رعایت یک سری اصول و آداب دوستی برای ایجاد یک ارتباط موثر و سالم و ارزشمند اهمیت زیادی دارد. در طول روز با آدم‌های گوناگون برخورد داریم و خواه ناخواه در تعامل با سایر افراد هستیم. آگاهی از آداب و مهارت‌های ارتباطی قوی و رفتار مناسب با دوستان، زندگی را برای شما و آن‌ها دلپذیرتر خواهد کرد. شما باید بدانید در شرایط مختلف از چه کلمات و زبان‌بدنی استفاده کنید. فضای دوستانه فرصت خوبی برای تمرین و ارتقای مهارت هایتان است تا آداب رفتار با دوستان را یاد بگیرید. اگر در این زمینه نیاز به کمک دارید برای دریافت خدمات مشاوره فردی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه آداب دوستی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع:  آداب دوستی

اهمیت به کار گیری اصول و آداب دوستی

رفتار ما با دوستان تحت تأثیر عوامل گوناگونی صورت می‌گیرد. شاید اغلب ‌آدم‌ها چندان توجهی به اهمیت این موضوع نداشته باشند، اما رفتار مناسب با دیگران، لازمه پیشرفت و ارتقاء سطح کیفی زندگی هر انسانی است. اگرشما آداب دوستی را یاد بگیرید، به راحتی می‌توانید در مدرسه، همسایگی، دانشگاه و حتی محل محل کار همراه و پشتیبان داشته باشید. در دنیای امروزی که ارتباطات حرف اول را می زند می‌توانید تبدیل به یک فرد موفق بوشید. شما در هر شرایط و هر نقطه‌ای از زندگی که باشید، اگر با دیگران درست رفتار کنید احساس بهتری خواهید داشت.

برای ارتباط مستقیم با کارشناسان ما عضو کانال تلگرامی ذهن نو بشوید.

فایده آداب دوستی چیست؟

همانطور که گفته‌ایم، افراد با دانستن اصول دوستی می توانند در بسیاری از نقاط زندگی‌شان به موفقیت دست یابند. افراد شاغل، می‌توانند ارتباط موثری با همکاران خود ایجاد کنند و حتی درجه شغلی خود را افزایش دهند. همینطور چگونگی رفتار با دوستان در محیط خانوادگی نیز از اهمیت زیادی برخوددار است. اگر اعضای خانواده بتواند با یکدیگر رفتار دوستانه ای داشته، همدیگر را درک کرده و تعامل سازنده وجود داشته باشد؛ در خانه آرامش برقرار خواهد بود.

در سطوح اجتماعی نیز اصول دوستی بسیار تعیین کننده است. چرا که اگر ندانید چگونه با دوستان تان در موقعیت های اجتماعی محتلف رفتار کنید مشکلات زیادی را تجربه خواهید کرد و معاشرت با افراد برای شما سخت می‌شود. در مثال زیر اهمیت آداب دوستی را بیشتر درک می کنید.

فرض کنید که در همسایگی با خانمی دوست بوده اید، اما بعد از مدتی رفت و آمد، دوستی تان تبدیل به کدورت شده است. حال هر دو به یک کلاس آشپزی می روید. در طی دوره متوجه می‌شوید که ایشان تکنیک هایی می‌دانند که اگر با شما دوست بود می‌توانستید بیاموزید. “اگر اصول دوستی را می دانستید شاید هرگز با او به مشکل نمی خوردید و حتی اوقات خوشی را در طی دوره آشپزی با هم میگذراندید.”

برای بالا بردن مهارت های ارتباطی خود کلیک کنید.

رفتار ما چه تأثیری بر روی دوستانمان دارد؟

شاید تا به حال این اتفاق برایتان افتاده که شخصی با حرف ها و رفتارش به راحتی شما را برای انجام کاری متقاعد کند یا شما را از گرفتن تصمیمی باز دارد. برخی از افراد به راحتی می‌توانند دوستان شان را تحت تأثیر رفتار خود قرار دهند و درواقع آن‌ها را جذب خودشان بکنند. رفتار شما با دوستان حتی می‌تواند تأثیر منفی را در سطح گسترده تر اجتماع نشر دهد. بنابراین باید بدانید که چه رفتاری داشته باشید یا از چه اصولی پیروی کنید تا بتوانید تأثیر مثبتی بر دوستان تان بگذارید.

چگونه با دوستانم رفتار کنم؟

 

اکنون که می‌دانید چگونگی رفتار با دوستان و آداب دوستی چقدر اهمیت دارد، باید با اصول و نحوه انجام آن آشنا بشوید. با دانستن این موارد می‌توانید فردی ماهر در روابط اجتماعی، خانوادگی و شغلی خود باشید. باید یاد بگیرید که تغییر را از روابط روزانه و کوچک خود شروع کنید و به مرور به آن رفتارها عادت کنید. در ادامه مهم‌ترین اصول دوستی را شرح داده ایم.

1- ارتباط چشمی برقرار کنید

داشتن ارتباط چشمی در یک مکالمه، نشان می‌دهد که شما چقدر از این گفتگو لذت می‌برید و در واقع میزان توجه شما به شخص مقابل و سخنان‌اش را نشان می‌دهد. تماس چشمی نباید بیش از حد نیاز باشد، به گونه ای که طرف مقابل از نگاه شما منظور متفاوتی دریافت کند. بنابراین حد تعادل را در نظر داشته باشید. با نگاه‌تان به او نشان دهید که چقدر گفته‌هایش برای شما اهمیت دارد.

2- در آداب دوستی خوب گوش دهید

در یک مکالمه سالم، شما باید بیشتر شنونده باشید تا بتوانید شخص مقابل را از حرف هایش بهتر بشناسید. فکر می‌کنید تا چه اندازه در مکالمات‌تان به حرف های دیگران اهمیت می‌دهید؟

اینکه تنها سری به نشانه تأیید به حرف های شخص مقابل تکان دهید و در عین حال مشغول به کاری دیگر باشید، نمی تواند از شما یک شنونده خوب بسازد. در اصل با این کار، شما یکی از اصول مهم رفتار مناسب با دیگران را زیر پا گذاشته‌اید.

3- به زبان بدن خود هنگام مکالمات توجه کنید

برای ایجاد یک دوستی خوب، تنها کلماتی که بر زبان می‌آورید کافی نیست. باید از پیامی که زبان بدن‌تان حین مکالمه به شخص مقابل منتقل می کند آگاه باشید. به گونه ای که حرف شما چیزی خلاف حرکات‌تان نباشد. برای مثال، وقتی از اعتماد به نفس سخن می‌گویید اما خودتان هنگام صحبت صدای‌تان می‌لرزد یا از نگاه کردن به دیگران خجالت می کشید و همینطور صدای رسایی ندارید، دیگران چندان به گفتگوی شما اهمیتی نخواهند داد. اما اگر حرکات بدن‌تان هم سو با حرف هایتان باشد، آن وقت می توانید یک دوستی عالییی بسازید.

4- طبق آداب دوستی باید قابل اعتماد باشید

اینکه تا چه اندازه مورد اعتماد دیگران باشید، به رفتار شما بستگی دارد. همینطور به قول هایی که می‌دهید یا رازهایی که نگه می دارید. اعتماد یکی از مهم‌ترین چیزها برای ساخت یک ارتباط موثر و رفتار مناسب است. بنابراین بکوشید تا در چشم دوستان تان فردی قابل اعتماد شوید.

5- دست از قضاوت کردن دیگران بردارید

گاهی افراد، در شرایطی دوستان شان را پیش داوری می کنند. باید بدانید که قضاوت و پیش داوری از رفتارهای ناپسند و حتی خودخواهانه‌ای است که می تواند شخصیت شما را نشان دهد. وقتی بتوانید دیگران را در هر جایگاهی که هستند بپذیرید و شرایطشان را درک کنید، آن وقت می‌توان گفت که آداب دوستی را یاد گرفته اید.

پیشنهاد می شود که حتما درباره اشتباهات آدم های نابالغ بخوانید.

6- طبق آداب دوستی باید راستگو و محترم باشید

راستگویی همیشه کار آسانی نیست. اما در طول زمان متوجه می‌شوید که دروغ گفتن تنها شرایط را برای خود شما بدتر کرده است. در کنار صداقت باید به محترمانه بودن گفته‌های‌تان نیز توجه کنید. شاید نسبت به کسی یا چیزی نظر مثبتی نداشته باشید و در افکار خود جملات منفی زیادی داشته باشید، اما هنگام برخورد با دوستان لازم نیست دقیقا آنچه که در ذهن دارید را بگویید. گاه سکوت و یا بیان حقیقت به نحوی دوستانه به شما بیشتر کمک می‌کند.

7- جویای اطرافیان باشید

رفتار مناسب با دوستان کافی نیست، اگر می‌خواهید رابطه‌ای دوستانه، موثر و عمیق داشته باشید باید توجه خود را به آن رابطه معطوف کنید. با یک تماس و حال و احوال پرسی ساده هم می‌توانید بندهای ارتباط را حفظ کنید. با آن ها همدردی داشته باشید در روزهای خوش آن ها برای جشن گرفتن موفقیت هایشان لبخند بزنید و در روزهای سخت شانه هایتان را برای گریه در اختیارش قرار دهید.

حتما درباره نحوه برقراری ارتباط با دیگران بخوانید.

سخن آخر

در هر موقعیت و مکانی که باشید برای پیشبرد کارها و رفع نیازهای تان باید با دوستان و اطرافیان تعامل کنید. نحوه رفتار با دوستان و آداب دوستی مهارتی است که تقریبا در هیچ مدرسه و دانشگاهی تدریس نمی‌شود و آن را از بزرگ‌ترها و تجربیات مان به دست می‌آوریم. البته مسائل دیگری مثل فرهنگ، محل زندگی، میزان درآمد، سلامت جسمانی و روانی و …. نیز بر رفتار ما با دوستان تاثیر دارند. با وجود تمام این مسائل ما انسان‌ها حق انتخاب داریم و می‌توانیم رفتار به خصوص خود را داشته باشیم.

برای دریافت مشاوره در زمینه آداب دوستی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.