اختلال تیک در بزرگسالان

مشاوره روانشناسي ذهن نو

اختلال تیک به انجام حرکات یا تولید صداهای غیرارادی و تکراری گفته می‌شود. که فرد به طور اجتناب ناپذیری آن‌ها را از خود نشان می‌دهد. در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی متخصصان 3نوع مختلف را برای این اختلال در نظر گرفته‌اند. که اختلال توره، تیک حرکتی یا صوتی مداوم و اختلال تیک‌گذرا را در برمی‌گیرد. تاکنون یک دلیل مشخص و روشن برای بروز این مشکلات صوتی یا حرکتی پیدا نشده با این حال کارشناسان عوامل محیطی و زیستی مختلفی را در بروز آن دخیل می‌دانند. برای آشنایی با علائم، علل و درمان اختلال تیک در ادامه با ما همراه باشید.

 

منبع: اختلال تیک در بزرگسالان

اختلال تیک

 

اختلال تیک عبارت است از انجام حرکت، رفتار و صدا به صورت کاملا غیر ارادی. این رفتارها به صورت ناگهانی از فرد سر می‌زند و به طور تکرار شونده و سریع انجام می‌شود. این اختلال گروه سنی ندارد و در تمامی افراد فارغ از جنسیت مشاهده می‌شود.

معمولا علت بروز اختلال تیک، استرس است. که تمرکز شخص را برای مدت زمان کوتاهی کاهش می‌دهد. تیک ها معمولا حرکتی هستند و از کودکی آغاز می‌شود. اگر تیک بیش از 12 ماه ادامه یابد به نام اختلال تیک مزمن شناخته می‌شود. تیک های مزمن پایدار هستند و انقباض ماهیچه ها در آن ها بیش از اندازه است.

آشنایی با انواع اختلال تیک

متخصصان سلامت روان به انواع حرکات یا اصوات که به صورت ناگهانی، سریع، تکراری و ناموزون ظاهر می‌شوند، اختلال تیک می‌گویند. در آخرین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی 3 نوع خاص از اختلال‌تیک معرفی شده‌است. که اختلال توره، تیک حرکتی یا صوتی مداوم و اختلال‌تیک گذرا را در برمی‌گیرد. در ادامه به توضیح علائم هریک از این اختلالات تیک پرداخته‌ایم.

✨ اختلال توره با تورت

اختلال توره یکی از انواع اختلال تیک است. که در طی آن تیک‌های متعدد حرکتی و حداقل یک تیک صوتی در دوره‌ای از بیماری وجود دارند. دفعات بروز تیک‌ها در این اختلال همواره در نوسان است و کم و زیاد می‌شود، ولی پس از بروز اولین تیک، مشکلات حرکتی یا صوتی حداقل به مدت یک سال ادامه پیدا می‌کنند. نکته دیگری که در مورد اختلال توره وجود دارد سن شروع آن است که قبل از 18 سالگی اتفاق می‌افتد.

توجه داشته باشید که مشکلات حرکتی که در اثر مصرف کوکائین (یا هر عامل خارجی دیگری) بروز یابد. یا در پی ابتلا به بیماری‌های عصبی نظیر هانتینگتون تظاهر می‌یابند، به عنوان اختلال توره در نظر گرفته‌نمی‌شوند. 

✨ اختلال تیک حرکتی یا صوتی مداوم (مزمن)

در این نوع از اختلال تیک، تیک‌های منفرد یا متعدد حرکتی یا صوتی در دوره‌ای از بیماری ظاهر می‌شوند ولی تفاوت آن با اختلال توره اینجاست که هردو (تیک حرکتی و صوتی) تجربه نمی‌شود؛ بلکه بیمار فقط درگیر یکی از آن‌ها خواهد بود. در این اختلال نیز دفعات تیک در نوسان است و میزان آن کم و زیاد می‌شود، اما پس از بروز اولین تیک دست کم مشکل بیمار تا یک سال طول خواهد کشید. سن شروع این اختلال همانند توره قبل از 18 سالگی است و علائم آن در پی مصرف یک ماده یا دچار شدن به یک بیماری طبی بروز نمی‌یابد.

✨ اختلال تیک گذرا

در اختلال تیک گذرا تیک‌های منفرد یا متعدد حرکتی و یا صوتی دیده می‌شوند. که برخلاف اختلال توره یا تیک مزمن کمتر از یک سال تداوم می‌یابند. سن شروع این اختلال زیر 18 سال است و همانند دو نوع دیگر از اختلال‌تیک در اثر مصرف یک ماده یا دچار شدن به یک بیماری طبی پدید نمی‌آید.

✨ اختلال تیک ساده

در اختلال تیک ساده، تنها یک قسمت از بدن درگیر می‌شود. که رایج ترین نوع اختلال تیک ساده، پرش پلک چشم است.

✨ اختلال تیک پیچیده

یکی از انواع اختلال تیک، پیچیده است. در این نوع اختلال تیک، چندین قسمت بدن درگیر می‌شود. مثلا در این شرایط شاید فرد بازوی خود را تکان دهد و همزمان سر خود را به بالا و پایین حرکت دهد.

علائم اختلال تیک

اختلال تیک همراه با خود علائمی را بروز می‌دهد که در این بخش مقاله به علائم و نشانه های اختلال تیک اشاره کرده ایم.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.