بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی در کشور ما که کشوری سنتی بوده و ازدواجهای فامیلی در آن رایج است، بیشتر از دیگر کشورها دیده میشود. ازدواجهای فامیلی به دلایل ژنتیکی باعث بروز برخی بیماریهای بسیار نادر میگردد. خوشبختانه قبل ازدواج زوجینی که نسبت فامیلی دارند، میتوانند با انجام برخی آزمایشها از میزان خطر ابتلای فرزندشان به این بیماریها مطلع شده تا با آگاهی بیشتر وارد چنین رابطهای شده و از به دنیا آمدن کودکی با مشکلات ژنتیکی جلوگیری کنند. اگر آزمایشات نتیجه مثبتی را نشان دهند، زوجین میتوانند مانند دیگران ازدواج کنند. اما در صورتی که احتمال بروز یکی از بیماریهای ناشی از ازدواج فامیلی وجود داشته باشد، نیاز به تجدید نظر وجود خواهد داشت.
برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی چقدر خطرناک هستند؟
بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی
بروز بیماریهای ژنتیکی و بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی میتواند برای فرزندان هر زوجی، حتی در صورت نداشتن نسبت فامیلی اتفاق بیفتد، اما نکتهای که بایستی بدان توجه کنید این است که درصد بروز بیماریهای ژنتیکی در زن و مردی که با یکدیگر اشتراک ژنتیکی دارند و به اصطلاح فامیل هستند، بیشتر است.
ازدواج مسئله بسیار حساس و مهمی است که نمیتوان برای آن قانونی تعیین کرد که ازدواج فامیلی خوب است و یا بد. اما اگر تصمیم بر ازدواجفامیلی گرفتهاید، برای جلوگیری از بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی که در آینده ممکن است برای فرزندتان اتفاق بیافتد، در آزمایشهای ژنتیک قبل از ازدواج شرکت کنید. این آزمایشها تعیین کننده میزان خطر ناشی از ازدواج فامیلی زوج را با یکدیگر است.
دلیل ایجاد بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی
اگر بخواهیم دلیل ایجاد بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی را مشخص کنیم، باید نسبت به کروموزوم دریافتی جنین اطلاعات کسب کنیم. هر بچه ای از پدر و مادر خود ۴۶ کروموزوم دریافت میکند که ۲۳ کروموزوم آن از پدر و ۲۳ کروموزوم دیگر آن را از مادر میگیرد. این کروموزوم ها هر کدام دارای دو ژن هستند که صفاتی شامل رنگ چشم، رنگ پوست، قد، هوش، استعداد ابتلا به بیماری ها و … را به بچه منتقل میکند.
هر صفتی توسط دو ژن به بچه منتقل میشود که یکی از آن ها از مادر و یکی دیگر از پدر است. وجود دو ژن برای تعیین یک صفت باعث میشود که اگر یکی از ژن ها در یکی از والدین مشکل داشت، ژن دیگر از والد دیگر بتواند اطلاعات آن صفت را منتقل کند و در واقع مانع از بروز بیماری شود.
اختلال در ژنها معمولا باعث بیماری نخواهد شد، چرا که حتی اگر یک ژن معیوب باشد نسخه دوم آن ژن سالم است. کسی که دارای یک ژن سالم و یک ژن معیوب باشد، اما بیمار نباشد را ناقل میگوییم، چرا که دارای یک ژن معیوب است که از والدین خود به ارث برده است.
در ازدواج های فامیلی، ممکن است زن و مرد یک ژن معیوب را از اجداد مشترک خود دریافت کرده باشند. اگر هر دو فرد ناقل باشند به دلیل احتمالات ژنتیکی در یک فرزند از چهار فرزند آنها بیماری ژنتیکی ایجاد خواهد شد که دقیقا ناشی از اختلال در ژن ها است. و بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی رخ میدهد.
مشکلاتت و بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی
چیزی که اکثر مردم گمان میکنند این است که بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی فقط فرزند زوجین را شامل میشود، در صورتی که این نوع از ازدواج باعث بروز بیماری هایی در زوجین نیز میگردد. در ادامه به برخی بیماری های رایج تر در ازدواج های فامیلی اشاره کردهایم.
- شنبه ۱۳ آبان ۰۲ ۱۱:۲۴
- ۱۵۵ بازديد
- ۰ نظر