قبول نشدن در کنکور به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. این علت و دلایل از نظر سازمان سنجش شامل عدم برنامه ریزی، ترس از امتحان، ناامیدی سریع، عدم باور و بهانه تراشی است. اگر یکی از این دلایل را در خود مشاهده کرده باشید، درصد قبولی کمتر خواهد شد. اما اگر دلایل بیشتری را در عدم قبولی داشته باشید، درصد قبول نشدن در کنکور نیز افزایش پیدا خواهد کرد. زمانی که برای کنکور برنامه درستی نداشته باشید یا از مشاورین تحصیلی کمک نگیرید، طبیعتا احتمال قبولی شما کم خواهد شد. اما این موضوع را در نظر داشته باشید که قرار نیست تا آخرین لحظه عمر پشت کنکور بمانید. با برنامه ریزی اصولی و مطالعه پی در پی پیشرفت خواهید کرد. جهت اطلاع از روش صحیح مطالعه برای کنکور از مشاورین تحصیلی کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک کنید.

فهرست مطالب

 

  • قبول نشدن در کنکور
  • دلایل قبول نشدن در کنکور
    • عدم برنامه ریزی
    • بی تفاوت بودن
    • نبود امید و انگیزه
    • عدم باور
    • بهانه تراشی
  • کارهای بعد از قبول نشدن در کنکور
    • ✔ به خودت اجازه بده که ناراحت بشی
    • ✔ در قدم دوم تمام ناراحتی های خودت را یادداشت کن
    • ✔ برای شروع دوباره و قدم برداشتن از خودت در رابطه با آینده سوال کن
    • ✔ به این موضوع خوب فکر کنید که کنکور همه چیز نیست
    • ✔ به دنبال کسب تجربه های جدید باشید
    • ✔ برای شروع دوباره با برنامه ریزی پیش برو
  • حتما برای کنار آمدن با قبول نشدن در کنکور راه های زیر را امتحان کنید
    • ✔ مشورت بگیریدو صحبت کنید
    • ✔ به خودتان استرس ندهید
    • ✔ کنکور همه چیز نیست پس راه های دیگر را هم بسنجید
    • ✔ ارزش تلاش های خودتان را بدانید
    • ✔ قبول نشدن در کنکور را تجربه بدانید
  • اگر در کنکور قبول نشم چه می‌شود؟
    • در ثبت نام بدون کنکور شرکت کنید
    • در کنکور مجدد شرکت کنید
  • برخورد خانواده هنگام قبول نشدن در کنکور چگونه باید باشد؟
    • از سرزنش نوجوان دست بردارید
    • او را با کسی مقایسه نکنید
    • شفاف و باز با او صحبت کنید
    • قبول نشدن در کنکور را فرصتی برای تغییر رویه درس خواندن قرار دهید
    • از مشاوران تحصیلی در این زمینه کمک بگیرید
    • کلام آخر

برای دریافت مشاوره در زمینه قبول نشدن در کنکور می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

قبول نشدن در کنکور

 

قبول نشدن در کنکور امری است که بسیاری از افراد آن را تجربه کرده اند. این اتفاق تقریبا برای همه کسانی که تلاش زیادی برای مطالعه نداشته‌اند رخ می‌دهد. اما کنکور همه زندگی شما نیست. این موضوع را به خاطر داشته باشید که با عدم قبولی در کنکور نباید ناامید بشوید.

زیرا شما تنها فردی نیستید که در کنکور قبول نشده‌اید. احتمالا خود شما نیز با کسانی روبرو شده اید که با عدم قبولی در کنکور، در سال دیگر موفق شده اند. یا 2 سال متوالی پشت کنکور مانده اند. اما در سال های دیگر با موفقیت در رشته دلخواه خود قبول شده اند. برای رسیدن به چنین اهدافی می‌توانید از خدمات مشاوره تحصیلی استفاده کنید. و برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.

دلایل قبول نشدن در کنکور

سازمان سنجش دلایل مهمی که باعث قبول نشدن در کنکور می‌شود نام برده است. این رفتار و عادت طبیعی باعث شکست اساسی در کنکور می‌شود. در ادامه دلایل قبول نشدن در کنکور را توضیح داده ایم.

عدم برنامه ریزی

یکی از دلایل قبول نشدن در کنکور، عدم برنامه ریزی است. در وهله اول برای برنامه ریزی کنکور، باید هدف داوطلب تعیین شود. برنامه ریزی اصولی و آگاهانه را می‌توانید با کمک روانشناس و مشاورین تحصیلی تعیین کنید. مشاورین تحصیلی بر اساس شناخت و توانایی های داوطلب برنامه مناسب را تهیه و تنظیم می‌کنند.

در تمامی مراحل زندگی اگر برنامه ریزی اصولی و مناسبی نداشته باشید با چالش ها و مشکلاتی روبرو خواهید شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بهترین روش های برنامه ریزی برای کنکور کلیک کنید.

بی تفاوت بودن

بی تفاوت بودن مساوی است با قبول نشدن در کنکور. زمانی که از فرصت طلایی و مهم خود بی تفاوت گذر می‌کنید، مسلما با موفقیت روبرو نخواهید شد. اما زمانی که شروع به اهمیت دادن کنید، اما سرعت پیشرفتتان کم باشد، بازهم از کسانی که نسبت به کنکور بی تفاوت هستند، موفق تر خواهید شد. بنابراین اگر کنکور را جدی نگرفته اید، انتظار قبولی و پیشرفت نداشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راه های جلوگیری از فرار از درس خواندن کلیک کنید.

نبود امید و انگیزه

نبود امید و انگیزه دلیل دیگری برای قبول نشدن در کنکور است. تنها ثبت نام کنکور شما را با موفقیت روبرو نخواهد کرد. زمانی که بدون انگیزه، هدف و برنامه ریزی در کنکور شرکت کنید، قطعا با رتبه خوبی قبول نخواهید شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راه های افزایش انگیزه برای درس خواندن کلیک کنید.

عدم باور

از نظر متخصصان، افرادی که به موفقیت و پیشرفت خود باور نداشته باشند، با نتیجه خوبی روبرو نخواهند شد. بنابراین یکی از دلایل قبول نشدن در کنکور ، عدم باور به خود و توانایی ها است. برای رسیدن به اهداف در ابتدا باید به خود باور داشته باشید، در نهایت با برنامه ریزی آگاهانه برای موفقیت اقدام کنید.

بهانه تراشی

توجیه بیهوده و بهانه تراشی یکی دیگر از دلایل قبول نشدن در کنکور است. شاید به این موضوع باور داشته باشید که کنترل اوضاع در دست شما نیست. اما سخت در اشتباه هستید! کنترل اوضاع زندگی تنها در دست خود افراد است. با بهانه تراشی های بیهوده خود را از اهداف دور خواهید کرد. اما به طور کل علت بهانه تراشی ها تا به حال شناخته نشده است. در این شرایط باید ترس را از خود دور کنید. زمانی که در زندگی ترس از موفقیت داشته باشید، هرگز موفق نخواهید شد. برای غلبه بر  بی حوصلی برای درس خواندن کلیک کنید.

کارهای بعد از قبول نشدن در کنکور

 

قبول نشدن در کنکور اتفاق ناراحت کننده‌ای است. حتی افراد بسیاری وجود دارند که در صورت عدم قبولی افسرده می‌شوند. همه شما را درک می‌کنند. که چه دوره بدی را گذرانده اید. اما زندگی که به آخر نرسیده! بعد از قبول نشدن در کنکور بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.

✔ به خودت اجازه بده که ناراحت بشی

ناراحت شدن حق شماست. مدت طولانی زحمت کشیدی و به نتیجه مورد نظر نرسیده ای. ناراحت باش اما ناراحتی بیش از حد جایز نیست!

✔ در قدم دوم تمام ناراحتی های خودت را یادداشت کن

با تخلیه ناراحتی ها روی کاغذ، افکار مزاحم و فشارها را از خود دور خواهید کرد.

✔ برای شروع دوباره و قدم برداشتن از خودت در رابطه با آینده سوال کن

اینکه آینده چه می‌شود؟ در صورتی این سوال جایز است که دچار استرس و ترس نشوید.

✔ به این موضوع خوب فکر کنید که کنکور همه چیز نیست

تمام زندگی خود را در کنکور خلاصه نکنید.

✔ به دنبال کسب تجربه های جدید باشید

نا امیدی را از خودت دور کن و از صحبت با آدم های ناامید اجتناب کن.

✔ برای شروع دوباره با برنامه ریزی پیش برو

برای اینکه به موفقیت و پیشرفت دست پیدا کنی برنامه ریزی را اولویت قرار بده.

برای دریافت پکیج های برنامه ریزی درسی و حمایت مشاوران تحصیلی کافی است با شماره های درج شده تماس بگیرید.

حتما برای کنار آمدن با قبول نشدن در کنکور راه های زیر را امتحان کنید

هر دانش آموزی اهمیت کنکور را تجربه کرده و می دانیم که تعیین آینده تحصیلی و حتی شغلی به این آزمون بستگی دارد. پس اضطراب، ترس، حس شکست و… بسیار طبیعی است. شاید اگر این احساسات را نداشتید خیلی بهتر می توانستید عمل کنید. اما خوب دلیل قبول نشدن در کنکور هر چه که باشد؛ اکنون باید به دنبال راهی برای کنار آمدن با آن بپردازید. اگر نتیجه دلخواه تان را نگرفته اید؛ اگر به اندازه ای که تلاش کرده اید رتبه نیاوردید؛ اگر امیدتان را از دست داده‌اید؛ بهتره حتما به راه هایی که در ادامه شرح داده ایم بپردازید.

✔ مشورت بگیریدو صحبت کنید

قبول نشدن در کنکور شما را تحت احساسات منفی شدیدی قرار می دهد. بهترین کار این است که با خانواده، دوستان و مشاوران در این زمینه صحبت کنید. حمایت آن ها را بپذیرید. اجازه ندهید این شکست آینده شما را به کل خراب کند.

✔ به خودتان استرس ندهید

طبیعی است که هنگام اعلام نتایج دچار استرس بشوید. پس در جایی بنشینید؛ نفسی عمیق بکشید تا از بروز پنیک جلوگیری شود. برای خود یادآوری کنید که کنکور فقط یک امتحان در زندگی است. همه چیز نیست و در زندگی همیشه راه های دیگری هم وجود دارد. قبول نشدن در کنکور به معنای پایان دنیا نیست.

✔ کنکور همه چیز نیست پس راه های دیگر را هم بسنجید

قبول نشدن در کنکور شاید مانع رسیدن شما به رویاهای تان شده باشد. اما تنها را قبولی‌در کنکورنیست. شما در آزمون های دیگر و یا شرکت مجدد در کنکور باز هم شانس موفقیت دارید. در ضمن ثبت نام بدون کنکور در رشته های دیگر و یا دانشگاه های کم متقاضی تر هم می تواند شما را در مسیر موفقیت قرار دهد. در این خصوص می توانید از مشاورتحصیلی خود کمک بگیرید.

✔ ارزش تلاش های خودتان را بدانید

اگر تلاش زیادی کرده اید اما باز هم نتیجه قبول نشدن در کنکور بوده؛ ایرادی ندارد. ارزش تلاش های شما بسیار زیاد است. چرا که بهترین کاری که می توانستید بکنید را انجام داده اید. این یعنی شما بهترین عملکرد خودتان را داشته اید. پس ارزش تلاش تان را بدانید. از اینکه یک جا ننشسته اید به خود ببالید. حال وقت این است که راهی متفاوت پیدا کنید.

✔ قبول نشدن در کنکور را تجربه بدانید

هیچ موفقیتی بدون تجربه شکست شیرین نیست. پس قبول نشدن در کنکور را یک تجربه و درس بدانید. پس به کارهایی که نباید انجام میدادید فکر کنید. در ادامه مسیر این ها تبدیل به نکاتی میشوند که شما را از بقیه متمایز می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه موفقیت در کنکور کلیک کنید.

اگر در کنکور قبول نشم چه می‌شود؟

امروزه با کمک پیشنهادات سازمان سنجش هیچ فردی بدون دانشگاه نخواهد ماند. این سوال برای خیلی از افراد پیش خواهد آمد که اگر در کنکور قبول نشدم چه می‌شود؟ دو جواب برای این سوال وجود دارد. که در ادامه در رابطه با هر دو جواب توضیح داده ایم. قبول نشدن در کنکور نیز چاره دارد.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.

در ثبت نام بدون کنکور شرکت کنید

یکی از راه هایی که پس از قبول نشدن در کنکور می‌توانید انجام دهید، ثبت نام بدون کنکور است. شاید ثبت نام با سوابق تحصیلی به گوش شما خورده باشد. کسانی که در کنکور مجاز نشده باشند اما معدل دیپلم خوبی داشته باشند می‌توانند برای ثبت نام بدون کنکور اقدام کنند. در این روش پیشنهادی دیگر نیازی به پشت کنکور ماندن نیست.

در کنکور مجدد شرکت کنید

کنکور آزمونی پر متقاضی است. اگر با قبول نشدن در کنکور علاقه ای به ثبت نام با سوابق تحصیلی ندارید، می‌توانید در آزمون بعدی شرکت کنید. البته در سال جدید سعی کنید مطالعه مناسب و با برنامه ریزی داشته باشید. برای دستیابی به موفقیت لازم است تا تحت نظارت مشاوره تحصیلی باشید. با کمک مشاوره تحصیلی اهداف و برنامه ریزی شما به صورت کاملا آگاهانه و اصولی پیش خواهد رفت.

برای آشنایی با راه های مقابله با استرس کنکور کلیک کنید.

برخورد خانواده هنگام قبول نشدن در کنکور چگونه باید باشد؟

نحوه برخورد والدین و سایر اعضای خانواده هنگام قبول نشدن در کنکور بسیار اهمیت دارد. بیشتر از هر کس خانواده روی فرزند تاثیر دارد. پس حتما به نکات زیر توجه کنید.

از سرزنش نوجوان دست بردارید

“دیدی گفتم بیشتر درس بخون”؛ “من که میدونستم قبول نمیشی”؛ “حالا می خوای چیکار کنی ؟ هان وایییی ….”؛ “به فامیل چی بگم؟” و…. . این دست جملات همگی سرزنش هستند. شما با این حرف ها نه تنها کمکی به فرزند دلبندتان نمی کنید. بلکه او را در میان کوهی از درد تنها گذاشته و باری بر دوشش اضافه می کنید. این وضعیت شروع یک دوره بدتر است.

او را با کسی مقایسه نکنید

هیچ وقت فرزند خود را چه در زمان موفقیت و چه در زمان شکست با کسی مقایسه نکنید. مقایسه یعنی تو ارزش ندارید هر کاری بکنید و هر نتیجه ای هم که داشته باشه در سنجش با کس دیگری که مبنا هست قرار می گیری. این نوع رفتارها باعث کاهش عزت نفس نوجوان میشود.

شفاف و باز با او صحبت کنید

خیلی از افراد با استعداد و مستعد نمی توانند در کنکور رتبه خوبی بیاورند. دلیلش هم درس نخواندن نیست. پس با او دوستانه صحبت کنید. باید دید مشکل از کجاست. اینگونه با رفع آن قادر به کمک کردن خواهید بود.

قبول نشدن در کنکور را فرصتی برای تغییر رویه درس خواندن قرار دهید

نتیجه کنکور و قبول نشدن در آن تلنگری است که نشان میدهد که یک جای کار می لنگد. شاید مساله در خانواده است یا شاید هم در روش درس خواندن. به نوجوان خود کمک کنید تا با کمک مشاوران تحصیلی رویه ای درست برای موفقیت در پیش بگیرد.

از مشاوران تحصیلی در این زمینه کمک بگیرید

تکنیک های خاصی برای کنکور وجود دارد که با اطلاع از آن ها می توانید از قبولی در کنکور مطمئن شوید. با مشاوران متخصص ذهن نو یا دانتل کو تماس گرفته و از خدمات حمایتی آن ها استفاده کنید.

کلام آخر

بخش آخر را به والدین اختصاص می‌دهیم. والدین عزیز این موضوع را در نظر داشته باشید که قبول نشدن در کنکور فاجعه بزرگی نیست. زمانی که با این اتفاق به صورت بدی برخورد کنید، نوجوانتان به استرس و در نهایت افسردگی دچار می‌شود. مشکلات روحی نه تنها فرزندتان، بلکه شما را نیز درگیر خواهد کرد.

برای آرامش فرزندتان محیط را از فشار خارج کنید. برای سلامتی روان نوجوان از روانشناس کمک بگیرید. روانشناس و متخصصین در این زمینه بسیار کمک کننده هستند. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قبول نشدن در کنکور می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

منبع: قبول نشدن در کنکور

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.