تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب

مشاوره روانشناسي ذهن نو

تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب را همه ما حداقل یک‌بار تجربه کرده‌ایم. درد قفس سینه ناشی از اضطراب را بسیاری از متخصصین یکی از علائم اصلی اضطراب می‌دانند، تا اینجا همه چیز عادی است. اما بسیاری از افراد برای مدت طولانی یا به‌شدت درگیر این مشکل می‌شوند. آن‌ها یا همیشه این تپش قلب را احساس می‌کنند و یا در زمان‌های اضطراب آن‌قدر شدید دچار تپش قلب می‌شوند که تحمل آن برای‌شان غیرممکن می‌شود.

این شرایط باعث می‌شود آن‌ها جدا نگران سلامت خود باشند. بااین‌حال بسیاری از مواقع آزمایش‌های پزشکی مشکل خاصی را نشان نمی‌دهد و معمولاً همه متخصصین از آن‌ها می‌خواهند که اضطراب‌شان را کنترل کنند. اما این کار چطور ممکن  خواهد بود؟ یا اصلاً چه رابطه‌ای بین استرس و تپش قلب وجود دارد؟

برای دریافت مشاوره در زمینه تپش قلب و دلشوره و درد سینه می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

منبع:  تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب

اشتباه گرفتن تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب

 

قبل از هر چیز باید این را توضیح بدهیم که تپش قلب دلشوره می‌تواند با دلایل مختلفی ایجاد شود. در واقع تنها دلیل اینکه شما دچار تپش قلب می‌شوید این نیست که درگیر اضطراب هستید. پس اگر در آزمایشات‌تان خطر جسمی دیده نمی‌شود، سه نکته زیر را در نظر بگیرید و برای آشنایی بیشتر با علائم اضطراب کلیک کنید.

 

⭕ رد احتمال بیماری‌های قلب

بعضی از بیماری‌های قلبی از جمله آریتمی‌ها می‌توانند باعث درد در قفسه سینه و همین‌طور احساس تپش قلب و دلشوره بشوند. به همین خاطر اولین اقدامی که در مواجهه با تپش قلب باید انجام بدهید این است که با یک متخصص راجع به شرایط پیش‌آمده صحبت کنید.

⭕ استفاده از مواد محرک

محرک‌هایی مانند کافئین یا حتی شکلات درصورتی‌که بیش از اندازه مصرف شوند می‌توانند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشند. این مواد همان‌طور که از نامشان پیداست فعالیت دستگاه عصبی و سایر اندام‌های بدن شما را افزایش می‌دهند. در این شرایط قلب نیز مجبور است خون بیشتری را به اندام‌های بدن پمپاژ کند و به همین خاطر ممکن است شما احساس کنید که دچار تپش قلب و دلشوره شده‌اید. پس اگر از آن دسته افرادی هستید که از این خوراکی‌ها بیش از حد استفاده می‌کنید بهتر است مصرف آن‌ها را کاهش دهید.

⭕ استفاده از نوشیدنی‌های الکلی

استفاده بیش از حد از الکل روی ضربان قلب تأثیر می‌گذارد. به همین خاطر کسانی که از این ماده استفاده می‌کنند معمولاً درد در قفسه سینه، تپش قلب و دلشوره را گزارش می‌کنند. پس اگر در کنار مصرف الکل احساس می‌کنید ضربان قلب‌تان بالا رفته است به‌احتمال زیاد این موضوع ربطی به اضطراب ندارد.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

رابطه تپش قلب و دلشوره با اضطراب چیست؟

همان‌طور که گفتیم یکی از نشانه‌های اصلی اضطراب احساس درد در قفسه سینه ، تپش قلب و دلشوره است. اما سؤال اینجاست که چه ارتباطی میان این دو موضوع وجود دارد؟ هنگامی که دچار اضطراب می‌شوید برای بدن به این معناست که با یک خطر مواجه شده‌اید. به همین خاطر تمامی اندام‌های بدن برای اینکه بتوانید با خطر مبارزه کنید و یا از آن فرار کنید آماده می‌شوند.

این همان چیزی است که روان‌شناسان به آن پاسخ جنگ‌وگریز می‌گویند. در این حالت مهم‌ترین وظیفه برعهده قلب شماست. قلب خون بیشتری را به اندام‌های بدن پمپاژ می‌کند تا آن‌ها را برای فعالیت هرچه بیشتر و بهتر آماده کند. به همین خاطر است که در این حالت ممکن است شما ضربان قلب خود را احساس کنید. یا شاید تصور کنید قلب‌تان درون سینه می‌لرزد.

تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب و بیماری پانیک

اگر تپش قلب و دلشوره را در کنار نشانه‌های دیگری مثل تنگی نفس، لرزیدن، عرق کردن و احساس ازدست‌دادن کنترل تجربه می‌کنید به این معناست که درگیر حمله وحشت‌زدگی شده‌اید. حملات وحشت‌زدگی شرایطی است که شما یک حمله اضطرابی را به طور ناگهانی تجربه می‌کنید.

این حمله در عرض بیست دقیقه به اوج خودش می‌رسد و سپس فروکش می‌کند. حمله وحشت‌زدگی یا پانیک می‌تواند مشکلات بسیاری را در جریان زندگی‌تان ایجاد کند. به همین خاطر اگر نشانه‌های این بیماری را در خودتان احساس می‌کنید بهتر است هرچه سریع‌تر راجع به این موضوع از یک مشاور کمک بگیرید. برای آشنایی بیشتر با اختلال حمله پانیک کلیک کنید.

راهکارهایی برای درمان تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب

تپش قلب و دلشوره می‌تواند احساس ناخوشایندی باشد که مشکلات بسیاری را برای شما ایجاد خواهد کرد. به همین خاطر باید برای درمان آن فکری بکنید. راهکارهایی که در ادامه شرح داده‌ایم می‌توانند به شما در کاهش اضطراب کمک کنند. برای شروع درمان اضطراب کلیک کنید.

✅ تکنیک‌های آرام‌سازی

روش‌های آرام‌سازی را یاد بگیرید و حداقل روزی یک مرتبه از آنها استفاده کنید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند که اضطراب را از جسم خود دور کنید. استفاده مرتب از این روش‌ها باعث می‌شود به‌تدریج مشکل تپش قلب و دلشوره کاهش پیدا کند یا به‌طورکلی از بین برود.

✅ ورزش‌های هوازی

تحقیقات متخصصین نشان می‌دهد انجام 20 دقیقه ورزش در طول روز می‌تواند به شما برای داشتن جسمی سالم‌تر و کاهش تپش قلب و دلشوره کمک کند. به همین خاطر سعی کنید جایی برای ورزش‌کردن در برنامه خود پیدا کنید.

✅ سبک زندگی سالم

داشتن الگوی سالم و منظم خواب‌وخوراک می‌تواند تا حد زیادی در بهبود مشکلات اضطرابی و تپش قلب و دلشوره به شما کمک کند. همان‌طور که گفتیم استفاده از الکل یا مواد محرک می‌تواند مشکلات بسیاری را برای شما ایجاد کند.

به‌علاوه خواب ناکافی نیز می‌تواند دلیلی برای انباشته شدن اضطراب در بدن شما باشد. به همین خاطر اگر می‌خواهید از مشکلات اضطرابی جلوگیری کنید بهتر است به خواب و خوراک‌تان هم توجه کافی داشته باشید.

چه زمانی برای تپش قلب به روان‌شناس مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات میزان تپش قلب و دلشوره بیشتر از آنی است که بتوانید با استفاده از راهکارهای بالا آن را درمان کنید. اضطراب می‌تواند به علت باورهای منفی مثل خودکم‌بینی یا همان‌طور که گفتیم به علت حملات پانیک اتفاق بیفتد. در این شرایط نمی‌توانید به‌تنهایی از پس این مشکل بربیایید. به همین خاطر بهتر است برای درمان مشکل از یک مشاور کمک بگیرید.

مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا روش‌های مناسبی را برای کنترل اضطراب یاد بگیرید. برای مثال بسیاری از مواقع کسانی که دچار اضطراب می‌شوند افکار منفی زیادی در ذهن دارند. آن‌ها بی‌دلیل از هر چیزی می‌ترسند؛ منتظر یک رویداد منفی هستند؛ یا احساس می‌کنند توانایی انجام کاری را ندارند.

در چنین شرایطی مشاورین با این افکار منفی مبارزه می‌کنند و به شما کمک خواهند کرد تا روش‌های سالم‌تری را برای فکرکردن پیدا کنید.

آیا دارو برای درمان تپش قلب و دلشوره ناشی از اضطراب کافی است؟

متاسفانه در بسیاری از موارد دارو به عنوان درمانی قطعی برای اضطراب در نظر گرفته می‌شود. در حالی که اضطراب و استرس هر دو برای بدن لازم هستند و شدت پیدا کردن‌شان نیاز به تعدیل و کاهش دارد. باور عمومی بیماران دچار اضطراب بر این است که “باید به طور کل این احساس را از بین ببریم”. به همین جهت هر روز بیشتر به دنبال دارویی برای رفع آن هستند.

از طرفی داروهای ضداضطرابی عوارض و آسیب‌های شدیدی دارند که در طولانی مدت منجر به آسیب‌های مغزی و تشدید بیماری می‌شوند. در نتیجه حتما باید برای درمان و تعدیل اضطراب خدمات مشاوره استرس و اضطراب دریافت کنید. در کشورهای توسعه یافته از داروها تنها در موارد شدید و در بازه زمانی کوتاه مدت به منظور امکان وارد کردن بیمار در جلسات مشاوره روانشناسی استفاده می‌شود.

ضربان قلبی طبیعی چقدر است؟

در ابتدا باید بدانیم که ضربان قلب طبیعی چقدر است تا بتوانیم زمانی که دچار تپش قلب شدید و دلشوره شدیم را متوجه شویم. در حالت عادی قلب ما در دقیقه باید 60 الی 100 بار بزند. این میزان در افراد مختلف متفاوت است. اما زمانی که افراد کمتر یا بیشتر از این تعداد را داشته باشند؛ مشکلات مختلفی را تجربه می‌کنند.

نشانه های تپش قلب و دلشوره در شرایط مختلف

تپش قلب و دلشوره به شکل های مختلفی تجربه می‌شوند. این حالت با بروز نشانه هایی مانند کوپیدن، تپیدن، لرزیدن قلب در قفسه سینه است. همچننی گاهی افراد این احساس را در ناحیه گلوی خود نیز دارند. البته نشانه های تپش قلب در حالات مختلف متفاوت است. اما در بیشتر موارد افراد حالتی شبیه خارج شدن قلب از سینه خود را گزارش می‌کنند.

دلایل بروز تپش قلب

فراموش نکنید که بروز تپش قلب در مواردی و تحت شرایط مختلفی مثل ورزش کردن طبیعی بوده و واکنش خود بدن است. اما در غیر این صورت دلایل مختلفی دارد. برخی از این علل ها شامل موارد زیر می‌شوند.

  • استرس و اضطراب
  • خستگی
  • خوردن کافئین
  • مصرف بیش از حد الکل
  • تب و لرز
  • عوارض جانبی دارو
  • استفاده از برخی از مواد مخدرها مثل کوکائین
  • برهم خوردن تعادل الکترولیت بدن

انواع تپش قلب و دلشوره

 

همانطور که پیش تر هم به آن اشاره شد؛ تپش قلب انواع مختلفی دارد. این دسته بندی بر اساس علت و ناحیه ای است که قلب در آن قرار دارد.

  • تاکی کاردی فوق بطنی
  • تاکی کاردی سینوسی بطنی
  • فلوتر دهلیزی
  • فیبریلاسیون دهلیزی
  • تاکی کاردی بطنی
  • فیبریلاسیون بطنی
  • سندرم تاکی برادی

پیشگیری از تپش قلب و دلشوره

در برخی از موارد امکان پیشگیری از بروز تپش قلب و دلشوره وجود ندارد. اما زمانی که افراد وضعیت جسمانی خود را در شرایط طبیعی نگه داشته و بیش از حد به قلب خود فشار نیاورند؛ افراد حتی در شرایط بحرانی نیز دچار تپش قلب نمی‌شوند.می‌توان گفت که یکی از موثرترین راه ها برای پیشگیری از تپش قلب و دلشوره، پیشگیری از استرس استرس است. در این زمینه افراد باید مصرف کافئین و سیگار را محدود کرده و همچنین به طور مرتب یوگا و مدیتیشن انجام دهند. از طرفی در مورد عوارض جانبی داروهای خود با متخصص مشورت کرده تا حد امکان مخصوصا در سنین بالا از الکل استفاده نکنند.

تشخیص تپش قلب و دلشوره

برای تشخیص حالت مزمن تپش قلب و دلشوره ، راه های مختلفی وجود دارد. از آنجایی که تپش قلب انواع مختلفی دارد؛ افراد باید به کمک متخصص نوع دقیق آن را تشخیص داده و بر اساس آن درمان را شروع کنند. برخی از این روش ها شامل الکتروکاردیوگرام، آزمایشات تصویربرداری و تست های آزمایشگاهی است.

درمان خانگی و گیاهی تپش قلب

برای غلبه بر تپش قلب و دلشوره در شرایط مختلف، علاوه بر راه های دارویی و روش هایی که قبل تر در مورد آنها توضیح دادیم؛ روش های دیگری نیز وجود دارد. البته این راه ها مکمل بوده و باید در کنار روش دارویی مورد استفاده قرار گیرند. چرا که مشکلات قلبی با روش های درمانی و خانگی قابل درمان نیستند. برای مثال افراد می‌توانند از دمنوش هایی مانند اسطوخودوس، بابونه، بیدمشک، بهارنارنج و گل گاو زبان استفاده کنند. افراد باید حتما آب کافی به بدن خود رسانده و همچنین خود را در شرایط آرامی قرار دهند.

سخن پایانی

از آنجایی که تجربه احساس تپش قلب و دلشوره می‌تواند در روند فعالیت های روزانه ما اختلال ایجاد کند؛ افراد بهتر است علت آن را شناسایی کرده و همچنین اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند. مشکلا مربوط به قلب، از مواردی نیستند که بتوان به صورت خودسرانه در مورد آنها تصمیم گیری کرد. از این رو افراد حتما باید به متخصص مراجعه کرده و همچنین به طور همزمان از روانشناس نیز کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه تپش قلب و دلشوره و درد سینه می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

چه رابطه‌ای بین اضطراب و تپش قلب وجود دارد؟

هنگامی که دچار اضطراب می‌شوید بدن احساس می‌کند که با یک تهدید مواجه شده است و همه اعضا برای مبارزه با آن بسیج می‌شوند. از جمله قلب‌تان خون بیشتری را به تمام اندام‌های بدن پمپاژ می‌کند. این کار باعث می‌شود تا اندام‌ها آماده مبارزه با تهدید باشند.

چطور می‌توانم تپش قلبم را کنترل کنم؟

استفاده از راهکارهایی مثل ورزش‌های هوازی، تکنیک‌های آرام‌سازی، تنفس عمیق و داشتن سبک زندگی سالم می‌تواند تا حد زیادی کمک‌کننده باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.