علائم اعتیاد به کمیکال کدامند؟ کمیکال یک ماده مخدر توهمزای صنعتی جدید که از دو ماده مریم گلی و ماریجوانای صنعتی به دست میآید و اکثراً موردعلاقه و مصرف جوانان قرار میگیرد. این ماده عوارض کوتاه و طولانیمدت بسیار زیاد و متنوعی دارد. عده زیادی با این عوارض آشنا نیستند. همین موضوع باعث شده که بسیاری از جوانان با این خیال که مصرف کمیکال اعتیادآور نیست یا عوارض زیادی ندارد، به دام افتند.
فهرست مطالب
- شیوع مصرف کمیکال در سنین 18 تا 25
- علائم اعتیاد به کمیکال
- علائم اعتیاد به کمیکال در کوتاهمدت
- علائم اعتیاد به کمیکال در بلندمدت
- غمگینی و احساس تنهایی از جمله علائم مخرب اعتیاد به کمیکال
- مکانیسم اثر کمیکال
- ماده مخدر کمیکال از چه ترکیباتی ساخته شده است؟
- با یکبار مصرف کمیکال معتاد می شوید
- آیا مصرف کمیکال میتواند باعث اوردوز شود ؟
- اقدامات درمانی برای ماده مخدر کمیکال
- علائم اعتیاد به کمیکال بعد و همراه با ترک
- چه عوارضی بعد از کنار گذاشتن کمیکال تجربه می شود؟
- سنتز کمیکال
- آیا مصرف کمیکال خطرناک است؟
- سخن آخر
همچنین مشکلات بیشتری که مصرف این ماده برای ترکایجاد میکند سبب میشود بسیاری قیدترک را زده و در نهایت دچار عوارض شدید کمیکال میگردند. تمام این مسائل لزوم دریافت کمک تخصصی را بیش از پیش می کند. برای دریافت خدمات مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اعتیاد به کمیکال میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
شیوع مصرف کمیکال در سنین 18 تا 25
کمیکال مادهای است که در مناطق خاصی مثل آمریکای جنوبی و مکزیک استفاده میشود. این ماده اصلی برای برگزاری مراسمات سنتی سرخپوستان مازاتک نیز است. به دلیل حالات توهم زایی که ایجاد می کند؛ جوانان 18 الی 25 سال تمایل بیشتری داشته و بیشترین مصرف نیز به همین گروه سنی اختصاص دارد.
علائم اعتیاد به کمیکال
همانطور که گفته شد، برخلاف عقیده اکثر مصرفکنندگان، کمیکال عوارض متعددی ازجمله جسمی و روانی دارد. این ماده با اتصال به گیرندههایی در مغز، ریه، کلیه و کبد، بر بدن اثرات نامطلوبی میگذارد و عملکرد طبیعی مغز را تغییر میدهد. میتوان علائم اعتیاد به کمیکال را به دو دسته کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم کرد. برای اطلاع از انواع علائم اعتیاد و نشانه های بیمار معتاد کلیک کنید.
علائم اعتیاد به کمیکال در کوتاهمدت
- سرگیجه
- حالت تهوع
- توهم دیداری و شنیداری
- احساس سفر کردن در مکان و زمان
- احساس سرخوشی غیرعادی
- خندههای زیاد و بیدلیل
- احساس آرام بودن زندگی
- شل شدن عضلات و اعضا بدن
- خوابهای کوتاه و منقطع
- عدم تعادل در هنگام صحبت
- عدم تعادل در هنگام حرکات و رفتار بدنی
- صحبتهای نا بهجا و گزافگویی
- افزایش فشارخون
- فرورفتن در کما بهصورت کوتاهمدت
علائم اعتیاد به کمیکال در بلندمدت
- کاهش قدرت حافظه
- اختلال در به خاطر آوردن خاطرات و وقایع
- کاهش توانایی عکسالعمل نسبت به اتفاقات
- افزایش احتمال ابتلا به اختلالات روانی
- انزوا و گوشهگیری نسبت به جامعه و اطرافیان
- عدم مسئولیتپذیری و فرار از وظایف
- کاهش روابط اجتماعی
باید خاطر نشان کرد که مصرف طولانیمدت ماده کمیکال باعث ایجاد تغییراتی در DNA و ساختار ژنتیکی افراد میشود و مردان در صورت مصرف طولانیمدت ممکن است دیگر قادر به فرزند آوری نباشند.
غمگینی و احساس تنهایی از جمله علائم مخرب اعتیاد به کمیکال
از علائم اعتیاد به کمیکال ، احساس تنها شدن و غم ناشی از تنهایی است. موضوعی که سبب میشود فرد ترککردن را به دلیل تنها بودن و نداشتن حمایت عاطفی، کاری سخت و مشکل در نظر بگیرد. همچنین به دلیل نداشتن آگاهی از عوارض و علائم اعتیاد به کمیکال ارتباط حال روحی و وسوسه مصرف را درک نکرده و به مصرف ادامه میدهد.
این ویژگی، اهمیت بالای بهرهمندی از راهنماییهای مشاور و روانشناس را برای کمک به ترکو از بین بردن باورهای غلط پیرامون آن دوچندان میکند.
مکانیسم اثر کمیکال
اینکه کمیکال چگونه عمل میکند در عوارض و حتی علائم اعتیاد به کمیکال نیز، موثر خواهد بود. مریم گلی یکی از محتویات کمیکال است دارای ماده فعالی به نام سالوینورین است که به گیرنده های اپیوئیدی کاپا در مغز متصل میشوند و اثر توهم زایی دارند.
همچنین درون کمیکال سالویا وجود داشته که مدت زمان تاثیر آن را کوتاه و سریع میکند. در واقع حداکثر بعد از 30 دقیقه پس از مصرف، علائم خود را نشان خواهند داد. مصرف مریم گلی به تنهایی نیز باعث بروز توهمات بصری و تغییر حالات شناختی میشود. در این حالت ماده فعال از طریق مخاط جذب شده و تاثیر بیشتری دارد.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
ماده مخدر کمیکال از چه ترکیباتی ساخته شده است؟
کمیکال نوعی ماده مخدر ترکیبی است که با نام دیگر ماریجوانای صنعتی در بین جوانان جاافتاده است. این ماده از ترکیب پختن مریمگلی و مادهای به نام مراسوئیت تولید میشود. کمیکال مادهای اعتیادآور با قدرت روانگردانی بالا است. از جمله نامهای دیگری که برای این ماده در بازار به کار میرود عبارتاند از: نعناع جادویی، مریمگلی، گیاه چوپان، برگ نبوت، سالی-دی، ماریا پاستورا، سالویا.
رده سنی مصرفکنندگان این ماده بسیار متنوع است؛ اما به دلیل دسترسیپذیری آسان و نیز ارزان بودن کمیکال، افراد جوان 18 تا 25 سال بیشترین قشر مصرفکننده محسوب میگردند. جوانان مصرفکننده این ماده، اکثراً در دورهمی ها و مهمانیهای شبانه خود و دوستانشان با این ماده آشنا میشوند.
مصرف این ماده بهصورت اسپری یا بهصورت استعمال در سیگار به کار میرود. اگر علائم اعتیاد به کمیکال را در هر یک از بستگان یا آشنایان خود می بینید توصیه می کنیم هر چه سریع تر با یک متخصص ترکاعتیاد تماس بگیرید.
برای آشنایی با سایر انواع کانابیس ها کلیک کنید.
با یکبار مصرف کمیکال معتاد می شوید
بسیاری از جوانان کمیکال را بهعنوان ماده مخدر مصرفی خود انتخاب کردهاند، زیرا بهاشتباه فکر میکنند که این نوع ماده عوارض جانبی خطرناکی ندارد و اعتیادآور نیست. باید اشاره کرد که این تصور اشتباه از سوی تولیدکنندگان ماریجوانا و نیز سایر مواد مخدر همواره تبلیغ میشود، اما موادی که در ترکیبات کمیکال به کار میرود جزو روانگردانها و اعتیادآورهای بسیار قدرتمندی به شمار میروند. به طوری که علائم اعتیاد به کمیکال بعد از مدت نه چندان طولانی قابل ملاحظه است.
میزان اثر ماده کمیکال به حدی است که حتی با یکبار مصرف فرد نیز میتواند باعث اعتیاد مصرفکننده تظاهر علائم اعتیاد به کمیکال شود. فرد بعد از اولین استعمال خود، به خواب عمیقی میرود که بسیار لذتبخش گزارش میشود. همچنین بعد از بیدار شدن، هنوز هم میل به مصرف دارند. علائم اعتیاد به کمیکال برای همه افراد با جنسیت، سن، متابولیسم، وزن و… متفاوت یکسان نیست. بنابراین نباید تجربیات دیگران را یک اصل کلی در نظر بگیرید.
آیا مصرف کمیکال میتواند باعث اوردوز شود ؟
مشتقات طبیعی و سنتی مواد مخدر اغلب خطری مثل اوردوز و مرگ ندارند، ولی نوع صنعتی و دستساز آنها همچون کمیکال به دلیل قدرت روانگردانی بالا میتواند ریسک اوردوز و مرگ را بالا ببرد. درواقع مصرف کمیکال تأثیر عمیق و شدیدی روی بدن وارد میکند و میتواند منجر به تغییرات شدید فشارخون و حتی ایست قلبی گردد.
گاهی افراد ممکن است نشانههایی همچون علائم سکته مغزی را نیز بهصورت کوتاهمدت نشان دهند. اگر علائم اعتیاد به کمیکال را در هر یک از بستگان یا آشنایان خود می بینید توصیه می کنیم هر چه سریع تر با یک متخصص ترکاعتیاد تماس بگیرید.
اقدامات درمانی برای ماده مخدر کمیکال
افرادی که برای اولین بار به سمت مصرف کمیکال کشیده میشوند، اغلب به دلیل دستیابی به حالتهایی همچون سرخوشی، احساس توانمندی، ارضای حس کنجکاوی، داشتن آرامش و نیز داشتن خلقوخوی بهتر آن را امتحان میکنند؛ اما بسیاری از آنها با تنها چند پک استعمال کمیکال دچار اعتیاد به مصرف آن میشوند.
به دلیل تجربه حالات خوشایندی که از مصرف این ماده مخدر در افراد ایجاد میشود، بسیاری از آنها علاقهای به ترکمصرف نشان نمیدهند. آنها اعتیاد خود را انکار میکنند و معتقدند هر وقت که بخواهند میتوانند کمیکال را کنار بگذارند. درحالیکه با مصرف هر چه بیشتر این مخدر، عوارض با شدت بیشتری بروز کرده و تأثیرات ماندگارتر بر فرد میگذارد.
همین موضوع ترکاین ماده را با مشکل مواجه کرده و مصرفکنندگان را نیازمند بهره بردن از مشاورههای روانشناسان و متخصصین حوزه ترکاعتیاد میکند. برای شروع ترک کمیکال کلیک کنید.
علائم اعتیاد به کمیکال بعد و همراه با ترک
- غصه خوردن تشنج
- گریههای طولانیمدت
- افسردگی ناشی از مصرف مواد
- گوشهگیری و منزوی شدن
- تکرار صحبتهای عامیانه
- استفاده از کلمات نامربوط
چه عوارضی بعد از کنار گذاشتن کمیکال تجربه می شود؟
ترک کمیکال عوارضی دارد که حتی بعد از ترک نیز باقی خواهند ماند. همچنین فرایند سم زدایی نیز فشار زیادی به بدن وارد میکند که شاید برای بدن آسیب زا باشد. به همین دلیل باید علائم اعتیاد به کمیکال را شناسایی کرده و برای ترک اقدام کرد. برخی از این پیامد ها شامل موارد زیر میشوند.
- حالت تهوع و استفراغ
- لکنت زبان
- مشکلات قلبی و گوارشی
- ضعف و سرگیجه
- اختلال در فعالیت های حرکتی
بهتر است با ادامه دار شدن و یا شدت یافتن این نشانه ها افراد به پزشک مراجعه کرده و علائم را کنترل کنند.
سنتز کمیکال
کمیکال ماده ای صنعتی است و به طور طبیعی وجود ندارد. همچنین ان ترکیب در سال 2021 به عنوان یک داروی جدید توهم زا در بازار رواج یافت و قبل از آن وجود نداشت. همانطور که گفته شد؛ کمیکال از سنتز دو ماده مریم گلی و بنزای تشکیل شده است. بنزای ماری جوانای مصنوعی است و حاوی THC روان گردان است.
مریم گلی نیز خود توهم زا بوده و به همین دلیل این ترکیب بسیار آسیب زا است. ماری جوانای صنعتی به دلیل اینکه حاصل، سنتز برخی از کانابیس های صنعتی است؛ عوارض روانشناختی و جسمانی شدیدتری دارد. از طرفی علائم اعتیاد به کمیکال نیز بیشتر بروز خواهد کرد
آیا مصرف کمیکال خطرناک است؟
به دلیل اینکه این ماده تازگی سنتز شده است؛ دانشمندان اطلاعات کافی در مورد آن ندارند. در واقع به طور قطعی نمیتوان گفت که باعث مرگ میشود. اما مانند هر مواد دیگری عملکرد و ساختار مغز را بعد از مدتی تغییر خواهد داد. همچنین عوارضی که بروز توهم برای افراد ایجاد میکند را نمیتوان نادیده گرفت. از طرفی این ماده اعتیاد آور است و افراد را از لحاظ روانی وابسته خواهد کرد. در صورت ابتلا به اختلالات روان نیز، مصرف کمیکال سبب تشدید علائم خواهد شد.
سخن آخر
علائم اعتیاد به کمیکال می تواند مشابه مواد توهم زا و ماریجوانا باشد. اما متاسفانه این ماده نیز به عنوان ماده ای بی ضرر بین جوانان دست به دست می شود. اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی بهترین راه برای پیشگیری از اعتیاد به کمیکال و سایر مخدرهاست. در صورتی که متوجه علائم اعتیاد به کمیکال در خود یا یکی از عزیزان تان شده اید، بهتر است در کوتاه ترین زمان با متخصصین ترک اعتیاد تماس بگیرید.
به دلیل فوریت های درمانی مجموعه ذهن نو این امکان را در اختیار شما گذاشته تا بتوانید به وسیله تلفن در کوتاه ترین زمان ممکن با مجرب ترین متخصصان حوزه ترک مشاوره دریافت کنید.
مشاوره های ترک به شما کمک می کنند تا رفتار مناسبی با بیمار پیش گرفته و اقدامات موثری در جهت جلوگیری از پیشروی و بدتر شدن شرایط بکنید. به دلیل تاثیر زیاد خانواده و محیط بر اعتیاد پیشنهاد می کنیم که حتی اگر بیمار راغب به ترک نبود، شما به عنوان خانواده یا هم خانه برای این کار اقدام کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اعتیاد به کمیکال میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: علائم اعتیاد به کمیکال
- پنجشنبه ۱۰ آبان ۰۳ ۰۸:۵۷
- ۵ بازديد
- ۰ نظر