ترياك چيست و عوارض و علائم اعتياد به ترياك كدامند ؟ شايد در سالهاي اخير و با گسترش تنوع مواد مخدر موجود در بازار كمتر كسي با اين سؤال مواجه شود. اما با توجه به مصرف روزافزون اين ماده مخدر قديمي، لازم است كه افراد در اين زمينه آگاهي كافي به دست آورند. ترياك كه با نام علمي اوپيوم نيز شناخته ميشود يك ماده مخدر طبيعي است و از گياه خشخاش به دست ميآيد و مشتقات بسيار زيادي دارد. از ترياك و مشتقات آن در صنايع پزشكي به عنوان مسكن و براي كاهش دردهاي متوسط تا شديد استفاده ميشود. به طور كلي عملكرد اين ماده و تمامي مشتقات آن به صورت القاي يك احساس آرامش در فرد است كه معمولاً باعث ميشود تا وي براي تجربه مجدد اين حالت به سراغ مصرف ترياك بازگردد و به آن معتاد شود. در اين مقاله مي توانيد شما به طور كامل با ترياك و علائم و عوارض اعتياد به ترياك و نحوه تست آن آشنا شويد. براي آشنايي با انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.
منبع : علائم اعتياد به ترياك
ترياك چيست؟
ترياك يا اوپيوم قديميترين ماده مخدر شناخته شده در جهان است كه از شيره گياه خشخاش توليد ميشود و تأثير بالايي در القاي احساس آرامش در فرد دارد. حدود ده درصد از ترياك را مادهاي به نام مورفين تشكيل ميدهد كه اصليترين جزء ترياك بوده و همين ماده است كه باعث ايجاد احساس رخوت يا آرامش در فرد ميشود.
ترياك خالص معمولاً داراي رنگ قهوهاي روشن يا تيره است اما با توجه به ناخالصيهايي كه گاهي اوقات به قصد دريافت سود بيشتر با اين ماده مخلوط ميشود، ممكن است رنگ آن تغيير كند. تا كنون انواع بسياري از مشتقات ترياك از آن استخراج شده كه يكي از آنها مورفين است و يا احتمال دارد در آزمايشگاه و با الهام از ساختار شيميايي ترياك ساخته شده باشند. معمولاً به ترياك و تمامي مشتقات آن مواد افيوني گفته ميشود. اين مواد جزء كند كنندههاي دستگاه عصبي مركزي هستند و مصرف آنها باعث ايجاد يك احساس رخوت شيرين در فرد خواهد شد. ميل به تجربه مجدد اين احساس معمولاً افراد را درگير مصرف مكرر ترياك يا به عبارت ديگر اعتياد به آن ميكند.
بيشتر بخوانيد : ترك ترياك | بهترين روش ترك اعتياد ترياك
مصرف ترياك | خاصيت اعتياد آوري ترياك
در حال حاضر اين واقعيت كه مصرف ترياك يا هريك از مشتقات آن باعث اعتياد در فرد ميشوند بر هيچكس پوشيده نيست؛ اما نكتهاي كه باعث وابستگي دو چندان به مصرف ترياك شده و تمايل فرد براي ترك را كاهش ميدهد اين است كه ترياك باعث ايجاد وابستگي در جسم و روان فرد شده و هر دو بعد را تحت تأثير خود قرار ميدهد. در ادامه دلايل اعتياد به ترياك را در هر دو بعد جسماني و رواني مورد بررسي قرار خواهيم داد:
1. دلايل جسماني اعتياد به ترياك
مصرف و اعتياد به ترياك براي چند مرتبه، باعث ميشود كه فرد به لحاظ جسماني به اين ماده وابستگي پيدا كند و درصورت عدم استفاده، علائم ناخوشايند جسماني همچون تب و لرز و درد مفاصل ظاهر خواهد شد. معمولاً معتادان به ترياك براي فرار از اين حالت ناخوشايند به مصرف مداوم اين ماده روي ميآورند.
2. دلايل رواني اعتياد به ترياك
مصرف و اعتياد به ترياك باعث ميشود كه ترشح مسكنهاي طبيعي مغز افزايش پيدا كند. افزايش ترشح اين مواد از مغز باعث ايجاد يك احساس رخوت و آرامش شيرين ميشود و همچنين تا حدودي باعث از بين رفتن خجالت و مهار رفتاري در فرد شده و مصرف كننده آزادانهتر و بدون خجالت در محيط رفتار ميكند. اين تجربه شيرين معمولاً دليلي ميشود بر تمايل فرد به مصرف مجدد ترياك تا از اين طريق بتواند احساس لذت را مجدداً به دست آورد.
علائم اعتياد به ترياك
درصورتي كه فردي در اطراف شما از ترياك استفاده كرده يا اعتياد به ترياك پيدا كند نشانههاي زير در وي قابل مشاهده هستند. درصورتيكه علائم اعتياد به ترياك را در فردي مشاهده ميكنيد، بهتر است براي اطمينان از اعتياد به ترياك و راههاي كمك به وي از متخصصين اعتياد كمك بگيريد.
_تعريق بيش از حد
_اسهال و استفراغ
_آهسته شدن ضربان قلب و تنفس
_كاهش اشتها
_احساس خواب آلودگي
_كاهش ميل جنسي
_احساس خوشي و آرامش بي دليل
_ضعف در تمركز
_احساس خارش
براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه علائم اعتياد به مواد مخدر كليك كنيد.
عوارض اعتياد به ترياك
برخلاف تصوري كه راجع به فوايد استفاده از ترياك بر سلامت جسم وجود دارد اعتياد به اين ماده و مصرف مكرر آن عوارضي را به دنبال خواهد داشت كه برخي از آنها در كوتاه مدت يا بلافاصله پس از مصرف خود را نشان ميدهد و برخي ديگر، عوارض بلندمدت استفاده از ترياك هستند كه ممكن است در روزها يا حتي سالهاي اوليه مصرف قابل مشاهده نباشد. برخي از جديترين عوارض اعتياد به ترياك عبارتند از:
_احساس سنگيني يا كرختي در دست و پا
_احساس ناراحتي در مردمك چشم
_خشكي دهان
_تغييرات خلقي و ابتلا به بيماريهاي رواني
_كاهش وزن و ابتلا به مشكلاتي مانند سوتغذيه
_ابتلا به بيماريهاي ريوي، كبد يا كليه
براي آشنايي بيشتر با عوارض ترياك كليك كنيد.
مسموميت با ترياك
يكي از مهمترين عوارض اعتياد به ترياك اين است كه مصرف بيش از حد ترياك معمولاً باعث اوردوز يا مسموميت با ترياك ميشود كه ميتواند خطرات بسياري را براي سلامت فرد به همراه داشته باشد. از جمله دلايلي كه براي مصرف بيش از حد ترياك ميتوان بيان كرد مصرف همزمان با ساير مواد مخدر، مصرف مجدد پس از يك دوره ترك و يا بلع مواد مخدر براي جابه جايي غير قانوني آن است. همچنين مصرف طولاني مدت ترياك باعث ايجاد نوعي مقاومت در بدن شده و فرد براي رسيدن به لذت بايد ميزان مصرف را افزايش دهد. به دنبال افزايش ميزان مصرف احتمال دارد مقدار ترياك مصرفي به اندازهاي برسد كه فرد را دچار مسموميت يا اوردوز نمايد. درصورت مشاهده هر يك از علائم و عوارض اعتياد به ترياك زير هرچه سريعتر با مراكز درماني تماس حاصل نماييد.
_كاهش ضربان قلب و ميزان تنفس
_سرد شدن بدن
_احساس ضعف و گيجي يا غش كردن
_تشنج
_ناتواني در حفظ تعادل
_تغيير رنگ لبها و ناخن به آبي يا بنفش
تست اعتياد به ترياك
راههاي مختلفي براي انجام تست اعتياد به ترياك وجود دارد كه رايجترين آنها تست اعتياد از طريق نمونه ادرار و خون فرد هستند. تست اعتياد به ترياك از طريق نمونه ادرار معمولاً به دليل هزينه پايينتر و سرعتي كه در نمونه گيري و بررسي وجود دارد اولين گزينه بررسي است اما بررسي نمونه خون دقت بيشتري دارد و درصورتيكه فرد از داروهاي خاصي نظير بوپرنورفين براي منفي شدن نتيجه آزمايش استفاده كرده باشد اين مسئله در آزمايش خون قابل بررسي است.
بيشتر بخوانيد : تست ترياك
در استفاده از تستهاي اعتياد به ترياك به اين نكته توجه داشته باشيد كه رفتار شما در صورت مثبت شدن نتيجه تست اطرافيانتان اهميت بسيار زيادي دارد. اگرچه احتمالاً اين مسئله باعث بروز نگراني و خشم در شما خواهد شد اما به خاطر داشته باشيد كه براي كمك به يك فرد درگير با اعتياد نوع رفتار اطرافيان و ميزان حمايتي كه از جانب آنها دريافت ميكند، اهميت بسيار زيادي دارد. بهتر است در اين شرايط خونسردي خود را حفظ كرده و براي دريافت اطلاعات بيشتر از متخصصين ترك اعتياد كمك بگيريد.
ترك اعتياد به ترياك
براي ترك اعتياد به ترياك نخستين قدم ايجاد انگيزه و ميل به ترك در مصرف كننده است. شما ميتوانيد با كمك گرفتن از روانشناسان متخصص در حوزه اعتياد، راههايي را براي ايجاد انگيزه و رغبت به ترك در فرد پيدا كنيد. پس از پذيرش و موافقت فرد، ترك اعتياد به ترياك در قالب دو فرايند شروع خواهد شد.
1. مصرف ترياك | مرحله سم زدايي
در اين مرحله متخصصين با استفاده از شيوههاي مشخصي به كاهش تدريجي مقدار مصرفي ترياك اقدام ميكنند تا جايي كه بدن فرد به طور كامل از ماده مخدر پاك شود. در اين مرحله اگرچه بدن هيچ وابستگي به ماده مخدر ندارد اما با اين حال ميل به مصرف مجدد در فرد وجود دارد و اين مسئله زنگ خطري براي شكست ترك اعتياد خواهد بود. براي جلوگيري از اين مسئله استفاده از جلسات مشاوره و بازپروري توصيه ميشود. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.
2. جلسات مشاوره و بازپروري
جلسات مشاوره ميل به مصرف مجدد و همين طور آسيبهاي روحي ناشي از مصرف ماده مخدر را هدف قرار ميدهد. استفاده از جلسات گروه درماني اين امكان را به فرد ميدهد كه با گروهي از افرادي آشنا شود كه شرايطي مشابه او دارند و با كمك گرفتن از تجربيات آنها بسياري از مشكلات را برطرف سازد. همچنين اين آشنايي فرد را درميان گروهي از دوستان جديد قرار خواهد داد كه هدف مشتركي با وي دارند. براي كسب اطلاعات در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.
سؤالات متداول
1.آيا مصرف ترياك در زمان بارداري باعث ابتلاي جنين ميشود؟
در دوران بارداري جنين به صورت مستقيم از خون مادر تغذيه ميكند و در نتيجه وجود هر ماده شيميايي در خون مادر بر جنين تأثير ميگذارد. علاوه بر احتمال اعتياد جنين، اعتياد به ترياك در زمان بارداري خطراتي و عوارضي همچون كمبود اكسيژن و مرگ جنين يا كمبود كلسيم را به همراه خواهد داشت.
2.آيا ترياك خاصيت كاهش درد دارد؟
ترياك و تمامي مشتقات آن خاصيت تسكيني دارند اما مصرف آنها براي كاهش درد بايد زير نظر پزشك متخصص صورت بگيرد.
براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد
آخرين تحقيقات علمي روانشناسي
ورود به صفحه
سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد
تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل
سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539
جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري
شماره تماس با موبايل : 09397993559
منبع : علائم اعتياد به ترياك
- سه شنبه ۰۲ شهریور ۰۰ ۰۹:۱۲
- ۳۱ بازديد
- ۰ نظر