ترک مواد مخدر تبدیل به یکی از مسائل مهم در جوامع مختلف شده است و روش های زیادی برای آن وجود دارد. آیا در مورد روشهای نوین و علمی در درمان سوء مصرف مواد مخدر اطلاعاتی دارید؟ با وجود اینکه امروزه همه متخصصین اعتیاد را به عنوان یک بیماری عود کننده مغزی میشناسند اما بسیاری از افراد آن را تحت عنوان یک “بیماری” در نظر نمیگیرند و از همین رو با روشهای درمانی که برای آن ابداع شده است نیز آشنایی ندارند.
همین امر باعث میشود که برای ترک اعتیاد خود یا عزیزانشان از روشهای سنتی و منسوخ شده استفاده کنند که در اکثر موارد به شکست منتهی میشوند. این در حالی است که امروزه روشهای موثری برای ترک اعتیاد وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به درمانهای دارویی و روانشناختی اشاره کرد.
منبع؛ ترک مواد مخدر | سریعترین و بهترین روش ترک مواد مخدر
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک مواد مخدر میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره ترک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
ترک مواد مخدر
ترک مواد مخدر کار آسانی نخواهد بود. اینکار نیاز به اراده و انگیزه خود فرد معتاد و همچنین حمایت اطرافیان دارد. اعتیاد به دلایل مختلفی به وجود آمده و عوامل زیادی بر آن موثر خواهند بود. فراموش نکنید که اعتیاد با سومصرف متفاوت است باید در مواجهه با آنها اقدامات متفاوتی انجام داد. سومصرف حالتی موقتی بوده؛ البته شاید عوارض طولانی مدتی برای فرد ایجاد کند. اما نیاز به ترک ندارد.
اما در مورد اعتیاد، بدن فرد نسبت به مواد مخدر دچار مقاومت شده و همواره نیاز به مصرف بیشتری برای رسیدن به لذت اولیه دارد. به همین دلیل افراد معتاد بعد از مدتی، صرفا به آن مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده و ترک آن برایشان سخت است.
اهمیت درمان سوء مصرف مواد مخدر از طریق روشهای علمی
در گذشته سوء مصرف مواد مخدر تنها به عنوان یک آسیب اجتماعی در نظر گرفته میشد و برای ترک دادن تنها روشهای اجباری و دشوار نظیر قطع ناگهانی مصرف یا بستن فرد به تخت وجود داشت چرا که باور عمومی این بود که با قطع وابستگی جسمانی؛ اعتیاد از بین میرود. اما با پیشرفت علم و افزایش تحقیقات در این حوزه مشخص شد که اعتیاد تنها یک وابستگی جسمانی ساده به مواد مخدر نیست بلکه نوعی وابستگی روانی نیز هست که میتواند مشکلات طولانی مدتی را برای فرد به بار بیاورد.
از همین رو بسیاری از افراد با وجود سم زدایی اغلب وسوسه و ولع شدیدی را نسبت به مواد در خود حس میکنند و پس از سپری کردن دوران بسیار سخت پرهیز بازهم دچار لغزش میشوند. امروزه روشهای روان شناختی مختلفی برای ترک مواد مخدر ابداع شدهاند؛ که به افراد کمک میکنند تا بتوانند علاوه بر وابستگی جسمانی بر وابستگی روانی خود غلبه کنند و در نتیجه بتوانند درمان موفقیت آمیزی را تجربه نمایند.
همچنین درمانهای دارویی جدیدی که برای ترک به کار گرفته میشوند کمک میکنند تا پس از قطع مواد مخدر افراد علائم جسمانی ناخوشایند کمتری را تحمل کنند و از فشارهای بدنی موجود بکاهند.
عوارض ترک مواد مخدر
حتی با وجود ترک مواد مخدر، عوارض جانبی مصرف مواد مخدر، تا مدت ها در بدن فرد باقی خواهد ماند. افرادی که برای مدت زمان طولانی با مصرف مواد مخدر مختلف به بدن خود آسیب رسانده اند؛ بعد از ترک نیز، شاهد پیامدهای آن در بدن خود خواهند بود. برخی از عوارض ترک مواد مخدر، شامل موارد زیر میشوند.
بروز مشکلات قلبی و تنفسی
اختلال در خواب و اشتها
بروز افسردگی و اضطراب
بروز اختلالات جنسی
دردهای عضلانی
شدت این علائم در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود و بستگی به دوز مصرفی و مدت زمان مصرف دارد. همچنین افرادی که فرایند ترک را به صورت غیراصولی و خودسرانه انجام میدهند؛ بیشتر این پیامد ها را تجربه خواهند کرد.
روش های نوین ترک مواد مخدر
همان طور که گفته شد امروزه درمانهای متنوع و گوناگونی برای ترک مواد مخدر، ابداع شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد. جهت یافتن بهترین روش درمان مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.
یکی از موانع بسیار مهم برای ترک مواد مخدر علائم ناخوشایندی است که پس از قطع مصرف بروز مییابند. این علائم که تحت عنوان سندروم محرومیت از مواد مخدر شناخته میشوند میتوانند آنقدر شدید باشند که باعث شوند فرد احساس کند هیچ راهی به جز اعتیاد برایش باقی نمانده و برای فرار از این حالات آزاردهنده مجبور است که دوباره به مواد مخدر پناه بیاورد. این مشکل در مخدرهای افیونی نظیر هروئین، کراک و تریاک بیشتر اتفاق میافتد و علائمی نظیر دردهای عضلانی، دل درد، حالت تهوع و استفراغ را شامل میشود.
خوشبختانه امروزه متخصصین توانستهاند به کمک درمانهای دارویی نظیر ترک اعتیاد با متادون یا داروهای دیگری نظیر بوپرنورفین این مشکل را از میان بردارند. با این حال توجه داشته باشید که برای استفاده از این روشها حتما باید تحت نظر یک متخصص باشید چراکه به دلیل شباهت این داروها به مواد مخدر؛ مصرف نا به جای آنها یا بی توجهی به دستورات پزشک میتواند به اعتیاد جدیدی در شما منجر شود و مشکلات دو چندانی را ایجاد نماید.
- پنجشنبه ۰۹ شهریور ۰۲ ۰۱:۰۶
- ۲۰ بازديد
- ۰ نظر