خوردن دست در نوزاد

مشاوره روانشناسي ذهن نو

خوردن دست در نوزاد در برخي از والدين منجر به نگراني هاي زيادي مي شود. بسياري از آن‌ها نگران اين موضوع هستند كه مكيدن انگشت در نوزادشان تبديل به يك عادت شود و در دوران بعدي زندگي يعني خردسالي و كودكي نيز ادامه يابد. به همين خاطر آن ها به دنبال دليل تكرار اين رفتار در نوزاد خود هستند تا با آگاهي از علت رفتار بتوانند آن را كنترل كنند. اگر شما هم در اين باره نگراني هايي را تجربه مي‌كنيد، در ادامه مقاله به توضيح نكاتي در مورد علت هاي خوردن دست در نوازادان خواهيم پرداخت كه مطالعه آن مي تواند براي شما سودمند باشد.

 منبع : خوردن دست در نوزاد

علت‌هاي خوردن دست در نوزاد

نوزادان به دلايل مختلفي دست‌هايشان را در دهان خود مي گذارند  و از اين كار لذت مي برند. متخصصان علل مختلفي را براي اين رفتار ذكر مي‌كنند كه در ادامه به آن اشاره خواهيم كرد.

مكيدن انگشتان رفلكسي طبيعي در نوزادان

مكيدن انگشتان به عنوان يك رفلكس طبيعي در همه نوزادان وجود دارد. فرزند شما حتي قبل از اينكه به دنيا بيايد شروع به مكيدن انگشت خود مي كند چرا كه اين رفتار به آن‌ها احساس امنيت و آرامش مي دهد. به همين خاطر است كه نوزادان زماني كه خواب آلوده هستند و نياز به خواب دارند، بيشتر اين كار را انجام مي دهند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه بازتاب مكيدن نوزاد كليك كنيد.

رشد دندان‌ها علتي براي خوردن دست در نوزاد

يكي از عللي كه در مورد در دهان گذاشتن دست در نوزادان بسيار مطرح مي شود جوانه زدن دندان‌هاست. اين امر كه احتمال دارد در بين 4 تا 7 ماهگي اتفاق بفيتد منجر به خارش لثه در نوزاد مي‌شود. او براي رهايي از احساس خارش از دستان خود استفاده مي كند.

در دهان گذاشتن دست به عنوان علامتي از رشد كودك

اما علل ديگري به‌جز رشد دندان‌ها نيز وجود دارند كه منجر به بروز اين رفتار در نوزادان (حتي كودكاني كه كمتر از 4 ماه سن دارند) مي‌شوند. مكيدن انگشتان يا خوردن دست در نوزاد مي‌تواند علامت مثبتي از رشد و تكامل فرزندتان باشد. در واقع نوزاد از زماني كه به دنيا مي‌آيد در حال جست‌وجو و كشف محيط پيرامون خود به سر مي‌برد. در مسير اين كشف آن ها با اندام بدن خود مواجه مي شوند و مي‌فهمند كه اين اندام‌ها تحت كنترلشان قرار دارند.

از آن جايي كه كودكان تا قبل از يكسالگي در مسير رشد بر دهان خود متمركز هستند و بيشتر تجارب را از طريق خوردن درك مي كنند، هنگامي كه با چيز جديدي مواجه مي شوند سريعا آن را در دهان خود مي گذارند. حتي هنگامي كه توجهشان به دست هايشان جلب مي شود نيز آن را در دهان خود مي گذارند.

براي آشنايي كامل با رشد كودك يكساله كليك كنيد.

آيا خوردن دست در نوزاد مي تواند نگران كننده باشد؟

بسياري از والدين نگران اين هستند كه فرزندشان در زمان مناسبي به مكيدن و خوردن دست خود پايان ندهد و اين رفتار در او باقي بماند. اما پژوهش‌هايي كه در اين زمينه انجام شده است نشان مي‌دهد كه اكثر نوزادان زماني كه با مهارت‌هاي خود آشنا مي‌شوند به صورت خودبه خود و طبيعي مكيدن انگشتان را كنار مي‌گذارند. نتايج تحقيقات به ما مي گويد كه اين رفتار در حدود 94 درصد از نوزادان از يك سالگي محو مي‌شود و مابقي نيز در بين دو تا چهار سالگي به اين رفتار خاتمه مي دهند.

اما حتي در كودكاني كه خوردن دست را كنار گذاشته‌اند در زمان استرس اين رفتار باز مي‌گردد و شدت مي يابد. اين رفتار به خاطر همان كاركرد آرامش‌بخش مكيدن انگشت در كودكان اتفاق مي‌افتد. اگر شما شاهد اين هستيد كه اين رفتار در فرزندتان دوباره بروز پيداكرده يا بيشتر شده براي پيدا كردن علت اضطراب كودك خود ترجيحا با يك روان شناس كودك مشورت كنيد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد. 

 

 

 

 

 منبع : خوردن دست در نوزاد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.