دلیریوم یا روان آشفتگی

مشاوره روانشناسي ذهن نو

دلیریوم (روان آشفتگی) یک اختلال عصبی شناختی است که مشخصه اصلی آن بروز مشکل در توجه و آگاهی می‌باشد. هم چنین در طی این وضعیت ظرفیت‌های شناختی بیمار نظیر حافظه، زبان، ادراک و موقعیت سنجی نیز با اختلال مواجه می‌شوند. روان آشفتگی یک اختلال کوتاه مدت است که معمولا چند ساعت یا نهایتا چند روز طول می‌کشد و می‌تواند ناشی از مشکلات مختلفی باشد که از جمله آن‌ها باید به مسمویت با مواد، محرومیت از مواد، مصرف دارو و بیماری‌های طبی اشاره کرد. در ادامه در مورد علائم، علل، عوامل خطرساز و روش درمان دلیریوم توضیحات بیشتری ارائه کرده‌ایم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه روان آشفتگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 منبع: دلیریوم یا روان آشفتگی

آشنایی با اختلال دلیریوم

دلیریوم نوعی وضعیت روانپزشکی حاد است که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی در دسته اختلالات عصبی شناختی قرار دارد. این مشکل اغلب در پی مصرف یک داروی خاص، دچار شدن به یک بیماری، مسمومیت با مواد مخدر یا محرومیت ناگهانی از آن‌ها بروز می‌یابد و منجر به آشفتگی ذهنی زیادی در بیمار می‌شود. کسی که دچار روان آشفتگی شده ممکن است که اصلا متوجه اطرافش نباشد، موقعیت خود را نشناسد، قدرت تفکرش را تا حد زیادی از دست بدهد و از نظر آگاهی یا هوشیاری کلی نیز با افت مواجه شود. البته این اختلال وضعیتی کوتاه مدت است که معمولا چند ساعت تا نهایتا چند روز طول می‌کشد.

علائم و نشانه های مبتلایان به دلیریوم

بارزترین علامت‌دلیریوم از دست دادن توجه و آگاهی است. یعنی فرد نمی‌تواند روی یک موضوع تمرکز کند و هوشیاری چندانی نسبت به موقعیت پیرامونی خود نیز ندارد. علائم دیگر این اختلال بروز نواقص قابل توجه در ظرفیت‌های شناختی است. برای مثال ممکن است فرد قدرت تفکر منطقی‌اش را به طور موقت از دست بدهد، توان تصمیم گیری نداشته باشد، اختلالاتی را در حافظه تجربه نماید و حتی تکلم یا درک گفته‌های دیگران نیز برایش مشکل باشد. از همین رو در این شرایط ممکن است بیمار پرت و پلا بگوید و نتواند ارتباط موثری با دیگران برقرار کند.

روش های تشخیص روان آشفتگی

با وجود بروز نشانه های ذکر شده، باز هم نمی‌توان به طور قطعی تشخیص این اختلال را صادر کرد. از این درمانگر با استفاده از روش های زیر به تشخیص نهایی خواهد رسید.

  • آزمایش کبد
  • آزمایشات مربوط به تیروئید
  • ام ار آی مغزی
  • آزمایش خون
  • رادیوگرافی قفسه سینه

 

علل دچار شدن به دلیریوم و انواع دلیریوم

دلیریوم می‌تواند تحت تاثیر علل مختلفی اتفاق بیافتد که بر این اساس متخصصین انواع مختلفی ازدلیریوم را از هم تفکیک کرده‌اند که به شرح زیر است:

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.