درمان اختلال شخصیت نمایشی، مانند درمان سایر اختلالات شخصیت موضوعی است که با چالش‌های بسیاری همراه است. با توجه به اینکه مبتلایان به اختلال شخصیت بینشی نسبت به بیماری خود ندارند؛ طبیعتاً برای درمان نیز مراجعه نخواهند کرد و حتی ممکن است در مقابل تلاش‌های اطرافیان یا درمانگر برای شروع درمان نیز رفتار مقابله‌جویانه‌ای از خود نشان دهند. روش‌های متفاوتی برای درمان این اختلال شخصیت وجود دارد. که با توجه به شرایط و مشکلات فرد می‌توان از هر یک از آن‌ها استفاده کرد.

به خاطر داشته باشید که زمان موضوع بسیار مهمی در درمان اختلال شخصیت نمایشی است و اقدام دیرتر در این زمینه به معنای تثبیت بیشتر ویژگی‌های شخصیت نمایشی و سخت‌تر شدن تغییر آن‌هاست. با آگاهی از روش‌های درمان شخصیت نمایشی، می‌توانید گامی موثر در جهت درمان و بهبود کیفیت زندگی خود بردارید. 

منبع: درمان اختلال شخصیت نمایشی به همراه سبب شناسی

درمان اختلال شخصیت نمایشی 

تا به امروز برای درمان اختلال شخصیت نمایشی، شیوه درمانی قطعی به وجود نیامده است. اما بهترین شیوه درمانی که در نظر گرفته شده است، روان درمانی است. اما درمان این افراد در اغلب موارد چالش برانگیز است. زیرا اعتقادی به درمان ندارند، و رفتارهای خود را کاملا طبیعی می‌دانند. اما برای شکست های عشقی پی در پی و درمان عاطفه خود به روانشناس رجوع می‌کنند. به طور کلی درمان این افراد باید به شیوه حمایتی و متمرکز بر یافتن راه حل باشد.

هیچ دارویی برای درمان اختلال شخصیت نمایشی وجود ندارد. اما برخی از داروها برای کاهش علائم اختلالات عاطفی مانند نوسانات خلقی، خشم، گریه، افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچین تکنیک های ذهن آگاهی برای درمان اختلال شخصیت نمایشی کاربرد فراوانی دارد. در ادامه روش های درمانی متفاوتی را توضیح داده‌ایم.

اختلال شخصیت نمایشی چیست؟

اختلال شخصیت نمایشی یکی از انواع اختلالات شخصیت است که با رفتارهایی نظیر مبالغه در ابراز هیجان، تلاش برای به دست آوردن حمایت و محبت دیگران و به‌ویژه رفتارهای اغواگرایانه و استفاده از ظاهر فیزیکی در روابط اجتماعی دیده می‌شود. مبتلایان به این اختلال همواره به شیوه‌ای واکنش نشان می‌دهند که انگار به‌ راستی در صحنه تئاتر مشغول ایفای نقش هستند. و به همین خاطر به این افراد نمایشی گفته می‌شود. این افراد معمولاً دارای تفکر مطلق‌گرا یا صفر و یک هستند به این معنا که آن‌ها مسائل مختلف را با دیدگاه این یا آن بررسی می‌کنند و قدرت تفکر به شیوه نسبی را ندارند.

این اختلال بیشتر در میان خانم‌ها دیده می‌شود. و بسیاری از محققان معتقدند که تشویق جامعه در مقابل رفتارهای اغواگرایانه زنان باعث می‌شود که نرخ ابتلا در زنان افزایش پیدا کند. علاوه بر این تحقیقات نشان‌دهنده همپوشانی بالای اختلال شخصیت نمایشی و ضداجتماعی است. که این موضوع باعث شده برخی از محققین فرض کنند این دو اختلال از یک علت مشترک سرچشمه می‌گیرند. و این علت در مردان به‌صورت شخصیت ضداجتماعی و در زنان به‌صورت اختلال شخصیت نمایشی دیده‌می‌شود.

بی‌توجهی به درمان اختلال شخصیت نمایشی

پیش از بررسی روش‌هایی که برای درمان اختلال شخصیت نمایشی استفاده می‌شوند، بهتر است به این سؤال پاسخ دهیم که بی‌توجهی به درمان اختلال شخصیت نمایشی چه عواقبی را به همراه خواهد داشت؟

به‌طورکلی اختلالات شخصیت به دلیل مشکلات رفتاری و عاطفی که برای فرد ایجاد می‌کنند، امکان زندگی مناسب را از وی گرفته. و باعث کاهش بهره‌وری در زمینه‌های مختلف می‌شوند. برای مثال می‌توان گفت حجم بالایی از انرژی شخصیت‌های نمایشی صرف دریافت تأیید و حمایت دیگران می‌شود؛ این درحالیست که اقدام برای درمان این اختلال باعث می‌شود انرژی روانی آن‌ها از این مسئله برداشته و صرف امور سازنده‌تری شود.

وجود ویژگی‌های نمایشی در شخصیت باعث بروز مشکلات ثانویه بسیاری برای فرد خواهد شد. به‌عنوان‌مثال ناکامی در ایجاد روابط سالم و عمیق می‌تواند باعث بروز افسردگی در فرد شود. اقدام برای درمان اختلال شخصیت نمایشی باعث بهبود وضعیت روحی فرد شده. و از بروز مجدد بیماری‌های روحی در وی جلوگیری می‌کند. علاوه بر این اقدام برای درمان اختلال شخصیت نمایشی باعث بهبود ارتباط فرد با نزدیکان و اطرافیان شده. و تا حد زیادی مشکلات ارتباطی در محیط خانه را کاهش می‌دهد. 

درمان اختلال شخصیت نمایشی

مبتلایان به انواع اختلال شخصیت معمولاً بینشی نسبت به بیماری خود ندارند و همین موضوع باعث می‌شود که آن‌ها معمولاً برای درمان مراجعه نکنند و یا تلاشی برای ادامه روند درمان نداشته باشند. مبتلایان به اختلال شخصیت نمایشی معمولاً به دلیل مشکلات ثانویه‌ای که به دنبال ویژگی‌های شخصیتی نمایشی ایجاد شده نظیر افسردگی یا مشکلات ارتباطی برای درمان مراجعه می‌کنند.

همچنین ممکن است آن‌ها به درخواست نزدیکان و اطرافیان و یا برای اهدافی نظیر مشاوره‌های پیش از ازدواج به مراکز مشاوره مراجعه نمایند. بااین‌حال فارغ از علت مراجعه، درصورتی‌که روانشناس به تشخیص اختلال شخصیت نمایشی در فرد رسیده باشد، می‌تواند از روش‌های زیر برای درمان اختلال شخصیت نمایشی استفاده نماید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.