علت خواب زیاد چیست؟ این سؤال برای بسیاری از کسانی که درگیر پرخوابی هستند تبدیل به یک چالش جدی شده است. خواب زیاد تمام جوانب زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار میدهد. بهعلاوه باعث مشکلاتی مانند دیابت، احساس کسالت و حتی اختلالاتی در حافظه میشود. با اینحال علت خواب زیاد با توجه به هرکس و شرایط جسمی و روانی او میتواند متفاوت باشد. برای اینکه بتوانید دلایل پرخوابی خود و همینطور راهی برای درمان آن پیدا کنید، بهتر است راجع به این موضوع از یک روانشناس کمک بگیرید.
خواب زیاد یا هایپرسومنیا
خواب زیاد یا هایپرسومنیا در مقابل بیخوابی قرار دارد. کسانی که درگیر خواب زیاد هستند معمولاً بیش از 9 ساعت در طول شبانهروز میخوابند. اما گاهی باز هم احساس میکنند که خستهاند و نیاز به استراحت دارند. درواقع میتوان گفت برای آنهایی که دچار پرخوابی هستند هیچ لذت و تفریحی بالاتر از خواب نیست.
جالب است بدانید که هایپرسومنیا تنها به ساعت خواب شب تا صبح گفته نمیشود و آنهایی که درگیر این بیماری هستند معمولاً در طول روز، بهخصوص بعدازظهرها یا هر زمان دیگری مثل اوقات استراحت در محل کار یا داخل وسایل حملونقل عمومی هم فرصت را برای خواب غنیمت میدانند. به همین خاطر برای تشخیص این بیماران معمولاً گفته میشود که آنها در طول شبانهروز بیش از 9 ساعت یا در حدود 10 تا 12 ساعت میخوابند.
علت خواب زیاد
برای درمان مشکل خواب زیاد، در ابتدا باید علت آن را شناسایی کرد. برخی تصور میکنند که استراحت برای بدن ضروری است و با اینکار انرژی بیشتری در طول روز خواهند داشت. اما فراموش نکنید که معایب خواب زیاد، بیشتر از مزایای آن است. در سنین کودکی و یا در دوران سالمندی است خوابیدن زیاد طبیعی خواهد بود؛ اما در میان این دو دوره باید به کیفیت و کمیت خواب توجه بیشتری داشت.
- شنبه ۱۴ مرداد ۰۲ ۱۶:۰۸
- ۲۷ بازديد
- ۰ نظر