قرص تریازولام یکی از انواع داروهای آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب برای درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز میشود. از آنجایی که همه بنزودیازپینها قابلیت اعتیادآوری جسمی و روانشناختی را دارند، مصرف آنها حتما باید طبق تجویز و نظارت متخصص باشد. در بسیاری از موارد بیخوابی یا مشکلات اضطرابی بدون داروهای اعصاب و به کمک روان درمانی قابل بهبودی هستند. از همین رو باید در وهله اول از یک روانشناس کمک بگیرید. در صورتی که مصرف دارو الزامی باشد، روانشناس شما را به روانپزشک ارجاع خواهد داد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی تریازولام ارائه کردهایم.
منبع: قرص تریازولام
قرص تریازولام چیست؟
قرص تریازولام نوعی داروی آرام بخش بنزودیازپینی است که اغلب در درمان اختلالات خواب نظیر بی خوابی تجویز میشود. این دارو به بیماران کمک میکند تا سریع تر به خواب روند، کمتر از خواب بپرند و مدت طولانیتری را در خواب بگذرانند. از این دارو معمولا برای درمانهای کوتاه مدت در دورههای 1 الی 2 هفتهای استفاده میشود. اگر بی خوابی پس از این مدت بهبود پیدا نکرد، باید برای ادامه یا قطع مصرف دارو با پزشک مشورت نمایید.
در نظر داشته باشید که بنزودیازپینها همگی قابلیت اعتیادآوری دارند. در نتیجه هرگونه مصرف سرخود قرص تریازولام ممنوع است. اگر دچار مشکلات خواب، تنش و استرس هستید، پیش از مصرف دارو حتما با متخصص روانشناس مشورت نمایید. در بسیاری از موارد روانشناس با روشهای غیردارویی و در جریان رواندرمانی به شما کمک میکند تا بهبودی را تجربه نمایید. در صورتی که دریافت دارو ضروری باشد روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع خواهد داد.
موارد مصرف قرص تریازولام
به طور کلی قرص تریازولام برای درمان مشکلات خواب و بی خوابی به بیماران تجویز میشود. مصرف قرص تریازولام به بیمار کمک میکند که دفعات بیدار ماندن در طول روز کاهش یابد و فرد سریعتر به خواب برود. تریازولام باعث آرامش مغز میشود. و در دوره های کوتاه مدت 1 الی 2 هفته ای استفاده میشود.
دوز مصرف قرص تریازولام
قرص تریازولام در دوز های 0/25 و 0/125 میلی گرم تجویز میشود. عموما برای بازه زمانی کوتاه مدت 7 تا 10 روز تجویز میگردد و مصرف طولانی مدت آن توصیه نمیگردد. تا جایی که به دلیل عوارض جانبی آن برخی کشورها مدتها فروش آن را ممنوع اعلام کردند. با این حال برای برخی اختلالات مثل بیخوابی همچنان تجویز میشود. پس طبق دستور متخصص از دارو استفاده کنید. 15 الی 30 دقیقه تا اثر دارو طول میکشد و تا 6-7 ساعت در بدن باقی خواهد ماند.
عوارض جانبی مصرف تریازولام
مصرف قرص تریازولام همانند هر دارویی دیگری به طور بالقوه احتمال بروز برخی عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت. با این حال همه کسانی که از این دارو استفاده میکنند دچار عوارض جانبی نمیشوند. از جمله رایجترین عوارض مصرف تریازولام میتوان به سرگیجه و بروز برخی ناهماهنگیهای حرکتی اشاره کرد. اگر این علامت پس از گذشت چند روز ادامه پیدا کرد یا پایدار ماند حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین استفاده از قرص تریازولام میتواند منجر به خواب آلودگی مفرط شود. اگر در طول روز بیش از حد چرت میزنید این موضوع را با متخصص در میان بگذارید. در این شرایط شاید لازم باشد دوز دارو مورد ارزیابی قرار گرفته و مجددا تعیین شود. اگر در پی مصرف تریازولام دچار عوارض جدی خاصی نظیر بروز مشکلات حافظه، افسردگی، افکار خودکشی، توهم، گیجی، بیقراری، اضطراب و پرخاشگری شدید سریعا با پزشک خود تماس گرفته و در مورد ادامه یا قطع مصرف دارو با او مشورت نمایید.
- شنبه ۲۸ مرداد ۰۲ ۱۸:۴۲
- ۴۳ بازديد
- ۰ نظر