قصد خودكشي دارم

مشاوره روانشناسي ذهن نو

بهترين نحوه برخورد با كسي كه قصد خودكشي دارد چگونه است؟ باخبر شدن از اينكه يكي از عزيزانمان به مرگ فكر مي‌كند و قصد خودكشي دارد تجربه دردناكي است. در اين شرايط ممكن است دستپاچه شويد و واكنش‌هاي هيجاني نامناسبي را از خود بروز دهيد. سرزنش كردن يا بحث و جدل بر سر اين موضوع كه بايد به زندگي ادامه داد، نمونه هايي از برخوردهاي غلط هستند. همچنين برخي آدم‌ها هم هستند كه موضوع خودكشي را چندان جدي نمي‌گيرند كه اين مسئله نيز شانس نجات دادن بيمار در معرض خطر را كاهش مي‌دهد. در ادامه به راهكارهايي براي مداخله در بحران خودكشي اشاره كرده ايم. براي آشنايي بيشتر با علائم خودكشي كليك كنيد.

 

منبع : قصد خودكشي دارم

نحوه تشخيص قصد خودكشي در ديگران

متخصصان بر اين باورند كه خودكشي پديده‌اي قابل پيشگيري است، زيرا اكثر آن‌هايي كه درگير افكار مرتبط با مرگ هستند از مدت‌ها قبل به اين موضوع فكر كرده و به نوعي براي خودكشي برنامه ريزي مي‌كنند. اين افراد كه اكثرا مبتلا به اختلالات روانشناختي نظير افسردگي اساسي هستند، هنگام فكر كردن جدي به مرگ علائم رفتاري خاصي را از خود نشان مي‌دهند كه به كمك آن‌ها مي‌توان به قصد خودكشي شان پي برد. از جمله اين علائم بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- حرف زدن در مورد مرگ

بسياري از كساني كه قصد خودكشي دارند از مدت‌ها قبل در حرف‌هاي خود به طور مستقيم يا ضمني به اين موضوع اشاره مي‌كنند. براي مثال ممكن است بگويند “در اين شرايط آرزوي مرگ مي‌كنم” يا ” اگر اوضاع بدتر شود خودم را مي‌كشم” يا “اي كاش هرگز به دنيا نمي‌آمدم”.

2- قصد خودكشي و بروز رفتارهاي خود آسيب رسان

كساني كه قصد خودكشي دارند كمتر مراقب خود هستند. از همين رو بيش از ديگران خود را درگير رفتارهايي مي‌كنند كه به طور بالقوه تهديدهاي جاني دارند. از جمله اين رفتارها مي‌توان رانندگي پرخطر، افزايش مصرف مواد مخدر و نوشيدن افراطي الكل را مثال زد. در واقع افراد از طريق اين رفتارها به طور غيرمستقيم به اطرافيانشان مي‌گويند كه براي جان خود ارزش چنداني قائل نيستند.

3- بروز تغييراتي در ظاهر يا شخصيت فرد

كسي كه تصميم دارد به زندگي خود پايان دهد، اغلب به گونه‌اي رفتار مي‌كند كه ديگران حس مي‌كنند او تغيير كرده و ديگر همانند گذشته نيست. براي مثال كسي كه تا ديروز براي تيپ و ظاهر خود اهميت زيادي قائل مي‌شده ممكن است ديگر اهميت چنداني به نوع پوشش و آراستگي خود ندهد. اين بي تفاوتي مي‌تواند زنگ خطري براي اطرافيان باشد.

4- قصد خودكشي و مقدمه چيني براي مرگ!

آن‌هايي كه قصد خودكشي دارند معمولا از قبل مقدمات اين موضوع را فراهم مي‌كنند. براي مثال اغلب تلاش‌هايي براي سر و سامان دادن به زندگي خود انجام مي دهند. در همين راستا ممكن است تلاش كنند بدهي‌هايشان را تسويه نمايند، به نوعي با ديگران خداحافظي مي‌كنند، وصيت نامه تنظيم نمايند و وسايلي نظير تفنگ يا قرص‌هاي اضافي براي خودكشي تهيه كنند.

5- آرامش ناگهاني در اوج افسردگي!

يكي از علائم بسيار هشداردهنده در مورد خودكشي آرامش ناگهاني در بيماران مبتلا به افسردگي شديد است. اين آرامش ممكن است از جانب اطرافيان يا حتي متخصصين به عنوان نشانه‌اي از بهبودي تلقي شود. اين در حالي است كه بيمار به خودكشي به عنوان راه حلي براي اتمام رنج‌هاي خود نگاه مي‌كند و همين مسئله باعث مي‌شود كه كمي آرام بگيرد. از همين رو در اين شرايط بايد نسبت به تغييرات ناگهاني خلق هوشيار باشيد. براي آشنايي با انواع افسردگي كليك كنيد.

نحوه برخورد با  كسي كه قصد خودكشي دارد

اكثر آدم‌ها از اينكه بفهمند يكي از عزيزانشان به خودكشي فكر مي‌كند، بسيار برآشفته مي‌شوند و واكنش‌هاي غيرمنطقي يا هيجاني از خود نشان مي‌دهند. روانشناسان براي مداخله صحيح در بحران خودكشي يكسري آموزش‌ها را به خانواده ها ارائه مي‌دهند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها بايد به موارد زير اشاره كرد.

1- اجازه دهيد آزادانه افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد

اگر كسي در مورد تمايل به مرگ و خودكشي با شما صحبت كرد، سريعا واكنش منفي نشان ندهيد و او را سرزنش نكنيد. ابتدايي‌ترين اقدام در برخورد با كسي كه قصد خودكشي دارد اين است كه بدون قضاوتگري اجازه دهيد آزادانه افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد. در بسياري از مواقع حرف زدن در مورد احساسات منفي تا حد زيادي از شدت آن‌ها كم مي‌كند.

2- براي احساسات كسي كه قصد خودكشي دارد، ارزش قائل شويد

هنگامي كه يكي از عزيزان‌تان در مورد تمايل به خودكشي با شما صحبت مي‌كند با ساده انگاري به احساسات و دلايل او نگاه نكنيد. در عوض سعي كنيد موضعي بي طرف داشته باشيد و به او نشان دهيد براي حرف‌هايش ارزش قائل هستيد. در نظر داشته باشيد كه همدلي با بيمار منجر به تقويت افكار خودكشي نمي‌شود، در نتيجه بدون تاييد اين كار مي‌توانيد با او همدلي نموده و اجازه دهيد ارتباط عميق‌تري با شما برقرار كند.

3- او را تشويق كنيد تا از حمايت اطرافيان استفاده كند

ممكن است كسي كه قصد خودكشي دارد، رابطه نزديكي با شما نداشته باشد و نتواند به راحتي افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد در اين شرايط او را تشويق كنيد تا با يكي از اعضاي خانواده يا هركسي كه با او احساس صميميت مي‌كند صحبت نمايد.

4- كسي كه قصد خودكشي دارد را تشويق كنيد تا به متخصص مراجعه نمايد

كساني كه قصد خودكشي دارند، در اكثر موارد از يك مشكل روانشناختي رنج مي‌برند. افسردگي، درگيري با سوءمصرف مواد، اختلالات اضطرابي، افسردگي دو قطبي و اختلالات شخصيتي نظير شخصيت مرزي از جمله اين مشكلات هستند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه درمان‌هاي لازم براي بهبود علائم اين اختلالات در اختيار بيمار قرار بگيرند.براي آشنايي با انواع روش هاي درمان افسردگي بدون دارو كليك كنيد.

در نتيجه اگر مي‌بينيد شخصي به خودكشي فكر مي‌كند به جاي اينكه تلاش نماييد، به تنهايي او را نجات دهيد تشويقش كنيد تا از يك متخصص نظير روانشناس يا روانپزشك در اين زمينه كمك بگيرد.

5- مستقيما با اورژانس اجتماعي يا متخصصين سلامت روان تماس بگيريد

اگر در يك وضعيت اورژانسي هستيد و كسي كه قصد خودكشي دارد، در حال تهديد به خودكشي يا اقداماتي در اين زمينه است، پيش از هرچيز خونسردي خود را حفظ كرده و با اورژانس اجتماعي يا يك متخصص در حوزه سلامت روان تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي و عوارض آن مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره افسردگي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چرا كساني كه شيشه مصرف مي كنند قصد خودكشي بالاتري دارند؟

شيشه نوعي ماده محرك توهم زا است. كساني كه تحت تاثير اين ماده هستند ارتباطشان با دنياي واقعي قطع مي‌شود. از همين رو ممكن است چيزهايي ببينند يا بشنوند و تحت تاثير همان‌ها عمل كنند. براي مثال برخي از مصرف كننده‌هاي شيشه دچار توهم‌هاي شنيداري مي‌شوند كه به آن‌ها دستور مي‌دهند خود را بكشند. در نتيجه ممكن است فرد واقعا دست به اين كار بزند. همچنين كنار گذاشتن شيشه با ايجاد افسردگي شديد مي‌تواند در ايجاد افكار مرتبط با مرگ و خودكشي در ارتباط باشد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : قصد خودكشي دارم

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.