قرص فلورازپام با نام تجاری دالمان از جمله داروهاییضدافسردگی، ضداضطراب و خوابآور میباشد. مصرف داروی فلورازپام فقط با تجویز پزشک باید انجام شود و مصرف خودسرانه آن به هیچ وجه توصیه نمیگردد، چراکه از جمله داروهایی است در کنار مزیتهایش عوارض ناخواستهای نیز دارد و وابستگی ایجاد میکند. بیمارانی که به دلایل مختلفی و با تجویز پزشک قرص FLURAZEPAM مصرف میکنند، میتوانند از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی این دارو مطلع باشند تا با رعایت آنها اثربخشی آن را افزایش دهند.
برای دریافت مشاوره در زمینه انواع دارو های اعصاب و روان میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: قرص فلورازپام و مدت زمان اثر آن
موارد مصرف قرص فلورازپام
قرص فلورازپام (FLURAZEPAM) که با نام تجاری دالمان یا دالمادورم Dalmane و dalmadorm در داروخانههای کشور موجود است و توسط پزشکان برای درمان اختلالات اضطرابی و درمان بی خوابی، درمان تشنج و … تجویز میگردد.
این دارو معمولا در قالب یک کپسول موجود است، که بیمار بایستی در یک دوره کوتاه یک الی دو هفتهای آن را مصرف کند و معمولا مصرف طولانی این دارو توصیه نمیشود.
مکانیسم اثر قرص FLURAZEPAM
فلورازپام مانند دیگر اعضای خانوادهاش (بنزودیازپینها) با گیرنده های آمینو بوتیریک اسید (گابا) همپوشانی دارد. این گیرنده ها که در سرتاسر مغز گسترده هستند؛ با اتصال به آن ها اثر انتقال عصب را بیشتر میکند. با این اتصال کانال کلراید بر رسپتور باز شده و پلاریزاسیون نرون را افزایش میدهد.
نحوه مصرف قرص فلورازپام
بهتر آن است که قبل از مصرف قرص فلورازپام ، راهنمای داخل جعبه را مطالعه نمایید و از پزشک خود نیز نحوه مصرف این دارو را بپرسید. معمولا قرص فلورازپام بایستی قبل از خواب شب مصرف شود و بیمار پس از آن حداقل ۷ تا ۸ ساعت خواب عمیق داشته باشد. مصرف این دارو به دلیل خواب آور بودن در طول روز توصیه نمیشود.
نکته دیگری که در مورد قرص فلورازپام وجود دارد، این است که نباید این دارو را کمتر و یا بیشتر از میزانی که پزشک تجویز کرده، مصرف کنید. همانطور که پیش تر اشاره کردیم معمولا دوره مصرف قرص فلورازپام کوتاه است و چنانچه پس از گذشت نهایتا ده روز در روند بهبودی قرار نگرفتید، بهتر است با پزشک خود مشورت لازم را داشته باشید.
توجه
- اگر قرص فلورازپام را در مدت طولانی مصرف کردهاید و قصد دارید مصرف خود را قطع کنید، به یاد داشته باشید که قطع یکباره مصرف این دارو باعث بروز عوارض جانبی میشود. قطع مصرف این دارو بایستی به صورت تدریجی باشد.
- برای حفظ سلامت این دارو بهتر است آن را دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما و نور نگهداری کنید.
- مصرف بیش از حد قرص فلورازپام باعث میشود برخی عوارض این دارو شامل خواب آلودگی، سردرگمی، تنفس ضعیف، افتادگی یا بیهوشی را تجربه کنید.
مقدار مصرف و مدت زمان اثر قرص فلورازپام
دوز مصرفی قرص فلورازپام به موارد مختلفی از جمله جنسیت، سن، نوع بیماری و … در اندازههای مختلفی تجویز میشود. معمولا برای درمان بیخوابی این دارو برای خانمها ۱۵ میلی گرم در روز و برای آقایان ۱۵ تا ۳۰ میلی گرم در روز تجویز میشود.
احتیاط مصرف
مصرف قرص فلورازپام در برخی موارد که مبتلا به بیماری دیگری است، توصیه نمیشود. از جمله مهمترین مواردی که بایستی حتما به پزشک خود اطلاع دهید، موارد زیر هستند:
- بیماریهای کلیوی و کبد
- آپنه خواب
- داشتن مشکلات تنفسی
- بیماری انسدادی ریوی
- مشکلات روحی مثل افسردگی یا افکار خودکشی
- داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی اعتیاد
- سابقه خانوادگی راه رفتن در خواب
- بیماریهای خاص عضلانی
- مصرف همزمان دارو با الکل و ماری جوانا
مصرف این دارو در سالمندان نیز توصیه نمیشود، چراکه باعث بروز عوارض جانبی این دارو شامل گیجی و توهم، بی ثباتی و خواب آلودگی میشود و احتمال سقوط و شکستگی استخوان دارد. همینطور مصرف فلورازپام در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.
مسمومیت و خودکشی با قرص فلورازپام
اشاره و تاکید کردیم که قرص FLURAZEPAM بایستی دقیقا به اندازهای مصرف شود که پزشک تجویز کرده است و مصرف بیش از حد این دارو باعث مسمومیت خواهد شد. از مهمترین علائم مصمومیت با قرص فلورازپام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خواب آلودگی شدید
- تنگی نفس
- غش و ضعف
- سردرگمی و گیجی
- افزایش فشار خون و ضربان قلب
- افسردگی و خطر خودکشی
- کما
در صورتی که این علائم را در بیمار مشاهده کردید، بایستی که سریعا با اورژانس تماس بگیرید تا اقدامات لازم جهت شستشوی معده انجام شود، در غیر این صورت میتواند جان بیمار را به خطر بیاندازد.
عوارض قرص فلورازپام
قرص فلورازپام نیز در کنار فواید بسیاری که دارد، دارای برخی عوارض جانبی نیز میباشد. از مهمترین عوارض جانبی و خفیف این دارو میتوان به سرگیجه یا مشکل هماهنگی عصب و عضله، افزایش خطر سقوط یا سرگیجه هنگام بلند شدن از یک موقعیت نشسته یا دراز کش و … اشاره کرد.
کاربرد مصرف قرص FLURAZEPAM در حل مشکل بیخوابی در طول شب است، اما اگر در طول روز این دارو باعث خواب آلودگی شما شود، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید، از دیگر عوارض داروی فلورازپام که نیاز به مراجعه به پزشک معالج دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- افسردگی
- افکار عحیب
- افکار خودکشی
- توهم
- پرخاشگری و اضطراب
- از دست دادن حافظه
- واکنشهای آلرژیک مثل تورم و التهاب، خارش و تنگی نفس
- سردرد
- ناراحتی معده و یا سوزش سر دل
- تهوع و استفراغ
- یبوست یا اسهال
- درد در دستگاه گوارش
- عصبی بودن و تحریک پذیری
- تشنگی
- دردهای بدنی
- پر حرفی
- بیش فعالی و یا مشکل در تمرکز
- مشکل در بینایی و سوزش چشم
- افت فشار خون
- دهان خشک و مزه تلخ دهان
- بی حوصلگی
- بی اشتهایی
تداخلات دارویی با فلورازپام
یکی از نکاتی که هر بیمار بایستی پیش از مصرف یک دارو از آن مطلع باشد، تداخلات دارویی آن است که در صورت عدم رعایت، ضمن کاهش اثربخشی باعث بروز عوارض جانبی این دارو نیز خواهد شد. در ادامه مهمترین مواردی که باعث ایجاد تداخل دارویی با قرص فلورازپام میشود را آوردهایم:
- داروهای بیهوشکنندههای عمومی
- مهارکنندههای مونوآمینو اکسیداز
- داروهای ضددرد مخدر
- داروهای ضدافسردگی سه حلقهای
- داروهای پایین آورنده فشار خون
- داروهای هم خانواده فلورازپام شامل بنزودیازپینها
- داروهای خواب و یا ضداضطراب مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم، آنتیهیستامینها شامل ستیریزین، دیفن هیدرامین
- شل کنندههای عضلانی
- داروهای ضددرد و مسکن مانند هیدروکدون و کدئین
در نظر داشته باشید که ممکن است لیستی که در این قسمت از مقاله ارائه کردهایم، لیست کاملی از تداخلات دارویی فلورازپام نباشد بنابراین بهتر است در ابتدا تمامی داروهای مصرفیتان را در اختیار پزشک خود قرار دهید. برای آشنایی با سایر انواع داروهای بنزودیازپین کلیک کنید.
وابستگی و ترک قرص فلورازپام
با توجه به عوارض قرص FLURAZEPAM بهتر است از این دارو برای طولانی مدت مصرف نشود. فلورازپام به خواب کسانی که به باربیتورات ها وابستگی دارند کمک میکند. با پایان دوره مصرف (FLURAZEPAM) احتمالا برای 4الی 5 روز مشکلات خواب باز خواهد گشت.
هشدارهای پایانی
- اگر پس از گذشت یک مدت کوتاه از مصرف دارو فلورازپام متوجه شدید که اثرات آن کاهش یافته، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید و خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنید و یا برای افزایش اثرات آن، دوز مصرفی را افزایش ندهید.
- اثربخشی دارو معمولا ۲ تا ۳ روز پس از مصرف نمایان خواهد شد.
- مصرف بیش از اندازه این دارو باعث مسمومیت و ترک ناگهانی آن نیز موجب بروز عوارض میشود.
- قرص فلورازپام در جهت رفع بیخوابی تجویز میشود و بشدت خوابآور است، بنابراین زمانی که این دارو را مصرف کردهاید از انجام کارهای که هوشیاری نیاز دارد همچون بیخوابی بپرهیزید.
برای دریافت مشاوره در زمینه انواع دارو های اعصاب و روان میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
داروی فلورازپام برای چه مواردی تجویز می شود؟
معمولا داروی FLURAZEPAM برای درمان اختلالات اضطرابی، درمان بی خوابی، آرام بخشی عضلانی و درمان تشنج تجویز می گردد.
- دوشنبه ۱۵ آبان ۰۲ ۱۷:۰۶
- ۲۰ بازديد
- ۰ نظر