هورمون کورتیزول که به هورمون استرس نیز مشهور است، در جریان تجربه تنش و استرس در بدن ترشح میشود. کورتیزول بر جنبههای مختلفی از کارکرد بدن تاثیر میگذارد که از جمله مهمترین آنها می توان به متابولیسم و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. همچنین میتوان گفت اکثر بیماریهایی که تحت شرایط استرس زا پدید میآیند به نوسانات هورمون کورتیزول مربوط هستند.
از همین رو بسیار اهمیت دارد که نگذارید استرسها از کنترل شما خارج شوند و تا حد ممکن آنها را مدیریت کنید. کورتیزول در بلند مدت موجب بروز بیماریهای جدی جسمی شناخته شده و ناشناخته میشود، مصرف انواع داروها و جراحیها موثر نخواهد بود، چرا که ریشه بیماری ناشی از استرس است
منبع: هورمون کورتیزول چه تاثیری بر بدن دارد
هورمون کورتیزول چیست؟
هورمون کورتیزول از بخش قشری غده فوق کلیوی ترشح میشود. کورتیزول هورمون استروئیدی است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. هورمون های استروئیدی در بدن وظایف گوناگونی را انجام میدهند. هورمون کورتیزول نیز مخصوص واکنش به استرس در بدن به وجود آمده است.
حتی در برخی موارد به عنوان هورمون استرس نیز شناخته میشود. این هورمون میتواند قند مورد نیاز بدن را در شرایط استرس زا در اختیار فرد قرار دهد. در حقیقت کمک میکند که آمادگی لازم برای تجربه استرس های طولانی مدت را داشته باشیم. در این مقاله سعی کرده ایم تا تمامی جوانب این هورمون را مورد بررسی قرار دهیم.
هورمون کورتیزول چگونه در بدن عمل میکند؟
کورتیزول یک هورمون استروئیدی است که در شرایط فشار و استرس از غده آدرنال یا همان فوق کلیوی ترشح میگردد. هورمون کورتیزول پس از ترشح وارد جریان خون شده و به این طریق بر کل بدن اثر میگذارد. در واقع تقریباً در همه سلولهای بدن گیرندههای کورتیزول وجود دارد.
بنابراین کورتیزول بسته به نوع سلولی که بر آن عمل میکند، میتواند تاثیرات مختلفی داشته باشد. این تأثیرات شامل کنترل سطح قند خون بدن و در نتیجه تنظیم متابولیسم، ایجاد اثرات ضد التهابی، تأثیر در شکل گیری حافظه، کنترل تعادل نمک و آب، تنظیم فشار خون و کمک به رشد جنین است. در بسیاری از گونهها کورتیزول همچنین مسئول ایجاد فرآیندهای زایمان نیز هست.
وظایف هورمون کورتیزول
هورمون کورتیزول وظایفی را بر عهده دارد که در این بخش مقاله به آنها اشاره کرده ایم.
- سه شنبه ۰۷ شهریور ۰۲ ۱۳:۰۱
- ۶۴ بازديد
- ۰ نظر