طرز برخورد با همسر افسرده آن هم زماني كه تشخيص داده شده و همسرتان انتظار ديگه‌اي دارد، اهميت بيشتري پيدا مي‌كند. البته تشخيص كار متخصصان بهداشت روان است، اما خود شما با مشاهده برخي نشانه‌ها مي‌توانيد پي به رگه‌هاي افسردگي ببريد و اين گونه او را براي دريافت كمك تخصصي تشويق نماييد. اين را هم بدانيد كه افسردگي يك نوع اختلال رواني است كه علاوه بر زمينه زيستي، عوامل محيطي هم نقش پررنگي در بروز آن دارند. پس رفتار شما با همسرتان در شدت يا بهبود بيماري او تاثير به سزايي داشته باشد. اما خود را نبايد مقصر بدانيد تنها كافي است به او نشان دهيد كه چقدر براي‌تان سلامتش اهميت دارد و براي حال خوش او تلاش‌تان را خواهيد كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر حتما مشاوره افسردگي دريافت كنيد.

منبع : برخورد با همسر افسرده و راه هاي شاد كردن او

چرا بايد برخورد خوبي با همسر افسرده ام داشته باشم؟ 

افسردگي يكي از شايع‌ترين اختلالات روان شناختي است كه رنج و درد بسياري را به بيمار افسرده و حتي اطرافيان او وارد مي‌كند. مرد/زن افسرده به شدت احساس غمگيني مي‌كنند، حوصله انجام كارهاي روزمره را ندارند و اغلب علاقه مندي‌هاي خود را به موضوعات مختلف از دست مي‌دهند. اين مسئله باعث مي‌شود كه در ابعاد مختلف زندگي نظير رسيدگي به امور منزل يا كارهاي بيرون از خانه، تربيت فرزندان، برقراري رابطه عاطفي و جنسي با مشكلات متعددي رو به رو شوند.

در نتيجه بايد گفت افسردگي هريك از زوجين مسئله‌اي فردي نيست بلكه افسردگي او كل خانواده و زندگي مشترك‌تان را تحت تاثير خود قرار داده. بنابراين بايد بتوانيد در اين شرايط اصول رفتار با همسر افسرده‌تان را بشناسيد و اقدامات مراقبتي لازم را انجام دهيد.

 

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي

 

چند راهكار اساسي در طرز برخورد با همسر افسرده

افسردگي به معناي پايان راه نيست. بسياري از كساني كه به اين مشكل مبتلا مي‌شوند در صورت برخورداري از حمايت اجتماعي مناسب از جانب اطرافيان و قرار گرفتن تحت درمان‌هاي مناسب مي‌توانند بر مشكل خود غلبه كرده و روند بهبودي سريع‌تري را تجربه نمايند. در ادامه 5 راهكار كاربردي براي بهبود افسردگي‌همسرتان آورده‌ايم. براي آشنايي بيشتر با پيامدهاي افسردگي همسر كليك كنيد.

1- اطلاعات خود را در مورد افسردگي بالا ببريد

براي اينكه بتوانيد بهترين رفتار را با همسر خود داشته باشيد، بايد پيش از هرچيز درك كنيد كه او در چه شرايطي قرار دارد. بسياري از افراد تصور روشني از افسردگي ندارند. براي مثال ممكن است آن را با يك دلگيري يا ناراحتي روزمره اشتباه بگيريد. اما اختلال افسردگي اساسي چيزي فراتر از احساسات ناخوشايندي است كه به طور طبيعي و در واكنش به موضوعات ناراحت كننده ايجاد مي‌شود.

در اين اختلال افراد علاوه بر احساس غمگيني و دچار بودن به خلق پايين در اكثر اوقات روز علائم ديگري را نيز تجربه مي‌كنند كه از جمله آن‌ها بايد به از دست دادن علائق، كاهش انرژي، احساس خستگي مفرط، بروز مشكلاتي در تمركز، ايجاد تغييراتي در خواب و اشتها، كندي رواني حركتي، دچار شدن به احساس گناه و پوچي در زندگي، اشتغال ذهني با مرگ و خودكشي اشاره كرد. براي آشنايي بيشتر مقاله علائم افسردگي را مطالعه نماييد.

هم چنين احتمال افسردگي پنهاني هم وجود دارد. بيماران داراي افسردگي پنهان اغلب علائم افسردگي خود را سركوب مي‌كنند، همين امر باعث مي‌شود كه مشكل آن‌ها در قالب علائم جسماني، دچار شدن به انواع بيماري‌هاي عصبي، تحريك پذيري و ناتواني در كنترل خشم خود را نشان دهد. آشنايي با اين علائم به شما كمك مي‌كند تا زودتر از وضعيت رواني نامناسب همسرتان آگاهي پيدا كنيد و بتوانيد به موقع براي كمك به او بشتابيد.

2- طرز برخورد با همسر افسرده | در دسترس باشيد

گاهي اوقات كساني كه مبتلا به افسردگي هستند، نياز دارند كسي در كنارشان باشد، كسي كه بتواند بدون قضاوت به حرف‌هاي او گوش بسپارد و دركشان كند. نكته قابل توجه اينجاست كه در اين شرايط وقتي همسرتان با شما حرف مي‌زند يا درد و دل مي‌كند، نيازي نيست كه لزوما راهكار خاصي به او ارائه دهيد.

همين كه بتوانيد به موقع در دسترس باشيد و او را به خاطر احساساتش سرزنش نكنيد، كفايت مي‌كند. گاهي اوقات همين كه دست او را به گرمي بفشاريد، او را در آغوش بگيريد يا نوازشش كنيد به او احساس امنيت مي‌دهد و به او در كاهش هيجانات منفي كمك مي‌كند.

3- او را تشويق كنيد تا از يك درمانگر كمك بگيرد

دچار شدن به افسردگي چالش‌هاي زيادي در زندگي فردي و خانوادگي مبتلايان به افسردگي ايجاد مي‌كند. از جمله مهم‌ترين اين چالش‌ها مي‌توان به كاهش عملكرد در محيط كار، ناتواني در انجام كارهاي روزمره و آسيب ديدن روابط بين فردي اشاره كرد. در اين شرايط هرچقدر بيمار ديرتر به متخصص براي درمان مشكل خود مراجعه كند، افسردگي شديد تر شده و مشكلاتش هم به تبع آن افزايش مي‌يابند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه بتوانيد همسرتان را براي مراجعه نزد روانشناس تشويق كنيد. از جمله كارهايي كه مي‌تواند در اين زمينه موثر باشد بايد به موارد زير اشاره كرد.

  • در مورد علائم افسردگي كه در همسرتان مي‌بينيد با او صحبت كنيد و در اين مورد بازخورد بدهيد.
  • نگراني‌هايي كه در مورد وضعيت رواني همسرتان داريد را با او در ميان بگذاريد و اجازه دهيد از افكار و احساسات‌تان مطلع باشد.
  • به او نشان دهيد كه تمايل داريد به او كمك كنيد و در مسير بهبودي همراه او خواهيد بود. در اين زمان مي‌توانيد پيشنهاد مراجعه به يك روانشناس را مطرح نماييد.
  • در مورد روش‌هاي درماني مختلف و نويني كه براي درمان افسردگي وجود دارد با همسرتان صحبت كنيد.

4- علائم خودكشي را بشناسيد و نسبت به آن‌ها هشيار باشيد

احتمال بروز خودكشي هميشه در كساني كه به افسردگي اساسي مبتلا هستند، بيش از ساير افراد وجود دارد. برخلاف تصورات عمومي خودكشي پديده‌اي قابل پيشگيري است و با شناسايي علائم آن مي‌توان به موقع به كسي كه با افكار مرگ دست و پنجه نرم مي‌كند ياري رساند. از همين رو در صورت مشاهده علائم زير در همسرتان حتما آن‌ها را جدي گرفته و در مورد آن با متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس صحبت كنيد.

  • حرف زدن در مورد خودكشي يا آرزوي مرگ
  • انجام اقدامات جدي در راستاي خودكشي نظير خريد اسلحه يا داشتن هرگونه برنامه ديگر براي اين كار
  • بروز تغييرات خلقي بسيار شديد (كساني كه تصميم قطعي براي خودكشي مي‌گيرند ممكن است به يك باره از فاز افسردگي خارج شده و احساسات مثبت غير قابل پيش بيني را بروز دهند. چرا كه آن‌ها از اينكه مي‌توانند به زندگي خود خاتمه دهند خوشحال هستند. در نتيجه لازم است در مورد اين تغييرات ناگهاني هشيار باشيد)
  • بروز احساس ناتواني مفرط در زندگي و نااميدي شديد
  • بخشيدن اموال و وسايل خود به ديگران
  • نوشتن وصيت نامه يا هرگونه عملي مبني بر خداحافظي با اطرافيان

5- خانه را به محيطي امن و آرام تبديل كنيد

محيط خانه در وضعيت خلقي و رواني همسرتان نقش بسزايي ايفا مي‌كند.  در همين راستا تلاش كنيد در طول درمان اقدامات زير را انجام دهيد.

  1. سعي كنيد به همسرتان كمك كنيد تا در كنار شما از سبك غذايي سالمي پيروي كند. خوردن غذاهاي مقوي و سالم مي‌تواند تا حد زيادي در روند درمان موثر باشد.
  2. در محيط خانه فضاي شادي ايجاد كنيد، گاهي به همسرتان پيشنهاد دهيد تا با يكديگر به يك ورزش دو نفره بپردازيد. انجام ورزش يكي از راه‌هاي طبيعي براي ترشح مواد شادي آور در مغز است.
  3.  برنامه زندگي خود را منظم كنيد. براي مثال هر روز در ساعات خاصي وعده‌هاي غذايي خود را ميل كنيد و هر شب در ساعت خاصي به رختخواب برويد.
  4. تلاش كنيد سطح استرس‌هاي محيطي را تا حد امكان كاهش دهيد. در همين راستا بهتر است براي حل اختلاف‌ها راه حل‌هاي موثرتري در نظر بگيريد و در صورت نياز از يك خانواده درمانگر كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي و اختلالات همراه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

در صورتي كه همسرمان براي درمان افسردگي مايل به كمك گرفتن از يك روانشناس نباشد بايد چه كار كنيم؟

در اين شرايط مي‌توانيد ابتدا خودتان به متخصص مراجعه كنيد، علائم همسرتان را با درمانگر در ميان بگذاريد و در اين زمينه كمك بگيريد. روانشناس با پيشنهاد روش‌هايي نظير مشاوره تلفني و توسعه مهارت‌هاي ارتباطي شما مي‌تواند كمك كند تا به طور موثرتري همسرتان را براي مراجعه تشويق نماييد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.