استعداديابي كودك دو ساله

مشاوره روانشناسي ذهن نو

بسياري از پدر و مادرها به دنبال راهي براي استعداديابي كودك دو ساله خود هستند و مي‌خواهند توانمندي‌هاي فرزندشان را كشف كنند. در حقيقت آن ها به دنبال اين هستند كه بستر مناسبي براي شكوفايي استعدادهاي فرزندشان فراهم نمايند. از آنجايي كه كودكان در دو سالگي هنوز براي انجام ارزيابي‌هاي روانشناختي دقيق آماده نيستند استعداديابي در آن ها بيشتر از طريق مشاهده دقيق صورت مي‌گيرد. براي كشف استعداد كودكان كليك كنيد و براي اطلاع از روش‌هاي استعداديابي كودكان دوساله در ادامه مطلب با ما همراه باشيد.

منبع : استعداديابي كودك دو ساله 

استعداديابي كودك دو ساله |  اهميت استعداديابي در سنين پايين

متخصصان بر اين باورند كه بهترين سن براي استعداديابي سال‌هاي اوليه كودكي است، زيرا در اين زمان هنوز به طور رسمي تحت تعليم آموزش‌هاي حرفه‌اي قرار نگرفته‌اند.

در نتيجه ذهن آن‌ها كاملا بكر و دست نخورده است. استعداديابي در اين شرايط به والدين كمك مي‌كند تا با توانمندي‌هاي منحصر به فرد كودك خود آشنا شوند و در ادامه يعني در دوران تحصيل فرزندشان بتوانند راهنمايي‌هاي بهتري در اختيار او قرار دهند. اين امر كمك مي‌كند تا افراد جامعه به شيوه مناسب‌تري هدايت شده و در نهايت شانس بيشتري براي موفقيت داشته باشند.

نحوه استعداديابي براي كودك دو ساله

كودك دو ساله تازه در حال آشنايي با دنياي كلمات است و نمي‌تواند به درستي آنچه در ذهن دارد را با ديگران در ميان بگذارد. از همين رو استعداديابي به طور تخصصي و از طريق آزمون‌هاي تخصصي هوش چندان امكان پذير نيست. متخصصان در اين دوره بيشتر سعي مي‌كنند از رويكردهاي مشاهده محور استفاده كرده و در جريان بازي‌ها به استعدادهاي كودكان پي ببرند.

بيشتر بخوانيد : سن استعداديابي كودكان

استعداديابي كودك دوساله | توصيه هايي براي والدين

هر چقدر شناخت‌تان از كودك بيشتر باشد، بهتر مي‌توانيد او را پيش بيني كرده و به خصوصيات دروني او پي ببريد. چرا كه متخصصان كودك علاوه بر انجام تست‌ها و مشاهدات خودشان به شناختي كه از فرزندتان داريد نيز توجه مي‌كنند. پس قبل از مراجعه به متخصص كودك به موارد زير توجه كنيد. براي آشنايي با روش هاي استعداديابي كودكان كليك كنيد.

1- رفتارهاي ساده كودك را زير نظر بگيريد

مشاهده دقيق رفتارهاي كودك مهم‌ترين ابزاري است كه براي استعداديابي كودك دو ساله در اختيار داريد. از همين رو بايد جزئي نگرتر باشيد و به رفتارهاي ساده فرزندتان نيز دقت كنيد. براي مثال ببينيد او بيشتر تحت تاثير چه چيزهايي قرار مي‌گيرد؟ به چه موضوعاتي واكنش نشان مي دهد؟ يا در چه صورت هيجانات بيشتري ابراز مي‌كند؟

2- به ترجيحات كودك دقت كنيد

بايد همواره در مورد سلايق منحصر به فردي كه كودك از خود نشان مي‌دهد هشيار باشيد و ببينيد او چه ترجيحاتي دارد. براي مثال ممكن است كودك‌تان از همان سنين پايين از شنيدن كلام آهنگين استقبال كرده و با موسيقي آرام شود؛ اين گونه رفتارها زمينه‌اي از استعدادهاي كودك‌تان هست.

3- كودك را تحت فشار نگذاريد

دو سالگي هنوز براي استعداديابي به صورت حرفه‌اي و تخصصي زود است. در نتيجه براي پرورش هوش و توانمندي‌هاي فرزندتان به او فشار نياوريد. برخي پدر و مادرها تلاش مي‌كنند كه بالاجبار از فرزندان خود نابغه بسازند! همين مسئله باعث مي‌شود كه از سنين بسيار پايين آموزش را شروع كرده و كودك را در معرض حجم وسيعي از اطلاعات قرار دهند. اين در حالي است كه آموزش زماني بيشترين بازدهي را دارد كه متناسب با سن كودك باشد و به شيوه‌اي صحيح ارائه شود.

4- سرعت رشد كودك در ابعاد مختلف را زير نظر داشته باشيد

سرعت رشد كودك در ابعاد مختلف نيز مي‌تواند نشانه بسيار مهمي در فرايند استعداديابي او باشد. براي مثال كودكاني كه هوش بدني و جنبشي بالايي دارند در يادگيري مهارت‌هاي حركتي سريع‌تر از ديگران حركت مي‌كنند يا كودكاني كه به طور ذاتي استعداد كلامي بيشتري دارند، زودتر از بقيه حرف زدن را شروع مي‌كنند.

5- از مشاور كودك كمك بگيريد

براي اينكه در جريان رشد فرزندتان از استعدادهاي او باخبر شويد، بهتر است همواره با يك مشاور كودك در ارتباط باشيد. مشاور به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به روش‌هاي درستي توانمندي‌هاي فرزندتان را كشف كرده و او را در بهترين مسير هدايت نماييد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

بهترين سن براي استعداديابي كودك چه زماني است؟

طبق نظر كارشناسان سنين 3 تا 6 سالگي بهترين زمان براي استعداديابي كودكان محسوب مي شود.

آيا نتايج آزمون هاي استعداديابي در گذر زمان تغيير مي كند؟

استعداد امري است كه به طور ذاتي و زيستي در انسان نهفته است، در نتيجه نتايج آن اغلب در سنين مختلف مشابه خواهد بود.

 

 

منبع : استعداديابي كودك دو ساله 

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.