علائم بارداري

مشاوره روانشناسي ذهن نو

خطرات بارداري كدام‌اند؟ اين خطرات چگونه مادر و جنين را تحت تاثير قرار مي‌دهند؟ خطرات دوران بارداري ممكن است مشكلات پزشكي درمان نشده از دوران قبل بارداري باشند. هم‌چنين اين خطرات مي‌توانند براي اولين بار در دوره حاملگي بروز يابند. از جمله رايج ترين مشكلات تهديد كننده براي مادران و فرزندان آن‌ها در دوران بارداري مي‌توان به افزايش فشار خون، ديابت، عفونت ادرار و مشكلات مرتبط با سلامت روان اشاره كرد. ما در ادامه به توضيحات بيشتري در مورد انواع خطرات بارداري پرداخته‌ايم. بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا مادران از زماني كه تصميم به بارداري دارند تا موقع زايمان در سلامت كامل جسمي و رواني قرار گيرند.

خطرات بارداري | مشكلات مرتبط با دوران قبل از حاملگي

بسيار اهميت دارد كه هنگام بارداري تمام مشكلات پزشكي سابق خود را با متخصص در ميان بگذاريد چرا كه شما در اين دوران نمي‌توانيد از هر دارو يا درمان پزشكي استفاده كنيد. برخي از داروها براي جنين بسيار خطرناك هستند و مي‌توانند زمينه ساز بروز نقص‌هاي مادرزادي در فرزندتان را ايجاد نمايند. همچنين آسيب‌هايي نظير سقط جنين يا مرده زايي نيز مي‌توانند در نتيجه مصرف داروهاي ممنوعه در دوران بارداري اتفاق بيافتند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه سلامت جسماني خود را به درستي ارزيابي كنيد و در مورد مصرف هرگونه دارو از متخصصين سوال بپرسيد.

بيشتر بخوانيد : مصرف دارو در بارداري

خطرات بارداري | آنچه در طول بارداري اتفاق مي‌افتد

در طول دوران بارداري ممكن است مشكلات جسماني يا روانشناختي خاصي بروز پيدا كنند كه مادر، جنين يا هردوي آن‌ها را درگير خود كنند. ما در ادامه به مهم ترين مسائلي كه در اين دوران رخ مي‌دهند اشاره كرده‌ايم.

1- كم خوني

كم خوني به وضعيتي گفته مي‌شود كه در آن گلبول‌هاي قرمز خون تا حد زيادي كاهش مي‌يابند. پي بردن به علت بروز كم خوني و درمان آن به جبران شدن اين كمبود كمك مي‌كند. كم خوني دوران بارداري باعث مي‌شود كه شما همواره نوعي احساس خستگي مفرط و ضعف را تجربه نماييد. دريافت مكمل‌هاي فوليك اسيد و آهن به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد اين وضعيت را بهبود ببخشيد. البته لازم است قبل از مصرف هرگونه داروي مكمل با متخصصي كه تحت نظر او هستيد مشورت كنيد.

2- عفونت ادراري از جمله خطرات دوران بارداري

بروز عفونت باكتريايي در مجاري ادراري يكي ديگر از مشكلات رايج در دوران بارداري است. از جمله علائمي كه در مورد وجود اين مشكل به شما هشدار مي‌دهند مي‌توان به احساس درد يا سوزش هنگام دستشويي، بروز تب ، تكرر ادرار، احساس فشار در قسمت پاييني شكم، كمردرد، حالت تهوع و احساس خستگي مفرط اشاره كرد. اگر در دوران حاملگي با اين علائم رو به رو شديد با انجام آزمايش ادرار مي‌توانيد در مورد وجود عفونت‌هاي باكتريايي مطمئن شويد.

اين مشكل معمولا با مصرف يك دوره كوتاه آنتي بيوتيك بهبود خواهد يافت. البته فراموش نكنيد كه نبايد هرگز به طور خودسرانه مصرف آنتي بيوتيك را شروع كنيد. در نتيجه براي اطمينان يافتن از مشكل خود و شروع يك درمان امن لازم است با يك پزشك مشورت نماييد.

3- مشكلات مرتبط با سلامت روان

برخي از زنان در طول دوران بارداري يا پس از آن با علائم افسردگي مواجه مي‌شوند. از جمله علائمي كه به شما نشان مي‌دهند به افسردگي دچار شده‌ايد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. اين علائم به مرور خطرات زيادي را در طول دوران بارداري ايجاد مي‌كنند.

– احساس غمگيني مفرط

– از دست دادن علاقه نسبت به چيزهايي كه قبلا براي شما جذاب بوده‌اند.

– بروز تغييراتي در الگوي خواب، اشتها و انرژي

– درگيري با احساسات ناخوشايند نظير شرم، گناه، پوچي و بي ارزشي

– تجربه افكار مرتبط با مرگ يا خودكشي

تجربه چند علامت از موارد گفته شده با يكديگر و پايدار ماندن آن‌ها به مدت حداقل دو هفته يا بيشتر به شما در مورد وجود افسردگي دوران بارداري هشدار مي‌دهد. توجه داشته باشيد كه درمان نشدن افسردگي باعث مي‌شود كه شما نتوانيد به اندازه كافي از خود يا جنين مراقبت نماييد. همچنين در نهايت احتمال بروز افسردگي پس از زايمان نيز وجود خواهد داشت. افسردگي پس از زايمان مي‌تواند رابطه شما و نوزاد را مخدوش كرده و در نتيجه به سلامت روان فرزندتان نيز آسيب برساند. در نتيجه لازم است كه به موقع براي درمان اين وضعيت اقدام نماييد. مراجعه به يك روانشناس تا حد زيادي مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

بيشتر بخوانيد : كاهش استرس در بارداري

4- فشار خون دوران بارداري

بروز فشار خون مزمن در دوران بارداري مي‌تواند مشكلات متعددي را براي مادر و جنين فراهم كند. از جمله اين مشكلات مي‌توان به پره اكلامپسي، مواجهه با ديابت، سقط شدن جفت، زايمان زودرس و مرده زايي اشاره كرد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه در طول دوران بارداري به طور منظم فشار خون خود را اندازه گيري كرده و در صورت مشاهده علائمي از بالا بودن فشار خون نظير تورم ناگهاني دست و پا سريعا با يك فرد متخصص مشورت نماييد.

5- ديابت از جمله خطرات دوران بارداري

ديابت دوران بارداري يكي ديگر از خطرهاي مهمي است كه سلامت مادر و جنين را همزمان تهديد مي‌كند. از جمله عواملي كه ريسك ابتلا به ديابت را در دوران بارداري افزايش مي‌دهند بايد به وجود سوابقي از ديابت در خانواده، اضافه وزن پيش از بارداري و سابقه سقط جنين اشاره كرد. پزشكان معمولا در چكاپ‌هايي كه براي مادران مي‌نويسند بررسي سطح قند خون را نيز در نظر مي‌گيرند.

6- چاقي و اضافه وزن

پژوهش‌هاي جديد نشان مي‌دهند وجود اضافه وزن قبل از بارداري با انواع خطرات بارداري ارتباط دارد. در واقع زناني كه با وزن بالا باردار مي‌شوند بيش از ديگران ممكن است با مشكلاتي نظير افزايش فشار خون، پره اكلامپسي، زايمان زودرس و سزارين اجباري روبه‌رو شوند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه در برنامه ريزي‌هاي قبل از بارداري تلاش براي متعادل كردن وزن را نيز در دستور كار قرار دهيد.

7- انواع عفونت‌ها

در دوران بارداري فرزند شما از بسياري بيماري‌ها نظير سرماخوردگي يا مشكلات گوارشي در امان است. اما دچار شدن به برخي عفونت‌ها مي‌تواند شما و جنين را به طور هم زمان درگير كنند. انجام اقدامات ساده‌اي نظير شستن دست‌ها و پيروي از رژيم غذايي سالم مي‌تواند به شما كمك كند تا از انواع آلودگي‌ها و عفونت‌ها تا حد زيادي در امان بمانيد.

8- تهوع شديد در دوران بارداري

اكثر زنان در 3 ماه اول دوران بارداري به دليل نوسانات هورموني حالت تهوع و استفراغ را تجربه مي‌كنند. با اين حال اگر اين مسئله بسيار شديد باشد و از حالت معمول بيشتر طول بكشد بدن مادر را ضعيف كرده و باعث كم آبي بدن او مي‌شود. در اين شرايط لازم است كه براي جبران مواد معدني و آب از دست رفته بدن اقدامات پزشكي لازم را انجام دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا افسردگي قبل از دوران بارداري مي‌تواند احتمال بروز اين مشكل را در حاملگي افزايش دهد؟

بله، افرادي كه قبلا دوره يا دوره‌هايي از افسردگي را تجربه كرده‌اند بيش از ديگران در برابر بروز اين مشكل در دوران بارداري آسيب پذير هستند. در نتيجه لازم است براي پيشگيري از افسردگي خدمات روانشناختي لازم را دريافت نماييد. مراجعه به يك روانشناس تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك خواهد كرد.

 

 

 

منبع : خطرات بارداري

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.