سندرم توره یا تورت کودکان نوعی مشکل عصبی است که مشخصه آن بروز تیکهای غیرارادی و ناگهانی میباشد. مبتلایان به اختلال توره ممکن است تیکهای صوتی یا حرکتی مختلفی داشته باشند که به صورت ناگهانی، سریع و برگشتپذیر بروز مییابند. این مشکل معمولا از سالهای اولیه کودکی آغاز میشود. از همین رو اگر والدین به موقع آن را در فرزند خود تشخیص دهند و درمانهای روانشناختی را از سر بگیرند اختلال توطره تا حد زیادی قابل کنترل خواهد بود. برای آشنایی با علائم، علل و روشهای درمان توره در کودکان تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
منبع: سندرم توره یا تورت کودکان
سندرم توره چیست
سندرم توره به طور کلی عارضه ای در سیستم عصبی است. این سندرم از دوران کودکی و نوجوانی آغاز میشود. در این سندرم، همزمان تیک حرکتی و صداهای ناگهانی وجود دارد. افرادی که دارای این تیک ها هستند، به صورت کاملا غیر ارادی تیک ها را بروز میدهند.
سندرم توره کودکان همراه با نشانه هایی است. والدین با مشاهده این نشانه ها میتوانند تشخیص دهند و به بهبود تیک کودکان کمک کنند. این نشانه ها شامل: پلک زدن، سرفه، صاف کردن گلو، حرکات صورت و … است. توجه داشته باشید که اگر تیک کودک شما بیش از 6 ماه ادامه داشت، حتما از روانشناس جهت درمان کمک بگیرید.
آشنایی با علائم و نشانه های سندرم توره یا تورت کودکان
مشخصه و علامت اصلی سندرم توره بروز تیکهای مختلف است. این تیکها به صورت صوتی یا حرکتی بروز پیدا میکنند. بررسیها نشان میدهند که مبتلایان به اختلال توره اغلب دارای تیکهای حرکتی به خصوص در ناحیه سر و گردن هستند. که در شرایط استرس زا و هیجان انگیز تشدید میشوند.
با گذشت زمان، انواع تیک و تعداد دفعات سندرم توره تغییر میکند. با اینکه این عارضه مزمن شناخته شده است. اما علائم گاه ظاهر و گاه ناپدید میشوند.
علائم اختلال توره معمولا در سنین 5 الی 10 سالگی ظاهر شده و به مرور در سالهای نوجوانی کاهش مییابد. به طوری که ممکن است تا بزرگسالی به طور کامل محو شوند. با این حال برخی افراد هم هستند که اختلال توره را در بزرگسالی تجربه میکنند. و با افزایش سن تیکهایشان نیز تشدید میشود
انواع تیک که در سندرم توره بروز می یابند
همانطور که گفته شد در سندرم توره انواع مختلفی از تیک میتواند بروز پیدا کند که در ادامه به توضیح هریک از آنها پرداختهایم.
- چهارشنبه ۰۳ خرداد ۰۲ ۰۰:۳۰
- ۲۳ بازديد
- ۰ نظر