خواسته های نامطلوب کودک در بیشتر موارد به خاطر اقتضای سن آنهاست. کودکان در سن پایین درک درستی از منطقی یا غیرمنطقی بودن خواسته شان ندارند. در واقع برای آنها همه چیز امکانپذیر است و تصور میکنند دستیابی به آنها آسان خواهد بود. از طرف دیگر کودکان، والدین خود را قهرمانانی میدانند که از قدرت فرازمینی برخوردار بوده و قادر به انجام هرکاری هستند. به همین دلیل خواسته های آنان غیرواقعی و یا نامطلوب به نظر میرسد. واکنش صحیح والدین در مقابل این خواسته ها بسیار مهم است. چراکه باعث بیان مجدد آنها و یا جلوگیری از این موضوع خواهد شد.
خواسته های نامطلوب کودک
کودک نیز مانند بزرگسالان، خواسته ها و نیازهایی دارد که والدین بسته به شرایط باید آنها را برآورده کنند. معمولا والدین در مقابل خواسته های نامطلوب کودک واکنش های افراطی از خود نشان میدهند که همین موضوع سبب بدتر شدن اوضاع خواهد شد. گاهی پرداختن بیش از حد والدین به نیازهای کودک است که موجب شکل گیری خواسته های غیرمعقول در کودک میشود. اصرار کودکان و مخالفت والدین در مقابله این نیازها، موجب بروز تنش هایی در خانواده میشود.
دلیل خواسته های نامطلوب کودک
خواسته های نامطلوب کودک ناشی از دلایل مختلفی میباشد. در واقع بهترین راهکار در مقابل این نیازها، شناسایی عوامل زمینه ساز و دلایل آنها خواهد بود. در بیشتر موارد علت اصلی این موضوع، خود والدین هستند. به طور کلی برخی از علل این خواسته ها شامل موارد زیر میشود.
1️⃣تقلید از والدین
پرتوقع بودن پدر و مادر، یکی از اصلی ترین دلایل برای بروز خواسته های نامطلوب کودک است. کودکان از والدین خود تقلید کرده و وقتی شاهد بلندپروازی آنها هستند؛ آنان نیز ترغیب به تکرار رفتارهای والدین میشوند. این موضوع اهمیت رفتار منطقی و واقع بینانه والدین را به خوبی نشان میدهد. مخصوصا کودکان در سن پایین بیشتر در معرض الگوگیری هستند؛ به همین دلیل والدین باید مراقب رفتارهای خود در مقابل کودک باشند.
2️⃣پرداختن بیش از حد به نیازهای کودک | خواسته های نامطلوب کودک
همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ پرداختن بیش از حد والدین به خواسته های کودک و برطرف کردن نیازهای او، این توهم را برای کودک ایجاد میکند که باید به تمام اهداف خود برسد. هرچند که آنها قابل دسترس نباشند. این رفتار والدین باعث بروز رفتارهای نامناسب در کودک میشود که در آینده او بسیار تاثیرگذار خواهد بود. همچنین واکنش های والدین ویا اطرافیان است که سبب تداوم خواسته های نامطلوب کودک میگردد.
3️⃣تشویق بیش از حد
تشویق و پاداش های مکرر به کودکان باعث پرتوقع شدن کودک و ایجاد انتظارات نابجا در کودک خواهد شد. آنها تصور میکنند که باید برای هرچیزی مورد تشویق قرارگیرند؛ رفتارهای آنها کاملا درست بوده و تقویت شوند. اما در واقع باید متناسب با عملکرد کودک او را مورد تشویق و تمجید قرار داده و او را شرطی نکنند. تشویق بیش از حد از طرف دیگران، خواسته های نامطلوب کودک را شکل میدهد.
راهکارهایی برای مقاله با خواسته های نامطلوب کودک
طبیعی است که شناسایی نحوه رفتار درست و واکنش در مقابل کودک برای والدین سخت باشد. اما قطعا با گذشت مدتی و شناخت بیشتر کودک خود، آنها متوجه بسیاری از این مسائل خواهند شد. در واقع این مشکل در مورد والدینی که یک کودک دارند؛ بیشتر به چشم میخورد. از طرفی آنها میخواهند کودک خود کمبودی احساس نکند و همه تلاش خود را برای راضی نگه داشتن او میکنند؛ و از طرفی دیگر با زیاده روی در این موضوع باعث بروز ناخواسته های نامطلوب کودک میشوند.
- سه شنبه ۰۷ شهریور ۰۲ ۱۲:۱۵
- ۲۳ بازديد
- ۰ نظر