اسكيزوافكتيو چقدر طول عمر دارد

مشاوره روانشناسي ذهن نو

اسكيزوافكتيو يكي از انواع اختلالات روان پريشي است كه براساس طبقه بندي انجمن روان پزشكي آمريكا در دسته اختلالات طيف اسكيزوفرنيا قرار مي‌گيرد. مبتلايان به اسكيزوافكتيو علائم روان پريشي نظير هذيان و توهم را در كنار علائم خلقي نظير افسردگي يا مانيا تجربه مي‌كنند. اين مسئله مي‌تواند بسياري از متخصصان را در تشخيص بيماري به اشتباه بياندازد. با اين حال مراجعه به مراكز روانشناسي معتبر و كمك گرفتن از متخصصين باتجربه كمك مي‌كند كه به بينش صحيح‌تري در مورد مشكل خود دست يابيد و هرچه زودتر اقدامات درماني مناسب را انجام دهيد. عدم توجه به درمان موجب آسيب به خود و ساير اعضاي خانواده خواهد شد.

منبع : اسكيزوافكتيو چقدر طول عمر دارد

 

علائم و نشانه هاي اسكيزوافكتيو چيست ؟

اسكيزوافكتيو يكي از انواع اختلالات روان پريشي يا همان سايكوتيك است كه براساس طبقه بندي انجمن روانپزشكي آمريكا در دسته اختلالات طيف اسكيزوفرنيا قرار مي‌گيرد. متخصصان براي تشخيص اين مشكل وجود علائم زير را در بيمار ضروري مي‌دانند. براي آشنايي با علائم بيماري اسكيزوفرني كليك كنيد.

  • تجربه يك دوره بيماري خلقي (افسردگي اساسي يا مانيا) همراه با علائمي از اسكيزوفرنيا شامل توهم، هذيان، رفتار آشفته، گفتار آشفته و علائم منفي
  • در طول بيماري، بيمار اسكيزوافكتيو دست كم به مدت دو هفته در غياب علائم خلقي نيز علائم روان پريشي نظير توهم و هذيان را تجربه مي‌كند.
  • علائمي از يك اختلال خلقي در بخش اعظمي از بيماري مشاهده مي‌شود.
  • اين اختلال در اثر مصرف يك ماده يا وجود يك بيماري طبي ديگر بروز نمي‌يابد.

انواع مختلف اختلال اسكيزوافكتيو

همانطور كه گفته شد اسكيزوافكتيو اختلال سايكوتيكي است كه در دوره‌هايي از آن علائم حداقل يك اختلال خلقي ديگر هم ديده مي‌شود. بر اساس اينكه اين اختلال خلقي افسردگي ماژور باشد يا افسردگي دوقطبي اسكيزوافكتيو به دو دسته نوع افسرده و نوع دوقطبي تقسيم مي‌شود.

نوع افسرده

در نوع افسرده، مبتلايان به اسكيزوافكتيو در كنار علائم روان پريشي نظير توهم و هذيان تنها حملات افسردگي ماژور يا همان افسردگي اساسي را گزارش مي‌كنند. علائم افسردگي اساسي احساس غمگيني مفرط، از دادن علاقه و اشتياق، تغييراتي در الگوي خواب و اشتها، كندي رواني حركتي، دشواري در تمركز، خستگي مفرط، احساس گناه يا بي ارزشي و افكار مرگ را شامل مي‌شوند. از ميان علائم مذكور وجود دست كم پنج مورد از آن‌ها براي تشخيص افسردگي اساسي ضروري مي‌باشد.

اسكيزوافكتيو نوع دوقطبي

اسكيزوافكتيو از نوع دوقطبي زماني از جانب متخصصان مطرح مي‌شود كه بيمار در كنار علائم سايكوتيك علائم مانيا را نيز از خود نشان دهد. همچنين در اين شرايط دوره‌هايي از افسردگي اساسي نيز ممكن است بروز يابند. از جمله علائم دوره مانيا بايد افزايش خلق، بالا رفتن سطح فعاليت‌هاي هدفمند، افزايش غيرمعمول انرژي، افزايش اعتماد به نفس و دچار شدن به خودبزرگ بيني،  كاهش نياز به خواب، پرحرفي، پرش افكار، حواس پرتي، انجام تكانشي فعاليت‌هايي كه مي‌توانند پيامدهاي ناخوشايند در پي داشته باشند نظير ولخرجي و درگير شدن در فعاليت‌هاي جنسي پرخطر را مثال زد.

 

بيشتر بخوانيد : انواع اسكيزوفرني

 

علل و عوامل خطرساز بروز اختلال اسكيزوافكتيو

اسكيزوافكتيو از آن دست اختلالات روانپزشكي است كه متخصصان هنگام توضيح علل خطرساز آن بيش از همه به نقش وراثت، ژنتيك و به طور كل عوامل فيزيولوژيكي تاكيد مي‌كنند. در همين راستا پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه احتمال بروز اسكيزوافكتيو در خويشاوندان درجه يك مبتلايان به اسكيزوافكتيو بيشتر است.

همچنين احتمال بروز اين اختلال در كساني كه يكي از بستگان درجه يكشان مبتلا به اسكيزوفرنيا، اختلال دوقطبي يا اختلال اسكيزوافكتيو باشد، بيشتر است. توجه به اين نكته نيز حائز اهميت است كه افراد با آسيب پذيري ژنتيكي بالا در برابر اختلال اسكيزوافكتيو، اگر در محيط‌هاي پرتنش و در تعامل با موضوعات استرس زا قرار بگيرند، بيش از ديگران احتمال دارد كه علائمي از اختلالات طيف اسكيزوفرنيا را از خود بروز دهند.

ميزان شيوع اختلال اسكيزوافكتيو

براساس گزارش‌هاي آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي شيوع طول عمر اختلال اسكيزوافكتيو حدود 0/3 درصد برآورد مي‌شود. اين اختلال در زن‌ها از شيوع بالاتري برخوردار است كه علت آن به احتمال قوي شيوع بالاتر علائم افسردگي در زنان است.

درمان اختلال اسكيزوافكتيو

درمان اختلال اسكيزوافكتيو به همكاري روانشناسان و روانپزشكان نياز دارند. چرا كه مبتلايان به اين اختلال براي بهبودي همزمان به دارو درماني و روان درماني نياز دارند. داروهايي كه در اكثر موارد براي اسكيزوافكتيو تجويز مي‌شود قرص‌هاي ضدافسردگي، داروهاي آنتي سايكوتيك و تثبيت كننده‌هاي خلقي را در برمي‌گيرد.

در اين ميان روانشناس با ارائه درمان‌هاي حمايتي تلاش مي‌كند تا سطح توانمندي بيمار را بالا ببرد و به او كمك نمايد تا بتواند سطح عملكرد خود را افزايش داده و براي پيشبرد زندگي روزمره خود كمتر به حضور ديگران وابسته باشد. درمانگران با برگزاري جلسات گروه درماني در محيط هاي بيمارستاني نيز به بيمار اسكيزوافكتيو كمك مي‌كنند كه بر علائم خلقي خود كنترل بيشتري داشته باشد و براي غلبه بر بيماري منابع حمايتي جديدي پيدا كند. براي آشنايي با انواع روش‌هاي درمان اسكيزوفرني كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا كساني كه مبتلا به اسكيزوافكتيو هستند بايد در بيمارستان اعصاب و روان بستري شوند؟

همه افرادي كه دچار اين اختلال هستند لزوما نيازي به بستري در بيمارستان ندارند. بستري زماني ضرورت مي يابد كه متخصص تشخيص دهد علائم افسردگي بسيار شديد هستند و خطر خودكشي وجود دارد. هم چنين در دوره هاي بروز مانيا افزايش انرژي مي تواند خود را با تحريك پذيري و پرخاشگري نشان دهد كه در اين شرايط نيز پزشك دستور بستري را صادر مي كند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021.

 

 

 

منبع : اسكيزوافكتيو چقدر طول عمر دارد

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.