ازدواج در 17 سالگي

مشاوره روانشناسي ذهن نو

در بسياري از كشورها حتي فرهنگ‌هاي غربي ازدواج در 17 سالگي (حتي به صورت ازدواج‌سفيد) ممكن است رخ دهد. در اكثر موارد هيجانات و شور جواني در 17سالگي نوجوان را به سمت چنين تصميمي سوق مي‌دهد. گاهي هم اين خانواده‌ها هستند كه فرزندشان را تشويق به ازدواج مي‌كنند. با توجه به بالا رفتن آمار طلاق متخصصان بر اين باورند كه آموزش‌هاي لازم براي شروع زندگي به دختران و پسران به حد كافي داده نمي‌شود، چه بسا نوجواني كه هنوز درگير مسائل مربوط به اين دوران به خصوص است چگونه مي‌تواند مسئوليت زندگي مشترك را بر عهده بگيرد؟ بنابراين براي چنين ازدواجي بايد دقت بيشتري به خرج داد. با دريافت مشاوره نوجوان و ازدواج مي‌توانيد از خدمات روانشناسي بهره مند شويد.

 منبع : ازدواج در 17 سالگي

آيا ازدواج در سن 17 سالگي تصميم درستي است؟

در اكثر كشورها سن قانوني براي ازدواج 18سال است. در نتيجه دختر و پسر زير 18سال به طور قانوني و رسمي نمي‌توانند براي ازدواج اقدام كنند. اما در كشور ما از نظر قانوني محدوديتي براي ازدواج زوج‌هايي كه زير 18سال سن دارند وجود ندارد. با اين حال كارشناسان سلامت بر اين باورند كه اگر در دوران نوجواني تصميم به ازدواج گرفته‌ايد، بايد براي اطمينان يافتن از صحت انتخاب خود دقت و تامل بيشتري به خرج دهيد. چرا كه در سنين نوجواني با وجود اينكه از نظر جسماني به بلوغ ميرسيد، اما هنوز براي تصميم گيري‌ها و اقدامات مهم به راهنمايي و نظارت بزرگسالان نياز داريد. در نتيجه بايد از هرگونه تصميم شتابزده و هيجاني اجتناب كنيد.

با اين حال از آنجايي كه دختر/پسر در 17 سالگي به سن قانوني و دوران بزرگسالي بسيار نزديك هستند، ممكن است دقت كمتري در اين باره به خرج دهند و احساس كنند از آمادگي لازم براي ازدواج برخوردارند. اما آنچه مهم است رسيدن به بلوغ روانشناختي و عقلاني است كه لزوما با افزايش سن به دست نمي‌آيد. بهترين راه براي اينكه بفهميد در 17 سالگي از آمادگي كافي براي ازدواج برخوردار هستيد يا نه اين است كه به روانشناس مراجعه كرده و از خدمات مشاوره قبل از ازدواج استفاده كنيد.

نظر موافقان ازدواج در 17 سالگي

ازدواج در سن 17 سالگي يا به طور كل در سنين پايين موافقان و مخالفان خود را دارد. با توجه به روند رشد انسان براي همسر گزيني زمان به خصوصي را مناسب دانستند كه مي‌توانيد با مراجعه به مقاله سن ازدواج بيشتر بخوانيد. 4 دليل اصلي براي موافقان ازدواج 17سالگي به شرح زير است.

1- باورهاي مذهبي

يكي از دلايلي كه باعث ترويج ازدواج در سنين پايين مي‌شود، باورهاي مذهبي است. در واقع از آنجايي كه ازدواج در دين ما جايگاه بسياري بالايي دارد، بسياري از افراد دوست دارند جوانان را ترغيب كنند كه هرچه زودتر براي شروع زندگي مشترك اقدام كرده و به اين ترتيب ديگر براي رفع نيازهاي جنسي و عاطفي خود به راه‌هاي غيرشرعي كشيده نشوند.

2- ازدواج در 17 سالگي و رسم و رسومات فرهنگي

در بسياري از فرهنگ‌ها ازدواج در سنين پايين بخشي از رسم و رسومات است كه سال‌هاي سال به شكلي خاص انجام مي‌شده. در نتيجه هرگونه مخالفت با آن ممكن است واكنش‌هاي شديد يا متعصبانه‌اي را در پي داشته باشد. تغيير اين آداب و رسوم يك شبه ممكن نيست و نياز به سال‌هاي سال آموزش و آگاه سازي دارد.

3- فقر و مشكلات مرتبط با آن

در بسياري از موارد ازدواج در سن كم به خصوص براي دختران به اجبار و زور خانواده‌ها اتفاق مي‌افتد. علت اين موضوع در بسياري از موارد به فقر و مشكلات مرتبط با آن برمي‌گردد. در واقع خانواده‌هايي كه از پس مخارج فرزندان خود برنمي‌آيند با شوهر دادن فرزندشان تلاش مي‌كنند اوضاع را بهبود ببخشند كه متاسفانه اين كار با آسيب‌هاي روحي و رواني‌اش در اكثر موارد به پيچيده‌تر شدن اوضاع مي‌انجامد.

4- ترس از به تاخير افتادن ازدواج

بسياري از آدم‌ها بر اين باورند كه نوجوانان ازدواج را ساده‌تر مي‌گيرند و سخت گيري‌هاي كمتري براي آن به خرج مي‌دهند. اما هرچقدر كه سن دخترها و پسرها بالا مي‌رود، معيارهاي سختگيرانه‌تري پيدا مي‌كنند كه همين مسئله ازدواج آن‌ها را بيشتر به تاخير مي‌اندازد يا فرصت‌هاي مناسب را از آن‌ها مي‌گيرد.

 

بيشتر بخوانيد : ازدواج زودهنگام

 

نگراني مخالفان ازدواج در 17 سالگي

امروزه بسياري از كارشناسان و فعالين حقوق مدني  مخالف پديده كودك همسري و ازدواج در سنين نوجواني هستند. آن‌ها بر اين باورند كه در دنياي امروزي كه تحصيل و دانش اهميت پيدا كرده و ورود به جامعه و پايان دوران محصلي بيش ازگذشته به طول مي‌انجامد، نمي‌توان بر اساس فرمول گذشتگان به ازدواج نگريست. مخالفان هم 4 دليل اصلي براي ديدگاه منفي‌شان به ازدواج دختر يا پسر 17 ساله دارند. براي آشنايي با ملاك هاي انتخاب همسر كليك كنيد.

1- ناتواني نوجوانان در زمينه تصميم گيري منطقي

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه رشد مغز در سنين نوجواني هنوز ادامه دارد. از همين رو قابليت‌هاي شناختي نوجوانان و بزرگسالان متفاوت است. براي مثال نوجوانان بيش از بزرگسالان تحت تاثير عواطف و هيجانات شديد قرار دارند. به همين خاطر هم هست كه نوجوانان شتابزده‌تر عمل مي‌كنند و تصميم گيري‌هاي هيجاني بيشتري انجام مي‌دهند. در اين شرايط اگر نوجوانان در رابطه عاطفي قرار بگيرند بيشتر احتمال دارد كه صرفا بر اساس احساس عشق و علاقه در ازدواج اصرار كنند و بعدها از اين موضوع پشيمان شوند.

2- ناتواني نوجوانان در زمينه آينده نگري

يكي ديگر از ويژگي‌هاي خاص دوران نوجواني اين است كه دختر/پسر در اين سنين توانايي آينده نگري كمتري دارند. آن‌ها براي تصميمات و انتخاب‌هاي خود بيش از هرچيز به احساس رضايت آني فكر مي‌كنند و كمتر به ابعاد تصميم خود در بلند مدت مي‌انديشند. از همين رو روانشناسان تاكيد مي‌كنند كه نوجوانان هنگام قرار گرفتن در موقعيت‌هايي كه بايد تصميم‌هاي مهم بگيرند نظير انتخاب رشته تحصيلي، شغل يا ازدواج حتما با افراد متخصص در ارتباط باشند و از آن‌ها كمك و راهنمايي بگيرند.

3- چالش ها و بحران هاي دوران نوجواني

دوران نوجواني يكي از مهم‌ترين دوره‌هاي زندگي انسان است كه چالش‌ها و بحران‌هاي مهمي در پي دارد. يكي از مهم‌ترين بحران‌هايي كه در اين زمان بروز مي‌يابد بحران هويت است. در جريان بحران هويت افراد مي‌خواهند بدانند چه كسي هستند، از زندگي چه مي‌خواهند و بايد چه اهداف و ارزش‌هايي را در زندگي دنبال كنند. ازدواج با ايجاد چالش‌ها و دغدغه‌هاي جديد در بسياري از موارد به افراد اجازه نمي‌دهد كه بتوانند به شيوه سالمي بحران‌هاي مرتبط با سن خود را حل و فصل كنند.

به عبارت ديگر در بسياري از موارد فرد بدون اينكه نوجواني را پشت سر گذاشته باشد، وارد دغدغه‌هاي دوران بزرگسالي مي‌شود كه اين مسئله در دراز مدت به او آسيب رسانده و بحران‌هاي روانشناختي مختلفي نظير احساس سردرگمي هويت را به همراه مي‌آورد.

4- بالا بودن آمارهاي مرتبط با خشونت خانگي در ازدواج نوجوانان

آمارهاي جهاني حاكي از اين يافته هستند كه نوجوانان به خصوص دخترهايي كه در سنين پايين ازدواج مي‌كنند بيش از سايرين با خشونت‌هاي خانگي نظير پرخاشگري فيزيكي، سوء استفاده جنسي و آزارهاي رواني رو به رو مي‌شوند. اين يافته به خصوص در مواردي كه همسر از نظر سن يا جايگاه اقتصادي در وضعيت بالاتري قرار دارد، بيش از هر زمان ديگري ديده مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا ازدواج در 17 سالگي كار اشتباهي است؟

دختر/پسر در 17 سالگي به سن قانوني و دوران بزرگسالي نزديك هستند و ممكن است بعضا براي ازدواج نيز آماده باشند. با اين حال با توجه به آسيب‌هاي احتمالي كه عموما در ازدواج نوجوانان وجود دارد لازم است كه احتياط بيشتري در اين باره صورت بگيرد. در همين راستا بهتر است قبل از تصميم قطعي براي ازدواج از يك روانشناس براي خدمات مشاوره پيش از ازدواج كمك بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 منبع : ازدواج در 17 سالگي

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.