درمان شخصیت اسکیزوئید

مشاوره روانشناسي ذهن نو

درمان شخصیت اسکیزوئید با توجه به بی‌علاقگی آن‌ها برای مراجعه به مراکز درمانی، موضوعی بسیار سخت و چالش‌برانگیز برای درمانگر یا اطرافیان فرد مبتلا به شخصیت اسکیزوئید است. شخصیت‌های اسکیزوئید درست مانند سایر اختلالات شخصیت هیچ تصوری از بیماری خود ندارند و احساس می‌کنند این رفتار دیگران است که باید اصلاح شود.

علاوه بر این، بیماران مبتلا به شخصیت اسکیزوئید معمولاً با درمانگران خود ارتباط مناسبی برقرار نمی‌کنند و این موضوع می‌تواند مشکلات بسیاری را در به پایان رساندن موفقیت‌آمیز درمان ایجاد نماید. اما با توجه به مشکلاتی که اختلال شخصیت اسکیزوئید برای فرد و اطرافیان او ایجاد می‌کند، لازم است که برای درمان و بهبود آن چاره‌ای اندیشید. به همین خاطر ما در این مطلب راجع به اختلال شخصیت اسکیزوئید و روش‌های درمان آن صحبت خواهیم کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان شخصیت اسکیزوئید می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

منبع: درمان شخصیت اسکیزوئید 

شخصیت اسکیزوئید و نشانه‌های آن

 

اختلال شخصیت اسکیزوئید بیش از هر چیز با میل فرد به تنهایی و عدم برقراری ارتباط با دیگران شناخته می‌شود. شخصیت اسکیزوئید معمولاً از جانب دیگران به‌عنوان شخصیت‌هایی منزوی و غیراجتماعی شناخته می‌شوند و معمولاً در روابط اجتماعی نیز احساسات چندانی از خود نشان نمی‌دهند.

شخصیت‌های اسکیزوئید اغلب ترجیح می‌دهند در مشاغلی قرار بگیرند که ارتباط چندانی با دیگران برقرار نکنند و البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که آنچه آن‌ها به دنبال فاصله گرفتن از آن هستند روابط اجتماعی صمیمانه و نزدیک است و روابط سطحی مثل صحبت با فروشنده یک مغازه و یا پاسخ به ارباب‌رجوع تأثیر چندانی در شرایط روحی آن‌ها نخواهد داشت.

شخصیت اسکیزوئید معمولا تمایلی برای ازدواج و تشکیل زندگی مشترک یا حتی برقراری رابطه جنسی با دیگران ندارند و اغلب تنها زندگی می‌کنند. بااین‌حال در میان مبتلایان به شخصیت اسکیزوئید بعضی از افراد نیز ممکن است به دلیل اجبار اطرافیان و ناآگاهی از بیماری تن به ازدواج داده باشند اگرچه می‌توان پیش‌بینی کرد که احتمالا زندگی زناشویی موفقی نخواهند داشت.

به خاطر داشته باشید که تشخیص گذاری در مورد درمان شخصیت اسکیزوئید، موضوع بسیار مهمی است که باید صرفاً تحت نظر متخصصین و با استفاده از تست‌های تشخیصی صورت بگیرد. به همین خاطر درصورتی‌که این نشانه‌ها را در فردی می‌بینید، بهتر است پیش از قضاوت راجع به وی از یک روانشناس در این زمینه مشورت بگیرید. نشانه‌های اختلال شخصیت اسکیزوئید عبارت‌اند از:

_ بی‌میلی نسبت به برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران

_ بی‌میلی نسبت به برقراری رابطه جنسی

_ نداشتن دوستان نزدیک و افراد قابل‌اعتماد به‌جز اعضای خانواده

_ تمایل به مشاغل فردی

_ بی‌توجهی نسبت به تشویق و انتقاد

_ سردی هیجانی در برقراری ارتباط با دیگران

درمان شخصیت اسکیزوئید

 

افراد مبتلا به انواع اختلال شخصیت معمولاً خود را فاقد بیماری و مشکل خاصی می‌دانند و بیشتر احساس می‌کنند اطرافیان هستند که رفتارها و خصوصیات اخلاقی نامناسبی دارند. به همین خاطر آن‌ها کمتر برای درمان اختلال شخصیت خود به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند و در صورت مراجعه نیز معمولاً به دلیل مشکلات ثانویه‌ای که به خاطر خصوصیات غیرمعمولشان ایجادشده مراجعه خواهند کرد.

برای مثال یک بیمار اسکیزوئید ممکن است برای حل مشکلاتی که در محیط کار برایش پیش‌آمده و یا به اصرار خانواده و به دلیل مشکلات ارتباطی درون خانواده برای درمان اقدام کرده باشد. به همین خاطر برقراری ارتباط از سوی درمانگر با این افراد معمولاً بسیار دشوار خواهد بود و همچنین نگه‌داشتن شخصیت اسکیزوئید در فرایند درمان نیز موضوعی بسیار چالش‌برانگیز است. روش‌های ردمانی این اختلال شخصیت به شرح زیر است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.