شب کاری روندکاری برخی از مشاغل است. همه افراد شب را زمانی را برای استراحت و تجدید قوا میدانند. اما عده ای مجبور به کارکردن در این زمان خواهند بود. البته معمولا این دوران همیشگی نیست و شیفت افراد در طی یک ماه تغییر میکند. اما به هر حال در همین مدت زمان کوتاه نیز تاثیر منفی خود را خواهد داشت.
خواب در شب یکی از نیازهای ضروری برای بدن است؛ و نمیتوان آن را با خوابیدن در طول روز جبران کرد. با نخوابیدن در شب، ریتم شبانه روزی بدن تغییر کرده که قطعا عواقبی برای فرد ایجاد خواهد کرد. از طرفی نمیتوان شیفت شب را از الگوی بسیاری از کسب و کارها حذف کرد؛ اما میتوان برای کاهش اثرات آن اقداماتی انجام داد.
شب کاری
کارکردن در شیفت شب و شب کاری، نه تنها باعث بروز آسیب جسمانی خواهد شد؛ بلکه بعد از مدتی سلامت روان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. معمولا برخی از سازمانها برای کارکردن در شب، حقوق بیشتری در نظر میگیرند؛ اما این موضوع نمیتواند جبران کننده خطرات کارکردن در شیفت شب باشد. تحقیقات این موضوع را بررسی و مورد تایید قرارداده اند که اثرات نخوابیدن در شب و شب کاری تا مدتها باقی خواهد ماند.
معایب شیفت شب چیست؟
همانطور که گفته شد؛ اثرات منفی شب کاری بسیار زیاد است. در واقع حقوق بیشتری که افراد برای شیفت شب دریافت میکنند؛ از مزایای این شیفت کاری محسوب نخواهد شد. گاهی افراد گزینه دیگری نداشته و مجبور به کارکردن حتی در شب نیز هستند. اما باید این نکته را در نظر بگیرند که با آثار جسمانی که این موضوع، زودتر از موعد فرسوده خواهند شد؛ و دیگر قادر به کارکردن نخواهند بود. برخی از معایب شیفت شب، شامل موارد زیر خواهد شد.
- جمعه ۱۳ مرداد ۰۲ ۰۲:۴۵
- ۲۷ بازديد
- ۰ نظر