که دچار حمله قلبی شده اند احتمال 14% بیشتر از افراد مجرد زنده میمانند.
سن ازدواج بر سلامت روان
ازدواج سنین و آداب و رسوم مخصوص به خودش را دارد. سن مناسب و انتخاب درست در ازدواج مزایای فراوانی دارد. افرادی که در سن مناسبی ازدواج میکنند از مزایا و سلامت روان بیشتری برخوردار هستند.
ازدواج در سن پایین به صورت غیر هنجاری شناخته میشود. افرادی که در سنین پایین ازدواج میکنند به رشد و شناخت کافی از ازدواج نرسیده اند. شخصیت فرد تشکیل نشده، شرایط اقتصادی و اجتماعی مناسبی ندارند و ازدواج با تنش و استرس همراه میشود. و کمتر از مزایای روانی ازدواج برخوردار میشوند. به همین دلایل ازدواج در سنین پایین نه تنها مزایا ندارد، بلکه شاید فرد دچار مشکلات روانی شود. افرادی که مشکلات خانوادگی و استرس دارند برای رهایی از این موقعیت ها ازدواج میکنند.
مناسب ترین سن ازدواج در 26 سالگی برای خانم ها و 28 سالگی برای آقایان است. شور و شوق، سلامت جسمانی و تحمل در این سنین بیشتر است.
ازدواج در سنین بالا نیز مزایا و معایب خاص خود را دارد. افرادی که در سنین بالا ازدواج میکنند شور و شوق، سلامت جسمانی و تحمل پایین تری دارند.
ویژگی های فرد مناسب ازدواج
انسانی که آمادگی لازم برای ازدواج دارد. باید چند ویژگی داشته باشد.
- علاقه مند به یکدیگر
- توانایی مبارزه با مشکلات
- وضعیت اقتصادی مناسب
- شغل و درامد مناسب
- مسئولیت پذیر
- وفادار و متعهد
- آگاهی از طرز برخورد درست با همسر
- آگاهی از فرزندآوری
- حمایت مناسب خانواده
انتخاب ازدواج سالم و درست
طبق پژوهش ها افرادی که سلامت روانی دارند به دنبال ازدواج میروند. افراد ناراضی و افسرده کمتر به دنبال شریک عاطفی و ازدواج میروند.
اقتصاد: ازدواج شرایط اقتصادی را بهتر میکند. زوجین با صرفه جویی، سرمایه گذاری، پس انداز و استفاده از وام و بیمه شرایط زندگی را بهبود ببخشند.
روان: ازدواج از مزایای روانی فراوانی برخوردار است. ازدواج احساس هدف، بهبود، معنا و تسلط را به همراه دارد.
تعهد: دوام ازدواج از دیگر روابط بیشتر است. حس تعهد و پایداری یک شخص در زندگی بر سلامت روان افراد تاثیر مثبتی میگذارد.
کلام آخر
با اطلاعاتی که از مقاله بدست آورده اید عوامل مختلف ازدواج بر سلامت روان را شناخته اید. وجود اختلال در یک فرد با ازدواج درمان نمیشود. انسان های زیادی برای درمان اختلالت، سوء مصرف مواد و خوشبختی فرزندانشان مشکلات را در دامن یک شخص دیگر میاندازند. مشاوره قبل از ازدواج و مشورت با یک متخصص روانشناس به شما عزیزان کمک شایانی میکند. مرکز مشاوره ذهن نو خدمات تلفنی و حضوری به مراجعه کنندگان عزیز ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع: تاثیر ازدواج در سلامت روان | آیا ازدواج باعث درمان اختلالات روانی می شود؟
- جمعه ۰۴ آذر ۰۱ ۱۵:۲۴
- ۱۶ بازديد
- ۰ نظر