نیاز به جلب توجه تقریبا یک نیاز فطری محسوب می‌شود. همه ما دوست داریم مرکز توجه و مورد محبت دیگران باشیم. عده ای این نیاز را به شکل نادرستی ارضا می‌کنند. این رفتار در همه سنین مشاهده می‌شودو گاهی افراد چنان تمام وقت وانرژی خود را صرف آن می‌کنند که تبدیل به یک اختلال شخصیت می‌شود. می‌توان گفت این رفتار، ریشه ای عمیق تر از یک نیاز طبیعی دارد. در بسیاری از افراد این رفتار نهادینه شده است؛ که به مرور برایشان مشکل ساز خواهد شد.

نیاز به جلب توجه

نیاز به جلب توجه، به معنای دریافت تایید وتحسین در هرشرایطی، از طرف دیگران است. آنها برای دریافت این حس، دست به هرکاری می‌زنند. نیاز دائمی به چنین موضوعی، رفتار سالمی نیست. این افراد تشنه توجه هستند و همیشه خود را اولویت می‌دانند. اگرچه توقع از خانواده و دوستان، امر منطقی است؛ اما زیادی روی در آن هم، به معنای مشکلی جدی است. برای درمان اختلال شخصیت خودشیفته این مقاله را مطالعه کنید.

خصوصیات افراد با نیاز به جلب توجه

این افراد معمولا خود از این رفتار بیمار گونه خود، آگاه نیستند و در اغلب موارد بی اراده این کار را انجام می‌دهند. معکولا به روش های مختلفی این رفتار را بروز می‌دهند. در واقع در بیشتر موارد، دیگران را فریب می‌دهند. در این قسمت چند نمونه از نشانه های نیاز به جلب توجه را در افراد را ذکر می‌کنیم.

◀جلب ترحم دیگران

◀دروغگویی

◀اهمیت دادن زیاد به ظاهر و اغواگری

◀دعوا راه انداختن

◀مبالغه دربیان احساسات

◀تحریک پذیری و حساسیت بیش از حد

◀در مواردی که مرکز توجه نیست؛ عصبی و خشمگین است.

◀احساسات سطحی

◀پرتوقع هستند

◀خلق و خوی ناپایدار

◀عملکرد ضعیف در رابطه جنسی

چرا افراد نیاز به جلب توجه دارند؟

عامل یا عوامل زیادی در شکل گیری این رفتار درافراد، نقش دارند. ریشه یابی این اختلال نشان داده است که چند علت عمده در این امر دخیل هستند. برای آنان فرقی نمی‌کند در چه مکان یا موقعیتی هستند؛ همیشه به دنبال راهی برای جلب توجه دیگران می‌گردنند. حتی در بحران ها و سخت ترین شرایط نیز، تمایل دارند جذاب و دلربا به نظر برسند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.