ازدواج برای فرار از تنهایی

مشاوره روانشناسي ذهن نو

انسان ذاتا موجودی اجتماعی و تعامل‌گرا است و ازدواج برای فرار از تنهایی یکی از انگیزه‌های افراد برای ازدواج محسوب می‌شود. در واقع برخی از افراد به دلیل خلاء عاطفی و احساس تنهایی که در زندگی دارند به فکر تشکیل یک زندگی مشترک می‌افتند بدون اینکه به سایر عوامل موثر بر ازدواج دقت کنند و پیامدهای منفی آن را در نظر بگیرند. به عبارتی ازدواج را تنها راه نجات از تنهایی خود در نظر می‌گیرند که این مسئله می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر کیفیت زندگی زناشویی افراد در درازمدت بگذارد و زوجین را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. از این جهت بررسی پیامد‌های این مسئله می‌تواند برای افرادی که تصمیم به انجام این عمل دارند حائز اهمیت باشد.

ازدواج برای فرار از تنهایی

هر فردی با توجه به شرایطی که در آن قرار دارد، انگیزه مختلفی هم برای ازدواج دارد. برخی از انگیزه‌ها منطقی و از روی فکر می‌باشد اما برخی دیگر نامطلوب به نظر می‌رسد. طبیعتا ازدواج برای فرار از تنهایی بدون در نظر گرفتن عوامل موثر و مولفه‌های دیگر، تصمیم و انگیزه صحیحی برای ازدواج نیست. بسیاری از افراد ممکن است تحت تاثیر فشارهای اجتماعی و حتی تمسخر دوستان و همسالان خود از اینکه تنها هستند، بدون در نظر گرفتن شرایط تن به ازدواج بدهند.

آنچه که اهمیت دارد این است که فرد با توجه به ملاک‌ها و معیارهایی که دارد یک انتخاب و تصمیم آگاهانه و عاقلانه انجام دهد. ازدواجی که بدون شناخت از یکدگیر باشد و صرفا از روی هیجان انجام گیرد معمولاً پیش‌بین روابط رضایت بخشی در زندگی نیست. اگر در شرایطی هستید که نمی‌دانید انگیزه‌ ازدواجتان یک تصمیم معقولانه است یا صرفا برای فرار از تنهایی است بهتر است با یک روانشناس مجرب در این زمینه مشورت کنید.

پیامد‌های ازدواج برای فرار از تنهایی

درست است که ازدواج منجر به افزایش تعاملات اجتماعی می‌شود و فرد به نوعی از تنهایی در می‌آید اما این مسئله نشان دهنده آن نیست که چون احساس تنهایی می‌کنید حتما باید ازدواج کنید. ازدواجی که صرفاً برای فرار از تنهایی و بدون در نظر گرفتن عوامل دیگر باشد آسیب‌هایی با خود به همراه دارد. در ادامه پیامدهای ازدواج برای فرار از تنهایی به اختصار توضیح داده می‌شود.

1. تصمیم‌گیری و انتخاب غلط از پیامدهای ازدواج برای فرار از تنهایی

رایج‌ترین مشکلی که در این وضعیت پیش می‌آید انتخاب عجولانه می‌باشد. در چنین شرایطی فرد معمولاً برای اینکه از تنهایی نجات یابد بدون شناخت و آگاهی از ویژگی‌های فردی که انتخاب کرده تن به ازدواج می‌دهد. تصمیمات عجولانه و بدون آموزش و آگاهی در اکثر مواقع نتایج مطلوبی با خود به همراه ندارند که ازدواج هم از این امر مستثنی نیست. باید توجه داشت که احساس خلاء عاطفی و کمبود عاطفی معمولاْ از طریق ازدواج جبران نمی‌شود. برای آشنایی با ملاک های انتخاب همسر کلیک کنید.

2. افزایش تنش‌ و مشکلات

به دنبال یک انتخاب غلط و تصمیم‌گیری عجولانه، تنش و مشکلات فردی و زناشویی بیشتر می‌شود. در چنین وضعیتی تصوری که از ازدواج کردن و احساس رها شدن از تنهایی داشتید هم خراب می‌شود زیرا برای مدت‌ها تصور می‌کردید که ازدواج کردن تنها راه نجات از تنهایی است. تمام این عوامل در کنار یکدگیر فقط یک نتیجه دارد، آن هم افزایش تنش و اضطراب و مشکلات فردی و بین فردی است. 

3. احتمال طلاق و شکست عاطفی از پیامدهای ازدواج برای فرار از تنهایی

طبیعی است که با افزایش تنش‌ و مشکلات در روابط زناشویی، احتمال طلاق گرفتن و شکست عاطفی بیشتر می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت یک تصمیم‌گیری عجولانه و با انگیزه ناصحیح می‌تواند پیامد‌های سخت و آسیب‌زایی برای زوجین به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید : انگیزه زنان برای ازدواج

تشکیل رابطه مجدد بعد از طلاق یا شکست عاطفی

در اکثر مواقع مردان یا زنان بعد از اینکه یک شکست عاطفی یا طلاق را تجربه می‌کنند احساس تنهایی زیادی می‌کنند و به عنوان یک راه حل ساده در اولین فرصت به دنبال برقراری رابطه با فرد دیگری هستند تا بتوانند خلاء عاطفی و هیجانی ایجاد شده را پر کنند. شروع یک رابطه مشترک جدید و ازدواج برای فرار از تنهایی می‌تواند پیامد‌های نامطلوبی برای زندگی مشترک ایجاد کند زیرا در این شرایط احساس خلاء عاطفی بر تصمیم گیری معقولانه فرد اثر می‌گذارد و مانع از آن می‎شود که یک تصمیم صحیح و منطقی بگیرد.

بسیاری از افراد بعد از شکست عاطفی سریعا درگیر یک رابطه عاطفی دیگر می‌شوند تا زخم‌های رابطه قبلی خود را التیام دهند اما فراموش نکنید که در درازمدت این کار شرایط را برایتان از آنچه که هست دشوار‌تر می‌کند. قبل از اینکه بخواهید رابطه جدید را برای فرار از تنهایی شروع کنید باید آسیب‌ها و تنش‌هایی که در رابطه قبلی تجربه کرده‌اید را حل و فصل کنید در غیر این صورت همان آسیب‌ها و تنش‌ها به رابطه جدید منتقل می‌شود. در این راستا می‌توانید با مراجعه به یک روان‌شناس راحت‌تر این مسائل را برطرف کنید. برای دریافت وقت مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.

راه های جایگزین ازدواج برای پر کردن احساس تنهایی

شما برای پر کردن احساس تنهایی حتما نباید ازدواج کنید و یا وارد یک رابطه بشوید. همسر می‌تواند دوست، همدم و تکیه گاه شما باشد. اما ازدواج تنها راه برای فرار از تنهایی نیست. شما با استفاده از راهکارهای زیر نیز می‌توانید تنهایی خود را پر کرده و حتی آن را تبدیل به فرصت کنید.

  • عضو شدن در گروه های مختلف مثل موسیقی، کتاب خوانی و …
  • به دنبال علایق تان بروید و در این مسیر آدم های شبیه به خودتان را خواهید یافت
  • از تنهایی خودتان برای پرورش استعدادها و مهارت های تان استفاده کنید
  • موفقیت و رسیدن به جایگاهی در اجتماع به شما کمک می کند تا دوستان وفاداری پیدا کنید
  • از خانه بیرون بیایید و برای ورزش به بوستان نزدیک محل زندگی تان بروید
  • خود را سرگرم وظایف زندگی تان کنید

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج برای فرار از تنهایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا ازدواج برای فرار از تنهایی کار درستی است؟

ازدواج نه روش درمان است نه راهی برای فرار، بنابراین اگر کسی احساس تنها دارد و از درون احساس می کند که کسی او را دوست ندارد، بهتر است برای حل این مساله مشاوره روانشناسی دریافت کند. ازدواج راهی برای …..

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.