پاره شدن پرده بكارت و نحوه تشخيص آن از جمله مسائلي است كه براي بسياري از دختران و پسران در جريان ازدواج پيش ميآيد. از آنجا كه پاره شدن پرده بكارت هميشه به معناي برقراري رابطه جنسي نيست و يا هميشه بعد از اولين رابطه خونريزي رخ نميدهد، بهتر است قبل از ازدواج براي آشنايي بيشتر با بدن خودتان به متخصص زنان مراجعه نماييد. با آگاهي بيشتر ميتوانيد مانع از درد و خونريزي ناشي از پاره شدن پرده بكارت را به حداقل برسانيد و يا حتي در همان دفعات اوليه از رابطه تان لذت نيز ببريد. در ادامه درباره نحوه پاره شدن هر نوع پردهبكارت صحبت كردهايم. در صورت وجود هرگونه سوال در اين زمينه ميتوانيد مشاوره قبل از ازدواج بگيريد.
منبع : پاره شدن پرده بكارت
كدام ناحيه پرده بكارت دچار پارگي مي شود؟
پرده بكارت در ورودي واژن قرار گرفته است. بافتي كه متشكل از دو لايه مخاط و يك لايه فيبر در وسط آن ميباشد. تا به حال براي پرده بكارت كاربرد خاصي مشخص نشده و صرفا در زمان اولين رابطه جنسي و دخول آلت، ممكن است پاره شود و با كمي خونريزي همراه باشد، البته در برخي موارد نيز خونريزي انجام نميشود، چراكه به دليل خاصيت فيبري اين پرده، داخل آن خونرساني انجام نميشود.
به طور كلي پرده بكارت در اشكال مختلفي وجود دارد. بيشتر افراد داراي پرده بكارت هلالي شكل هستند تا امكان خروج خون قاعدگي از مهبل فراهم شود. براي آشنايي با انواع پرده بكارت كليك كنيد.
اهميت پرده بكارت براي دختران جوان و مجرد و البته خانوادههاي آنها در كشور ما بسيار زياد است، به طوري كه بايستي از سلامت آن مراقبت شود. البته ممكن است كسي حتي بدون داشتن رابطه جنسي پرده بكارت نداشته باشد و دليل آن نيز تفاوت شكل و نوع پرده بكارت در هر كس ميباشد و يا ممكن است كه شكل نگرفته باشد.
پاره شدن انواع پرده بكارت
همانطور كه اشاره كرديم پرده بكارت در زنان داراي شكلهاي مختلفي است كه هر كس با توجه به نوع پرده بكارت خود در اولين رابطه جنسي درد و خونريزي متفاوتي را تجربه ميكند.
اطلاع از اشكال و انواع مختلف پرده بكارت به خانمها در شناخت بهتر بدنشان كمك ميكند. لازم است به اين نكته نيز توجه داشته باشيد كه پرده بكارت صرفا با اولين رابطه جنسي و دخول از بين نميرود و ممكن است در اثر برخي فعاليتها همچون سواركاري، ژيمناستيك، شنا و يا … از بين برود. براي آشنايي با نكات مربوط به شب زفاف كليك كنيد.
پرده بكارت حلقوي
تقريبا 95درصد از خانمها داراي پرده بكارت حلقوي هستند. پرده بكارت حلقوي در واقع يك بافت شبيه به يك حلقه است كه حفرهاي در وسط آن قرار گرفته است كه محل خروج ترشحات واژن و همينطور خون حاصل از قاعدگي ميباشد.
پرده بكارت حلقوي نيز در دو نوع كشساني و غيركشساني وجود دارد كه خونريزي حاصل از پاره شدن پرده بكارت در نوع حلقوي غير كشساني بيشتر است.
پرده بكارت حلقوي ميتواند داراي حلقهاي بيضي شكل نيز باشد و به طور كلي پرده بكارت حلقوي نيز خود داراي اشكال متفاوتي است.
پاره شدن پرده بكارت ارتجاعي
پرده بكارت ارتجاعي، مشابه پرده بكارت حلقوي است و تفاوت آن با پرده بكارت حلقوي اين است كه به دليل داشتن قابليت ارتجاعي در اولين رابطه جنسي و اولين دخول پاره نميشود و در نتيجه پارگي رخ نداده و خونريزي ندارد.
كساني كه داراي اين نوع پرده بكارت هستند، ممكن است در اولين رابطه جنسي خود گمان كنند كه باكره نيستند و پرده بكارت خود را از دست داده اند كه اينطور نيست.
پرده تيغه اي يا دو سوراخي (سپتيت)
اين نوع از پرده بكارت را ميتوان اينطور توصيف كرد كه پرده بكارت حلقوي را در نظر بگيريد، به طوري كه يك تيغه عمودي اين حلقه را به دو قسمت تقسيم كرده باشد. با اولين دخول اين تيغه از بين رفته و احتمالا با كمي خونريزي همراه خواهد بود.
پاره شدن پرده غربالي يا مشبك (كريبريفرم )
پرده بكارت كريبريفرم، نوعي از پرده بكارت است كه به طور كامل در ورودي واژن قرار گرفته است و داراي حفرههاي ريز و سوراخي جهت خروج ترشحات واژن و خون قاعدگي ميباشد. اين نوع پرده بكارت چندان شايع نيست، پاره شدن پرده بكارت مشبك نيز اگر با آمادگي و تحت شرايط آرام انجام شود بدون درد و با خونريزي كمي همراه خواهد بود.
پرده بسته يا مسدود
در برخي خانمها از زمان كودكي پرده بكارت به طور كامل شكل نميگيرد و در واقع پرده بكارت آنها مسدود و كاملا بسته است. اين دسته از افراد زماني كه به سن بلوغ ميرسند و سيكل قاعدگي را تجربه ميكنند، متوجه پرده بكارت مسدود خواهند شد، چراكه خون حاصل از قاعدگي راهي براي خروج از واژن ندارد.
اين دسته از خانمها در زمان اولين رابطهجنسي خود نيز با مشكل مواجه هستند و ممكن است به دليل پاره نشدن پرده بكارت يك رابطه جنسي سخت و دردناك را تجربه كنند. در صورتي كه پرده بكارت اين دسته با دخول نيز پاره نشود بايستي با يك عمل جراحي آن را درمان كنند.
پاره شدن و يا پارگي پرده بكارت بدون دخول
پارگي پرده بكارت ممكن است به دلايل مختلفي اتفاق بيافتد كه البته مهمترين دليل آن، داشتن رابطه جنسي و انجام عمل دخول است.
در مقاله فوق انواع مختلف پرده بكارت را بررسي كرديم، بدين معني كه در تمامي پردههاي بكارت، رابطه جنسي با درد و خونريزي همراه نيست.
همچنين در نظر نيز داشته باشيد كه ممكن است پرده بكارت در يك دختر جوان به دليل بيماري، آسيب مستقيم، خود ارضايي، ورزش هاي سنگين و … نيز پاره شود، در برخي افراد نيز از بدو تولد پرده بكارت وجود ندارد كه توسط پزشك قابل تشخيص است.
نشانه هاي پاره شدن پرده بكارت
پرده بكارت انواع مختلفي دارد كه همين باعث ميشود پس از پارگي دختران و خانمها علائم متفاوتي را مشاهده كنند. از شايعترين علائم پارگي پرده بكارت ميتوان به موارد زير اشاره كرد، اما اين علائم قطعي نخواهد بود و ممكن است هيچ علائمي نداشته باشد.
- خونريزي
- احساس درد در واژن
- مشاهده لكه بر روي واژن
- مشاهده تكه هايي از پوست پاره شده در اطراف واژن
- و …
پاره شدن پرده بكارت در اثر خودارضايي
سوالي كه برخي از دختران با آن مواجه هستند اين است كه آيا پرده بكارت در اثر خودارضايي پاره مي شود، يا خير؟ به طور كلي عمل خود ارضايي توصيه نميشود اما توجه داشته باشيد كه اگر اين عمل در منطقه كليتوريس و با مالش همراه باشد، آسيبي به پرده بكارت نخواهد رسيد.
اما چنانچه براي خود ارضايي از يك جسم خارجي و يا انگشت استفاده كنيد و داخل واژن خود فرو كنيد ممكن است به پرده بكارت خود آسيب برسانيد. براي اطمينان از سالم بودن پرده بكارت خود به متخصص زنان مراجعه كنيد.
پاره شدن پرده بكارت در اثر جراحي زنان
اين روزها جراحيهاي زيبايي بين زنان جوان باب شده است، اما همواره نگرانيهايي را نيز براي آنان به همراه دارد كه آيا اين عمل به پرده بكارت آنها آسيب ميرساند يا خير؟
برخي عملهاي جراحي زيبايي شامل سفيد كردن واژن، ليزر كردن موها، لابيا پلاستي و … كه انجام ميشود، هيچ ارتباطي با پارگي پرده بكارت فرد ندارد.
اما چنانچه در عمل زيبايي جسم خارجي داخل واژن فرد قرار گيرد، ممكن است باعث پارگي آن شده و به آن آسيب برساند.
پاره شدن پرده بكارت در اثر فعاليت هاي ورزشي
همانطور كه اشاره كرديم از عوامل پارگي پرده بكارت در خانم ها، ميتوان به انجام ورزشهاي سنگين اشاره كرد.
فعاليتهاي ورزشي شامل دوچرخه سواري، دوميداني، شنا كردن و… ممكن است باعث پارگي پرده بكارت شود كه در معاينات پزشكي قابل تشخيص است. براي آشنايي با بدن زنان كليك كنيد.
تشخيص ترميم پارگي پرده بكارت
سوالي كه براي كساني كه پارگي بكارت خود را ترميم كردهاند وجود دارد اين است كه آيا پس از كسب بهبودي بعد از انجام ترميم پرده بكارت، امكان تشخيص اين امر وجود دارد. در پاسخ بايد گفت كه تشخيص ترميم پارگي پرده بكارت به عوامل مختلفي شامل ميزان آسيب ديدگي پرده بكارت و نحوه ترميم آن وابسته است.
برخي پزشكان كه داراي تجربه كم تري هستند، تنها ورودي واژن را ميدوزند و پرده بكارت را ترميم نميكنند كه خب بديهي است قابل تشخيص است، بنابراين پزشكي كه براي اين امر انتخاب ميكنيد، تعيين كننده اين موضوع خواهد بود.
سخنان پاياني
- ممكن است پس از برقراري اولين رابطه جنسي، به دليل پارگي پرده بكارت كمي درد احساس كنيد كه به مرور برطرف خواهد شد.
- چنانچه خونريزي پس از پاره شدن پرده بكارت مداوم و طولاني باشد، لازم است به پزشك مراجعه كنيد تا مطمئن شويد خونريزي ناشي از پارگي واژن نيست.
- چنانچه عمل ترميم پرده بكارت را انجام دادهايد، لازم است پس از عمل برخي نكات را رعايت كنيد تا مراحل ترميم با سرعت بيشتري انجام شود، بنابراين از داشتن فعاليتهاي سنگين، مسافرت، رانندگي طولاني و … جلوگيري كنيد.
- همواره پارگي پرده بكارت ناشي از برقراري رابطه جنسي نيست و ممكن است در اثر عوامل ديگري باشد كه توسط پزشك قابل تشخيص است.
- در صورتي كه پرده بكارت پاره شود، به خودي خود ترميم نخواهد شد.
براي دريافت مشاوره در زمينه پاره شدن پرده بكارت، ميتوانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.
براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد
آخرين تحقيقات علمي روانشناسي
ورود به صفحه
سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد
تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل
سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539
جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري
شماره تماس با موبايل : 09397993559
منبع : پاره شدن پرده بكارت
- پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰۰ ۰۱:۲۶
- ۲۸ بازديد
- ۰ نظر