دادن موز به نوزاد در زمان مناسب به رشد هر چه بهتر او كمك زيادي مي‌كند. همانطور كه مي‌دانيد موز ميوه‌اي گرمسيري است كه ممكن است حتي برخي بزرگسالان نيز به آن حساسيت داشته باشند. بنابراين براي دادن آن به نوزاد با احتياط كرد. موز را به اشكال مختلف مي‌توان در وعده‌هاي كودك گنجاند. به دليل نرمي و طعم شيرين اين ميوه اكثر كودكان طعم آن را مي‌پسندند و براي خوردن كسي را به زحمت نمي‌اندازند. كربوهيدرات، پتاسيم، روي، منيزيم، ويتامين c و… موجود در موز مي‌توان از آن به عنوان يك وعده غذايي يا ميان وعده نيز نام برد. اگر فرزندتان بعد از خوردن اين ميوه بي قراري مي‌كند، احتمال دارد كه دچار حساسيتي شده باشد. براي آشنايي با بهترين زمان براي دادن موز به كودك و ساير ميوه مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت كنيد.

 

منبع : دادن موز به نوزاد را از چند ماهگي شروع كنيم

دادن موز به نوزاد | از چند ماهگي به نوزاد موز بدهيم؟

يكي از مهم ترين سوالاتي كه براي والدين و مراقبان نوزاد پيش مي‌آيد اين است كه مواد غذايي غير از شير را از چه زماني مي‌توانيم به نوزاد بدهيم؟

در جواب بايد گفت: بهترين زمان براي شروع غذاي كمكي 6 ماهگي است. اگرچه برخي مادران به خصوص آن‌هايي كه نوزاد لاغري دارند از 4 ماهگي شروع به دادن غذاي كمكي مي‌كنند اما اين كار ممكن است مضرات بسياري به همراه داشته باشد. پس بهتر است براي دادن غذايي غير از شير به نوزاد تا همان 6 ماهگي صبر كنيد. براي دادن ميوه به نوزاد هم از 6 ماهگي به بعد مي‌توانيد اقدام كنيد.

اگر متوجه شديد نوزاد شما به راحتي نمي‌تواند موز را هضم كند بهتر است يك ماه ديگر دادن اين ميوه را به تعويق بياندازيد. براي آشنايي با نحوه و زمان شروع غذاي كمكي براي نوزاد كليك كنيد.

فوايد دادن موز به نوزاد چيست؟

موز ميوه‌اي انرژي زاست كه فوايد بسيار زيادي براي نوزادان دارد. علاوه بر اين طعم شيرين موز براي نوزادان خوشايند است، چرا كه انسان‌ها از همان بدو تولد به طعم شيرين علاقه دارند.

موز يك ميان وعده آسان و در دسترس براي مادران است و حتي در مسافرت مي‌توان به راحتي آن را تهيه كرد. همچنين موز به دليل بافت نرمي كه دارد به راحتي توسط نوزادان بلعيده مي‌شود. در ادامه به برخي از فوايد اين ماده مي‌پردازيم:

موز ماده‌اي مفيد براي مشكلات دفعي

موز به رفع مشكلات، سموم و عفونت‌هاي ادراري كمك مي‌كند. موز براي رفع اسهال و يبوست نيز مفيد است. اگر نوزاد شما به دليل ويروس مبتلا به اسهال شده، موز به سفت شدن مدفوع او كمك خواهد كرد. اگرهم نوزادتان مبتلا به يبوست است كمي موز له شده را به او بدهيد، فيبرهاي موجود در موز مي‌تواند آب زيادي را وارد مدفوع كند و يبوست را از بين ببرد.

موز و فوايد آن در رابطه با هضم غذا

موز منبع غني از فيبري به نام پري بيوتيك يا همان پروبيوتيك است. اين فيبر باكتري‌هاي مفيد را به روده انسان مي‌رساند تا هضم غذا راحت‌تر صورت گيرد.

فيبر ديگري در موز وجود دارد به نام پكتين كه با تبديل كربوهيدرات‌ها به قند ساده، هضم غذا را بهبود مي‌بخشد.

موز ميوه اي سير كننده و انرژي زا

نوزادان به انرژي زيادي نياز دارند، چرا كه همواره در حال رشد كردن هستند. كربوهيدرات موجود در موز انرژي بخش است و به همين دليل براي بچه‌هاي در حال رشد توصيه مي‌شود. مواد مغذي درون موز نه تنها انرژي جسماني را تامين مي‌كنند، بلكه سوخت خوبي برا مغز نيز مي‌باشند. پتاسيم ماده‌اي در موز است كه علاوه بر ايجاد انرژي به قدرت تمركز نيز كمك مي‌كند. فيبر موجود در موز خاصيت سير كنندگي بالايي دارد.

موز ماده اي مفيد براي استخوان، چشم و قلب

پتاسيم موجود در موز مي‌تواند سديم كه ماده اي خطرناك و سمي است را خنثي كند و از اين راه به بهبود سلامت استخوان كمك كرده و ضربان قلب را منظم نگه دارد. علاوه بر اين موز داراي كلسيم نيز مي‌باشد كه ماده‌اي مفيد و ضروري براي سلامت استخوان هاست.
ويتامين آ موجود در موز هم براي بهبود بينايي، سلامت چشم و محافظت از قرنيه چشم مفيد است.

بيشتر بخوانيد: نيازهاي اوليه كودكان

مضرات دادن موز به نوزاد (واكنش آلرژيك)

اگر بدن نوزادتان حساسيت بالايي دارد ممكن است به مصرف موز واكنش نشان دهد. حساسيت به موز به دو دليل اتفاق مي‌افتد:

1.حساسيت به پروتئين موجود در موز
2. حساسيتي كه از ناتواني بدن در تجزيه آنزيم‌ها به وجود مي‌آيد

اگر بدن نوزاد دچار حساسيت به موز شود، گلبول‌هاي سفيد بدن او به موز حمله كرد و واكنش‌هاي آلرژيك به وجود مي‌آورند. واكنش هايي ماند تب، التهاب، استفراغ و …

خوشبختانه فقط عده كمي از نوزادان به موز آلرژي دارند اما محض اطمينان بهتر است در دفعه اول فقط يك قاشق چاي خوري موز پوره شده به نوزاد بدهيد تا از عدم واكنش آلرژيك او مطمئن شويد.

روش مناسب دادن موز به نوزاد

بهترين روش دادن موز به نوزاد تهيه پوره موز است. اين روش براي دادن موز به كودكان زير يك سال مفيد است اما براي كودكان بزرگتر هم مي‌تواند جوابگو باشد. براي تهيه موز مراحل زير را طي كنيد:

1.موزي را انتخاب كنيد كه زرد باشد نه سبز و نه سياه شده، مطمئن شويد كه موز شيرين و نرم است و لكه سياهي روي آن وجود ندارد.

2.موزپوست نكنده را به كمك آب و سركه بشوييد تا آلودگي هاي آن از بين برود.

3.اول موز را به قطعات كوچك خرد كنيد سپس به كمك مخلوط كن، گوشت كوب يا پشت قاشق موز را له كنيد.

4.بهتر است كمي از شير مادر در حد چند قطره به موز له شده اضافه كنيد تا نرم تر و خوشمزه تر شود.

5.اگر كودك‌تان بيشتر از يك سال سن دارد مي توانيد اين تركيب‌ها را براي او تدارك ببينيد: مخلوط موز و آواكادوي پوره شده، مخلوط موز و سيب پوره شده، مخلوط موز و هلوي پوره شده (پوره موز را مي توانيد تا 3 روز در يخچال نگه داري كنيد).

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مصرف موز سبب كم خوني مي شود؟

خير. متاسفانه اين باور اشتباه بين مردم وجود دارد كه مصرف موز در كودكان سبب كم خوني مي شود اما در حقيق موز داراي آهن و مواد ديگري ايت كه برا مبارزه با كم خوني به بدن كمك مي كنند.

آيا مصرف موز با لكنت ارتباط دارد؟

طب سنتي عقيده دارد مصرف موز زياد زير يك سال مي تواند سبب لكنت نوزاد شود. البته علم تجربي اين عقيده را تاييد نكرده.

آيا مي توان در زمان سرماخوردگي به كودك موز داد؟

خير. مصرف موز به هنگام سرما خوردگي سبب پيشرفت بيماري مي شود.

 

 

 

منبع : دادن موز به نوزاد را از چند ماهگي شروع كنيم

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.