خودکشی فرزند دومین عامل مرگ در سنین پایین شناخته شده است. به دلیل عدم حمایت والدین و توجه نکردن به نشانه ها و تهدیدات، فرزندان دست به خودکشی میزنند. متاسفانه سالانه افرادی موفق به خودکشی میشوند که با پرس و جو متوجه میشویم والدین تهدیدات فرزندان خود را در این باره جدی نگرفته اند. عوامل زیادی مخصوصا در دوران نوجوانی باعث خودکشی میشود. عشق و عاشقی، افت تحصیلی، مصرف مواد، همسالان بد، دوستان ناباب، اختلافات خانوادگی، تحت تاثیر خودکشی دوست قرار گرفتن و … در دسته عوامل خودکشی فرزند قرار دارند. با مشاهده خلقیات فرزندان به راحتی میتوانید به افکار و رفتار فرزندتان پی ببرید.
منبع: خودکشی فرزند | 7 نحوه برخورد با افکار خودکشی فرزند
خودکشی فرزند
خودکشی فرزند در جامعه امروزی زیاد مشاهده میشود. والدینی که غم از دست دادن فرزندان خود را دارند که از طریق خودکشی از دنیا رفته اند، بازماندگان خودکشی نام دارند. بازماندگان خودکشی قبل از اینکه به این مسیبت روبرو شوند، باید تهدیدات و صحبت های فرزندان راجع به خودکشی را جدی بگیرید. بسیاری از والدین نشانه های خودکشی فرزند را جدی نمیگیرند یا با دقت به رفتارهای او توجهی نمیکنند.
اما توجه داشته باشید که خودکشی دومین عامل مرگ در نوجوانان است. به همین دلیل باید تهدیدات خودکشی فرزند را جدی بگیرید. اگر تهدید به خودکشی فرزند وجود دارد، باید به چند نکته توجه کنید. توجه به احساس ناامیدی، بیچارگی، عدم راهکار نشانه هایی از خودکشی فرزند است. اگر نشانه هایی در فرزندتان مشاهده میکنید که حتی نشان از جلب توجه است، جدی بگیرید و بدون اتلاف وقت به روانشناس و متخصص مراجعه کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بازماندگان خودکشی کلیک کنید.
سوء تفاهمات در مورد خودکشی فرزند
سوء تفاهماتی وجود دارد که مخصوصا از نوجوان خود میشنوید. اما خانواده ها توجهی به آن نمیکنند. اقدامات جدی پس از مشاهده نشانه های زیر الزامی است. و البته تصورات اشتباهی که در خودکشی فرزند وجود دارد اشاره کرده ایم.
✔ نرخ خودکشی بین نوجوانان بسیار پایین است.
✔ نوجوانانی که پس از اقدام به خودکشی نجات پیدا میکنند، جدی نبودند و دیگر به سوی خودکشی نمیروند.
✔صحبت با نوجوان در رابطه با خودکشی، اقدام به خودکشی در فرزند را افزایش میدهد.
✔ تصور اینکه نوجوانانی که تهدید به خودکشی میکنند، به دنبال جلب توجه هستند.
✔ فرزندی که قصد خودکشی دارد، قبل از اقدام ناراحت و افسرده بوده است.
✔فرزندان زیادی وجود دارند که زمان زیادی را صرف برنامه ریزی و خرید وسایل خودکشی میکنند.
تهدید به خودکشی فرزندان
طبق نظر روانشناسان سلامت، ایده و تهدید به خودکشی فرزند به دو صورت فعال و غیر فعال است. که در این بخش مقاله راجع به دو نوع خودکشی فرزند اشاره کرده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تهدید به خودکشی نوجوانان کلیک کنید.
تهدید به خودکشی فعال
یکی از روش های تهدید خودکشی فرزند، فعال است. در این صورت فرزندتان دائما در حال فکر کردن به خودکشی است. و خود را بیچاره تلقی میکند. زمانی که این نوع تهدید صورت میگیرد، نوجوان گام هایی برای خودکشی بر میدارد.
تهدید به خودکشی غیر فعال
دومین روش تهدید به خودکشی فرزند، غیر فعال است. در این روش فرد در مورد خودکشی خیال پردازی میکند. در این شرایط خودکشی را تنها راه حل برای رهایی از مشکلات میدانند. اما اقدام جدی برای خودکشی بر نمیدارند.
علائم خودکشی فرزند
اقدام به خودکشی فرزند معمولا در اثر افسردگی و یا مصرف مواد مخدر اتفاق میافتد. اما تهدید به خودکشی به دلایل زیادی اتفاق میافتد. هر نوع نشانه ای از خودکشی باید جدی گرفته شود. در این بخش مقاله به علائم خودکشی فرزند اشاره کرده ایم.
- دوشنبه ۰۸ خرداد ۰۲ ۱۳:۵۷
- ۳۱ بازديد
- ۰ نظر