تعیین حد و مرز در رابطه برای بسیاری از جوانان و حتی کسانی که وارد محیط کار و ازدواج شدهاند، کاری دشوار و تعریف نشده است. عدم توجه به این حدود عوارض و پیامدهایی را در پی دارد که معمولا آدمها پس از تجربه این پیامدها متوجه اهمیت مرزهای ارتباط با دیگران میشوند. سوء استفاده از اطلاعات شخصی، ضربههای عاطفی، دخالتها، قضاوتها، حسادتها و… از جمله پیامدهای عدم توجه به حدود رابطه است. در ادامه به چند راهکار موثر برای تعیین این حدود با اطرافیانتان مخصوصا ارتباط با جنس مخالف اشاره کردهایم.
منبع: حد و مرز در رابطه را چطور مشخص کنیم؟
حد و مرز در رابطه
برای تعیین حد و مرز در رابطه ابتدا باید چگونگی انجام آن را بدانیم. خیلی از ما حتی بعد از ازدواج و رفتن به سرکار هنوز یاد نگرفته ایم که چطور در روابطمان حد و مرز مشخص کنیم. چرا که معیار مشخصی از این کار نداریم. و یا نسبت به پیامد عدم توجه به حد و مرز در رابطه بینشی نداریم.
شما در ارتباط با همکار، اعضای خانواده، دوست، همکلاسی، همشهری، فروشنده مغازه و غیره باید حد و مرز های متفاوتی را رعایت کنید. حد و مرز در رابطه باید به نحوی تعیین شود که بیشترین کنترل و هدایت در مسیر زندگی تان در دستان خودتان باشید. به بیانی دیگر تعیین حد و مرز در رابطه به معنای حفظ استقلال شخصیت شماست.
این استقلال موجب افزایش اعتماد به نفس و عزت نفسمان میشود. آسیب ها کمتر شده و حفظ روابط در بلند مدت آسان میگردد. توانایی مدیریت روابط با خود و دیگران را کسب میکنید و با انعطاف پذیری در زمان مورد نیاز اجازه ورود به این مرزها داده میشود. تا از خطرات و تهدیدها در امان بمانید. پس مرزها در طول زمان قابل تغییر هستند. در ادامه دو نوع حد و مرز در رابطه را بری تان شرح داده ایم.
حد و مرز های داخلی در رابطه
منظور از این حد و مرز دیدگاه درونی نسبت دنیای بیرونی است. حدود مرزهای داخلی مشخص می کند که افکار، احساسات، باورها، دیدگاه تان نسبت به موضوعات مختلف و حتی خودتان چقدر تحت تاثیر عوامل و اشخاص بیرونی است. هر چه این مرزهای نامشخص تر باشند شما راحت تر تحت تاثیر القاب و حرف های دیگران قرار میگیرید. برای مثال یکی از آشنایان دور به شما میگوید که بینی تان چندان زیبا نیست و این حرف باعث می شود که شما احساس زشت بودن کنید و در موارد شدیدتر به دنبال عمل های جراحی نیز بروید.
حد و مرزهای خارجی در رابطه
منظور از حد و مرز خارجی به ارتباط ما با هر کسی در اطرافمان اتلاق میشود. کسانی که توانایی قوی در تعیین حد و مرز های خارجی دارند، مشخص میکنند که دیگران چه رفتاری با آن ها داشته باشند. برای مثال همکارتان تا چه میزان اجازه نزدیک شدن و یا استفاده از وسایل تان را دارد. یا چه کسانی در محل کار این حق را دارند که بدون اجازه وارد اتاق تان بشوند.
اهمیت تعیین حد و مرز در رابطه با دیگران
تعیین حد و مرز در رابطه با دیگران به این معناست که تا چه حد باید به اطرافیانمان نزدیک شویم و چگونه باید در عین حفظ استقلال روابط گرم و صمیمی را تجربه کنیم. اگر نتوانیم این مهارت را به خوبی یاد بگیریم احتمالا آسیبهای ارتباطی را تجربه میکنیم. برای مثال ممکن است پس از مدتی متوجه شوید که معیارهای مورد نظرتان در رابطه وجود ندارد وباید به رابطه پایان دهید، اگر به درستی حدود رابطه مشخص نشده باشد آسیبها بیشتر خواهد بود. برای آشنایی با نحوه قطع رابطه با دوست دختر و قطع رابطه با دوست پسر کلیک کنید.
از جمله آنها میتوان به دچار شدن به وابستگی شدید نسبت به دیگران به خصوص نزدیکان، از دست دادن استقلال، آسیب دیدن هویت فردی و مواجه شدن با دخالت های بی جای اطرافیان اشاره کرد. در نتیجه برای رسیدن به رشد فردی و اجتماعی حد و مرزهای خود را بشناسیم و برای ایجاد آنها قدمهای مناسبی برداریم.
چه زمانی باید حد و مرز در رابطه را مشخص کنیم؟
بسیاری از این حد و مرز ها در رابطه ها بعد از تجربه یک آشفتگی برای فرد جدی میشود. شاید تا پیش از بروز مشکلات پیچیده بارها در مورد حفظ حدودتان به شما هشدار داده شده باشد. اما بعد از عبور از این مرزها و یا ورود بیش از حد دیگران در مرزهای شما، به دنبال راهکاری برای تعیین حدو مرز در رابطه باشید. در ادامه سایر نشانه هایی که تعیین حد و مرز در رابطه را ضروری می کند، اشاره کرده ایم.
- سه شنبه ۱۵ فروردین ۰۲ ۱۴:۱۲
- ۲۶ بازديد
- ۰ نظر