برتری طلبی | شخصیت های برتری طلب

مشاوره روانشناسي ذهن نو

برتری طلبی از رفتارهای ناسالم محسوب می‌شودکه افراد را به انجام فعالیت های ناشایستی وادار می‌کند. طبیعی است که همه ما میل به برتری نسبت به دیگران داشته باشیم. شاید این یکی از ویژگی های ذاتی انسان باشد. اما باید از آن در جهت رشد و پیشرفت استفاده کرد. میل به قدرت و رقابت با برتری طلبی متفاوت است و افراط در این موارد سبب شکل گیری خصوصیات منفی در افراد می‌شود.

اگر این موضوع ادامه پیدا کند؛ حرص و طمع جایگزین برتری طلبی خواهد شد. گاهی این موضوع باعث می‌شود تا فرد تا فرد تلاش بیهوده و زیادی برای رسیدن به اهداف شان داشته باشند که در بیشتر موارد سبب آسیب به خودشان خواهد شد. در این مقاله به بررسی شخصیت های برتری طلب، می‌پردازیم.

منبع: برتری طلبی | شخصیت های برتری طلب

شخصیت های برتری طلب

از آنجایی که این افراد بسیار کمالگرا و پرتوقع هستند؛ انتظار دارند که همه عوامل پیشرفت برایشان فراهم باشد. آنها معمولا خود را برتر از دیگران دانسته و هیچ توجیه منطقی نیز برای آن ندارند. برتری طلبی می‌تواند  یک ویژگی اکتسابی نیز باشد که افراد به دلایل مختلفی به آن دچار می‌شوند. از طرف دیگر عوامل زیادی بر تداوم آن دخیل هستند. در واقع هم محیط و هم ویژگی های ذاتی هر دو در این موضوع موثر خواهند بود.

علت بروز برتری طلبی

بیشتر علل ایجاد کننده ویژگی های برتری طلبی به دوران کودکی فرد و یا شیوه تربیتی والدین او بر می‌گردد. عوامل محیطی در این مورد بسیار موثر هستند. در واقع همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ این صفت درون همه ما وجود دارد؛ که عوامل دیگر سبب بروز آن خواهند شد. برخی از این علل شامل موارد زیر می‌شوند. 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.