درمان شکست عشقی

مشاوره روانشناسي ذهن نو

درمان شکست عشقی چگونه ممکن است؟ وحشت از احساسات منفی که به دنبال شکست عشقی تجربه می‌کنیم گاهی اوقات تبدیل به دلیلی می‌شوند برای اینکه یک رابطه را هرچقدر هم بد، ادامه دهیم و به تمام شدن آن فکر نکنیم. اگرچه پایان دادن به یک رابطه عاطفی می‌تواند تا حد زیادی ناراحت‌کننده باشد اما شما می‌توانید با استفاده از راهکارهای مختلفی این شرایط سخت را برای خودتان آسان‌تر کنید. شما در هر زمانی پس از تجربه یک شکست عشقی می‌توانید از یک مشاور برای بهبود حال خود کمک بگیرید اما این نکته را به خاطر داشته باشید که درمان شکست عشقی و بیرون آمدن از احساسات منفی که به دنبال آن ایجاد می‌شود صرفاً در شرایطی امکان‌پذیر است که شما پایان یافتن رابطه را باور کنید. با توجه به آسیب‌های جسمی و روانی که در پی شکست عشقی به وجود می‌آید لازم است که درمان هرچه سریع‌تر صورت گیرد.

منبع: درمان شکست عشقی

چرا درمان شکست عشقی اهمیت دارد؟

میل به برقراری رابطه عاطفی و دوست داشته شدن در کنار دوست داشتن یکی از احساسات غریزی است که همه انسان‌ها آن را تجربه می‌کنند. اما در کنار این موضوع پایان دادن به روابط عاطفی به هر دلیلی که اتفاق افتاده باشد، چه شما فردی باشید که رابطه را به هم زده و چه فردی باشید که مورد بی‌مهری قرارگرفته باعث تجربه احساسات منفی بسیاری خواهد شد. به میزانی که یک رابطه عمیق‌تر باشد این احساسات منفی بیشتر خواهد شد. بااین‌حال اولین چیزی که برای درمان شکست عشقی باید بدانید این است که با پایان یافتن یک رابطه چه احساساتی را تجربه خواهید کرد؟ هنگامی‌که فرد بداند چه اتفاقاتی در انتظار او هستند و چرا این احساسات را تجربه می‌کند کنترل آن‌ها به‌مراتب راحت‌تر خواهد بود. پس از شکست عشقی این احساسات در فرد بروز پیدا خواهند کرد. برای آگاهی بیشتر درباره مراحل شکست عشقی کلیک کنید.

شوک و انکار واقعیت

در اولین قدمی که با پایان رابطه خود مواجه می‌شوید به لحاظ روحی دچار یک شوک خواهید شد که به دنبال آن ممکن است واقعیت را انکار کنید. پایان یافتن یک رابطه عاطفی می‌تواند به‌صورت مطرح‌شدن این درخواست توسط طرف مقابل باشد و یا ممکن است شما متوجه خیانت او شده باشید. به هر دلیلی که ارتباط شما پایان پیدا کرده باشد در اولین قدم باور این موضوع و تصمیم‌گیری برای بهترین عکس‌العملی که می‌توانید نشان دهید دشوار خواهد بود. انکار می‌تواند به این صورت خود را نشان بدهد که فرد دائماً احساس می‌کند طرف مقابل پس از مدتی بازخواهد گشت هرچقدر این مرحله طولانی‌تر باشد درمان شکست عشقی نیز برای مدت بیشتری طول خواهد کشید.

خشم

هنگامی‌که میل و علاقه شما نسبت به طرف‌مقابل به در بسته می‌خورد احساس خشم را تجربه خواهید کرد. این خشم می‌تواند نسبت به شریک عاطفی، رقیب عشقی یا حتی خودتان بازگردد. خشم در کنار اینکه می‌تواند تبدیل به زورگویی و دعوا برای بازگشت به رابطه عاطفی باشد ممکن است به‌صورت لجبازی، بدرفتاری یا حتی تهدید خود را نشان دهد.

چانه‌زنی

هنگامی‌که فرد رابطه عاطفی خود را در حال از دست رفتن می‌بیند احتمالاً شروع به مذاکره و چانه‌زنی برای بازگرداندن شرایط به حالت قبل می‌کند. در این مرحله شما شاهد قول‌هایی هستید که طرف مقابل برای جبران اشتباهاتش می‌دهد و یا حتی ممکن است این شما باشید که به دنبال راهی برای بازگرداندن شریک احساسی‌تان هستید. بااین‌حال اگر به دنبال راهی برای درمان شکست عشقی و پایان دادن به ارتباط خود هستید بهتر است این موضوع را در نظر داشته باشید که شخصیت آدم‌ها هرگز به‌یک‌باره تغییر نمی‌کند و آنچه می‌شنوید یا می‌گویید صرفاً تلاشی موقت برای از دست ندادن یک رابطه عاطفی است. درنتیجه بهتر است بدون توجه به این مرحله سعی کنید از آن بگذرید. چانه‌زنی در برخی افراد خود را حتی به‌صورت دعا کردن یا استفاده از راه‌های دیگر برای برگرداندن طرف مقابل به رابطه نشان می‌دهد.

افسردگی

هنگامی‌که فرد باور می‌کند رابطه خود را از دست داده احساس غم و افسردگی را تجربه می‌کند. تجربه نشان داده که افسردگی یکی از طولانی‌ترین مراحل در شکست عشقی است و آنچه بسیاری از افراد از آن می‌ترسند دقیقاً همین مرحله است زیرا وقتی شما به این مرحله می‌رسید به این معناست که امید خود را برای ترمیم رابطه از دست داده‌اید و با این واقعیت مواجه شده‌اید که ارتباطتان تمام شده است. اگر احساس می‌کنید تحمل این احساسات برای شما دشوار است و یا برای مدت طولانی پس از پایان رابطه همچنان احساس افسردگی می‌کنید بهتر است از یک مشاور در این زمینه کمک بگیرید. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید. برای آشنایی بیشتر با علائم و درمان افسردگی بعد از شکست عشقی کلیک کنید.

استقلال یا پذیرش

پذیرش مهم‌ترین مرحله ایست که برای درمان شکست عشقی باید آن را تجربه کنید و هرچقدر زودتر بتوانید خود را به این مرحله برسانید درمان شکست عشقی نیز راحت‌تر خواهد بود. در این مرحله فرد خواهد پذیرفت که اگرچه تلخ اما رابطه وی تمام شده و او می‌بایست ادامه مسیر زندگی را بدون شریک عاطفی‌اش بگذراند. در این مرحله فرد تلاش خواهد کرد تا خود را با شرایط موجود سازگار کند و برای زندگی پس از ارتباط عاطفی‌اش برنامه‌ریزی خواهد کرد.

پیش نیازهای درمان شکست عشقی

گاهی این سؤال برای فرد مطرح می‌شود که چرا برخی افراد راحت‌تر با شکست‌های عاطفی کنار می‌آیند اما برخی دیگر زمان طولانی را درگیر فراموش کردن یک رابطه می‌شوند؟ به‌طورکلی خارج شدن از مراحل سوگ عشقی به عوامل مختلفی بستگی دارد که وضعیت شما در هر یک از این ابعاد نشان‌دهنده این است که چه مدت پس از پایان رابطه به روال عادی زندگی خود بازمی‌گردید. روانشناسان معتقدند درمان شکست عشقی و بازگشت فرد به زندگی عادی بین 6 ماه تا یک سال طول می‌کشد. اگر شما یا هریک از اطرافیان‌تان برای مدتی بیشتر از یک سال درگیر پایان یافتن یک رابطه عاطفی هستید بهتر است در این زمینه از یک روانشناس کمک بگیرید. برای اطلاع بیشتر درباره شیوه های فراموش کردن شکست عشقی کلیک کنید.

عمق رابطه

بدیهیست که اولین موضوع تأثیرگذار در درمان شکست عشقی و بازگشت فرد به حالت طبیعی عمق رابطه و مدت‌زمانی است که دو نفر با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند. به میزانی که عمق یک رابطه عاطفی بیشتر باشد شما لحظات سخت‌تری را خواهید گذراند. توجه داشته باشید که در ارتباط با عمق رابطه، حتی در شرایطی که ارتباط به‌واقع چندان عمیق نبوده باشد اما تصور فرد این‌گونه باشد نیز درمان شکست عشقی سخت‌تر خواهد بود.

نحوه پایان یافتن رابطه

اینکه رابطه به‌صورت ناگهانی یا به‌مرورزمان به پایان رسیده باشد نیز می‌تواند در عبور از احساسات منفی شکست عشقی اثرگذار باشد. افرادی که در یک رابطه دعوا و کدورت‌های بیشتری را تجربه می‌کنند معمولاً سریع‌تر با پایان رابطه کنار می‌آیند و حتی شاید از تمام شدن رابطه خوشحال باشند. اما اگر به هم خوردن رابطه به‌صورت ناگهانی اتفاق افتاده باشد شما زمان بیشتری را در مرحله شوک یا انکار خواهید گذراند.

میزان کنترل

اگر با میل خودتان رابطه را ترک کنید تحمل این وضعیت برای شما بسیار آسان‌تر از شرایطی خواهد بود که به‌اجبار ارتباط خود را پایان می‌دهید. این اجبار می‌تواند به درخواست طرف مقابل باشد و یا حتی به دلیل مخالفت خانواده‌ها یا شرایط اجتماعی و اقتصادی اتفاق افتاده باشد.

سلامت روان، سبک‌های تربیتی و شخصیتی

افرادی که دچار بیماری‌های روحی مثل افسردگی یا اختلالات شخصیتی به‌خصوص اختلال شخصیت وابسته هستند معمولاً زمان بیشتری را درگیر احساسات منفی از قطع یک رابطه عاطفی می‌شوند. همچنین افراد عاطفی معمولاً دیرتر از آدم‌های منطقی با جدایی کنار می‌آیند. در این میان سبک تربیتی والدین نیز می‌تواند در درمان شکست عشقی اثرگذار باشد. والدینی که فرزندان خود را بسیار وابسته بار آورده و به آن‌ها اجازه تجربه ناکامی را نمی‌دهند باعث خواهند شد تا فرزندشان در آینده مشکلات بیشتری را تجربه کند. برای آگاهی بیشتر درباره مراحل شکست عشقی کلیک کنید.

دایره ارتباطی

به میزانی که شما و شریک عاطفی‌تان دایره ارتباطی گسترده‌تری با یکدیگر داشته باشید کنار آمدن با تمام شدن رابطه سخت‌تر خواهد بود. افرادی که پس از پایان یک رابطه به‌کل از زندگی یکدیگر حذف می‌شوند سریع‌تر یکدیگر را فراموش خواهند کرد. اما اگر قرار باشد در محل کار، تحصیل یا میان دوستانتان دائماً طرف مقابلتان را ببینید یا خبری از او بشنوید این موضوع می‌تواند درمان شکست عشقی را برایتان سخت کند. اگر پس از پایان رابطه به هر نوعی با طرف مقابل در ارتباط هستید و نمی‌دانید در مقابل رفتارهای یا صحبت‌های وی چطور واکنش نشان دهید بهتر است از یک زوج درمانگر در این زمینه کمک بگیرید.

درمان شکست عشقی

پایان دادن به یک رابطه عاطفی همیشه مقداری از احساسات منفی را به همراه خواهد داشت. شما هرگز نمی‌توانید این احساسات را زودتر از موعد به صفر برسانید یا کاری کنید که اصلاً آن‌ها را تجربه نکنید؛ اما می‌توانید با استفاده از راهکارهای زیر به خودتان برای درمان موفق‌تر و جلوگیری از آسیب دیدن سلامت روانتان کمک کنید.

1- احساسات خود را بپذیرید

همان‌طور که گفته شد شکست عشقی باعث بروز افسردگی در شما می‌شود. شما برای مدتی توانایی و همین‌طور انگیزه خود را برای بسیاری از کارها از دست خواهید داد. در این شرایط بهتر است با خودتان با محبت بیشتری رفتار کنید. احساسات خود را بپذیرید و هرگز سعی نکنید آن‌ها را انکار کنید. گاهی ممکن است از اینکه می‌بینید طرف مقابلتان به‌راحتی به زندگی خود ادامه می‌دهد و این شمایید که نمی‌توانید با شرایط جدید سازگار شوید از خودتان عصبانی شده یا خود را تحقیر کنید. در این روزها بهتر است گوش و چشمتان را به روی رفتار دیگران و حتی شریک عاطفی گذشته خود ببندید و صرفاً برای آرام شدن خودتان تلاش کنید.

2- پایان دادن به رابطه برای درمان شکست عشقی

یک اشتباه بسیار خطرناک اما رایج این است که طرفین پس از پایان دادن به رابطه عاطفی تصمیم می‌گیرند ارتباط خود را به‌عنوان دو دوست اجتماعی یا همکار ادامه دهند. این موضوع تا حد زیادی مانع از درمان موفق شکست عشقی خواهد شد. زیرا شما نمی‌توانید به این سرعت فردی که با او رابطه عمیقی داشته‌اید را تبدیل به یکی از دوستان معمول خود کنید. به‌هم‌ریختگی‌هایی که در عمق رابطه جدید یا میزان انتظاراتی که از یکدیگر دارید تجربه خواهید کرد تبدیل به یک دغدغه ذهنی برای شما خواهد شد. اگر می‌خواهید هرچه سریع‌تر با شرایط جدید زندگی خود کنار بیایید شریک عاطفی‌تان و همین‌طور تمام مسائل، اشیا و خاطراتی که شما را به یاد او می‌اندازد به‌طور کامل از زندگی خود بیرون کنید.

3- شروع رابطه عاطفی جدید برای درمان شکست عشقی

برخی افراد به اشتباه تصور می‌کنند که ورود به یک رابطه عاطفی جدید می‌تواند باعث فراموش کردن طرف مقابل باشد. به خاطر داشته باشید که وارد شدن به یک رابطه برای فراموش کردن دیگری یا تلافی رفتار وی صرفاً باعث آسیب دیدن روحی خودتان و فردی می‌شود که وارد رابطه با شما شده. تا زمانی که نتوانسته باشید ارتباط عاطفی پیشین خود را در ذهنتان حل‌وفصل کنید هرگز نمی‌توانید تجربه عاطفی جدیدی داشته باشید و بهتر است از این موضوع فاصله بگیرید. برای آگاهی بیشتر درباره شروع رابطه بعد از شکست عشقی کلیک کنید.

4- برنامه‌ریزی برای آینده

هنگامی‌که شرایط روحی‌تان کمی بهتر شده با خود به این سؤال پاسخ دهید که چه برنامه‌ای برای ادامه زندگی‌تان دارید؟ سعی کنید برای ادامه زندگی خود برنامه‌ریزی کنید و تا جای ممکن با ایجاد برنامه‌های متنوع ذهن خود را از حالت رکود خارج کنید. هنگامی‌که کاری برای انجام دادن نداشته باشید ذهن شما ناخواسته درگیر رابطه گذشته خواهد شد. اگر می‌خواهید در افکار منفی مربوط به گذشته غرق نشوید بهتر است خوراک ذهنی جدیدی برای ذهنتان ایجاد کنید.

5- درمان شکست عشقی | نقش روانشناس

تجربه شکست عشقی در بعضی افراد تبدیل به موضوعی غیرقابل‌حل می‌شود. احساس افسردگی طولانی‌مدت یا شدید پس از پایان یافتن یک رابطه، بی‌اعتمادی و ناتوانی از شروع یک رابطه عاطفی عمیق، تلاش برای جلب‌توجه مجدد یا تلافی رفتار شریک عاطفی سابق ازجمله جدی‌ترین مشکلاتی هستند که هر فرد ممکن است با آن‌ها مواجه شود. درصورتی‌که هر یک از این مشکلات را تجربه می‌کنید می‌توانید از یک روانشناس برای گذر موفقیت‌آمیز از این بحران کمک بگیرید. علاوه بر این روانشناسان می‌توانند به شما برای شناخت بهتر خود و نقاط ضعفتان کمک کنند تا از بروز مجدد اشتباهات در روابط آینده‌تان جلوگیری کنید. برای دریافت مشاوره رابطه کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عشق و رابطه می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

در چه صورت برای درمان شکست عشقی باید به روانشناس مراجعه کرد؟

اگر شدت افسردگی فرد بیش‌ازحد معمول است و یا علی‌رغم گذشت زمان طولانی فرد همچنان درگیر احساسات منفی است بهتر است از یک روانشناس در این زمینه کمک بگیرید. ناتوانی در اعتماد کردن مجدد به دیگران یا فراموش کردن خاطرات گذشته نیز از مسائلی است که باید به آن توجه داشته باشید.

درمان شکست عشقی چه مدت طول خواهد کشید؟

این موضوع با توجه به عمق هر رابطه و همین‌طور شخصیت طرفین متفاوت خواهد بود اما به‌طورمعمول بین 6 ماه تا 1 سال پس از جدایی فرد می‌بایست رابطه سابق را فراموش کرده باشد و توانایی ورود به یک رابطه عاطفی جدید را خواهد داشت.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: درمان شکست عشقی

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.