آیا میدانید جلوگیری از ازدواج فرزندان چه پیامدهایی به همراه دارد؟ ازدواج یکی از مهمترین مراحل زندگی و در عین حال ضروریترین نیاز انسان است که میل به دوست داشتن و دوست داشته شدن را تامین میکند. اما برخی مواقع دیده میشود که والدین به دلایل مختلف به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه با ازدواج فرزند خود مخالفت کرده و به مانعی بزرگ در سر راه او تبدیل میشوند. مسلم است که والدین به دلیل تجربه و علاقه زیاد خود به فرزندشان صلاح او را میخواهند اما برخی مواقع جلوگیری آنان از ازدواج چندان منطقی نیست و ریشه در تفکرات اشتباه دارد. آگاهی از پیامدهای جلوگیری از ازدواج فرزندان به والدین کمک میکند تا این رفتار خود را تغییر دهند. فرزندان نیز میتوانند با به کارگیری راهکارهای صحیح و کمک گرفتن از فرد متخصص آنان را برای ازدواج خود قانع کنند.
منبع: جلوگیری از ازدواج فرزندان
جلوگیری از ازدواج فرزندان
ممانعت از ازدواج فرزندان به دلایل مختلفی ممکن است، مطرح شود. بسیاری از خانواده ها به دنبال سعادت فرزندانشان هستند، اما گاه در این بین برخی از والدین دلایل روشن و منطقی برای مخالفت و جلوگیری از استقلال فرزندانشان نمیآورند و به صورت ناخودآگاه مانع از ازدواج فرزندانشان میشوند.
بیشتر بخوانید : رابطه قبل ازدواج
چرا والدین از ازدواج فرزندان خود جلوگیری میکنند؟
دلایل مختلفی به صورت خوداگاه و ناخودآگاه وجود دارد که باعث میشود والدین مانع ازدواج فرزندان خود شوند که در ادامه به مهمترین این دلایل اشاره میکنیم:
1. طرف مقابل را در شان فرزند خود نمیدانند
گاهی خانوادهها به دلیل علاقه زیاد به فرزندشان و نگرانیهایی که در ارتباط با آینده او دارند، فردی بی عیب و نقص که از هر لحاظ تمام و کمال باشد را برای ازدواج با فرزندشان میپسندند و در صورت وجود هر گونه مشکلی هر چند کوچک در طرف مقابل، او را رد کرده و با ازدواج فرزند خود مخالفت میکنند. نمیتوان گفت همواره این مخالفتها نابجاست؛ در هر صورت والدین به واسطه تجربه خود در بعضی مواقع دلایل منطقی برای مخالفتشان دارند اما بسیار دیده شده که خانوادهها منطق را کنار گذاشته و به دنبال فردی با تمام خصوصیات منحصر به فرد هستند و این گونه است که از هر شخصی به گونهای ایراد گرفته و باعث تاخیر ازدواج فرزند خود میشوند. برای کسب اطلاعات در زمینه مخالفت خانواده دختر با ازدواج کلیک کنید.
2. جلوگیری از ازدواج فرزندان | تمایل به ازدواج فامیلی
بسیاری از خانودههای ایرانی تمایل دارند که فرزندشان با یکی از خویشاوندان ازدواج کند و این مسئله در بین این خانوادهها به صورت رسم و رسوم نسل به نسل انتقال پیدا کرده است؛ به طوری که گاهی از کودکی اسم دو فرد را روی هم میگذارند و هرگز به ازدواج فرزند خود با یک غریبه راضی نمیشوند، این مسئله در نسل جدید کاملا غیر منطقی است زیرا این فرزند شماست که باید با فرد مورد علاقه خود ازدواج کرده و سالها با او زندگی کند پس اجبار او به ازدواج فامیلی چیزی جز پشیمانی به بار نخواهد آورد. چه بسیار جوانانی که به دلیل عدم تمایل به ازدواج فامیلی موقعیتهای دیگر خود را نیز از دست داده و سالها ازدواج آنها به تاخیر افتاده است. برای کسب اطلاعات در زمینه مخالفت خانواده پسر با ازدواج کلیک کنید.
3. دلبستگی به فرزند
یکی دیگر از دلایل جلوگیری از ازدواج فرزندان وابستگی به فرزند است. این شرایط بیشتر در بین خانوادههای تک فرزند دیده میشود همچنین در مواردی که یکی از والدین در قید حیات نباشد، والدی که با فرزند خود زندگی میکند به دلیل وابستگی شدید احساسی، ترس از تنها شدن و از دست دادن حمایت فرزند خود و یا بیماری و دلایلی مشابه از ازدواج فرزند خود جلوگیری میکند. در این شرایط گاهی دیده شده که فرزند نیز درگیر این مسائل احساسی شده و از ازدواج خودداری کرده و اینگونه ازدواجش به تاخیر افتاده است. در این شرایط والدین باید توجیه شوند که ازدواج فرزندشان باعث جدایی آنها از فرزند نیست بلکه رابطه بین آنها میتواند همچنان حفظ شود.
4. بدبینی به ازدواج
گاهی والدین به دلیل تجربه شکست در ازدواج خود یا بستگان نزدیک و یا حتی دیگر فرزندانشان، نسبت به ازدواج بدبین شدهاند و به این ترتیب از ازدواج فرزند خود جلوگیری میکنند در حالی که شکست یک فرد در ازدواج را نمیتوان به افراد دیگر تعمیم داد بلکه میتوان از علت بروز اختلاف و شکست درس گرفته و هنگام ازدواج فرزند، وی را در یک انتخاب صحیح راهنمایی کرد.
پیامدهای جلوگیری از ازدواج فرزندان
جلوگیر از ازدواج فرزندان که به تاخیر ازدواج آنها میانجامد پیامدهای فردی، خانوادگی و اجتماعی متعددی را در بر دارد که در ادامه به مهمترین این پیامدها اشاره میکنیم:
1. کاهش نرخ باروری خانمها
خانمها به دلیل ساختار جسمی که دارند تا یک سن مشخصی قادر به بارداری هستند. به تاخیر افتادن ازدواج خانمها باعث کاهش نرخ باروری یا محدود شدن آن است که خود منشا تبعات بعدی از قبیل پیر شدن خانواده و عدم نشاط، پویایی، کارآیی و مطلوبیت خانواده و همچنین اختلاف سنی بیش از حد بین والدین و فرزندان و اختلافات فرهنگی اجتماعی ناشی از عدم درک متقابل والدین و فرزندان و مواردی از این دست میشود.
2. افسردگی و سرخودگی
جلوگیری از ازدواج فرزندان در نهایت باعث سرخودگی و افسردگی آنان میشود. فرزند شما با بالا رفتن سنش اگر همچنان تنها و مجرد باقی بماند دچار انزوا خواهد شد و احساس پوچی و تنهایی در وجود او رخنه میکند. در واقع نداشتن همسر و فرزند و سرو سامان نگرفتن باعث میشود فرزندتان در حسرت باقی بماند و امیدی برای زندگی نداشته باشد. نداشتن فردی که در روزهای تنهایی کنار او قرار بگیرد و محرم رازش باشد باعث میشود احساس پوچی کند. والدین باید بدانند که همواره در کنار فرزندشان نخواهند بود و اگر از ازدواج او جلوگیری کنند در نهایت تنهایی و حسرت را به فرزند خود تحمیل کردهاند. در واقع جلوگیری از ازدواج فرزندان باعث گسترش خلأهای عاطفی میشود. وقتی خلأها بروز کند، به دنبال آن مشکلاتی چون افسردگی، ناامیدی، اضطراب خشونت و پرخاشگری را در پی خواهد داشت.
3. افزایش روابط نامشروع
افزایش روابط نامشروع یکی دیگر از عواقب جلوگیری از ازدواج در فرزندان است. طبق آمار پسر یا دختری که ازدواج آنها به تاخیر افتاده بیشتر به سمت روابط نامشروع کشیده میشوند و به دلیل عدم کنترل غرایز جنسی به سوی روابط خارج از عرف میروند که این مسائل نه تنها برای جوانان بلکه برای خانواده نیز تاثیرات منفی به بار میآورد. خانوادهای که زمینه دیرهنگامی ازدواج فرزند خود را به بهانههای مختلف همچون “هنوز بچهاست، فوق لیسانسش را نگرفته و…” فراهم کند، در واقع روابط نادرست او کمک کرده است. به گفته متخصصان عواقب جلوگیری از ازدواج فرزندان مواردی مانند اعتیاد، روابط نامشروع جنسی، بزهکاری اخلاقی، مشکلات روانی و رفتارهای نامتعادل سیاسی و اجتماعی را به دنبال دارد.
چگونه باید با مخالفت والدین برخورد کرد؟
برای اینکه بهترین برخورد را با مخالفت والدینتان داشته باشید، راهکارهایی وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
1. جلوگیری از ازدواج فرزندان | صحبت با والدین
بهتر است که فرزندان به جای داد و فریاد کردن، به طور منطقی و عاقلانه با پدر و مادر خود به گفتگو بنشینند و نظرات آنها را جویا شوند. مخالفتها همیشه پایه و اساس منطقی ندارند و گاهی به دلیل باورهای غلط ساخته میشوند. ممکن است والدین به دلایل عاطفی و ترس از اینکه فرزندشان قرار است از آنها جدا شود، با ازدواجشان مخالفت کنند. گفتگو کردن میتواند به پدر و مادر این اطمینان را بدهد که فرزندان بعد از ازدواج همچنان به آنها تعلق خاطر دارند و چیزی از احساسشان به پدر و مادر خود کم نمیشود.
2. آشنایی خانواده با طرف مقابل
اگر احساس میکنید مخالفتهای والدین به دلیل قضاوتهای اخلاقی نادرست است و ریشه در عدم شناخت عمیق طرف مقابل دارد، میتوانید زمینههای آشنایی بیشتر فرد انتخابی خود را با خانواده فراهم بیاورید تا از نزدیک با شخصیت او آشنا شوند و ذهنیت منفی خود را عوض کنند. برای کسب اطلاعات در زمینه دوستیهای قبل ازدواج کلیک کنید.
3. کمک گرفتن از واسطه
بزرگترها حرف همدیگر را بهتر متوجه میشوند. اگر در زمان ازدواج و انتخاب همسر با مخالفت والدین خود رو به رو هستید، از نزدیکان و بزرگترهای اقوام کمک بگیرید و آنها را واسطه قرار دهید تا با والدین شما صحبت کنند و حرفایتان را به گوش آنها برسانند. به این ترتیب بدون ایجاد دلخوری میتوانید به نتایج منطقی برسید و تصمیمات درستی بگیرید.
4. جلوگیری از ازدواج فرزندان | تفکر و تصمیم عاقلانه
به این فکر کنید که چرا پدر و مادر با انتخاب شما موافق نیستند و نسبت به ازدواجتان موضع گیری دارند. شاید آنها به دلیل تجارب زیاد خود چیزهای را میبینند و میدانند که شما به واسطه عشق و علاقه از دیدن آنها ناتوان هستید. پس کمی تامل نمایید و به دلایل آنها فکر کنید. شاید حق با آنان باشد و شما گرفتار یک عشق نافرجام شدهاید.
5. مراجعه به مشاور
اگر احساس میکنید پدر و مادرتان به دلایل غیر منطقی با ازدواجتان مخالفت میکنند و انتخاب شما صحیح است، میتوانید از یک مشاور کمک بگیرید. از پدر و مادرتان بخواهید با یک مشاور گفتگو کنند؛ مشاوران با داشتن تجربه و علم کافی میتوانند نظر و افکار پدر مادرتان را به مسیر درست هدایت نمایند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره قبل از ازدواج کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متداول
فرزندانی که از ازدواجشان جلوگیری میشود چه آیندهای دارند؟
این افراد ازدواجشان به تاخیر میافتد و ممکن است در فرایند باروری دچار مشکل شوند. افسردگی و انزوا، گرایش به روابط نامشروع و انحرافات اخلاقی از پیامدهای جلوگیری از ازدواج فرزندان است که در آینده در انتظار آنان خواهد بود.
والدین چگونه میتوانند فرزندان خود را به یک ازدواج موفق هدایت نمایند؟
اگر والدین به جای قضاوت یک طرفه سعی نمایند که از دید فرزند خود به ازدواج نگاه کرده و احساسات درونی دختر و پسر خود را درک کنند، میتوانند به عنوان راهنما نقش موثری در تصمیم گیری بهتر داشته باشند.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
- سه شنبه ۱۷ آبان ۰۱ ۱۹:۴۸
- ۳۷ بازديد
- ۰ نظر