نزديكي در بارداري

مشاوره روانشناسي ذهن نو

 در دوره بارداري | آيا ارگاسم براي كودك خطرناك است؟

از آنجايي كه انقباضات ارگاسم با انقباضات مربوط به زايمان متفاوت است، نبايد نگران بود و از اين بابت مشكلي وجود ندارد. بسيار بعيد است كه به دليل وجود رابطه جنسي طبيعي، سقط اتفاق بيفتد. مگر اينكه حالت بدن زن در هنگام برقراري رابطه جنسي نامناسب بوده و باعث فشار بيش از حد روي جنين بشود و مسائل ساده‌اي كه براي محافظت از جنين وجود دارد رعايت نشود.

نزديكي در چه زمان‌هايي از بارداري مجاز است؟

پزشكان معتقدند كه نزديكي در ماه‌هاي آخر بارداري ترجيحا نبايد انجام شود. به اين دليل كه ممكن است هورمون‌هاي موجود در مايع مني انقباضات رحم را تحريك كنند. البته برخي از پزشكان بر اين باورند كه هورمون‌هاي مايع مني مي‌­تواند مانند ژل‌ براي رسيدن به زمان زايمان مورد استفاده قرار گرفته و باعث تسريع در روند زايمان در بارداري‌هاي ديررس شود.

از طرف ديگر در صورت وجود يكي از موارد زير، نزديكي و رابطه جنسي نبايد اتفاق بيفتد:

_داشتن سابقه سقط جنين يا وجود خطر سقط

_زماني كه در معرض زايمان زودرس هستيد (شروع انقباضات قبل از هفته 37 بارداري)

_خونريزي و ترشحات بي دليل در واژن

_پارگي يا تحريك شدگي كيسه آب

_چندمين زايمان و يا سابقه زايمان زودرس

_دهانه رحم زودتر باز شده باشد

_زماني كه شما انتظار فرزند دوقلو يا بيشتر را داريد

نكته: به اين مسئله توجه كنيد كه اگر پزشك شما رابطه جنسي را ممنوع كرده است، منظور فقط دخول نيست، بلكه تمام رفتارهاي جنسي نظير معاشقه، رابطه دهاني و هرگونه تحريك جنسي است.

رابطه جنسي در ماه هاي مختلف بارداري چگونه است؟

تغييرات بدن زن در دوران بارداري سرعت بالايي داشته و به دليل تغييرات هورموني، تغييرات وزن جنين و مادر و مسائل روحي زوجين مانند اضطراب، افسردگي و وسواس در طول دوره بارداري، بهتر است كه با دقت بيشتري به رابطه جنسي نگاه شود. به طور كلي رابطه جنسي در ماه‌هاي مختلف بارداري به شرح زير است:

1. نزديكي در 3 ماهه اول بارداري

در صورتي كه بارداري طبيعي داريد، نزديكي در اين دوره تقريبا هيچ خطري ندارد. در سه ماهه اول بارداري به دليل افزايش هورمون‌هاي زنانه، افزايش جريان خون در سينه‌ها و لگن و افزايش ميزان ترشحات واژن، احتمالا زن تمايل بيشتري به نزديكي و برقراري رابطه جنسي داشته و حتي ممكن است بيش از گذشته لذت ببرد. البته اين تحريك پذيري بيشتر مي‌تواند باعث دردناك شدن رابطه جنسي در كل دوره بارداري شود، نه فقط سه ماهه اول.

البته نبايد اين نكته فراموش شود كه مادر مخصوصا در بارداري اول، در حال يادگيري موارد مربوط به بارداري است و امكان دارد كه اين مسئله باعث اضطراب مادر شده و ميل جنسي او را كاهش دهد. تجربه بارداري مي­‌تواند براي بسياري از زنان اعصاب استرس‌زا باشد و طبيعتا بهتر است زن و مرد احساساتشان را مستقيم باهم درميان بگذارند.

محدوديت‌هاي رابطه جنسي در سه ماه اول

_به هيچ وجه در دوران بارداري رابطه مقعدي نداشته باشيد، چراكه ممكن است باعث ايجاد عفونت و آسيب به كودك شود.

_تا جايي كه ممكن است دفعات رابطه به تعداد معمولي و متعادل باشد و از ارگاسم چندگانه يا پي در پي جلوگيري كنيد.

_از دخول عميق خود داري شود. زيرا دخول آلت تناسلي تا انتها مي‌تواند باعث آسيب به كيسه آب و تحريك دهانه رحم شود.

_ حتما از وسايل محافظتي مانند كاندوم براي جلوگيري از عفونت استفاده نماييد.

_توجه داشته باشيد كه بيشتر سقط جنين‌ها در سه ماهه اول بارداري اتفاق مي‌­افتد، اما معمولا رابطه جنسي دليل آن نيست.

حدود 15 تا 25 درصد زنان، خونريزي و لكه بيني را در سه ماهه اول بارداري تجربه مي‌كنند كه مي‌­تواند دلايل مختلفي داشته باشد. در صورت وجود حاملگي طبيعي و برقرار رابطه جنسي سالم، اين خونريزي به دليل نزديكي نيست. ( درصورتي كه خونريزي بيشتر از 1 يا 2 روز طول كشيد، خون قرمز تيره يا سنگين شد و دچار تب، گرفتگي عضلات يا درد شديد، به پزشك مراجعه كنيد.)

2. نزديكي در دوره بارداري | نزديكي در سه ماهه دوم بارداري

تغييرات هورموني بدن زن در اين دوره نسبت به سه ماهه اول بسيار بيشتر است. به دليل وجود مشكلات تهوع و گوارش، ممكن است تمايل زن به برقراري رابطه جنسي در اين دوره كاهش يابد. در 3 ماهه دوم گاهي در حين نزديكي ممكن است زن احساس كند كه جنين حركت مي­‌كند و اين مسئله باعث احساس گناه و عصبي شدن زن شود و نخواهد به رابطه ادامه دهد. دقت كنيد كه اين نگراني اگر با درد يا علامت خاصي همراه نباشد، نبايد مانع لذت بردن زن از رابطه جنسي گردد.

به دليل انجام آزمايش‌هاي مختلف در سه ماهه دوم بارداري، بهتر است چند روز قبل و بعد از آزمايشات، رابطه جنسي انجام نشود. البته اين شرايط براي مردان نيز ممكن است آزار دهنده باشد اما آنها بايد سعي كنند كه شرايط ويژه بارداري را درك كرده و به خواسته‌هاي همسرشان احترام بگذارند و از او حمايت كنند.

3. نزديكي در سه ماهه سوم بارداري

در اين دوره به دليل بزرگتر شدن جنين، ممكن است هنگام برقراري رابطه احساس خستگي كنيد و اين مسئله مي‌­تواند با تغيير پوزيشن بهتر شود. عواملي مانند وزن جنين، دردهاي جسماني، سوزش معده و عوامل طبيعي دوره بارداري، مي‌تواند ميل جنسي را كاهش دهد و بهتر است زوجين اين شرايط را درك كرده و زمان مناسب براي نزديكي را انتخاب كنند.

سعي كنيد بعد از به ارگاسم رسيدن، معاشقه طولاني تري داشته باشيد، زيرا مرحله برگشت از حالت ارگاسم به حالت عادي بيشتر از گذشته طول مي­‌كشد و لازم است كه زن زودتر به حالت عادي برگشته و تحريك عضلاني كاهش يابد. مرد در اين دوره بايد خدماتي مثل ماساژ دادن كمر و شانه، بيشتر صحبت كردن و آرام كردن همسرش را بيشتر از گذشته انجام دهد.

دوره بارداري باعث كاهش اعتماد به نفس زن و تحريك پذيري احساسي مي‌شود. به دليل اضافه وزن زياد، ممكن است احساس كنند ديگر زيبا و جذاب نيستند و اين حس منفي، باعث سركوب حس جنسي مي­‌شود. بنابراين درباره اين مسائل حتما بايد با همسر خود صحبت كنيد و در صورت لزوم، به روانشناس نيز مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا رابطه جنسي در دوره بارداري مجاز است؟

بله در صورتي كه از طرف پزشك ممنوعيت داده نشده باشد و رابطه به درستي انجام شود، رابطه جنسي هيچ محدوديتي ندارد. 

 

 

 

منبع : نزديكي در بارداري

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.