لجبازی نوجوانان از جمله عواملی است که همواره زمینه تنش بین والدین و فرزند را ایجاد میکند. در این شرایط ممکن است در فضای خانه نوعی جبهه بندی صورت بگیرد و نوجوان احساس کند که اصلا از جانب خانواده خود درک نمیشود. این احساس بحرانهای نوجوانی را تشدید کرده و میتواند به بروز مشکلاتی نظیر درگیری با خانواده، انزوا و گوشه گیری، افزایش پرخاشگری و سایر مواردی از این دست بیانجامد.
اما جوانی که در حال ورود به دنیای بزرگسالان هست چگونه میتواند درست فکر کرده و عمل کند؟ پدر و مادر سهم بزرگی در ایجاد بستری دارند که نوجوان بتواند با آزمون و خطا به تجربیات لازم برای گذر از کودکی برسد. اما بیشتر موارد والدین هم از چگونگی گذر از این مسیر اطلاعی ندارد. در صورتی که تنش زیادی در خانواده دارید،
منبع: لجبازی نوجوانان | علت و درمان لجبازی در نوجوان
لجبازی نوجوانان
یکی از رایج ترین مشکلات والدین، لجبازی نوجوانان است. فرزندان لجباز از محدودیت بدشان میآید و تمایل دارند تا تمامی خواسته های آنها بر طرف شود. در واقع این نوجوانان قصد دارند حرف اول و آخر را بزنند. لجبازی نوجوانان یک امر طبیعی است که در تمامی دوران نوجوانی والدین را آزار میدهد. بر اساس مطالعات، والدین چنین نوجوانانی سطح بالایی از استرس را تجربه کرده اند. هم چنین از سلامت روانی کمی برخوردار بوده اند. جهت کمک به نوجوانان، والدین باید روش های برخورد مناسب با فرزندان نوجوان خود را آموزش ببینند. که در این مقاله به طور کلی توضیح داده ایم.
برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک نمایید.
آشنایی با علائم لجبازی در نوجوانان
بسیاری از والدین هنگامی که فرزندشان به دوران نوجوانی میرسد از این موضوع شکایت دارند که “او لجباز شده و دیگر به سادگی به حرفهای ما گوش نمیکند”. این موضوع تا حدی طبیعی است و میتواند به عنوان علامت گذار از دوره کودکی به بزرگسالی در نظر گرفته شود. چرا که در این سنین پسران/دختران میخواهند به همه اطرافیانشان اعلام کنند که دیگر بزرگ شدهاند و صاحب رای و نظر خاص خود هستند. با این حال این رفتار در بسیاری از خانوادهها به عنوان علامتی از لجبازی در نظر گرفته میشود. اما رفتارهایی که به طور جدی به عنوان لجبازی نوجوانان تلقی میشوند و باید دید علت چیست عبارتند از.
- سه شنبه ۲۰ تیر ۰۲ ۰۰:۰۴
- ۲۴ بازديد
- ۰ نظر