نوزاد از كي مادرش را مي شناسد؟ اين سؤال تقريباً براي تمامي مادران مطرح ميشود و بسياري از آنها به دنبال دريافت نشانههايي از فرزندشان هستند كه نشان دهد او مادرش را شناخته و كنار مادر بودن را به سايرين ترجيح ميدهد. به طور كلي در پاسخ به اين سؤال كه نوزاد از كي مادرش را مي شناسد بايد گفت در ابتدا شناخت نوزادان جزءبهجزء است و مدتي زمان لازم دارند تا اين اجزا را با يكديگر تركيب كرده و از آنها تصوري به نام مادر در ذهن خود ايجاد كنند. ناتواني نوزاد در شناسايي مادر يكي از نشانههايي است كه ميتواند بيانگر اختلالات رشدي كودك باشد. پس در برخورد با اين شرايط از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. با آگاهي از راهكارهاي ارتباط با نوزاد و كمك گرفتن از يك فرد متخصص ميتوانيد كيفيت رابطه و دلبستگي خود با نوزادتان را تقويت نماييد.
منبع : نوزاد از چند ماهگي مادر خود را ميشناسد
نوزاد از كي مادرش را مي شناسد | شناخت جزءبهجزء
نخستين شناخت نوزاد از مادر بسيار زودهنگام اما جزءبهجزء اتفاق ميافتد. به اين معني كه نوزادان با تكتك حواس خود مادر را از غريبهها تشخيص ميدهند. براي مثال آنها صداي مادر را از صداي سايرين و بوي تن او را نيز نسبت به بوي بدن ساير زنان بهدقت تشخيص ميدهند. بهمرور زمان و با افزايش قدرت بينايي، صورت مادر را نيز خواهند شناخت. بااينحال شايد بتوان گفت كه نوزاد حداقل تا 2 ماهگي متوجه اين موضوع نخواهد شد كه تمامي اجزا مختلف نظير صدا و بويي كه به نظر او آشنا ميآيد متعلق به يك فرد به نام مادر هستند. بلكه صرفاً به هريك از آنها بهتنهايي واكنش نشان ميدهد.
برخي روانشناسان كودك معتقدند نوزادان از آخرين ماههاي دوره جنيني ميتوانند صداي مادر خود را تشخيص دهند و همينطور پس از چند بار در آغوش كشيده شدن و تغذيه توسط مادر، بوي تن او را نيز خواهند شناخت. با توجه به اين يافتهها ميتوان گفت نوزاد از روزها يا شايد هفتههاي نخستين پس از تولد به مادر خود نسبت به سايرين شناختي نسبي و در حد تواناييهاي ذهني خود پيدا خواهد كرد.
نوزاد از كي مادرش را مي شناسد | شناخت كلي
بهمرورزمان و با رشد توانايي حافظه و يادگيري كودك، آنها متوجه خواهند شد كه صدا و بوي آشنا و همينطور چهرهاي كه بهتازگي برايشان آشناتر از گذشته شده است، همگي متعلق به يك فرد هستند و از اين طريق شناخت دقيقتري نسبت به مادر خود به دست خواهند آورد. بهصورت ميانگين ميتوان گفت اين شناخت در حدود دو ماه اول تولد در فرزند شما شكل خواهد گرفت.
بيشتر بخوانيد: نوزاد تازه متولد شده | همه آنچه كه درباره نوزادان بايد بدانيد
نوزاد از كي مادرش را مي شناسد | اهميت ارتباط با كودك
اهميت شناخت مادر توسط نوزاد و برقراري ارتباط ميان آنها در اين است كه كيفيت ارتباط ميان مادر و نوزاد الگويي خواهد شد كه تمامي روابط آينده فرد را تحت تأثير خود قرار ميدهد. نوزادان در اولين سال زندگي و با توجه به كيفيت ارتباط والدين با آنها، به اين باور خواهند رسيد كه آيا جهان جاي امني براي زندگي هست و درصورتيكه نياز به كمك ديگران داشته باشند تا چه حد ميتوانند به اين كمك اميدوار باشند. اين باور كه از آن بهعنوان سبك دلبستگي صحبت ميشود، در آينده تمامي ارتباطات نزديك و روابط عاطفي فرد را تحت تأثير خود قرار خواهد داد.
با توجه به آنچه گفته شد بهتر است كه توجه كافي به ارتباط خود با كودك و ميزان شناخت او از خودتان داشته باشيد. اين موضوع بهويژه براي مادران شاغل يا افرادي كه به هر دليل ديگري از فرزند خود جدا هستند اهميت بيشتري پيدا ميكند. معمولاً به اين مادران توصيه ميشود كه براي جلوگيري از آسيب ديدن كودك، از يك روانشناس كمك بگيرند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.
شناخت زودهنگام يا ديرتر از انتظار نوزاد از مادر
شناخته شدن توسط فرزند براي مادران تجربه شيريني است كه از نخستين روزهاي تولد نوزاد به دنبال آن هستند. درصورتيكه شناخت مادر زودتر يا ديرتر از زمان انتظار والدين اتفاق بيافتد، پيامدهايي را به همراه دارد كه براي رشد هيجاني بهتر نوزاد بايد به آنها توجه داشته باشيد. اگر نوزاد مادر خود را سريعتر بشناسد و با او ارتباط برقرار كند، باعث دلگرمي و خوشنودي مادر شده و باعث ميشود تا او نيز توجه بيشتري به فرزند خود داشته باشد. درعينحال كودكاني كه ديرتر به اين تجربه دست پيدا ميكنند گاهي باعث بروز اضطراب يا دلسرديهايي در والدين خود ميشوند كه ميتواند در برقراري ارتباط با فرزند تأثير گذاشته و حتي شناخت والدين را بيشتر به تعويق بياندازد.
اگر احساس ميكنيد فرزند شما عليرغم گذشتن زمان كافي، هنوز توانايي بازشناسي والدين از غريبهها را به دست نياورده و يا هيچ واكنش خاصي مانند لبخند زدن در مواجهه با مادر از خود نشان نميدهد، بهتر است راجع به اين موضوع با يك روانشناس كودك صحبت كنيد. بيتوجهي به مادر يا ساير اعضاي خانواده ميتواند نشانه برخي اختلالات رشدي باشد. حتي اگر پاي هيچيك از اين اختلالات در ميان نباشد نيز اين موضوع ميتواند اضطراب و ناراحتي را براي مادر ايجاد كرده و در كيفيت ارتباط او با فرزندش تأثير بگذارد.
نوزاد از كي مادرش را مي شناسد | راههايي براي شناخت و ارتباط بهتر
شما ميتوانيد با استفاده از برخي راهكارها براي شناخت سريعتر مادر به كودك خود كمك كنيد. همانطور كه گفته شد اين راهكارها باعث خواهد شد تا فرزند شما امنيت و سلامت روان بالاتري را تجربه كند. بهطوركلي قاعده اصلي در تمامي راهكارها اين است كه شما هرچه بيشتر حواس كودك را با صدا يا تصوير خود تحريك نماييد.
1. صحبت كردن با كودك
در طول روز زمانهايي را به صحبت با فرزند خود اختصاص دهيد. براي او داستان و شعر بخوانيد يا موضوعات مختلفي را براي وي تعريف كنيد. ترجيحاً سعي كنيد هنگام صحبت با فرزندتان در شرايطي قرار داشته باشيد كه او بتواند دهان شما را ببيند و تشخيص دهد كه اين صدا متعلق به كيست.
2. نوزاد از كي مادرش را مي شناسد | برقراري ارتباط چشمي
يكي ديگر از راهكارهايي كه باعث ميشود تا نوزاد شما را سريعتر بشناسد اين است كه با او ارتباط چشمي برقرار كنيد و اجازه بدهيد صورت شما را ببيند. همانطور كه ميدانيد تكرار يك محرك باعث خواهد شد تا تثبيت آن در حافظه سريعتر و بهتر اتفاق بيافتد. درنتيجه به ميزاني كه شما با فرزندتان ارتباط برقرار كنيد، اين يادگيري سريعتر اتفاق خواهد افتاد.
3. در آغوش كشيدن نوزاد
در آغوش گرفتن نوزاد باعث ميشود كه با بوي تن شما ارتباط برقرار كند. براي اينكه نوزاد بتواند بوي شما را از سايرين تشخيص دهد، بهتر است علاوه بر در آغوش گرفتن او سعي كنيد تا با استفاده از عطرهاي مختلف همواره بوي خود را تغيير ندهيد. اين موضوع ميتواند تا حدودي موضوع را براي نوزاد پيچيده كند.
براي دريافت مشاوره در زمينه كودك ميتوانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.
سؤالات متداول
نوزاد از كي مادرش را مي شناسد؟
نوزادان از همان روزهاي ابتدايي پس از تولد مادرشان را از طريق بو يا صداي او ميشناسند اما در حدود دو ماه طول ميكشد تا متوجه اين موضوع شوند كه صدا يا بو به مادر تعلق دارد و بتوانند بهطوركلي مادر خود را بشناسند.
ناتواني نوزاد در شناختن مادر نشانه چيست؟
اين ناتواني ميتواند نشاندهنده مشكلاتي مانند اختلال در حواس مختلف مثل بينايي يا شنوايي بوده و يا به دليل اختلالات رشدي مانند اوتيسم ايجاد شده باشند. گاهي نيز ممكن است دليل خاصي براي اين مسئله وجود نداشته باشد. درهرصورت بهتر است در هنگام بروز چنين موضوعي حتماً از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.
چطور ميتوان روند شناخت مادر توسط نوزاد را سرعت بخشيد؟
سعي كنيد مرتباً در طول روز با فرزندتان ارتباط برقرار كنيد. براي مثال او را در آغوش بگيريد، با وي صحبت كنيد و يا ارتباط چشمي برقرار نماييد.
- پنجشنبه ۳۱ تیر ۰۰ ۰۲:۳۷
- ۳۰ بازديد
- ۰ نظر