افسردگی ناشی از بیکاری شامل احساسات منفی است که نسبت به خودمان در شرایطی که مشغول به کاری نیستیم داریم. کار کردن برای افراد انگیزه و انرژی ایجاد می‌کند. معمولا آدم‌ها در زمان بیکاری به دلیل تجربه مشکلات مالی و همچنین احساس ناکارآمدی دچار افسردگی و حتی اضطراب می‌شوند. این موضوع در شرایط مختلفی ایجاد شده و عوامل زیادی بر آن موثر هستند.

 

امروزه آمار بالای ابتلا به افسردگی و همچنین بیکاری، به خوبی ارتباط این دو را با یکدیگر نشان می‌دهد. گاهی خود افراد نیز در این مورد نقش دارند و در موارد دیگر محیط ایجاد کننده این وضعیت است. به هر حال دوره بیکاری موقت بوده و احتمالا بعد از مدتی به پایان می‌رسد. بهتر است در این دوران افراد به خود سخت نگرفته و به سلامت روان خود اهمیت دهند. 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی ناشی از بیکاری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: افسردگی ناشی از بیکاری | بیکاری و در خانه ماندن مردان

افسردگی ناشی از بیکاری

کار کردن به دلیل ایجاد حس استقلال و همچنین مسئولیت پذیری در افراد، باعث آرامش روانی می‌گردد. همچنین گاهی برخی افراد به کار خود وابستگی زیادی پیدا کرده و بیش از حد تلاش می‌کنند. در این موارد بعد از مدتی بیکاری، بیشتر احتمال دارد که فرد افسردگی ناشی از بیکاری را تجربه کند.

از طرفی نوع شغل و حتی میزان علاقه به آن حتی سلامت روانی فرد نیز در این مورد دخیل است. افراد به گونه های مختلفی نسبت به این موضوع واکنش نشان می‌دهند. فراموش نکنید که شغل نداشتن به معنی به پایان رسیدن دنیا نیست و حتی در صورت بیکاری نیز می‌توان احساس خوبی نسبت به زندگی داشت.

نشانه های افسردگی ناشی از بیکاری

در صورت بروز افسردگی ناشی از بیکاری، افراد چهار دسته از علائم را تجربه می‌کنند. به طور کلی انواع مختلف افسردگی با بروز نشانه هایی همراه است که در صورت مشاهده آنها باید برای درمان اقدام کنیم. این علائم شامل نشانه های جسمی، روانی، هیجانی و رفتاری می‌شود که به شکل های گوناگونی خود را نشان می‌دهند. برای مثال علائم جسمانی که در دوران بیکاری معمولا بروز می‌کند؛ بی خوابی و نداشتن اشتها است.

همچنین افراد احتمالا به دلیل اضطرابی که تحمل می‌کنند؛ دچار تپش قلب، تنگی نفس، بی قراری و… نیز می‌شوند. علائم رفتاری نیز شامل گوشه گیری و انزوا و پرخاشگری می‌شود. شدت این علائم در افراد متفاوت هستند. اما بهتر است در صورت مشاهده هریک، حتما از یک متخصص کمک بگیرید.

پیامدهای افسردگی ناشی از بیکاری

همانطور که گفته شد؛ بروز افسردگی ناشی از بیکاری، تا حدی طبیعی است. اما به طور کلی افراد نباید اجازه دهند که علائم برای مدت زمان طولانی ادامه یابند. برخی افراد حتی در صورت پیدا کردن شغل نیز بازهم نمی‌توانند بر افسردگی خود غلبه کنند. برای مثال داشتن این احساس در میان زنان خانه دار بسیار زیاد است و آنها احتمالا تا پایان عمر با آن درگیر هستند.

اما اگر این احساسات برای مدت زمان طولانی ادامه یابد؛ احتمالا پیامدهای بدی برای سلامت روان و همچنین سلامت جسمانی افراد داشته باشد. از طرفی حتی احتمال بروز افکار خودکشی و آسیب زدن به خود و دیگران نیز وجود دارد. در این دوران احتمالا افراد به فکر انتقام گیری افتاده و نمی‌توانند به درستی افکار خود را مدیریت کنند.

نحوه برخورد با افسردگی ناشی از بیکاری

افراد نسبت مشکلات مختلف مثل افسردگی ناشی از بیکاری، واکنش های مختلفی از خود نشان می‌دهند. از آنجایی که افراد در این شرایط احتمالا احساسات مختلف و همچنین افکار زیادی دارند؛ فکر کردن به صورت منطقی برای آنها دشوار است. آنها احتمالا احساس می‌کنند که هیچ کنترلی بر شرایط نداشته و کاملا ناامید می‌شوند.

از طرفی آنها نگران خانواده و مشکلات مالی هستند؛ به همین دلیل برای غلبه بر این حس، دست به روش های مختلفی می‌زنند. نشخوارفکری یکی از واکنش های عمده افراد نسبت به بیکاری است. افراد معتقدند که حداقل در مورد این موضوع فکر می‌کنند و کاملا بیخیال نیستند. اما این افکار تکرار شونده؛ هیچ نتیجه ای در پی نخواهد داشت. 

برای پیشگیری از بروز افسردگی ناشی از بیکاری چه کنیم؟

برای غلبه بر افسردگی ناشی از بیکاری، روش های مختلفی وجود دارد. بهتر است در ابتدا نشانه ها را شناسایی کرده و متناسب با آنها عمل کنید. در قدم اول در مواجهه با بیکاری، خونسردی خود را حفظ کرده و در قدم بعدی از یک روانشناس در این زمینه کمک بگیرید. 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.