براي درمان پرخوري عصبي حتما بايد ابتدا به متخصص روانشناسي براي ريشه يابي اين اختلال و دريافت راهكار مراجعه كرد. پرخوري عصبي يكي از اختلالات روانپزشكي است كه مبتلايان به آن نوعي احساس ولع شديد نسبت به غذا خوردن دارند و پس از صرف وعده‌هاي غذايي زياد با اقدامات جبراني مثل استفراغ عمدي يا مصرف ملين‌ها تلاش مي‌كنند از چاقي پيشگيري نمايند. براي درمان اين اختلال روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه از جمله آن‌ها مي توان به استفاده از داروهاي ضدافسردگي، شركت در جلسات رواندرماني، كمك گرفتن از اقدامات خودياري نظير يوگا و دريافت رژيم غذايي مناسب اشاره كرد.

 

منبع : درمان پرخوري عصبي با روش هاي بدون دارو

درمان پرخوري عصبي چه ضرورتي دارد؟

اختلال پرخوري عصبي يا بوليميا يكي از انواع اختلالات خوردن است كه در طبقه بندي اختلالات روانپزشكي در دسته اختلالات خوردن قرار مي‌گيرد. مبتلايان به پرخوري عصبي احساس ولع شديدي نسبت به غذا دارند و در عين حال نگران اضافه وزن و چاقي خود هستند.

آن‌ها معمولا پس از صرف وعده‌هاي غذايي زياد دست به اقدامات جبراني نظير استفراغ عمدي يا مصرف ملين‌ها مي‌زنند. در واقع با اين كار تلاش مي‌كنند تا از چاقي احتمالي پيشگيري كنند، اما اين كار پيامدهاي جسماني و روانشناختي زيادي براي آن‌ها به همراه مي‌آورد. بروز مشكلات گوارشي و احساس گناه شديد از جمله اين پيامدها هستند. براي اشنايي بيشتر با نشانه هاي اختلال پرخوري عصبي كليك كنيد.

روش‌هاي درمان پرخوري عصبي

براي درمان پرخوري عصبي از روش‌هاي مختلفي استفاده مي‌شود كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها بايد به دارودرماني، رواندرماني و اقدامات خودياري اشاره كرد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه اگر اين روش‌ها در كنار هم قرار بگيرند تاثيرات مضاعفي خواهند داشت. در ادامه به بررسي اين روش‌ها پرداخته‌ايم.

شركت در جلسات روان درماني

روان درماني براي اختلال پرخوري عصبي به صورت فردي، خانوادگي و گروهي انجام مي‌شود. رويكردهاي مختلفي براي برگزاري اين جلسات وجود دارد كه از جمله موثرترين آن‌ها مي‌توان به رويكرد شناختي رفتاري اشاره كرد. در رفتار درماني روانشناس بر تغيير عادات رفتاري مخرب در بيمار (نظير پرخوري و تلاش براي پاكسازي معده) تمركز دارد. از همين رو تلاش مي‌كند به تجزيه و تحليل اين عادات بپردازد و در فاصله جلسات تمرين‌هايي عملي را براي مقابله با آن‌ها ارائه دهد.

اما در رويكرد شناختي، درمانگر بر اين باوراست كه تمامي رفتارهاي مخرب در افكار تحريف شده بيمار ريشه دارند. از همين رو روانشناس تلاش مي‌كند تا بيمار را ترغيب كند در مورد افكار و باورهاي خود صحبت كرده و سپس اين باورها را به چالش مي‌كشد.

البته بسياري از درمانگران با به كارگيري رويكرد شناختي رفتاري به طور هم زمان از هر دو روش بهره مي‌گيرند. همچنين درمانگران علاوه بر افكار و رفتار بيماران در اختلال پرخوري عصبي به تجربيات هيجاني و مشكلات بين فردي نيز مي‌پردازند. بررسي‌ها نشان مي دهند كه حل و فصل اين مسائل تاثير بسزايي در بهبود علائم اختلال پرخوري عصبي خواهند داشت.

استفاده از دارو درماني 

در صورتي كه شدت اختلال زياد باشد و روانشناس تشخيص دهد كه بيمار علاوه بر روان درماني به درمان دارويي براي پرخوري عصبي نياز دارد، او را به يك روانپزشك ارجاع خواهد داد. پزشكان براي درمان بوليميا اغلب داروهاي ض افسردگي نظير مهاركننده‌هاي بازجذب سروتونين را تجويز مي‌كنند. از جمله ضدافسردگي‌هاي موثر در درمان پرخوري عصبي مي‌توان به پروزاك و زولوفت اشاره كرد. با اين حال توجه داشته باشيد كه داروهاي روانپزشكي هرگز نبايد به طور سرخود مصرف شوند، چرا كه مي‌توانند در برخي شرايط عوارض جسمي ناخوشايندي ايجاد كنند. در نتيجه براي شروع درمان‌هاي دارويي حتما با متخصص مشورت نماييد.

اقدامات خودياري براي درمان پرخوري عصبي

علاوه بر دارو درماني و روان درماني لازم است كه بيماران در فاصله جلسات يكسري اقدامات خودياري را انجام دهند. اين اقدامات شانس موفقيت درمان‌ها را افزايش مي‌دهند و روند بهبودي را تسريع مي‌كنند. براي مثال انجام ورزش‌هايي نظير يوگا و تايچي به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد بر مشكلات موجود در خود انگاره‌تان، راحت‌تر غلبه نماييد و آرامش دروني خود را افزايش دهيد. اين كار مي‌تواند در خودكنترلي و كاهش احساس ولع نسبت به غذا تاثير بسزايي داشته باشد.

درمان پرخوري عصبي با  دريافت رژيم غذايي مناسب

مبتلايان به پرخوري عصبي اغلب به دليل اقدامات جبراني نظير استفراغ عمدي دچار مشكلات گوارشي مي‌شوند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه در كنار درمان‌هاي مرتبط با اختلال روانپزشكي به مسائل جسمي نيز توجه كنند و از متخصص تغذيه براي تعديل رژيم غذايي خود كمك بگيرند. متخصصان تغذيه در اين شرايط اغلب پيشنهاد مي‌دهند كه الكل، كافئين، سيگار، نمك زياد و غذاهاي حاوي طعم دهنده‌ها را از رژيم غذايي خود حذف كنيد و در عوض مصرف ويتامين C، مكمل‌هاي ويتامين B و مواد معدني را افزايش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

براي درمان پرخوري عصبي بايد به چه متخصصي مراجعه كنم؟

در ابتدا براي دريافت تشخيص قطعي اختلال بايد به يك روانشناس مراجعه نماييد، در صورتي كه نياز به اقدامات پزشكي وجود داشته باشد روانشناس شما را به روانپزشك، پزشك داخلي و متخصص تغذيه ارجاع خواهد داد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

منبع : درمان پرخوري عصبي با روش هاي بدون دارو

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.