مدیتیشن یا مراقبه از جمله تکنیکهایی است که امروزه بسیاری از متخصصین برای کاهش اضطراب و افزایش آرامش پیشنهاد میدهند. مدیتیشن نوعی روش خود آرام سازی است که در طی آن فرد تلاش میکند به درجه بالاتری از هشیاری و ذهن آگاهی برسد و نیروی تمرکز و توجه را در خود تقویت نماید. تمرکز بر زمان حال کمک میکند تا از افکاری که مربوط به گذشته و آینده هستند در امان بمانید.
هر چه تمرکز بر حال بیشتر شود قدرت شما برای حرکت و تاثیرگذاری نیز بیشتر میشود. چرا که هیچ کنترلی بر گذشته و آینده ندارید و تنها زمان حال است که میتوانید بر آن کنترل داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با مدیتیشن با ما همراه باشید.
منبع: مدیتیشن یا مراقبه چیست
مدیتیشن چیست و چه کاربردی دارد؟
مدیتیشن نوعی تکنیک خودآرام سازی است که به افراد کمک میکند اضطراب و تنشهای درونی خود را کاهش دهند و به آرامش بیشتری دست یابند. در این تکنیک که به شیوههای مختلفی انجام میشود، فرد تلاش می کند تا نیروی تمرکز خود را ارتقا ببخشد و ذهنیت آگاهتری نسبت به محیط پیرامون خود پیدا کند.
در واقع منشا بسیاری از اضطرابها داشتن مشغله ذهنی زیاد و عدم حضور در لحظه است. اما به واسطه مدیتیشن شما میتوانید خود را از غرق شدن در افکار منفی نجات دهید و در لحظه حال روحی خود را بهبود ببخشید.
مزایای کمک گرفتن از مدیتیشن
همان طور که گفتیم مراقبه یکی از روشهای موثر در کنترل اضطراب است. از همین رو در درمان بسیاری از اختلالهای روان شناختی به خصوصی اختلالات اضطرابی نظیر اضطراب فراگیر، فوبیای اجتماعی و فوبیای اختصاصی به کار میرود. همچنین میتوانید از این تکنیک برای کنترل استرسهای روزمره کمک بگیرید.
پژوهشها نشان میدهند کسانی که به طور مستمر و طولانی مدت مدیتیشن انجام میدهند، نسبت به دیگران احساس آرامش بیشتری را گزارش میدهند. از جمله دیگر فوایدی که برای مراقبه ذکر میشود باید به افزایش ذهن آگاهی، بهبود قدرت تمرکز، نیرومندتر شدن قوای حسی پنجگانه، افزایش کیفیت خواب و به طور کل احساس بهزیستی بیشتر اشاره کرد.
مدیتیشن در جلسات روان درمانی و مدیتیشن در خانه
مدیتیشن به دو شیوه تخصصی و خانگی انجام میشود. در شیوه تخصصی که اثربخشی بیشتری دارد باید به یک روانشناس مراجعه نمایید. روانشناس با بررسی وضعیت سلامت روان در صورت لزوم مراقبه و سایر فنون خودآرام سازی را به شما آموزش میدهد که از جمله این فنون میتوان به ریلکسیشن، ذهن آگاهی و تکنیکهای تنفسی اشاره کرد. در جلسات درمان روانشناس علاوه بر آموزش، تمرینهایی را از شما میخواهد که باعث میشود نحوه انجام تکنیکهای آرام سازی مورد ارزیابی قرار بگیرد.
همچنین درمانگر تنها به ارائه تکنیکها اکتفا نمیکند، بلکه به کمک روان درمانی ریشههای مشکلاتتان را بررسی کرده و برای اصلاح هیجانات و افکار ناسالم به شما یاری میرساند. اما مدیتیشن به شیوه خانگی نوعی مهارت خودیاری است که به شما کمک میکند در مکانهای مختلف بتوانید بر هیجانات منفی خود تسلط پیدا کرده و سطح بهزیستی روانی خود را بهبود ببخشید. در ادامه به روش انجام مراقبه در خانه اشاره کردهایم.
چگونه مدیتیشن انجام دهیم | مراحل انجام مدیتیشن در خانه
مدیتیشن اصول و مراحل خاص خود را دارد. اگر از این اصول پیروی کنید نتیجه بهتری از انجام اینکار خواهید گرفت. مراحل زیر به شما کمک میکنند تا بتوانید به سادگی ذهن خود را آرام کرده و مدیتیشن انجام دهید:
- جمعه ۲۰ مرداد ۰۲ ۱۳:۵۷
- ۲۶ بازديد
- ۰ نظر