پرخاشگري والدين چه اثراتي بر فرزندان مي‌گذارد؟ زندگي با والديني كه دائما درگير دعوا و پرخاشگري هستند تاثيرات منفي و بلندمدتي بر كودكان مي‌گذارد. بچه‌ها در اين شرايط اغلب والدين خود را الگو قرار مي‌دهند و رفتارهاي آن‌ها را در برخورد با همسالان يا بچه‌هاي كوچكتر تكرار مي‌كنند. همچنين درگيري با اضطراب زياد در اين شرايط مي‌تواند منجر به بروز اختلالات روانشناختي گوناگوني از جمله افسردگي و اختلالات اضطرابي در بزرگسالي شود. ما در ادامه در مورد تاثيرات پرخاشگري والدين توضيحات بيشتري ارائه كرده‌ايم. در همين راستا بهره بردن از مشاوره روانشناسي كمك مي‌كند تا والدين بدانند در هنگام تجربه خشم در مقابل فرزندان بايد چه رفتاري انجام دهيد و چگونه خود را به بهترين شكل آرام كنند. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

 

منبع : پرخاشگري والدين چه تاثيري بر كودكان دارد

پرخاشگري والدين | والدين پرخاشگر چه ويژگي‌هايي دارند؟

والدين پرخاشگر اغلب سبك تربيتي مستبدانه‌اي دارند. آن‌ها بيش از هرچيز به قوانيني كه حكم مي‌كنند مي‌انديشند و نمي‌توانند عواطف فرزندان خود را در نظر بگيرند. همين مسئله باعث مي‌شود كه با مشاهده كوچك ترين اشتباهي از كوره در بروند و با روش‌هاي مختلف پرخاشگري خود را ابراز كنند.

در واقع پرخاشگري فقط به كتك زدن يا درگيري فيزيكي اطلاق نمي‌شود بلكه رفتارهايي نظير سركوفت زدن، سرزنش كردن، ناسزا گفتن، داد زدن و قهر كردن نيز مصاديقي از پرخاشگري هستند. از جمله ديگر ويژگي‌هاي والدين پرخاشگر اين است كه براي تربيت فرزند خود بيش از هرچيز از روش تنبيه استفاده مي‌كنند. اين در حالي است كه روانشناسان كودك بر اين باورند كه تنبيه تاثير بسيار كمي بر شكل دهي رفتار درست دارد و بيش از آنكه موجب پرورش عادات صحيح شود اثرات منفي نظير ترس و اضطراب مفرط را در پي دارد.

اثرات پرخاشگري والدين

پرخاشگري والدين به خصوص در سال‌هاي كودكي تاثيرات مخرب و بلندمدتي روي فرزندان مي‌گذارد. ما در ادامه به چند مورد از مهم ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با مباحث لازم براي آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

1- الگوبرداري از پرخاشگري والدين

كودكان مشاهده گران تيزبيني هستند. آن‌ها بيش از هر روش ديگر از طريق يادگيري مشاهده‌اي دنياي پيرامون را درك مي‌كنند. در نتيجه آن‌ها زماني كه با پرخاشگري والدين خود مواجه مي‌شوند بيش از ساير همسالانشان ممكن است دست به رفتارهاي پرخاشگرانه بزنند چرا كه والدين به طور غيرمستقيم به آن‌ها مي‌آموزند كه مي‌توانند به افراد ضعيف تر از خود زور بگويند و با رفتارهاي خشن حرفشان را به كرسي بنشانند. از همين رو كودكان اين والدين در مدرسه مشكلات بيشتري با هم كلاسي‌هاي خود دارند و همچنين ممكن است الگوي رفتار پرخاشگرانه را تا دوران بزرگسالي با خود نگه دارند.

2- افزايش احتمال بروز اختلالات روانشناختي

زندگي كردن با والدين پرخاشگر تنش زيادي را براي فرزندان ايجاد مي‌كند. اين فرزندان اغلب درگير احساسات ترس و اضطراب هستند و نگراني زيادي در مورد برخورد والدينشان دارند. تجربه ترس و اضطراب مزمن در نهايت مي‌تواند به بروز اختلالات روانشناختي بيانجامد. از جمله اين مشكلات در دوران كودكي مي‌توان به كابوس‌هاي شبانه، شب ادراري و مشكلات سايكوسوماتيك اشاره كرد. همچنين ادامه يافتن اين تنش‌ها تا دوران بزرگسالي مي‌تواند به بروز افسردگي و انواع اختلالات اضطرابي بيانجامد.

3- كاهش اعتماد به نفس

كودكاني كه با والدين پرخاشگر زندگي مي‌كنند اغلب جرات ابراز وجود ندارند. آن‌ها همواره مي‌ترسند با اظهارنظرهاي نادرست مورد انتقاد و بدرفتاري والدين خود قرار بگيرند. اين مسئله به مرور زمان تا حد زيادي به اعتماد به نفس آن‌ها آسيب خواهد زد. در واقع اين افراد زماني كه در مدرسه و ساير اجتماعات قرار مي‌گيرند دائما خود را ارزيابي كرده و مي‌ترسند همانند خانه مجددا مورد انتقاد يا سرزنش قرار بگيرند.

4- ادامه يافتن چرخه پرخاشگري در نسل‌هاي بعدي

بچه‌هايي كه تحت تربيت والديني پرخاشگر و مستبد رشد مي‌كنند هرگز نتوانسته‌اند الگويي از يك والد سالم را مشاهده كنند. اين مسئله مي‌تواند به همانند سازي يا جبران افراطي منجر شود. در همانند سازي كودكاني كه والدين پرخاشگر دارند، با وجود تمام آسيب‌هايي كه ديده‌اند هنگامي كه خود در جايگاه والد قرار مي‌گيرند همان رفتارها را تكرار مي‌كنند. اين مسئله باعث مي‌شود كه چرخه پرخاشگري نسل به نسل منتقل گردد. البته برخي ديگر هم هستند كه به جبران افراطي روي مي‌آورند. اين افراد به خاطر رنج‌هايي كه كشيده‌اند مي‌خواهند فرزند خود را از هر آسيبي به دور نگه دارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه سبك تربيتي سهل گيرانه‌اي را در پيش بگيرند و فرزنداني نازپرورده را تربيت نمايند.

5- افزايش دروغگويي و پنهان كاري در فرزندان

والدين پرخاشگر اجازه هيچ گونه اشتباهي به فرزندان خود نمي‌دهند. اين در حالي است كه بچه‌ها در مسير رشد بارها و بارها با خطا روبه‌رو مي‌شوند و نياز دارند تا والدين با تجربيات خود آن‌ها را راهنمايي كنند. زماني كه فرزندان از ترس تنبيه و مجازات نتوانند مشكلات خود را با پدر و مادر در ميان بگذارند به احتمال بيشتري به دروغ گويي و پنهان كاري روي مي‌آورند و همين مسئله باعث مي‌شود پرخاشگري والدين نيز هنگام روشن شدن ماجرا با شدت بيشتري اتفاق بيافتد.

سخن آخر

همان طور كه گفته شد پرخاشگري والدين مي‌تواند عواقب كوتاه مدت و بلند مدتي براي فرزندان به همراه داشته باشد تا حدي كه نسل‌هاي بعدي را نيز مي‌تواند درگير خود كند. براي اينكه بتوانيد فرزندانتان را از پيامدهاي پرخاشگري نجات دهيد لازم است مهارت‌هايي نظير كنترل خشم را بيشتر تمرين نماييد و تحت نظر يك روانشناس قرار بگيريد.

روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بدانيد هنگام تجربه خشم در مقابل فرزندان بايد چه رفتاري انجام دهيد و چگونه خود را به بهترين شكل آرام كنيد. اگر فرزندانتان از اين پرخاشگري آسيب ديده‌اند و اكنون دچار مشكلات رفتاري و روانشناختي هستند مي‌توانيد از يك خانواده درمانگر كمك بگيريد تا جلسات مشاوره با حضور كليه اعضاي خانواده تشكيل شود و همه آسيب‌ها مورد بررسي قرار بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

كودكي كه پرخاشگر است و دائما با بچه‌هاي ديگر دعوا مي‌كند، آيا به دليل داشتن والديني پرخاشگر است؟

پرخاشگري والدين مي‌تواند تنها يكي از دلايل بدرفتاري كودكان باشد. در برخي شرايط كودكاني كه مهارت كنترل هيجانات را به خوبي ياد نگرفته‌اند يا در خانواده‌اي با سبك بسيار نازپرورده بزرگ شده‌اند نيز ممكن است چنين رفتارهايي را از خود نشان دهند.

 

 

 

 

منبع : پرخاشگري والدين چه تاثيري بر كودكان دارد

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.