افسردگي پنهان چه نشانه هايي دارد؟

مشاوره روانشناسي ذهن نو

افسردگي پنهان يكي از انواع افسردگي است كه مي‌تواند به دو صورت بروز يابد، در حالت اول بيمار خودش به صورت آگاهانه علائمش را از ديگران مخفي مي‌كند، اما در حالت دوم نشانه‌ها از ديد خود بيمار هم پنهان مانده و افسردگي به صورت نهان در رفتار، افكار و باورهاي بيمار رخنه مي‌كند. در هر دو حالت بيمار انگيزه كافي ندارد و نسبت به موضوعاتي كه قبلا لذت مي‌برد، رغبتي نشان نمي‌دهد. با اين حال براي تشخيص افسردگي بايد به ساير علائم نيز توجه داشت و براي تشخيص نظر متخصص و گاه انجام تست‌ها ضرورت پيدا مي‌كند. در ادامه راه‌هاي تشخيص افسردگي پنهان را آورده‌ايم، در صورتي كه علائم را در خود يا نزديكان ديديد، براي درمان و تشخيص قطعي به متخصص روانشناسي مراجعه نماييد. براي آشنايي با انواع نشانه هاي افسردگي كليك كنيد.

 

منبع : افسردگي پنهان چه نشانه هايي دارد؟

علايم و نشانه هاي افسردگي پنهان

با شناخت علائم افسردگي پنهان مي توانيد خودتان آن را تشخيص دهيد و براي درمان قبل از حادتر شدن حالتان اقدام كنيد. در ادامه به شايع ترين علائم  اشاره مي كنيم. براي تشخيص تست افسردگي بدهيد.

1- تغيير سبك خوابيدن و بروز عادت هاي جديد تغذيه

تغييرات ناگهاني و غيرعادي در رفتارهاي يك شخص اغلب هشدارهايي هستند كه خطر بروز يك بيماري رواني را  گزارش مي دهند. كاهش يا افزايش بي رويه ساعت خواب از بارزترين نشانه‌هايي است كه سلامت فرد را  تهديد مي‌كند. در نتيجه علاوه بر مصرف الكل، پرخوري  و گرايش به مصرف سيگار و مواد مخدر كه رفتارهاي معمول يك بيمار افسرده هستند، ممكن است عادت‌هاي خواب افسرده نيز بهم بريزد. از آن جا كه بيمارافسرده علاقه‌اي به فعاليت ندارند ترجيح مي‌دهند مدت زمان طولاني بخوابند يا برعكس دچار كم خوابي شديد مي‌شوند.

2- افسردگي پنهان و كاهش تعاملات اجتماعي

آدم‌هاي افسرده هر چند به ظاهر سعي در پنهان كردن حالت روحي و رواني خود داشته باشند، اما پس از گذشت مدت زمان كوتاهي خود را لو مي‌دهند. آنها هيچ علاقه‌اي به صحبت با ديگران ندارند و دوست دارند  ساعت‌هاي طولاني تنها بمانند و منزوي و گوشه نشين مي‌شوند.

3- چشم انداز منفي نسبت به آينده

افسردگي حتي به شكل پنهان پشت نقاب شادي و خوشحالي مانع از آن مي‌شود كه بيمار آينده را زيبا و پر از اتفاق‌هاي شيرين و لذت بخش تصور كند. در نگاه وي آينده تاريك و مبهم است و هيچ كور سويي از اميد و روشنايي وجود نخواهد داشت. نمي‌توان افكار منفي اشخاص افسرده را به منزله واقع بيني تلقي كرد، چرا كه واقع بيني به معناي مشاهده واقعيت زندگي اعم از جنبه‌هاي شادي و غم است، اما در افسردگي پنهان تمام جوانب زندگي در نگاه شخص افسرده پوچ و بي معناست و هيچ دليلي براي شادي وجود ندارد.

4- افسردگي پنهان | تحريك پذيري شديد

بيمار افسرده به جهت اينكه از درون احساس شادي ندارند و تنها از بيرون وانمود به شادي مي‎‌كنند، بسيار عصبي و پرخاشگر مي‌شود و سريعا نسبت به موضوعات مختلف واكنش نشان مي‌دهند. اين اشخاص در برخورد با ديگران دائما احساس خشم و زود رنجي دارند. با در نظر گرفتن اين نشانه‌ها مي توان به وجود افسردگي پي برد، حتي اگر به ظاهر طور ديگري وانمود كنند.

5- بيان اغراق آميز هيجانات

يكي از ويژگي‌هاي افسردگي پنهان با آشكار كردن هيجانات به شكل اغراق آميز مشخص مي‌شود. براي مثال اگر قبلا هنگام ديدن يك صحنه تلخ كمي احساس ناراحتي مي‌كرد، اكنون به دليل افسردگي پنهان احساس غم بيشتري مي‌كند و حتي گاه با ديدن يك صحنه ناراحت كننده به شدت گريه مي‌كند و احساس غم زيادي را نشان مي‌دهد.

6- بيان باورهاي غير عاديي در افسردگي پنهان

بيمار داراي افسردگي پنهان معمولا درباره موضوعاتي صحبت مي‌كنند كه غيرعادي هستند و بر مضاميني چون مرگ، خود كشي و يا پوچي زندگي دلالت دارد. اشخاص افسرده داراي افكار سياه و منفي هستند كه حتي گاهي از بيان آنها نيز وحشت دارند. در مواردي بيمار داراي افسردگي پنهان به جاي منطق اتفاقات را به جادو و تقدير ارتباط مي‌دهد و به همين دليل اعتقادي به تغيير و كنترل شرايط ندارد.

7- درخواست كمك از اطرافيان

بيمار داراي افسردگي پنهان گاهي از حالات منفي خود احساس خستگي مي‌كنند و از اطرافيان‌شان درخواست كمك مي‌نمايند. حتي برخي از اين افراد مبتلا به افسردگي به دنبال مشورت و حمايت‌هاي ديگران در جلسات اوليه درمان نيز شركت مي‌كنند اما نسبت به تداوم درمان دچار ترديد مي‌شوند و آن را رها مي‌سازند.

بهترين درمان افسردگي پنهان

بيشتر بيماران افسرده از اينكه مستقيما درباره مشكل خود صحبت كنند و نگراني‌هاي دروني خود را فاش سازند، احساس بيم و ترس دارند. يكي از بهترين راهكارهايي كه مي‌تواند در حل مشكلات و دغدغه‌هاي افسرده‌ها كاربردي باشد، مراجعه به مشاور و استفاده از تكنيك‌هاي درماني او است. مشاور و روانشناس با استفاده از همدلي و گوش دادن به صحبت‌هاي بيمار و با حفظ اصل رازداري مي‌تواند درك بهتري از مشكل و شدت آن پيدا كند و از طريق روش‌هاي مختلفي چون دارودرماني، روان درماني و آموزش مهارت‌هاي زندگي در جهت بهبود وضعيت بيمار اقدامات مهمي انجام دهند. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان افسردگي شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره افسردگي از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا پنهان كردن افسردگي و حفظ ظاهر براي درمان اين مشكل موثر است؟

اين افراد به اشتباه فكر مي‌كنند با پنهان كردن افسردگي خود و سرگرم شدن به امورات مختلف مي‌توانند هيجان منفي‌شان را كاهش دهند. اين امر اگرچه در برخي مواقع كارساز است اما در مواقعي كه شخص به افسردگي مزمن و حاد دچار باشد فقط بر شدت بيماري رواني مي‌افزايد.

چشم انداز افرادي كه دچار افسردگي پنهان هستند نسبت به آينده چيست؟

افسردگي حتي به شكل پنهان و پشت نقاب شادي و خوشحالي مانع از تصور دنيايي شيرين و اميدبخش مي‌شود. در نگاه وي آينده تاريك و مبهم است و هيچ كور سويي از اميد و روشنايي وجود نخواهد داشت، حتي اگر در ظاهر طور ديگري خود را معرفي كنند.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

منبع : افسردگي پنهان چه نشانه هايي دارد؟

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.