اشتباهات والدين در تربيت كودكان از زمان تولد بشر وجود داشته و والدين بدون آن كه بدانند به روان و گاه جسم آن‌ها صدمات سختي وارد مي‌كنند. روانشناسان حوزه كودك و نوجوان با مطالعه دقيق برخي از رايج ترين اشتباهات والدين را در فرهنگ ها و ملل مختلف شناسايي كرده اند. با اين حال همه آن ها به اتفاق بر اين نظر هستند كه هيچ پدر و مادر بي نقصي وجود ندارد، اما مي توان با آموزش و بالا بردن اطلاعات، خانواده را به سطح سلامت بالايي سوق داد. با اين روش فرزنداني سالم تر وارد جامعه خواهند شد كه موجب كاهش هزينه هاي سلامت و بالا رفتن رفاه اجتماعي مي شود. براي شركت در دوره هاي آموزشي مي توانيد مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع : اشتباهات والدين در تربيت بچه ها را شناخته و رفع كنيد

اشتباهات رايج والدين در تربيت بچه ها

تنبيه فيزيكي و جسماني | اشتباهات والدين در تربيت كودك

بسياري از والدين در شرايطي كه فرزندشان نافرماني مي‌كند يا به اصطلاح به حرفشان گوش نمي‌دهد، به عنوان اولين راه حل از تنبيه فيزيكي يا جسماني استفاده مي‌كنند. كودكان يا نوجواناني كه كتك مي‌خورند و تنبيه بدني و جسماني مي‌شوند معمولا رفتارهاي خصمانه و انتقام جويانه را از خود نشان مي‌دهند. به ياد داشته باشيد كه تنبيه بدني هيچگاه و در هيچ شرايطي نتيجه مطلوبي نمي‌دهد. ممكن است در كوتاه مدت باعث شود تا فرزندتان از شما اطلاعت كند اما در بلند مدت آثار مخربي به وجود مي‌آورد كه مي‌تواند تمام مشكلات حل نشده از قبل را هم بدتر كند.

بزرگنمايي مشكلات از اشتباهات والدين در تربيت كودك

يكي از اشتباهات والدين در تربيت اين است كه رفتارهاي فرزند خود را بسيار اغراق آميز نشان مي‌دهند، به عبارت ديگر يك رفتار شيطنت آميز كودك را فاجعه بار در نظر مي‌گيرند و به كودك خود برچسب مي‌زنند. يا حتي يك رفتار ساده مانند غذا نخوردن همراه با والدين و مواردي از اين قبيل را بسيار اغراق آميز و فاجعه بار نشان مي‌دهند و احساس مي‌كنند كه كنترل مشكل از دستشان خارج شده و كودك هميشه بايد گوش به فرمان آن‌ها باشد. همچنين بسياري از والدين به دليل اين فاجعه انگاري و بزرگ نمايي مشكلات كودك خود را بسيار تحت كنترل قرار مي‌دهند كه اين مسئله باعث مي‌شود كودك سرخورده شود و هيچ اختيار عملي از خود نشان ندهد.

انتظار بيش از حد از توانايي‌هاي فرزند | اشتباهات والدين در تربيت كودك

مي‌توان گفت امروزه بسياري از والدين انتظار بيش از حدي از توانايي‌هاي فرزند خود دارند. فرزند خود را دائم با ديگران مقايسه مي‌كنند، و توانايي‌ها و پيشرفت‌هاي ديگران را به رخ فرزند خود مي‌كشند. اين يك اشتباه بسيار رايج است. والدين بايد در نظر داشته باشند كه هر فرزند، توانايي و مهارت خاص خودش را دارد، نبايد فرزندي در فاميل يا آشنايانشان را با فرزند خود مقايسه كنند. به عبارت ديگر فرزند نبايد ابزاري براي رسيدن به آرزوهاي واليدن باشد.

تهديد كردن و خط و نشان كشيدن

والديني كه حوصله كمتري در تربيت فرزند دارند و با اصول فرزندپروري آشنايي ندارند هميشه براي اينكه فرزند حرف گوش كن و ساكتي داشته باشند از تهديد و خط و نشان كشيدن استفاده مي‌كنند. به طوريكه هر رفتار كودك را سركوب مي‌كنند و او را تهديد مي‌كنند. بايد گفت تهديد كردن كودك هيچگاه نتيجه مطلوبي ندارد و هميشه در بلندمدت شرايط را بسيار بدتر از وضعيت فعلي مي‌كند. به عنوان كلام آخر بايد گفت كه والدين با تهديد‌هاي مداوم و پيوسته خود فقط استرس فرزند خود را بيشتر مي‌كنند. همچنين تهديد كردن بدون نشان دادن پيامدهاي رفتار نامطلوب فرزند باعث مي‌شود تا او به حرف والد خود توجهي نداشته باشد و اين مسئله باعث مي‌شود كه بيشتر به رفتار سابقش ادامه دهد.

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : تربيت كودك| نكاتي شنيدني در خصوص تربيت كودكان [/box]

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

 

سوالات متداول اشتباهات والدين در تربيت كودك 

فحاشي كردن و داد زدن چه تاثيري در تربيت كودك دارد؟

نسبت دادن برچسب‌هاي نادرست مانند دست و پا چلفتي، احمق، بي‌عرضه و… به كودكان باعث مي‌شود تا آن‌ها مشكلات عاطفي و رفتاري شديدي را تجربه كنند.همچنين رفتارهاي پرخاشگرانه از سوي والدين باعث مي‌شود تا امنيت رواني فرزند به خطر افتد كه نتيجه آن افزايش اضطراب و افسردگي در فرزند است. همچنين برخي فرزندان به جاي اينكه افسرده يا مضطرب شوند رفتار پرخاشگرانه والدين را تقليد مي‌كنند و خودشان هم به صورت پرخاشگرانه به محيط و اطرافيان پاسخ مي‌دهند.

آيا لوس كردن كودك از اشتباهات تربيتي است؟

در سال‌هاي اخير به دليل رشد تك فرزندي در خانواده‌ها بسياري از والدين كودك خود را به اصطلاح لوس به بار مي‌آورند و هيچ محدوديت و قانوني براي مديريت رفتار فرزند خود در نظر نمي‌گيرند. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه به همان اندازه كه رفتارهاي خشونت آميز با فرزند عواقب منفي در بر دارد، رفتارهايي كه منجر به لوس كردن فرزند مي‌شود هم عواقب منفي در بر دارد. به عبارت ديگر والدين نبايد بسيار سخت‌گير و يا بسيار آسان‌گير باشند. بهترين روش تربيت فرزند رعايت حد تعادل است.

 

 

 

 

منبع : اشتباهات والدين در تربيت بچه ها را شناخته و رفع كنيد

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.