اشتها نداشتن به صبحانه یا بی اشتهایی صبحگاهی مشکلی است که برای هر مرد و زنی میتواند رخ دهد. صبحانه را اصلیترین وعده غذایی میدانند. کسی که صبحانه نمیخورد معمولا علائمی نظیر فشارخون پایین، پوست زرد و رنگ پریده، خشکی پوست، ضعف و خستگی، تغییرات سیکل قاعدگی، اختلالات خواب دارد. اشتها نداشتن به صبحانه و بی میلی به صبحانه به دلایل گوناگون بروز مییابد. معمولا علت بیاشتهایی به صبحانه چندان جدی نیست. ولی در برخی موارد میتواند علل روانی مانند افسردگی و اضطراب داشته باشد. در چنین شرایطی میتوانید برای درمان اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب و همچنین رفع بیاشتهایی به صبحانه از مشاوره و روانشناس کمک بگیرید.
منبع: اشتها نداشتن به صبحانه | علت بی اشتهایی صبحگاهی
علت اشتها نداشتن به صبحانه
برخی افراد صبح که از خواب بیدار میشوند، احساس گرسنگی و میلی به خوردن یک صبحانه کامل و مقوی ندارند. حتی ممکن است حالت تهوع نیز داشته باشند. بنابراین فرد صبحانه نخورده، خانه را برای رفتن به محل کار ترک میکند. در ادامه به بررسی چند علت اشتها نداشتن به صبحانه و بی اشتهایی صبحگاهی میپردازیم.
✅ مشکلات روانی
استرس، اضطراب، افسردگی از جمله عوامل موثر در اشتها نداشتن به صبحانه هستند. البته تاثیر استرس، اضطراب و افسردگی بر میزان اشتها در افراد متفاوت است؛ برخی دچار بیاشتهایی شده و در مقابل عدهای دیگر افزایش اشتها را تجربه میکنند. همچنین استرس، اضطراب، افسردگی علاوه بر اینکه علت اشتها نداشتن به صبحانه هستند، میتوانند بر سایر عملکردهای فرد نیز تاثیر بگذارند.
✅ مشکلات خواب
بیخوابی و سایر مشکلات خواب بر چرخه خواب و بیداری موثرند. اختلال در برنامه خواب و خستگی ناشی از بیخوابی موجب اشتها نداشتن به صبحانه و حالت تهوع برای فرد میگردد.
✅ رفلاکس معده
بازگشت محتویات معده به مری را رفلاکس مینامند. در حالت طبیعی دریچه کاردیا که بین مری و معده قرار دارد، به صورت یک طرفه عمل نموده و اجازه نمیدهد محتویات معده به سمت بالا برگردند. عملکرد دریچه کاردیا در رفلاکس معده ضعیف شده که به دنبال آن محتویات معده و اسید معده به مری میروند. به دنبال این اتفاق، فرد احساس اشتها نداشتن به صبحانه ، بی اشتهایی صبحگاهی و حتی حالت تهوع دارد.
✅ احساس گرسنگی طولانی مدت
اگر آخرین وعده غذایی که خوردهاید، شام شب قبل است و اکنون بیشتر از ۱۲ ساعت از خوردن آن گذشته، قندخون شما افت کرده است. پایین بودن قندخون علائمی مانند ضعف، سرگیجه، حالت تهوع، بیاشتهایی و … ایجاد میکند. اگر صبحانه میل کرده بودید، دچار افت ناگهانی قند نمیشدید.
✅ رژیم غذایی
برخی مواد غذایی که استفاده از آنها در رژیم غذایی توصیه شده است، میتواند حساسیت غذایی برای شما ایجاد نماید. حساسیتهای غذایی نیز یکی از عوامل ایجادکننده حالت تهوع است. فرد برای پیشگیری از احساس حالت تهوع ممکن است وعده صبحانه را حذف کند.
✅ سایر علل
مصرف الکل با تاثیر بر سیستم گوارش شما و ایجاد حالت تهوع میتواند علت اشتها نداشتن به صبحانه باشد.
معمولا دوران بارداری برای برخی خانمها با تهوعهای صبحگاهی همراه است. خانم باردار ممکن است در طول این مدت (که اغلب ۶ هفته طول میکشد) میلی به خوردن صبحانه نداشته باشد.
خوردن شام پرچرب و سنگین میتواند سرعت تخلیه معده را کاهش دهد. در نتیجه تخلیه آهسته معده، احساس سیری به مدت طولانیتری باقی مانده و فرد میل به خوردن صبحانه ندارد.
بیماریهایی مانند سرماخوردگی، عفونتها، آنفولانزا و … نیز از جمله علتهای بیاشتهایی به صبحانه هستند.
درمان اشتها نداشتن به صبحانه
- دوشنبه ۰۴ اردیبهشت ۰۲ ۲۳:۰۰
- ۳۱ بازديد
- ۰ نظر